Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Demisia lui Rădoi

Poate să mă ia peste picior oricine, dar mie-mi place sinceritatea lui Rădoi.

Permalink to Demisia lui Rădoi
luni, 12 octombrie 2020, 2:42

Nu caută scuze, ci spune ce gândește și când deranjează. A fost realist după Reykjavik declarând că naționala a jucat atât de slab încât nu-i cazul să mai analizăm arbitrajul. Deși am fi avut motive. La fel, nu s-a sfiit să numească umilință acest 0-4 de la Oslo, unul dintre cele mai rușinoase rezultate din istoria modernă a echipei reprezentative. Parcă mai greu de digerat și decât acel 0-5 fără recurs trăit la Madrid, cu Contra pe bancă, în 2019.

Acum, i-ar fi fost peste mână să-l numească altfel. Din moment ce norvegienii ocupă poziția 44 în ierarhia FIFA, în timp ce noi ne aflăm încă, dar vom coborî, pe locul 34. Spre știință, adversara noastră de miercuri, Austria, e pe 41, culmea, la egalitate cu Islanda!

Atât că, spre a ne fi clar pe ce picior dansăm, după ce a învins România și a scos-o din cursa pentru Euro 2020, Islanda a încasat-o scurt acasă, 0-3, de la Danemarca. Amănuntul că în aceeași zi, Austria a câștigat cu 1-0 în Irlanda de Nord și a preluat șefia grupei de Nations League l-a speriat pe Mirel Rădoi. În consecință, s-a grăbit să afirme că principalul obiectiv al „tricolorilor” pentru întâlnirea cu Austria, programată la Ploiești, constă în „limitarea scorului”!

Apreciez că s-a pripit. Că făcea mai bine dacă tăcea. Când ești responsabilul naționalei, n-ai voie să vorbești așa. Deoarece demoralizezi, tai aripile. E ceea ce a reclamat și Cornel Dinu, care i-a cerut public demisia lui Rădoi.

În măsura în care e și el vinovat pentru aceste două eșecuri rușinoase, și e, Mirel ar trebui să ia în calcul și varianta demisiei. Să realizeze, cu regretele și remușcările de rigoare, că a ajuns prea repede, nepermis de repede, în postul de selecționer.

Ideea că-i un tip ambițios și cu voință, capabil că acumuleze din mers, nu convinge. Pentru că la nivelul echipelor naționale nu se învață, acolo se predă. Or, din păcate, el n-are nici școala și nici experiența necesare pentru o asemenea funcție. Corect, l-a recomandat succesul reprezentativei U21 la turneul final european din 2019. Dar a mers acolo, dincolo de meritele lui, cu o formație făcută de altcineva.

Sunt sigur că Rădoi, ca și Mutu, va deveni un tehnician redutabil. Chiar de top, exponențial. Ambii au fost mari jucători, sunt tineri și receptivi, muncitori. În prezent însă, să mă ierte, nu se pot considera antrenori. Deoarece au ars niște etape, au sărit niște trepte. Ascensiunea lor, mai ales a lui Mirel, pe care nu voi înceta să-l prețuiesc și să-l simpatizez, e una forțată. Trasă de păr. Să-i zicem nefirească.

Până să fie victima sistemului care ne conduce după ureche în fotbal, dar nu numai, actualul selecționer e produsul acestuia. Dacă poate fi președintele FRF unul care nu se pricepe, un habarnist, de ce n-ar fi posibil ca și timona naționalei să fie încredințată cuiva prematur, înainte de termen?!

Iată că se poate, ceea ce reprezintă o altă discuție, mult mai amplă. Cert e însă că cine își așterne prost va dormi prost. E exact situația în care ne găsim noi.

Comentarii (58)Adaugă comentariu

flo-ww (14 comentarii)  •  12 octombrie 2020, 15:03

Rădoi e răutăcios și fixist. Nu a convocat jucători de la FCSB doar să-i plătească polițe lui Gigi. Man e mult peste Ianis, Deac, Mitriță, Iancu, dar nu a vrut el ,așa a făcut și cu Tamaș la Belgrad și a pierdut calificarea.

TheRealRedDog (2 comentarii)  •  12 octombrie 2020, 15:14

Va salut maestre! Cred ca și de aceasta data reacționam în pur stil romanesc, pripit și fără suficiente argumente. Da, am încasat doua bătăi de ne-au mers fulgii. Da, și Radoi a greșit. Dar numai cine nu greșește nu învață. Cu ce ar ajuta demisia lui? Sa plătim un contract degeaba doi ani? Ar schimba jucătorii sau mentalitatea lor temătoare din temelii? În sfârșit avem un selecționer tânăr și curajos. A îți asuma greșelile înseamnă curaj. A ataca fără sa stai cu posteriorul în poarta înseamnă curaj. Dacă ai curaj și riști, mai și pierzi uneori. Nici echipele mari nu fac mare brânză în competiția asta amicala, Liga Națiunilor. Nu ma credeți? Priviți Germania si Spania de exemplu, mai mult se târăsc, încearcă jucători, sisteme noi de joc. Nu mai faceți din orice o tragedie și lăsați omul sa muncească în liniște. E un joc pana la urma urmelor. Problema nu e la Radoi, problema e lipsa infrastructurii, a sportului în scoli, a interesului pentru promovarea tinerilor romani talentați. Dacă s-ar scrie în ziar zilnic despre problemele reale și nu despre ce face Gigi, MM sau alții ca ei - sunt convins ca s-ar găsi soluții. În rest numai de bine, multa sănătate va doresc!

Strul (42 comentarii)  •  12 octombrie 2020, 15:45

Toți vă pricepeți de pe margine , Dumitrescu , Dinu , Munteanu , alteța voastră ! Primii trei fără rezultate notabile ca antrenori , dvs cu emisia de păreri experte și echidistante . Zicea bine nea Mitică : e ușor să dai zece la fundul altuia . Toți să speculați emoția , răpuși , cu onoarea nereperată . Dar dacă v-ați intreba înșivă ce ați făcut de douăzeci de ani pentru fotbal , de cînd suntem în declin . Asta că tot trăiți , iar nu rău , să-mi fie permis , în inima fenomenului . Șie seama fenomenului .

Strul (42 comentarii)  •  12 octombrie 2020, 15:47

Toți vă pricepeți de pe margine , Dumitrescu , Dinu , Munteanu , alteța voastră ! Primii trei fără rezultate notabile ca antrenori , dvs cu emisia de păreri experte și echidistante . Zicea bine nea Mitică : e ușor să dai zece la fundul altuia . Toți să speculați emoția , răpuși , cu onoarea nereperată . Dar dacă v-ați intreba înșivă ce ați făcut de douăzeci de ani pentru fotbal , de cînd suntem în declin . Asta că tot trăiți , iar nu rău , să-mi fie permis , în inima fenomenului . Și pe seama fenomenului .

itu52 (239 comentarii)  •  12 octombrie 2020, 15:48

Am mai spus-o, dar a trecut pe repede înainte, de aia o repet. Deriva fotbalului românesc prorocită de Hagi și botezată în escapadele bahice de Mutu, a luat sfârșit. Am poposit pe meleagurile neputinței, defilăm semeți pe bulevardul fruntașilor din coada fotbalului european. Am ajuns iubiții tragerilor la sorți și culegătorii firimiturilor de la masa bogaților. Nu știm cui să mulțumim, să fie priceperea managerială a tânărului politruc de la FRF, străin de botezul crampoanelor, sau talmeș-balmeșul de purificare ce-a cuprins societatea românească. Inerția mare a mecanismelor de reglare, face ca intervențiile de corecție să devină inutile, iar instabilitatea forurilor diriguitoare crează ambiguitate autoritară. Federațiile sportului românesc păstoresc după ureche, fără obligații, e drept și fără fonduri, infrastructura aferentă fiecăruia. Poate nu e așa, dar râvna cu care se înghesuie toți la ciolan pune mari semne de întrebare. Norvegia-Serbia 1-2; Norvegia-România 4-0; Serbia-Ungaria 0-1; Bulgaria-Ungaria 1-3, oare nu devine Ungaria sursă de inspirație? Avem și noi un Orban, numai că al lor a jucat fotbal, al nostru vorba lui Geambi, doinește.

Chis Alexandru (8 comentarii)  •  12 octombrie 2020, 15:48

Dle Ioanitoaia, nu inteleg ce vreti in fond? Ca Radoi "sa bage gyniul sub pres" si sa indruge cateva scuze penibile la flash-interviu? De fiecare data dvs ati afirmat ca rezultatele subt cele care tin in functie un antrenor. Daca ar fi dupa umila mea parere, Radoi ar fi trebuit ca la acel discurs penibil sa urmeze, firesc, decizia sa de demisie din aceasta functie! De ce? Pentru ca in fotbalul nostru "papusarii" din FRF au fost cei care i-au canalizat pasii lui Radoi, de la alcatuirea primului "11" din Islanda, pana la acele schimbari "gen Becali" de la pauza din Oslo! Radoi a fost, este, si va fi pe post de... "Corcoata"!! Si aici intervine marea "dilema Radoi" cea dintre verticalitatea omului si umilinta sa. Cat de dur si de intransigent il stiti dvs pe Radoi? Nu era firesc sa=si dea demisia? De ce sariti acum si incercati sa "dregeti busuiocul", cautand scuze pentru evolutia acestei echipe care parca este urmarita de "blestemul FCSB"? Aceasta echipa nu va fi cat de cat pusa "pe linia de plutire" numai daca "nasii" si "finii" din FRF vor intelege ca o echipa are nevoie de timp, de foarte mult timp ca jucatorii care o alcatuiesc sa fie competitivi si sa aiba a-b-c-ul fotbalului, nu cel bagat cu sila pe gat ca acele de la Academia Hagi. Si, in plus, daca in campionatul nostru, acest campionat damnat va fi lasat sa se desfasoare fara ingerinte care sa decida cine urmeaza sa castige si cine sa retrogradeze! Credeti ca este vreo diferenta intre fotbalul de pe vremea Cooperativei lui Tata Jean si cel din vremea acestui damnat si prapastios conducator, Burleanu?

nic (34 comentarii)  •  12 octombrie 2020, 16:19

RADOI ,va pleca dupa jocul cu AUSTRIA , am cautat in statistica ,ACEST BUN JUCATOR ,HARALLD care a facut cea a vrut cu apararea noastra ,nu reuseste nimic in partidele de acasa pierdute de NORVEGIA CU AUSTRIA DAR MAI ALES CU SERBIA ,CARE II SCOATE ASFEL DE LA ERO ,vin cu intrebarea cum au reusit austerci ,imvinsi nostri ,si sarbi sa l blokeze !!?? mu a urmarit nimeni din asa zisa comisie tehnica de la frf ,aceste 2 jocuri ale NORVEGIEI !!!!?? RADOI asre 30 % vina restul JUCATORI SLABI NON VALOARE .

Simeone (96 comentarii)  •  12 octombrie 2020, 16:31

Aici nu merge ca greseala recunoscuta e pe jumatate iertata. Radoi degeaba recunoaste jocul penibil, fiindca aproximativ aceeasi jucatori i-a avut la dispozitie si Contra, dar cu el am scos egal. E bine sa fii diplomat ca ziarist, dar totul e pana a o limita. Radoi e ambitios, dar de la asta pana la penibilitate e cale destul de scurta fiindca e meciul cu Austria destul de repede. Cum se spune, acum e ori la bal, ori la spital. Daca nici dupa meciul cu Austria nu te simti, atunci Federatia trebuie sa ia masura demiterii antrenorului. Lasand la o parte ca nu are experienta, el trebuia sa facă un lot sa nu ia gol, da, adica o autobaza. Asa ne sta bine noua sau scopul scuza mijloacele. Aveam prilejul sa aparam un 0-0 la Reykjavik si sa ne aparam sansa cum trebuie. La fel si cu Norvegia si jucatorii ei exponentiali din atac. Ce sa faci cu ei? Sa nu te lasi prins pe contraatac, sa-i anihilezi precum sirbii. Ne batem joc pe la TV si in ziare, cand un antrenor ne spune ca o anumita echipa poate fi periculoasa. Cum că e din Finlanda?! Ca e din Georgia sau Kazahstan?! Noi suntem favoriti! Acel antrenor stia ce stia, noi nu suntem favoriti, noi trebuie sa scrasnim din dinti, sa induram, sa transpiram, sa jucam cu adevarat si abia apoi sa ai pretentii! Ce folos ca am jucat spectaculos la Reykyavik sau Oslo? Ce folos ca echipa CSU Craiova s-a impiedicat cu Lokomotiva Tbilisi jucand frumos?! Ideea e ca au un mare 0 in dreptul lor, pe cand altii, jucand defensiv, castiga competitii intercluburi sau campionate mondiale sau europene. Cine cunoaste un pic de istoria fotbalului, stie la ce ma refer, echipe care nu au jucat frumos, pur defensiv, au jucat finale de CM sau Euro

Viorel (77 comentarii)  •  12 octombrie 2020, 16:35

@Chis Alexandru (7 comentarii). Eu nu inteleg ce vreai tu. Pai daca se lasa manevrat de papusarii de la frf cum spui chiar tu inseamna ca Radoi nu are coloana vertebrala dreapta. Si echipa nationala nu are nevoie de el. Totusi nu merge cu incepatori la nivelul asta.

ovidiu grama (53 comentarii)  •  12 octombrie 2020, 16:35

Oare cat timp ne trebuie sa vedem adevarul ca fotbalul la noi e o distractie departe de profesionalismul din occident la toate capitolele, nu avem nici un proeist durabil, si asta de 30 de ani, atunci cum sa schimbam atitudinea si sa vina rezultatele, intamplarea a fost cu austri la Klagenfurt, regula generala a fost cu Islanda si Norvehia. Spunea cineva ca Liga Natiunilor e mai mult amicala, dar cu Islanda ce a fost? Cand ai sanse reala se te califici si sa joci meciuri chiar la Bucuresti la Euro, asta ce a fost, tot amical? Radoi dar oricine ar fii antrenorul nationalei, nu paote face minuni, daca in vreo 30 de ani am stat si am tot vazut neaveniti pe toate posturile, inclusiv la FRF si LPF, oameni ce s-au imbogatit dintr-un fotbal in care echipe ca Voluntari, Clinceni sau Chindia pot oricand sa faca surprize cu FCSB, iar Dinamo e salvata de la retrogradare de chestia cu covidul?!!

Tiberium (1 comentarii)  •  12 octombrie 2020, 16:38

Radoi este omul care va schimba mentalitatea in fotbalul romanesc. nu este cel mai stralucit antrenor. nici nu am avea ce face cu un asemenea antrenor, cand noi dam cu stangul în bolovani si cu dreptul in gazon. avem nevoie de oameni care sa ne schimbe mentalitatea aia comunista mostenita de la parinti sau bunici. fotbalul va veni dupa...

gicapuia (38 comentarii)  •  12 octombrie 2020, 16:38

Aveti dreptate. Afara. Sa vina domnul Cornel Dinu selectioner poate baietii invata ceva istorie. Si Burleanu la cremenal. Sa vina Prunea la FRF . Presedinte. Si Vasaras out! Sa vina domnul Nelu Craciunescu sef la Comisie. Iar DVs maestre o sa scrieti un articol echidistant. Sa luati toti maturi si sa bagati iar gunoiul sub pres. Sa nu uitati sa dati cu parfum. La numire sa faceti o poza. Sa nu faceti una 4D (cu m

Dan (273 comentarii)  •  12 octombrie 2020, 16:47

De ce considerati maestre ca Radoi a fost un mare jucator. Dati-ne si noua cateva argumente! De cand daca joci pe la arabi devi un mare jucator. Campionatele din Ro nu conteaza. Faptul ca nu are licenta Pro sau bacul luat ar avea vreo importanta?

gio (50 comentarii)  •  12 octombrie 2020, 16:49

Nu vreau sa anticipez dar daca nu merge nici cu Austria cred ca o aveti demisia lui radoi, ca sa fie numit un selectionat duduind de incredere si optimism cu vrea stapanul Rege de Ovidiu. Si care eventual sa-l bage pe fisu 90 de minute. Problema e ca valoarea o sa fie aceeasi, iar Norvegii tot o sa fie. Lui daum i-ati cerut demisia, lui Contra la fel, lui Radoi acuma, poate problema nu e la selectioner.

L (25 comentarii)  •  12 octombrie 2020, 16:57

Demisia lui...Radoi, Contra, Daum, Piturca! Soluție pe termen scurt ai? Radoi a fost selecționer vreo 5 meciuri! gsp-ul ar trebui sa scrie si un articol cu soluția lor pe termen scurt?! Și garanții ca o sa funcționeze!

Parneava (26 comentarii)  •  12 octombrie 2020, 16:58

Radoi este un om fara scoala,pus sa-i invete pe altii.E ca si cum ai pune un ins cu opt clase si scoala de dans,sa predea la o Universitate de medicina,sau politehnica. Cat despre rusine,mie ca roman imi este rusine din clipa in care Radoi(care dupa parerea dumneavoastra este un caracter deosebit)) a acceptat functia de selectioner,fara sa-si cunoasca lungul nasului Simt o imensa rusine,cand presa scrisa si vizuala din tara,ridica in slavi un ins care este foarte departe de a fi un profesionist al fotbalului.Acest om nu vede realitatea din cauza palariei prea mari pe care o poarta. O sa spuneti ca are un discurs bun.De acord(cu toate ca pronunta "antranament"),dar romanii vreau un fotbal bun nu vorbe goale Si ca sa inchei,nu-l tot laudati pe Bancu,dupa meciul de ieri: daca pe dreapta a fost bulevardul Manea,pe stanga a fost autostrada Bancu,pentru ca de langa el s-a dat golul doi.

Iulian (190 comentarii)  •  12 octombrie 2020, 17:00

Strulescu, dar tu nu vorbesti tot de pe margine ori esti vreun insider... Daca ar fi avut minte Radoi nu trebuia sa accepte sa fie selectioner. Iar acum ar trebui sa isi dea instant demisia ceea ce nu va face pentru ca se crede mare antrenor fara sa fie.

Tony (6 comentarii)  •  12 octombrie 2020, 17:03

Mare pisicher Nea Ovidiu. Da titlu cu demisia lui Radoi ca sa se imbulzeasca postacii dar in fapt nu i-o cere ci il mai si perie pe luzer. Nu degeaba traim in Balcania.

Stefan (35 comentarii)  •  12 octombrie 2020, 17:06

Nu te ia nimeni peste picior ci dumneata ne iei pe noi cand il aperi smechereste pe Radoi. Il pretuiesti atat de tare ca nu stiu ce mai astepti ca sa il iei acasa si sa il infuezi.

Ludovic (1 comentarii)  •  12 octombrie 2020, 17:06

poate sa vina Bölöni... acum e momentul adevarului!

johanissoaia (7 comentarii)  •  12 octombrie 2020, 17:08

Dle Ioanitoaia, dar jucatorii? NU credeti ca au ajuns nepermis de repede poate chiar ilegal in ghete?

Ilie (369 comentarii)  •  12 octombrie 2020, 17:20

Pai la acea discutie, mult mai ampla, nu vreti sa invitati si prietenii dvs Mitica, Giovani, Gigi Stefan, Nasul si sa va explice ei, care se pricep!, cum ar trebui sa fie sistemul eficient si fara victime?

Daminuta (63 comentarii)  •  12 octombrie 2020, 17:32

Au apărut toți cunoscătorii de fotbal ca ciupercile după ploaie să caute vinovații pentru neașteptatul eșec al fotbalului românesc, că așa suntem noi românii labili și amnezici. Dintre comentariile de pe acest blog, ''sursă nesecată de soluții pentru viitorul fotbalului românesc '' , m-am oprit la unul foarte interesant al domnului @ L care are o sugestie foarte interesantă: ''gsp-ul ar trebui sa scrie si un articol cu soluția lor pe termen scurt?! Și garanții ca o sa funcționeze! Că de altfel, când vine vorba de recomandări, de sfaturi, de expertiză, de scris pe Facebook, pe forumuri, de comentat, rupem nori, nu alta.

Birlic (72 comentarii)  •  12 octombrie 2020, 17:35

Cred că este rândul salvatorului neamului să scoată fotbalul din nămol...''The king''.

octavian (95 comentarii)  •  12 octombrie 2020, 17:40

Problema nationalei la ora actula nu o constituie antrenorul, ci Jucatorii. Nu avem nici un jucator de valoare numai rezerve. Domnule Ioanitoaia, cereti-i imperios lui Gica Hagi sa faca un program concret pe puncte pentru redresarea fotbalului nostru, nu prin consideratii generale si reprosuri.

Dilimache (657 comentarii)  •  12 octombrie 2020, 17:49

Radoi nu a facut mare lucru, e cazul sa se retraga! @Ilie - vreau si eu ce iei tu, pare fun!

Augustin (268 comentarii)  •  12 octombrie 2020, 17:51

@johanissoaia (3 comentarii). Adevarat ca jucatorii sint puscarii si nu mai exista valori. Dar ei nu au ajuns de capul lor la nationala, vinovat este Radoi care a convocat la lotul reprezentativ tot soiul de frecatori de menta. .

Manolo (63 comentarii)  •  12 octombrie 2020, 17:58

@Ilie (360 comentarii). Smecherasilor de *** ca tine care se dau inteligenti trebuie sa li se spuna ca pe vremea lui Mitica, Stefan etc nationala tot mai avea niste rezultate. Noroc cu Burleanu si cu destepti ca tine de a ajuns fotbalul romanesc de rasul- plansul lumii.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cati (4 comentarii)  •  12 octombrie 2020, 18:03

Domnule flo-ww, ce mare lucru a facut Man la U21 in meciul cu Ucraina de este asa bun,... "peste Ianis, Deac, Mitriță, Iancu"?

AliBaba (223 comentarii)  •  12 octombrie 2020, 18:11

Daminuta, tu gresesti foarte tare cand scrii ca esecul fotbalului nostru este unul venit pe neasteptate. Din contra era foarte asteptat. Chiar iminent si previzibil. Poate a intarziat un pic.

Mateo (84 comentarii)  •  12 octombrie 2020, 18:14

Lui Daum i-a cerut sa plece inainte de primul lui meci. Celorlalti dupa primele lor infringeri, plecand de la principiul ca doar rezultatele mentin un antrenor. Dar cu Radoi e diferit, maestru' il simpatizeaza dupa cum marturiseste asa ca lasati-l in pace. Dom ioanitoaia nu profeseaza dupa ureche nu, ci dupa principii!

Margelatu (2 comentarii)  •  12 octombrie 2020, 18:25

CORECT! Trist, dar corect. Sa speram ca urmatorul selectioner a ales mai cu cap, dar ma indoiesc! :( But miracles are possible, and desirable! :)

Emilian (19 comentarii)  •  12 octombrie 2020, 18:29

Numai la asta ne pricepem, sa gasim vinovati! Sigur ca Radoi a ars niste etape, e foarte usor de constat asta, insa eu nu pot sa inteleg cum prestatia unui antrenor este evaluata dupa 4 meciuri! Mai ales ca stim foarte clar: nu avem jucatori de valoare internationala. Zero. Pretentiile de la Daum, Contra, Radoi sau oricare alt selectioner sunt nejustificate. Eu cred ca Radoi a ajuns selectioner pentru un motiv simplu: in momentul niciun antrenor cu experienta si nume nu vrea sa-si asume un astfel de rol ingrat. Sa i se ceara rezultate imediat fara a avea jucatori pentru astfel de performanta. Lucescu nu vrea, Olaroiu nu vrea, cred ca nici chiar Petrescu nu vrea (decat poate sa-si satisfaca un orgoliu). Poata Gica Hagi vrea, ca tot se plictiseste la clubul lui si alte oferte nu prea cred ca are.

Ilie (369 comentarii)  •  12 octombrie 2020, 18:30

@dilimache: zau ca Hazeta Sporturilor si al sau conducator sunt suficient de funi. Trebuie continuat in a-i citi!

CITA (2118 comentarii)  •  12 octombrie 2020, 18:42

Daca n-ar fi fost angrenat la Kiev, l-as fi propus pe Mircea Lucescu sa salveze situatia de la Nationala.

Ilie (369 comentarii)  •  12 octombrie 2020, 19:20

@manolo: da măi manolache, scuze! Pe vremea lui Mitică, Ştefan si tata Jean se făcea fotbal frate. Datorită lor desigur, nu pentru că jucătorii fuseseră formați înainte. La fel şi acum cu Burleanu, ai dreptate, el a creeat generația asta de pur talente. Aşa ca slavă lui Mitică şi Ştefan si jos Burleanu, distrugatorul nationalei!

Mustang (9 comentarii)  •  12 octombrie 2020, 19:24

@Matteo (79 comentarii). Tu ai fii comic daca nu ai fii penibil. Ia arata unde a cerut Ioanitoaia sa plece lui Daum inainte de meciul 1. Nu vei gasi pentru ca mananci maro. Din contra, l-a inceput l-a sustinut. Daum ramane in istorie ca cel mai bine platit antrenor al nationalei noastre care in ciuda acestui fapt a obtinut cele mai proaste rezultate. La acest capitol nu este loc de indoieli.

Filip (44 comentarii)  •  12 octombrie 2020, 19:27

Mateo, ramai asa cum esti, nu iti sforta inteligenta sa nu se rupa ceva in tine. Aici exprimam pareri, nu este vorba despre principii, degeaba faci tu pe premiantul clasei.

ioan (2 comentarii)  •  12 octombrie 2020, 19:34

Mai pune-ti o pereche de Ochelari !... Mutu : da mare Jucator , dar radoi este finul lui becali ; cu freza de Ferentari !...Uitati-va la el , ce figura are : Golan de Cartier ... Inteligenta Ii Fuge pe langa "Urechi "...Are fata de Antrenorul Echipei Nationale ?!.... Apoi La cum A ajuns Romania !!! nu mai este nimic de Mirare ! In vremuri "Grele" Gunoiele se "Ridica Toate "...

VasiVo (1 comentarii)  •  12 octombrie 2020, 19:40

Toti facem gargara cu apa de ploaie si ne imbatam cu apa chioara, despicand firul in 4... de ce ala si nu celalalt, ce asteptari avem de la meciul x, ca sa se manance si painea jurnalistica...dar adevarul este vizibil de la o posta si aproape de un deceniu deja (euro2016 a fost un accident): fotbalul este oglinda societatii romanesti, cat se poate de fidel. La modul general vorbind, evident ca mai exista si exceptii: fetele de la scrima, de la tenis masa si canotaj, si fetele din tenis, primele exemple care vin acum in minte. In general sporturi in care investitia (efort, timp si bani) pentru a atinge performanta este in mare una "individuala", personala. Cand ne mutam insa la investii si organizare "de echipa", praf si pulbere. Daca acum x ani aveam 1 echipa prin UCL , vreo 2 in UEL, acum singura care mai misca e CFR CJ - dar cu +jumatate din echipa jucatori straini. Nu vreau sa fiu Mafalda, dar din pacate nici nu am atins fundul gropii inca...iar in curand echipa nationala de fotbal se va bate de la egal la egal cu San Marino, Lichtenstein, Feroe, Gibraltar si...Bulgaria (alta natiune saracita), dupa cum deja la multe alte sporturi (de "echipa) ne bam deja cu similarii tarilor de mai sus. Trebuia sa le facem statuile alea lui Hagi, Popescu & Co (ar fi multi de enumerat de prin '80 incoace incepand de la semifinalele Craiovei si Dinamo, pana la ultimul Mondial din 1998). Si restul e istorie.

motanul incaltat (603 comentarii)  •  12 octombrie 2020, 21:48

Radoi e un antrenor slab---nu mai slab insa decit cei care au fost inaintea lui. Insa nu e vina lui. E vina unei lipse de jucatori. Am ajuns sa ne lamentam ca a lipsit Chiriches declarat cel mai slab jucator pe care l-a avut Sasuolo la ultimul meci oficial. Problema este nu ca a lipsit Chiriches, problema este ca au lipsit vreo 16 jucatori -adica un 11 de baza plus vreo 5 de pe banca de rezerve. Ca cei 18 jucatori rulati in cele 2 partide nu meritau sa fie sunati vreodata daca voiam sa avem pretentiii la calificare. Apoi daca am avea cei 16 jucatori am putea sa ridicam pretentia ca am avea nevoie de un antrenor.Cornel Dinu a exagerat ---nu suntem la o lungime de crampon in fata Luxemburgului suntem la o lungime de crampon in spatele Luxemburgului.

Bogdan (395 comentarii)  •  12 octombrie 2020, 21:57

@Ilie (362 comentarii). Putin te duce capul spre deloc. Daca faci un efort poate scrii creeeat cu 3 de e, gramaticule.

brazvan (57 comentarii)  •  12 octombrie 2020, 22:07

Dinu e o bubă. apropo, salutări de la Kosice! și de la Fălticeni!

Toader (301 comentarii)  •  12 octombrie 2020, 23:06

De ce nu pricepeți că stricarea fotbalului, de fapt a sportului, este plănuită, nu-i întîmplătoare. Unul din panuri pare a purta titlul „bărbații albi sînt slăbănogi și vinovați de toate relele pe pămînt”. Este medalie la UE numită după cel ce-a venit cu ideea corcirii omului alb, Kalergi. Anul acesta a fost dată lui Iohannis.

Vlad (3 comentarii)  •  12 octombrie 2020, 23:23

Nu cred ca ar trebui sa plece Rădoi, chiar dacă echipa a pierdut. La ce jucători avem și la cum arată campionatul nostru nici Guardiola nu cred că ar putea face minuni. În orice caz, cine a crezut că doar prin înlocuirea lui Contra cu Rădoi echipa se va schimba peste noapte habar nu are de fotbal. Ca sa se schimbe ceva e nevoie de continuitate, chiar dacă pe parcurs apar și greșeli. Omul mai învață chiar și din greșelile proprii. Cât despre Dinu... cine e el să critice și să îi ceară lui Rădoi demisia? Naționala a fost catastrofă cu el selecționer deși a avut la dispoziție jucătorii din generația de aur.

Ali Bec (212 comentarii)  •  12 octombrie 2020, 23:55

“mereu la limita”. Lansarea: 15. oct.

Mateo (84 comentarii)  •  13 octombrie 2020, 0:01

@Filip, mustang: băi băieți, de nu sunteți aceiaşi, ar trebui să vă lăsați cv idolului vostru ioanitoaia, de nu l-ați şi făcut deja şi *** să săriți vulgar la beregata oricăruia zice vreun adevăr legat de el. N-am ce să-ți arat eu ție băi *** mustang, dacă vrei dovezi uite-te tu in arhive şi ai să te lămureşti singur cine ce mănâncă fantezist mic.

alin (626 comentarii)  •  13 octombrie 2020, 1:20

Incepe sa fie mai rau decit in epoca de trista amntire cu Daum. Excelenta observatia ca la echipa nationala se predau lecii, nu se iau. Nu are cine sa inteleaga asta ca doar nu s-au desteptat Burleanu si Slughita peste noapte

Daniel (223 comentarii)  •  13 octombrie 2020, 1:47

Ma surprinde neplacut pozitionarea dlui Ioanitoaia. In loc sa traga cu tot arsenalul in Burleanu caci momentul este ideal se poarta cu manusi cu acest parasutat care da impresia ca urmareste sa ingroape fotbalul romanesc.

Cristian B (23 comentarii)  •  13 octombrie 2020, 2:34

Deci Radoi, pentru ca spune adevarul trebuie omorât cu pietre și îndemnat sa-și dea demisia! Dar voi, ziaristii și specialiștii, când o sa va depuneți demisiile pentru sutele și miile de articole și emisiuni de televiziune in care ne-ați prezentat drept salvatori și profesioniști desăvârșiți in ale fotbalului niște infractori și niște lipitori care au *** tot ce era mai bun in țara aia și nu au lăsat in urma lor decât paragina și procese pe rol? Domnule Ioanitoaia erau nelipsiți din emisiunile dumneavoastră personaje dubioase precum neamu’ lu’ Becali, Militica Dragomir, Mircea Sandu, Copos, Borcea, Iancu..... nu cumva sunteti și dumneavoastră complici la ilegalitățile pe care le-au făcut? In afara de Tolontan care s-a luat la trântă cu mafia fotbalului, sunteți cu toții *** Rădoi nu face parte din Gașca deci trebuie mazilit și in locul lui trebuie adus un “prieten”.

Comentează