Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

Permalink to Știre falsă
marți, 16 martie 2021, 3:17

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa de Cupa României, vom avea VAR, deoarece șefii Federației și ai Ligii Profesioniste s-au întâlnit și, în prezența reprezentanților eAD, firma ce deține drepturile TV, s-ar fi înțeles să contribuie fifty-fifty la pregătirea arbitrilor pentru VAR.

De ce s-ar începe cu Cupa României, competiție organizată de FRF, nu cu Liga 1, n-a mai întrebat nimeni. S-a reținut doar eliminarea principalului motiv de ceartă dintre cele două foruri. Căci fiecare susținea că nu el trebuie să suporte costurile instruirii cavalerilor fluierului, operațiune estimată la  500.000 de euro.

Parțial, fostul nostru coleg, de a cărui bună-credință nu mă îndoiesc, a spus adevărul. Burleanu s-a văzut cu Iorgulescu ca să dezbată din nou problema. Mai departe însă, întrucât n-a asistat la întrunire, Vochin a auzit greșit ce-au discutat cei doi ori a înțeles greșit.

Corect, din dorința de a urni căruța, Iorgulescu și-a declarat disponibilitatea ca LPF să suporte jumătate din instruirea arbitrilor. Dar a condiționat-o, logic, de poziția cluburilor din L1. Fiind obligatoriu ca ele să-și dea acordul, întrucât LPF ar trebui să obțină suma cu pricina din drepturile TV ale celor 16.

În consecință, LPF le-a cerut celor 16 opinia în scris. Unele au răspuns prompt, altele cu întârziere, iar 3 n-au răspuns deloc, FCSB, CFR și Sepsi (informație neoficială) părând neinteresate de chestiune. Dacă U Craiova, Viitorul și Poli Iași au fost de acord să plătească integral sau împreună cu FRF costurile, 10 cluburi au refuzat că cedeze un procent cât de mic din drepturile TV. Iar majoritatea face legea, nu-i așa?

Convins de necesitatea introducerii VAR, furios și pentru că eternul gafeur Andrei Chivulete a inventat un penalty contra echipei sale în meciul pierdut luni acasă cu Sepsi, Valeriu Iftime nu s-a sfiit să numească „șmecherie” pretenția ca LPF, deci cluburile, să achite specializarea arbitrilor. Patronul lui FC Botoșani a continuat să argumenteze că „Echipele din Liga 1 nu pot, legal, să dea bani pentru VAR!”.

Iftime n-a intrat în amănunte, însă e lesne de presupus la ce s-a gândit. Că atâta vreme cât Comisia Centrală a Arbitrilor îi este subordonată, statutar și financiar, Federația ar avea obligația să subvenționeze pregătirea arbitrilor. Fie și deoarece, unul dintre detalii, FRF primește de la UEFA o sumă anuală destinată arbitrajului. A precizat-o însuși Burleanu, 100.000 de euro. Puțini bani, dar care ajung la FRF, nu la LPF.

Apreciind, asemenea lui Iftime, că „Președintele Iorgulescu a desființat ce-a spus Burleanu!”, clar că nu suntem bine. Pe moment, situația s-a blocat iarăși. Avertizate că vor trebui să cheltuiască suplimentar cu baremurile celor doi arbitri din camera VAR, cam 20.000 în plus de căciulă, cluburile nu vor să umble la buzunare. Drept urmare, știrea lui Vochin e una falsă. Deocamdată și din păcate.

Comentarii (32)Adaugă comentariu

Ninu (44 comentarii)  •  16 martie 2021, 15:59

Cred ca aveti dreptate doar ca era de asteptat sa luati partea ligii. Ati facut-o si o veti mai face.Prietenul la nevoie se cunoaste.

Gore (28 comentarii)  •  16 martie 2021, 16:02

Interesant ca 3 din primele 4 clasate nici macar nu au catadicsit sa raspunda. Becali urla ca vrea VAR dar ignora adresa ligii profesioniste. Asta da profesionism la fcsb.

Marcel (190 comentarii)  •  16 martie 2021, 16:06

In general Andrei Vochin este un individ fals deci nu vad de ce ne-am mira de ce declara el. A invatat de la Burleanu care minte cum respira.

Andrei F (1607 comentarii)  •  16 martie 2021, 16:36

,,Oricum, indiferent ce va face Liga mai departe, vă anunț că începând cu ianuarie-februarie 2022, în prima etapă din Cupa României care se va juca la acel moment, vom avea VAR”, a declarat Andrei Vochin la TV Telekom Sport.,,-----Se vede clar ca Vochin de fapt a spus altceva care era clar neadevarat....De ce jurnlistul o incerca sa-l ,,scoata,,????

zapacitu’ (911 comentarii)  •  16 martie 2021, 16:52

Falsa, ne-falsa, e important ca se miscara lucrurile, bre nea Ovidiu, mata esti prea carcotas chiar si acum cand vor oamenii sa intre in randul lumii. Craiova e de acord sa cotizeze pentru VAR si asta ma bucura. Altii, alde FCSB, nu, asa ca ce concluzie sa trag de-aci, bre nea Ovidiu? Una singura: au "pile" la CSA cei ce se opun VAR, smekeriile nu vor mai functiona neam cu VAR-ul implementat!

CITA (2118 comentarii)  •  16 martie 2021, 17:01

Eu inteleg ca cei ce nu sunt de acord cu introducerea arbitrajului video dar sunt si bogati (gen FCSB), au alte motive pentru care onor refuza plata pentru partea lor: ori sunt conservatori si n-au incredere in "calculatorul care a mintit poporul", ori sunt "agreeati" de majoritatea arbitrilor si nu vor sa piarda privilegiul asta cu greu dobandit. Un bun negociator angajat de LPF ar putea sa gaseasca la fiecare club motivele reale ale refuzului si sa incerce sa-i convinga pe toti. Sa inteleaga faptul ca va fi in avantajul lor net ca fazele la limita interpretarii sa fie analizate video pe reluare de mai multi experti, pe loc. Pentru un fotbal mai curat si de la care sa retinem strict frumusetea spectacolului, fara sa ne pierdem in oceanul de nervi si injuraturi nascut in urma fazelor litigioase.

Liviu (333 comentarii)  •  16 martie 2021, 17:04

Andrei F, iar cauti acul in carul cu fan...De unde ai tu certitudinea ca nu va fi VAR la data mentionata de Vochin...Uite asa se afla omul in treaba fara sa ii ceara cineva.

Radu K (22 comentarii)  •  16 martie 2021, 17:11

Corect ar fi ca FRF sa plateasca cei 100.000 de la UEFA iar restul de 400.000 sa-i imparta pe din doua cu LPF. LPF poate taia din salariile foarte mari care le da angajatilor. Anual plateste peste 2.000.000 lei (sau euro?) pentru circa 16 angajati!!

Andrei F (1607 comentarii)  •  16 martie 2021, 17:55

,,Liviu (333 comentarii) • 16 martie 2021, 17:04 Andrei F, iar cauti acul in carul cu fan...De unde ai tu certitudinea ca nu va fi VAR la data mentionata de Vochin...Uite asa se afla omul in treaba fara sa ii ceara cineva.,,................Esti fenomenal!!!Pai citeste citatul lui Vochin -reciteste...-Vochin spune ca indiferent de Liga o sa fie VAR la competitiile organizate de FRF...

Ilie (135 comentarii)  •  16 martie 2021, 18:15

Ce a făcut Iorgulescu, în afară de a sfida justiția și bunul simț? A, i-a dat lui fi'su bani pentru droguri și barbut!

vio (188 comentarii)  •  16 martie 2021, 19:15

Parerea mea pe care am mai exprimat-o aici este ca federatia nu vrea sa bage VAR ca sa fie arsi si mai rau fraierii ei de arbitrii. Dintre care plavanul de Andrei Chivulete face greseala imensa dupa greseala mare.

Manolo (63 comentarii)  •  16 martie 2021, 19:17

Nea Ovi, are dreptate Andrei F. Cu Chivulete stergi pe jos o data la doua zile dar cand vine vorba despre profitorul de Vochin o scalzi.

Jack (18 comentarii)  •  16 martie 2021, 19:22

@Radu K (20 comentarii). Se aude ca salariatii de la liga au salarii foarte mari. Probabil ca au de domeniul multor mii de euro lunar. Dar despre salariile angajatilor de la federatie Gazeta de ce nu sufla o vorba? Si despre diurnele grase pe care le ia Burleanu care pana la pandemie statea mai mult in strainatate. Cat Vassaras la casa lui de la Atena si despre care Craciunescu spune ca ridica 8500 de euro pe luna

vasile (15 comentarii)  •  16 martie 2021, 19:38

Oare cei de la marketingul FRF nu sunt revoltați când își iau salariile? ... Ce e așa de complicat să faci rost de 500k? mergi la o bancă mare și-i spui că are exclusivitate un anumit număr de luni să-și facă reclama pe 2-3 panouri pe fiecare stadion din țară, pe tricourile și alte echipamente ale naționalei, pe site-uri, etc. Se pot obține în acest fel milioane, nu doar sute de mii!!! Pontul vi l-am dat gratis!!!

Ilie Golombioschi (150 comentarii)  •  16 martie 2021, 19:44

Domnule Ioanitoaia cereti ca la astfel de discutii, negocieri, sa fie prezenti si unu doi ziaristi, pentru a avea o reflectare cat mai fidela, transparenta a ceea ce este si cum este negociat si care este de fapt pozitia celor doua parti in mod real.

gelu (116 comentarii)  •  16 martie 2021, 20:58

Vasile tata, trosbalul nostru a ajuns atat de jos ca nu mai baga nimeni un ban in el. Burleanu si Iorgulescu cu gastile lor l-au bagat in groapa. Ce spui tu este frumos dar utopic. Oamenii de afaceri seriosi si multinationalele fug de trosbalul romanesc de parca ar fi ciumat.

Dilimache (657 comentarii)  •  16 martie 2021, 22:36

E nasol cu VAR-ul, nu se vor mai putea face smecheriile specifice famigliei din FRF. Cat despre Vochin, cel care se dadea jurnalist cu coloana vertebrala si a ajuns acum sa slujeasca la burleanu, nu pot decat sa zic ha ha ha!

Bogdan (395 comentarii)  •  16 martie 2021, 23:20

Daca astia se mai ciorovaiesc mult o sa avem arbitraj video in liga 1 cand va mai castiga Dinamo vreodata titlul de campioana. Cu siguranta nu in viitorii o suta de ani.

Adrian (33 comentarii)  •  17 martie 2021, 7:28

Napoli vrea sa il cumpere pe Mihaila iar suma vehiculata este undeva la 30 mil euro. Ioanitoaia si ortacii ne vorbesc despre Becali. Vi se pare ca ar mai fi ceva de comentat?

Dudu (133 comentarii)  •  17 martie 2021, 11:08

@Bogdan (395 comentarii). Tu esti altul care se crede inspirat si nu este.

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  17 martie 2021, 11:28

De noaptea mintii lui Vochin e ca Hagi, Petrescu, Reghe … sint de data asta liberi dar incepem o noua campanie cu un impie-Dica-t pe banca. Ce-l recomanda ? Nimic, ca si pe Contra. RaDoi si Dica au adus Stelei pierderi de peste 20 milioane, apoi Dica a fost dat afara din liga secunda ca Argesul sa poata promova, iar acum Dica ne va dirija Nationala de pe margine plus RaDoi din sufragerie ! Au avut 6 luni sa pregateasca un meci decisiv impotriva unei echipe de pescari imbatriniti – care in doi ani n-a batut pe nimeni si a luat 20 de goluri !- si nu am contat nici o secunda in joc ! Au urmat apoi alte jocuri proaste … vad ca deja ati uitat. ---- Pe cind un VAR care sa analizeze greselile FRF, macar cele legate de numirile selectionerilor ? A trebuit sa intervina cineva de sus ca sa-l scoata de pe banca pe Radoi, dar dupa varza jucata cu loazerii lui PiTurca, Daum si Contra mai are nerusinarea sa conduca si din sufragerie. ---- Pai pe inginerul antrenor A D VoChin cine l-a bagat in piine ? Cine il tot lauda ? Nu cumva Maria ta ? Multe il recomandau ca bun functionar in meciurile FRF : Media dar eu nu cred ca Burleanu stia ca fostul coleg laudat de voi toti va incerca sa domine FRF, sa-i faca fise tehnice pina si lui Luce, sa ajunga seful comisiei tehnice si sa sprijine doar selectioneri debutanti care au vadita nevoie de sprijinul sau si al FRF. Toate numirile de pina acum au fost gresite, avem nu numai rezultate proste ci si un joc dezamagitor, vedem doar o perseverare diabolica greseli si a nu lua masuri pentru a le indrepta.

Ţo-aia (49 comentarii)  •  17 martie 2021, 14:12

Mosule nu stiam ca te ocupi de falsuri, de stiri false. Io am crezut ca te ocupi de sport. De fapt, de la un timp, activitatea ta e un fals.

Balkanii fericiti (53 comentarii)  •  17 martie 2021, 15:42

FRF, LPF si gastile lor sunt numai niste mincinosi si niste urdori ale societatii umane. Uite acum: Adrian Rus, dupa ce a fost INSELAT cu campania mediatica pentru selectionarea in "reprezentativa tricolora" (ca nu cumva sa ajunga in reprezentativa maghiara si sa ramana definitiv al Ungariei), acum a fost trimis acasa de "reprezentativa tricolora", ca nu mai e "util", ca s-a reusit ce s-a dorit: i s-a blocat accesul pentru Ungaria! Nemernicie valaha maxima!

Ilie Golombioschi (150 comentarii)  •  17 martie 2021, 15:43

@ Vasile. Apropo, eu vin si cu un slogan pentru Banca Romana pentru Dezvoltare, BRD, respectiv, ""BRD e pentru VAR"" si cred ca n-as fi singurul dispus sa vina cu propuneri.

Jiri Praga (13 comentarii)  •  17 martie 2021, 17:21

Oameni buni, chiar atât să fim de ”încuiați și fraieri”???, absolut tot sistemul fotbalului românesc stă la picioarele televiziunii, când spun asta mă refer la federație, ligă, comisia de arbitrii, cluburi, gsp și absolut tot ce mișcă legat de fotbal. Iarăși o gogoașă plasată, și noi înghițim momeala. Nu înțeleg cum se face că, la două zile după ce, din cauza televiziunii este amânat începutul a două meciuri din liga I, tot televiziunea este aceea care vine rapid cu oferta că, hai să facem VAR-ul, noi vom contribuii și la specializarea arbitrilor, și instalațiile camerelor, facem jumi-juma cu liga. Motivul este simplu, spuneți-mi o singură dată, când s-a întâmplat așa ceva în oricare țară de pe continent, eu am căutat zadarnic două zile!!! Oriunde s-ar fi întâmplat acest lucru televiziunea ar fi fost sancționată drastic pentru că nu au fost pregătiți pentru transmiterea meciului, indiferent din orice motive, sancțiunile prevăzute în contract în asemenea cazuri sunt aproximativ la jumătatea sumei din întreaga sumă anuală pentru toate meciurile, și toate federațiile de pe acest glob își încep partidele la orele programate fără ca acestea să mai fie transmise la TV. Deci este clar că, după acordul comun al Burleneștilor, Iorguleștilor, Vassaraseștilor au ajuns cu TV la un acord comun în care TV le-a făcut oferta VAR-ului prin care mușamalizăm cauza, iar voi mai primiți ceva mici recompense de ordinul a zeci de mii de euro, și va fi împăcată și capra și varza, iar LUPUL se va sătura și el.

Zagna (56 comentarii)  •  18 martie 2021, 7:47

Arbitrajul pe baza de VAR este cuprins in Regulamentele FRF, LPF ? Iar ne trezim ca deciziile luate pe baza lui nu pot fi validate si trebuie sa mai asteptam ani buni pana se intra in legalitate.

doilaunu (195 comentarii)  •  18 martie 2021, 8:07

treaba lui Vochin nu e sa ofere stiri, ci eventual informatii. Stirea falsa putea veni doar de la GSP.

zorrozabal (10 comentarii)  •  18 martie 2021, 9:17

Stati linistiti!Ca finalul acestui„film”(regia Becali,scenariul MM Stoica),va fi cel urmarit de la bun inceput!Adica CCA sa fie preluata de LPF-adica de Justin Stefan(nepotul lui Argaseala),si de prietenul Gino!Pana acum pe baskanul cel lipsit de scrupule, nu l-a interesat sa preia CCA pentru ca nu avea nevoie!La CCA„jocurile”le facea tot el- prin„omul”lui-Deaconu-„pus”acolo tot de el!Nu de Vassaras care e„afara”si la propriu si la figurat! Dar acuma se schimba situatia!E vorba de VAR, iar baskan-ul proprietar de cooperativa, a vazut ca se pot maslui meciurile si cu VAR!De data asta fara drept de replica!Si ca de ce sa nu numeasca el DIRECT pe arbitrii aia judecatori!Cu flerul lui recunoscut, a mirosit ca fiind vorba de BANI, lucrurile se vor impotmoli!Asa ca a lansat mai intai o stridenta campanie de presa,ca uite ce fura arbitrii(hotzul striga hotzii), si ca... trebuie neaparat VAR! Ii lasa sa se certe nitel, dupa care-el si satelitii lui- vin si dau banul!Daar... cu o conditie:Liga da banii(adica cooperativa),Liga sa delege arbitrii!Cine?Justin Stefan?!Nu nene!Cine a zis ca Justin Stefan?!„Se va faace o „comiisie”-din delegati„alesi”ai cluburilor- care sa delege arbitrii judecatori si...gata”!Va dati seama(vorba simpaticului„lampard”), cam cine va face parte din comisia aia!Iar cei care vor vota impotriva?Adica cei care nu sunt in cooperativa!Pai...sa fie sanatosi!N-au decat sa se retraga, sau sa intre si ei in cooperativa!

Bratu (104 comentarii)  •  18 martie 2021, 17:35

Buna propunerea lui @ Golombioschi. @ Doilaunu bate campii ca de obicei.

5k1p3r (6 comentarii)  •  18 martie 2021, 17:45

"VAR în Liga 1! FRF și LPF au bătut palma!" Stire falsa ? Bre nea Ovi, mai lasa rautatile bre pentru ca esti in varsta!

Joe (7 comentarii)  •  18 martie 2021, 20:29

Maitre, va rog sa-mi amintiti : la Flacara se punea cenusa in cap dupa un articol contrazis ulterior de realitate ?

Comentează