Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Cine-l contestă pe Maradona?!

Descopăr cu tristețe că sunt unii care-l înjură pe Maradona.

Permalink to Cine-l contestă pe Maradona?!
vineri, 27 noiembrie 2020, 2:49

Sigur, nu-i oprește nimeni, doar că n-au ales bine personajul și nici momentul. Totuși, florile de pe mormântul celui arătat cu degetul încă nu s-au ofilit. Pasămite, ar fi ipocrită lumea care-l plânge pe Maradona, ea ar juca un teatru de prost gust. Nu cred. Din contră, apreciez că plânge sincer după cel mai mare fotbalist din istorie. După cel care, băiat simplu și rămas așa, a încântat mai mulți oameni decât oricare altul. Deoarece Diego n-a jucat fotbal, el a predat fotbal și uneori l-a și inventat.

Separând apele, să spunem că e regretat mai ales fotbalistul Maradona. Înaintea omului. Pentru că, într-adevăr, biografia celui din urmă n-a fost un exemplu. Mai precis, a fost un exemplu prost. El s-a drogat, a băut în exces și așa mai departe. A deraiat des și grav. Nicio clipă însă, nu și-a ascuns viciile, care l-au și împins către un sfârșit tragic și prematur. Ca atare, nimeni n-a putut să-l laude cum a trăit pentru că a trăit urât. Dar asta l-a privit pe el și numai pe el, ba a și plătit scump. Și-a bătut joc de viața lui.

Tocmai de aceea nu-s ipocriți cei care-l plâng, cât pudibonzii care, imaginându-se barometre morale, se grăbesc să-l pună la zid pe Maradona. Pe această temă a vorbit ca un înțelept Guardiola. Ilustrul antrenor a zis că nu-l interesează ce a făcut Diego cu viața lui, ci ce a făcut cu viața celorlalți. Pe care, completa Guardiola, a luminat-o. A umplut-o cu imagini unice, cu bucurii.

Nu-i exclus ca unii să-l fi venerat pe Maradona și pentru slăbiciunile lui. Să se fi regăsit în el și în ele. Acesta poate fi începutul unei ample discuții, pe parcursul căreia n-ar strica să admitem că nu Diego ne-a cerut să-i ridicăm statuie și să-l așezăm pe soclu. Nu. Noi suntem responsabili pentru asta, dacă nu și vinovați. Nu scrie nicăieri, chiar nu scrie, că performerul dintr-un domeniu, indiferent care, e dator să constituie automat un model prin modul în care trăiește în afara activității. Să-mi fie cu iertare, câți poeți, compozitori sau artiști celebri au ieșit în decor ca Maradona? Știți bine, numeroși. Dar li s-a reținut opera, nu biografia. Opera a decis, ea a învins timpul.

În fond, nimeni nu l-a obligat pe tânărul argentinian să meargă în genunchi și cu mască pe figură un kilometru până la sicriul lui Diego. Și nici pe miile de napoletani să aprindă făclii și să străbată orașul de sub Vezuviu într-o nemaivăzută procesiune. Așa au simțit ei gândindu-se la Maradona ca autor al unor goluri memorabile, nu ca drogat.

E posibil să te iubească o persoană, ori mai multe, din întâmplare. Uneori și din greșeală. Să se înșele. Când te iubesc însă, ca pe Maradona, milioane și milioane de oameni de pretutindeni înseamnă că ai făcut ceva să meriți iubirea lor.

În fine, să te porți ca pe vremea lui Torquemada, șeful Inchiziției spaniole, și să-l condamni pe Diego că n-a trăit ca Maica Tereza e fie răutate, fie fățărnicie, fie amândouă. Pentru că nu poți, n-ai voie să interzici lumii să-l plângă pe cel care i-a oferit bucurii și i-a înfrumusețat viața. Asta trădează o cruzime inexplicabilă. Și de nescuzat.

Comentarii (59)Adaugă comentariu

Carol (22 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 14:58

Excelent. Era nevoie ca Naum si chiar CTP sa fie readusi cu picioarele pe pamant. Prea isi luasera viteza.

Dragos (250 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 15:00

In sfarsit un articol din gsp scris cu cap. Nu stiam ca trebuia sa ii cer permisiunea *** de Naum sa il plang pe Maradona impreuna cu prietenii mei. Dumnezeu sa il aiba in paza lui.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marius (347 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 15:02

De data asta intru totul de acord. Sincere felicitari pentru modul in care ati pus problema.

Mircea (663 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 15:05

Inteleg cui va adresati dar eu as fi dat in vileag numele lui Naum. Prea se crede baietasul asta ca le stie pe toate si da lectii de verticalitate. Cine nu ma crede sa se intereseze despre baiatul lui.

Costea (19 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 15:09

Nu stiu daca fotbalistul poate fi separat de omul Maradona plin de vicii. Imi aduc insa aminte ca am citit cat de mari betivi au fost marii scriitorii Hemingway si Faulkner. Hemingway s-a si impuscat fiind beat cui. Plus ca pana si Eliade a recunoscut la batranete ca s-a drogat la greu.

Ion (8 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 15:10

Sa-i dea cineva "tag" lui Radu Naum:P

dorine (1 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 15:18

F bun articolul. Nu inteleg cum doi mascarici precum Naum si Popescu isi permit sa vorbeasca de Maradons. Cand ei nici macar nu sunt in top, ca jurnalisti, penibili, eu i as da afara de unde lucreaza , pe santier asa limbaj,

Cip (1 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 15:27

Bravo. Bine scris. De mult nu am mai citit ceva atat de bine.

Nică fără frică (297 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 15:29

Ce penibilitate de articol!!!! A ajuns ioanitoaia să dea lecții de moralitate!!!! Nu m ar mira ca ***!!

FlorinT (7 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 15:33

Din nou un articol de om batarn...care, ca de obicei, o spune "taios" dar in acelasi timp pune batista pe tambal. Tipic pentru Ioanitoaia...nu se pune rau cu nimeni.

Vlad (309 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 15:48

Bai Nica, vezi ca si prostia trebuie sa aiba niste limite. Tu le-ai depasit cu ani lumina debitand asemenea aberatii. Articolul este excelent iar lectii de moralitate nu da dl Ioanitoaia ci crezi ca dai tu. Ramane cum ne-am inteles. Esti prost si rau intentionat.

Craciun (19 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 15:53

Cum draq de nu se pune rau cu nimeni, draga Florin T...Nu stii sa citesti sau nu intelegi ce citesti. Articolul este dur si nu menajeaza pe nimeni doar ca intr-un context decent. Omul este un mare ziarist, nu sofer de taxi ca sa isi puna poalele in cap.

george (1 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 15:56

Jos palaria pentru pentru echilibrul articolului intre cei care au exagerat.

Cata (1 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 16:01

Intotdeauna decesul unei persoane va imparti lumea in cel putin doua tabere. Cei care vorbesc de bine, si cei care vorbesc de rau. Totul e sa fii cumpatat, intelegator, impaciuitor, eventual obiectiv, pentru ca si tu vei ajunge acolo.

kappa2 (1 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 16:07

Ati scris cu intelepciune aici, ca un om care intr-adevar intelege fenomenul Maradona si geniul acestui mare jucator. De altfel, un lucru de asteptat din partea unui veteran al presei sportive. In istoria sportului, artelor (muzica, pictura, literatura, sculptura etc.) exista nenumarate exemple de genii care au lasat umanitatii creatii inegalabile. Insa foarte putini dintre ei au fost modele de urmat in viata personala. Marea majoritate a oamenilor constientizeaza asta si nu devin judecatorii altora. Pentru mine, Maradona a fost cel mai mare fotbalist din toate timpurile. Dumnezeul sa-l odihneasca in pace!

traian (21 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 16:17

Excelent! Multumim! Cel mai bun din ultima vreme. Ca ziarist sportiv, ca om de buna credinta, nu poti asista pasiv cand moralisti esuati, catraniti de ura si impinsi de ambitia absurda de a face opinie sparata, il ataca grobian pe Diego Maradona, in numele unor principii goale, mincinoase, fatarnice. Exemplare precum naum si ctp merita tot dispretul nostru pentru veninul varsat inutil, pe sicriul lui Diego Maradona!

Florin (4 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 16:18

Daca imi spun *** care-l contesta pe Maradona 3 sportivi (nu fotbalisti) care au adus mai multa BUCURIE oamenilor de pretutindeni, le voi da dreptate. Asta mi se pare cea mai importante calitate, sa aduci oamenilor bucurie. In orice redactie serioasa Naum ar fi concediat in secunda 2. Nu poti tine o nulitate doar pentru a crea controverse. Un mare multumesc pentru Ovidiu Ioanitoaia, care a simtit nevoia sa ia atitudine. p.s. nu mai vorbim de CTP, fiinta care nu stie sa zambeasca (doar sa ranjeasca), divortat de 4 ori, care da lectii de superioritate morala

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mircea (97 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 16:20

" Ilustrul antrenor a zis că nu-l interesează ce a făcut Diego cu viața lui, ci ce a făcut cu viața celorlalți. Pe care, completa Guardiola, a luminat-o. A umplut-o cu imagini unice, cu bucurii." - nu-i chiar asa; in momentul in care te droghezi si bei fara limite, in momentul in care te afisezi cu personaje de genul Castro atunci nu mai luminezi nici o viata si nici nu o umpli cu imagini unice si bucurii. Pt ca acest Maradona are doua fete, parca un fel de jeckyll & hyde asa si trebuie reamintit, complet. Punct !

CITA (2118 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 16:21

Multumesc pentru articol. Scoala de jurnalism adevarat, sincer. Cruzimea inexplicabila la care faceti referire in penultima propozitie porneste ori lipsa acuta de educatie si asta e scuzabila totusi, ori e vadita rea intentie, clar de nescuzat asa cum spuneti.

anti Burleanu forever (23 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 16:28

Superb ,nea Ovi.Bravo ! "ciclistul" Naum si *** CTP ,vor citi si ei aceste randuri ?! ma bucur ca tot matale,indrepti lucrurile ***,care in loc sa se uite in oglinda ,ataca fara rost o legenda ,un om adulat de o intreaga planeta.Felicitari !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

zap (7 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 16:28

Ai unul lângă tine, maistre ! Pe " românașul " a-și zice chiar si " dac " pe numele lui raaaaduuuu si mai ales naaaaummmm !

Crisan (10 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 16:31

Excelent. Va multumesc pentru apararea lui Maradona pe care si admiratorii lui l-au facut victima.

zapacitu’ (911 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 16:46

Bre nea Ovidiu, ma zapaci si ma lasai mut cu minunatia asta de articol, felicitari bre nea Ovidiu. Stiam io ca mata esti mare jurnalist, da' nici chiar asa! Toti oltenii iubitori de fotbal, frati cu napoletanii, il plang pe acest vrajitor al balonului care le-a facut si lor viata un pic mai frumoasa, si-un pic mai luminoasa.

octavian (95 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 16:51

Emult prea devreme sa emitem aprecieri superlative privitor la Maradona. Istoria o sa cearna valorile, peste ani..Exagerarile sunt periculoase in toate felurile.Cert, ca Maradona o sa ramina un f, mare fotbalist.AAnalizat in context va pierde, dar detaliile vor deveni nesemnificative. Domnul sa-l odihneasca.

Nică fără frică (297 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 16:51

Bah Vlad emani atâta prostie încât nici nu se merită să-ți răspund la comentariu. ***

Zona magheru (5 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 17:28

@ carol . De cei 2 nu isi va aduce aminte nimeni. Nimic

a dica (283 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 18:04

Respect, nea Ovidiu. Mare dreptate! Din pacate se gasira vreo doi care sa dea cu batu-n balta. Pai se putea sa piarda ei momentul? Nici macar n-au avut bun-simt sa respecte ceea ce poporul roman, in intelepciunea sa, zice: despre morti, numai de bine! Maradona-omul va fi judecat de Domnul, Maradona-fenomenul merita respectul nostru!

Bogdan (395 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 18:09

@Nica fara frica (285 comentarii). Vlad are dreptate si nu tu care jignesti fara suport. Te dai mare si nu ca esti mic dar chiar nu existi. Esti doar o gluma proasta. Un neghiob.

Florian (42 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 18:14

Nica, prostea, esti invitat sa canti la alta masa... De vina este lipsa ta de educatiune, dar si gsp ca iti gazduieste toate ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Rupert (2 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 18:21

Foarte bun articolul, cu masura si bun simt. Omul Maradona a fost dezamagitor, fotbalistul Maradona a fost genial. Iar sa te apuci sa il insulti chiar in ziua in care a parasit aceasta lume si sa iti bati joc de cei care regreta disparitia lui, denota o mare lipsa de caracter, un suflet meschin, urat...Stim la cine se refera autorul articolului, care, ca un adevarat gentleman, nu ii numeste direct pe cei meschini la suflet care i-au terfelit memoria lui Diego. Maradona va ramane mult timp in memoria iubitorilor de fotbal adevarat, cei care il insulta acum vor fi uitati foarte repede...

Aurel Craciun (18 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 18:44

De obicei sunt în total dezacord cu articolele dvs, dar de data dă-mi voie să îți spun "Maestre". Fiecare are dreptul să facă ce vrea cu viața sa, și atât timp cât este corect cu sine însuși și cu ceilalți (cât timp nu e ipocrit) nimeni nu are dreptul să critice.

Tiberiu (15 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 18:54

Un articol excelent ... sper ca frustratul de Radu Naum si constipatul de CTP sa-l citeasca !!!

argus (108 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 19:32

Bravo domnule Ovidiu, este exact ce asteptam de la Dv. Imi scot palaria si fac o plecaciune. Omenirea ar ramane fara multi monstri sacri daca am confunda omul cu opera.

MZM (390 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 19:52

Domnule Ioanitoaia, ca de obicei, nu vreti sa va puneti rau cu nimeni (cum bine spune FlorinT mai sus. Dar, iata, colegul dv. Radu Naum are o cu totul alta parere (la care subscriu in totalitate!) despre subiectul in discutie. Indiscutabil ca Maradona a fost un mare jucator de fotbal, si ca nu ar trebui sa ne intereseze prea mult viata sa particulara. Cu o precizare strict necesara: decat in masura in care faptele, atitudinile sale publice nu dauneaza altora. Ori, El Pipe D^Oro, mai ales dupa ce nu a mai jucat fotbal, a comis fapte criticabile, cum ar fi frecventarea, cautionarea si... tămâierea unori cunoscuti dictatori ai epocii noastre ( vezi lista acestor dictatori, pe care i-a vizitat si adulat marele fotbalist, in articolul lui R. Naum). Ceea ce... a daunat in principal populatiilor asuprite din tarile respective. Este adevarat ca milioane de oameni il venereaza pe Maradona- jucatorul, si au dreptate. Dar nu putem totdeauna sa despartim activitatea profesionala a oamenilor de viata lor particulara. Daca, prin absurd, s-ar fi dovedit ca Maradona sau oricare altcineva ar fi fost in viata particulara un pedofil sau violator (deci ar fi facut rau unor persoane nevinovate), puteam spune cu sufletul impacat ca „nu ne intereseaza viata sa particulara”?!

GopoSapiens (4 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 19:53

Da, mă nene, da' „opera” lui Maradona s-a-ncheiat cu oareșice decenii bune-n urmă -- atunci puteați să-l ridicați în stratosferă cu elogii și ce-ți mai fi vrut. Asta de s-a-ncheiat amu' e „biografia” lui Maradona -- iar pentru asta primește ce-a semănat. Da' stați liniștit, că-n alteva câteva decenii biografia fi-va uitată, opera studiată. C-așa-i destinul de artist...

gigica (38 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 20:05

Multumim maestre! M-a uns pe suflet.

Vlad (2 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 21:29

Cel mai frumos articol al dvs. Felicitări!

tango (4 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 21:51

Domnilor se pare ca devierea cat de mica de la linia generala de venerare / idolatrizare a marelui disparut, este rapid si vehement amendata (in majoritatea cazurilor prin insulte!!) de multi care eu cred ca nu accepta sa fie contrazisi. Evenimentul este inca prea cald si, ca de obicei, a cere cuiva sa judece lucrurile la rece este, din start, o actiune sortita esecului. Intotdeauna vor exista pareri pro si contra ca ne place noua sau nu ne place. In mod sigur sunt multi care gandesc precum cei care-l contesta pe marele DAM, dar prefera sa taca pentru a evita oprobiul masei de adoratori. Domnilor daca nu acceptam parerile altora si le cerem sa taca insultandu-i, atunci inseamna ca nu suntem decat o turma. In valtoarea / competitia de superlative prin presa, am tot citit de "golul secolului" cum este branduit golul doi din meciul cu Anglia, am sa va propun sa revedeti un gol asemanator inscris de un fotbalist arab saudit impotriva Belgiei la un CM si sa faceti o comparatie. Pana la urma fiecare are parerea lui in orice si cred ca acest lucru trebuie respectat daca vrem sa nu fim o turma. O seara buna tuturor.

Radu K (22 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 22:11

N-ai inteles de ce suntem mai multi care nu l-am pretuit pe Maradona. Faptul ca se droga, ca si-a risipit averea sau ca se imbata, era problema lui. Doar a lui! Dar faptul ca a fost un trisor care in plus mai si persifla cu aroganta gen "mana lui Dumnezeu", asta nu poate fi iertata unui sportiv! Putea sa recunoasca si sa-si ceara scuze si lumea il ierta. Dar cand vii cu tupeu sa ti-l faci pe Dumnezeu partas la o hotie, s-a terminat cu toata aura lui.

Mircea (3 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 22:22

Foarte buna ideea de a separa realizarile lui Maradona , ca fotbalist

FG (44 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 23:18

Gandit va numai la Michael Jackson cand „aruncati cu pietre „ in Maradona... de ce ascultati TOTI muzica lui Michael Jackson doar a fost un pedofil!!!...

Val (52 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 23:43

@MZM (359 comentarii). Treaba ta cum gandesti dar gandesti gresit. Uite cateva dovezi. Hemingway, Faulkner, Capote niste betivani notorii, Obobescu, Eliade si Bota drogangii recunoscuti, D’Annunzio, Heidegger si Hamsun (Nobel pentru literatura 1920) fascisti, toti au lasat in urma lucruri valori nepieritoare. Cum a lasat Maradona amintiri unice. Dar pe el il contestati., nu si pe ceilalti poate si pentru ca nici nu ati auzit de ei.!Tu crezi ca este corect asa, Dl Ioanitoaia nu. Eu votez cu dansul.

Bandini (1 comentarii)  •  28 noiembrie 2020, 0:02

@Radu K....N-ai inteles nimic Raducule ! Nu e vorba de a trebui tu sa-l pretuiesti pe Maradona Radule, ci de simplul act de a nu ne mai propovadui noua o predica morala (ceea ce si faci) ca de ce-l pretuim ca fotbalist. Cand spui "vii cu tupeu sa ti-l faci pe Dumnezeu partas la o hotie" esti la fel de neinspirat ca sa nu zic un cuvant mai dur precum Maradona a fost cand a facut acea afirmatie de notorietate DAR ignori sau probabil nu intelegi contextul - conflictul armat, ca razboi e prea mult spus, dintre Argentina si Marea Britanie pentru insulele Falklands din '82, conflict pierdut de argentinieni iar Maradona in simplitatea sa pe alocuri becaliana a crezut ca D-zeu i-a oferit lui si implicit argentinienilor sansa de a se razbuna pentru acea infrangere prin victoria contra Angliei din sferturi. Englezii au vazut-o ca pe o hotie, argentinienii au vazut-o ca pe o revansa pentru victimile razboiului si intr-o oarecare masura ei cred ca s-a facut un pic de dreptate, pentru ca ghici ce si argentinienii vad insulele Malvine (varianta lor la Falklands) ca fiind o hotie britanica din timpul imperiului, nu caut sa fac dreptate, habar n-am, lumea-i complexa, ce sa-i faci, dar ce ai putea sa nu faci este sa te raportezi la un simplu joc de fotbal intr-o tenta de alb sau negru. "Hotia" asta pana sa ajunga la Maradona s-a repetat de mai multe ori si i-a avut in prim plan si pe britanici si ai sa vezi ca ar fi multe capete de "taiat" (d.p.d.v. moral) si nu cred ca te-ai baga sa faci pe calaul consecvent ca risti sa ramai doar cu mingea de la centrul terenului si cu un teren de fotbal gol.

sorin burlec (1 comentarii)  •  28 noiembrie 2020, 0:52

Domnule Ioanitoaia,de acord cu faptul ca Maradona a fost un fotbalist mare.Insa asta nu scuza cu nimic faptul ca a inscris acel gol cu mana(doriti cumva sa-l oferiti drept exemplu de moralitate?).Sau faptul ca a avut legaturi cu mafia,asta nu va deranjeaza? Evident,nu ar trebui sa il blamam acum,la ceas de moarte,insa nici sa-l idolatrizAam NU MI SE PARE POTRIVIT.

catarad (2 comentarii)  •  28 noiembrie 2020, 1:14

Fiecare cu parerea lui... Dar nici sa facem zeu dintr-un HOT!! Fotbalisti cel putin a fel de mari , dar fara hotie si dopaj ( oare cate din performantele lui sunt reale, fara ajutorul ...aditionalelor !? ) au fost si inca sunt : nici nu vreau sa pomenesc de Ronaldo su Messi, dar ce ziceti de Ronaldinho, Ibra, Grobelar ( chiar portarii nu pot fi genii in fotbal !? ), DOBRIN, Hagi, chiar Mutu, care a platit pentru ce a facut, BELODEDICI, nici nu pot sa scriu despre Cruyff,Zidane si altii.... si altii...care n-au avut norocul sa dea un gol celebru cu mana! Ah, da ! Thyerry Henry... dar asta terbuie sa-i spui amandoua numele... Alti betivi celebrii, ca pe vremea aia nu exista cocaina... Dinu, Best, Gascoine... Ce sa zicem de Cantona !? Imi poate spune cineva un nume din nationala Greciei , campioana Euro, repede, in afara de antrenor... un neamt... Rehagell ?

Dragos (133 comentarii)  •  28 noiembrie 2020, 5:16

"Orașul de sub Vezuviu"...pfff! Asta se trage de la "orașul de sub Tâmpa"? Același stil îmbâcsit de fost lucrător la ziarul comunist Flacăra...Ce trist! Bre! Suntem în 2020! Cere schimbarea! Nu mai poți...demult. Asta, dacă ai putut vreodată.

Alex (1 comentarii)  •  28 noiembrie 2020, 6:31

Foarte bun articolul. Daca citesti unele comentarii iti vine sa crezi ca Romania si romanii sunt exponentii corectitudinii si ai unei vieti spartane si pioase. Nimeni nu a trisat, nimeni nu bea, nu fumeaza si nu ravneste la femeia altuia. Si nimeni nu a carat pancarte cu 23 August si nu voteaza primari inchisi pentru coruptie (care au furat, dar au si facut). BIne ca asta in Romania e o superstitie, nu exista coruptie. Plus intalnirile cu dictatorii. Dictatorii aia care au in comun popoare care sufera din cauza embargoului american pentru ca nu au vrut sa isi vanda roadele pamantului si munca la pret de nimic si mai au si tupeul sa fie mai putin *** decat trendul.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ADEVARU GOLUT (4 comentarii)  •  28 noiembrie 2020, 6:35

Da corect si bine punctat. Vedeti noi ca popor nu am avut demnitate. Demnitatea este uitata pe undeva pe la Slobozia... Am intors niste arme nedrept dupa o lovitura de stat a lui mihaita si ceata de zurbagii total nepatrioti. Ceausescu? EU care l-am contestat practic alegindu-ma cu dosare de urmarire am fost salvat dru ca am fe americani si am reusit dupa ani si ani de zile sa plec legal dar fara cetatenie. Stiu multe pentru ca am fost persoana publica ba si coleg cu d-voastra domnule IOanitoaia care cindva m-ati ajutat cu un doctor de renume in ale dermatologiei. de fapt nu era doctor... oricum multumesc . dar sa revin. TU popor asa zis crestin faci crima in zi de Craciun si de 30 de ani te intrebi dece iti merge prost si tot mai prost? Spun toate astea pentru ca avem in jurul nosru tot felul de scirbe politice ba chiar si sportivi de renume avind nume de cod ca Titi Ionescu cel ce fura garnitura de arme de vinatoare ale lui Maurer ce ii daduse liceul in 4 luni de zile camionagiului ce sta intr-o vila pe o chirie modica din fondul RAPPS. imi este sila sa vad oameni care nu au ce face decit sa critice cu mult curaj uitind ca sint trecuti ca turnatori de cnsas sau nepot de iulian vlad. Acesti oameni trebuiesc demascati. Adevaratii romani zac prin cimitire uitate si morminte cenzurate pentru ca de ar fi fost in viata un mircea vulcanescu sau un eliade l-ar fi desfiintat. insa gura pacatosului adevar graieste. nastase sa-si aduca insa aminte si cum a plecat cu tiriac cu o zi inainte sa inceapa urgia in tara pe cind erau cu functii de generali. lasitate ? da. au muri copii in locul lor. ei sint ultimii care mai pot vorbi. cit despre nea cu adevarul cu dumitru tinu si alte pagube am retinut cele spuse de alta pacoste dinescu omul rusilor ca l-a vazut pe acest cap de cauciuc depunind 300 000 de euro la banca dupa cazul ziarului adevarul. sintem buni la birfa avem imaginatie , creativitate dar nu si caracter. caracteul l-a facut pe roman sa aiba ceea ce merita adica si comunism si prostie de 30 de ani. el nu stie decit sa loveasca pe la spate. nu degeaba sintem numiti afara "***."vrem nu vrem asta este. bunicii mei si mama imi spuneau de nemti cind au fost in romania cum s-au comportat cu ei oameni saraci. au fost respectati si bateau la usa daca aveau nevoie de ceva. rusii cind au venit se remarcau in furturi de toate felurile violuri iar femeile kazace purtau sutiene pe de-asupra tunicii peru ca nu stiau la ce foloseste. se discuta despre geniul fotbalistic. pentru mine poate pele si cruyff ramina altucumva dar si maradona este acolo. oamenii saraci sufera. multumirea lor este acest joc penibil unde 22 de oameni alearga dupa o minge... altii alearga in numar mai mic... dar . niste aroganti din tari dezvoltate spuneau ca fotbalul apartine oamenilor prosti saraci. iata dece anglia l- a inventat.ha!!! oricum exista o lectie a bunului simt. da lasati-l sa mearga linistit in lumea umbrelor unde va fi judecat la fel ca fiecare dintre noi. dar nu poti cere cuiva acel ceva daca nu i s-a dat. ii compatimesc pe toti cae se dau si critici la adresa celor care au facut judecati fata de maradona dar nici nu ii iau in brate pe ei care au facut multe porcarii si politice si abuzuri... cind ar fi trebuit sa fie exemple. daca este asa de corect domnul nastase sau titi ionescu tiriac sa cedeze uniforma militara pe care nu o merita ba chiar si-au batut joc. asa ca sint altii in tara asta blestemata sa fie condusa de prosti care merita bagata " *** ' in coastele lor. atit.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

motanul incaltat (603 comentarii)  •  28 noiembrie 2020, 6:54

Sa-i intrebam pe aia care-l contesta dupa modelul aruncatului cu piatra daca ei nu au facut niciodata abuz de alcool, daca nu ***. De ex. pe Radu Naum.... Apoi mai rasufla prin presa o stire ca nu stiu ce vedeta a fost prinsa cu alcool la volan si chiar dupa ce consumase prafuri interzise....Apoi ca Maradona frecventa mafiotii. Pai eu zic ca asta era un atuu, altii de la noi au acces maxim doar la Giovani Becali...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mihai Viteazul (1 comentarii)  •  28 noiembrie 2020, 8:27

Eu as prefera sa avem un ucator roman,cu viciile lui Maradona,si sa ne aduca titlul mondial,Dumnezeu sal odihneasca

Comentează