Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Un Antrenor

Pur și simplu, intrasem la idei. Românii care au îmbrăcat tricoul lui ȚSKA de-a lungul timpului, Fl. Petre și Zicu, de pildă, dar și Keșeru, golgeterul lui Ludogoreț, insistau că formația sofiotă e o nucă greu de spart. Obișnuit să-și […]

...

Peștele pe uscat

Cu numai 2 bulgari în formație, dar cu 12.000 de spectatori zgomotoși în tribune, ȚSKA a început viguros duelul cu CFR. Încercând să suplinească lipsa omogenității, logică în condițiile în care are 7 jucători noi în lot, echipa sofiotă s-a […]

...

Contra în pericol?!

Ajunsă, iată, la al treilea eșec consecutiv și prăbușită în clasament pe locul 14, de baraj!

Astfel, în ciuda prețuirii pe care i-au arătat-o permanent ibericii prin aceea că i-au rezervat o poziție-cheie în cadrul proiectului Nuevo Dinamo, Cosmin Contra […]

...

U Craiova pare CFR 2!

Într-adevăr, n-a sedus, dar nici n-a fost penibilă. A jucat onorabil, adesea de la egal la egal cu liderul detașat al Ligii 1. Încă mai mult. Amintind marile ocazii de gol irosite de R. Grigore, Valle, Nemec și Puljici în […]

...

S-a înfuriat degeaba!

Deși nici CFR, nici Botoșani n-au putut alinia cele mai bune garnituri, prima fără Burcă, Manea, Costache și Itu, cealaltă fără Chindriș, Haruț, J. Rodriguez, Ashkovski, Papa și Babunski, ele au oferit un meci agreabil. Disputat, presărat cu destule faze […]

...

Demisia lui Rădoi

Poate să mă ia peste picior oricine, dar mie-mi place sinceritatea lui Rădoi.

Permalink to Demisia lui Rădoi
luni, 12 octombrie 2020, 2:42

Nu caută scuze, ci spune ce gândește și când deranjează. A fost realist după Reykjavik declarând că naționala a jucat atât de slab încât nu-i cazul să mai analizăm arbitrajul. Deși am fi avut motive. La fel, nu s-a sfiit să numească umilință acest 0-4 de la Oslo, unul dintre cele mai rușinoase rezultate din istoria modernă a echipei reprezentative. Parcă mai greu de digerat și decât acel 0-5 fără recurs trăit la Madrid, cu Contra pe bancă, în 2019.

Acum, i-ar fi fost peste mână să-l numească altfel. Din moment ce norvegienii ocupă poziția 44 în ierarhia FIFA, în timp ce noi ne aflăm încă, dar vom coborî, pe locul 34. Spre știință, adversara noastră de miercuri, Austria, e pe 41, culmea, la egalitate cu Islanda!

Atât că, spre a ne fi clar pe ce picior dansăm, după ce a învins România și a scos-o din cursa pentru Euro 2020, Islanda a încasat-o scurt acasă, 0-3, de la Danemarca. Amănuntul că în aceeași zi, Austria a câștigat cu 1-0 în Irlanda de Nord și a preluat șefia grupei de Nations League l-a speriat pe Mirel Rădoi. În consecință, s-a grăbit să afirme că principalul obiectiv al „tricolorilor” pentru întâlnirea cu Austria, programată la Ploiești, constă în „limitarea scorului”!

Apreciez că s-a pripit. Că făcea mai bine dacă tăcea. Când ești responsabilul naționalei, n-ai voie să vorbești așa. Deoarece demoralizezi, tai aripile. E ceea ce a reclamat și Cornel Dinu, care i-a cerut public demisia lui Rădoi.

În măsura în care e și el vinovat pentru aceste două eșecuri rușinoase, și e, Mirel ar trebui să ia în calcul și varianta demisiei. Să realizeze, cu regretele și remușcările de rigoare, că a ajuns prea repede, nepermis de repede, în postul de selecționer.

Ideea că-i un tip ambițios și cu voință, capabil că acumuleze din mers, nu convinge. Pentru că la nivelul echipelor naționale nu se învață, acolo se predă. Or, din păcate, el n-are nici școala și nici experiența necesare pentru o asemenea funcție. Corect, l-a recomandat succesul reprezentativei U21 la turneul final european din 2019. Dar a mers acolo, dincolo de meritele lui, cu o formație făcută de altcineva.

Sunt sigur că Rădoi, ca și Mutu, va deveni un tehnician redutabil. Chiar de top, exponențial. Ambii au fost mari jucători, sunt tineri și receptivi, muncitori. În prezent însă, să mă ierte, nu se pot considera antrenori. Deoarece au ars niște etape, au sărit niște trepte. Ascensiunea lor, mai ales a lui Mirel, pe care nu voi înceta să-l prețuiesc și să-l simpatizez, e una forțată. Trasă de păr. Să-i zicem nefirească.

Până să fie victima sistemului care ne conduce după ureche în fotbal, dar nu numai, actualul selecționer e produsul acestuia. Dacă poate fi președintele FRF unul care nu se pricepe, un habarnist, de ce n-ar fi posibil ca și timona naționalei să fie încredințată cuiva prematur, înainte de termen?!

Iată că se poate, ceea ce reprezintă o altă discuție, mult mai amplă. Cert e însă că cine își așterne prost va dormi prost. E exact situația în care ne găsim noi.

Comentarii (58)Adaugă comentariu

Chis Alexandru (8 comentarii)  •  13 octombrie 2020, 8:54

Viorel@ - Ce nu intelegi? Ca firesc era ca Radoi sa-si dea demisia dupa prestatiile din Islanda si Norvegia? Nu ai inteles ca "s-a agatat de functie" si ca nu va pleca de la "cascaval"? Chiar asa de greu este sa intelegi ca acea {coloana vertebrala" a lui Radoi este una... unduitoare, ca trestia? Ei bine, Radoi nu are coloana vertebrala si se va complace in acesta situatie in care FRF nu are pe cine sa puna antrenor! Deci sa nu mire pe nimeni ca viitoarea campanie va fi incredintata tot lui Radoi pentru ca un alt "incasator" nu mai gasesc! Chiar nu vrei sa intelegi ca FRF cauta "tapi ispasitoti" pentru nerealizarile crunte care vor oglindi prabusirea fotbalului romanesc in haos? Ei bine, Hagi atat asteapta ca el sa fie rugat sa preia nationala si sa o ingrpape mai afund pentru ca actualul lot este unul care va capota. Ce urmeaza? Dupa meciul cu Austria se ca alege praful si de aceasta nationala si de "generatia tanara" care, dupa cum se vede, nu are nici o perspectiva! Amin!

dan (1 comentarii)  •  13 octombrie 2020, 9:59

Nea Ovidiu o spune clar: Palaria e prea mAre pentru Radoi! E simplu...

Ilie (76 comentarii)  •  13 octombrie 2020, 10:25

Acum 10 zile erau mulți care lăudau discursul lui Rădoi, faptul că folosește psiholog și nu știu ce tehnici de selecție a titularilor. Acum i se cere demisia. Nici acum, nici acum zece zile, nici acum un an, Radoi și Mutu nu erau antrenori. Nu au diplomă! Cu diplomele lor în Islanda erau antrenori de copii. Atât.

mario (1 comentarii)  •  13 octombrie 2020, 10:29

din pacate dupa radoi va aduce tot un neica nimeni ptr ca asta este capacitatea lui burleanu .lai avut liber pe mircea lucescu si nu lai pus la nationala

Alex One (158 comentarii)  •  13 octombrie 2020, 11:29

Radoi a declarat ca paraseste functia daca rezultatele vor fi negative asa ca nu e cazul sa i se ceara demisia,sigur pleaca daca nu bate Austria. Din cei preconizati de GSP sa-l inlocuiasca, Petrescu a mai fost ofertat dar el acum ca si atunci,cand chipurile s-a opus Muresan, are contract, asa ca nu se baga,Piturca nu cred ca este agreat de FRF si nici nu mai pare de actualitate, Boloni pare o gluma proasta dupa ce a dezertat de la nationala, care nationala,a lui sigur nu, pentru un salariu mai mare la Sporting fara a mai lua in calcul ca acum a fost dat afara pentru metode depasite, batranesti, ceea ce este perfect adevarat. Mai ramane Hagi dar e greu de creztut ca ar accepta, omul mai nou e tare in vorbe,sfaturi, pilde, zici ca se crede la vreun partid. Care antrenor serios ar accepta cand e evident ce jucatori mediocri si submediocri avem, care nu sunt in stare de un dribling sau un sut pe poarta cat de cat periculos ? Hai sa fim lucizi sa nu ne imbatam dintr-o bere !

Vandoreli (9 comentarii)  •  13 octombrie 2020, 11:43

Dupa acest inceput nefericit se impune un singur lucru : DEMISIA "anfotbalistului" Burleanu !!!

flo-ww (10 comentarii)  •  13 octombrie 2020, 13:23

Tata Deac Burca Tosca Miron Pantaru Man Stanciu Marin Fl Tanase Keseru

CA (1 comentarii)  •  13 octombrie 2020, 14:00

radoi n-are nici experienta si nici inteligenta necesara pt. post, iar jucatorii sunt cum sunt; la randul lui, hagi sa ne lase cu jucatorii de talie mondiala; o sa-l credem cand ne spune care sunt si la ce cluburi joaca; oricum ianis a fost cel mai slab; vede si intuieste jocul, dar nu are conditie fizica pt. fotbalul de azi; la viitorul a fost mereu protejat si asta se vede; cred ca singurii care mai pot obtine cat de cat rezultate, ar fi dan petrescu si piturca (daca ar mai fi ca cel de acum 10 ani, de cel de azi nu mai sunt sigur), iar criticii sa-si bage undeva asa zisul joc ofensiv, dupa care luam 6 goluri in 2 zile.

Comentează