Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Pancu și nemții

Părerea mea e că s-a scris și s-a vorbit prea puțin despre partida UTA – Poli, 2-3, poate cea mai frumoasă din acest început de stagiune. Știți însă cum e, mai mult și mai des despre FCSB, Craiova, CFR și […]

...

Afacerea Straton

Deși i-au lipsit numeroși titulari și a rulat nu mai puțin de 11 jucători U21, FCSB a bătut-o clar pe FC Argeș, 3-0. Dintre toți cei 32 de fotbaliști intrați pe gazon duminică seară, cea mai mare notă a primit-o […]

...

Favoruri jenante

A câta că aproape nu le mai știm numărul?! A fost suficient, la 1-0 pentru Chindia, ca Sântean să cadă de lângă Pițian, nici vorbă de fault!, pentru ca vâlceanul Cătălin Buși să acorde penalty, R. Pires să transforme și […]

...

Lungul nasului

Pentru că finanțatorul Botoșaniului obișnuiește să spună lucrurilor pe nume. Așa a făcut și după acest surprinzător și dureros 0-1 cu Shkendija Tetovo: „Am rămas o echipă mică. Am fost norocoși la Ordabasî, dar acum s-a întors”. În ciuda dominării, […]

...

Dinamo și respectul

În cadrul restructurării declanșate la Dinamo după preluarea clubului de către spanioli, Contra l-a chemat pe portarul Straton, 31 de ani luna viitoare, și l-a anunțat că nu mai are nevoie de serviciile sale. Să se ducă în Liga 3 […]

...

Tăcerea peștelui

Îmi mențin părerea că FCSB a câștigat pe merit finala Cupei, dar și că Sepsi și-a vândut scump pielea.

Permalink to Tăcerea peștelui
joi, 23 iulie 2020, 3:26

Rareori s-a văzut diferența dintre o formație angajată până deunăzi în cursa pentru titlu și una din zona retrogradării. Câtă vreme pe Sepsi au ținut-o puterile, partida a fost egală. Pe măsura scurgerii timpului, echipa din Sf. Gheorghe n-a mai găsit suficiente resurse fizice, drept pentru care, și grație valorii individuale superioare, FCSB a înclinat balanța de partea sa.

Era însă de anticipat că se va petrece așa. Deoarece, din vina Federației, Sepsi a avut înainte finalei de la Ploiești numai 3 zile de odihnă, a jucat pe 18 iulie la Sibiu, pe când FCSB s-a bucurat de 9, ea evoluând ultima oară la Craiova pe 12 iulie. Din culpa FRF, repet, deoarece era sarcina acesteia să ofere finalistelor șanse egale și n-a oferit.

Veți zice că FRF nu putea lua în calcul că la Cluj vor apărea cazuri de COVID-19 și că va trebui să amâne întâlnirea FCSB-CFR din 18 iulie. De acord, dar asta nu scade, numai în opinia mea?, din vinovăția federală. În ideea în care administrația Burleanu s-a grăbit să programeze finala Cupei cu mult înainte de încheierea Ligii 1. Când tradițional aceasta era pusă după terminarea campionatului.

Procedând greșit de teamă că nu va reuși să anunțe la termen reprezentantele din cupele europene, deși putea cere și obține o amânare, FRF a mai încurcat niște borcane. În sensul în care, odată cu câștigarea Cupei, FCSB și-a asigurat prezența în Europa, dar și, indiferent de ierarhia finală din play-off, pe cea a lui FC Botoșani. Întrucât, detaliu cunoscut, Astra și Gaz Metan n-au drept de participare.

Printr-o nefastă coincidență, când se poate presupune că FCSB și Botoșani, cu sacii suiți în căruță, nu se vor mai omorî cu firea, CFR ar urma să le întâlnească pe amândouă în meciuri-cheie! Cu alte cuvinte, în afara oricărei intenții, dincolo de orice premeditare, să fie favorizată.

Departe de mine gândul că, de-acum calificate în Europa League, FCSB și Botoșani vor trage pe dreapta. Dar chiar e posibil să se întâmple așa, ca jucătorii lor să se considere deja în vacanță. Tocmai de aceea, ca să nu influențeze fie și indirect rivalitatea dintre Craiova și CFR, Federația era datoare să lase finala Cupei la sfârșitul sezonului competițional.

Mai departe, trebuie cotat ca incalificabil, chiar revoltător, refuzul FRF de a lămuri situația lui Istvan Fulop, avertizat în „optimi” și în returul semifinalei. Sepsi a întrebat dacă I. Fulop are sau nu drept de joc într-un moment în care regulamentele se bat cap în cap, cel Disciplinar susținând una, iar cel de la Organizare alta! Firește că n-a primit niciun răspuns, însă nici nu era cazul să-l aștepte. Deoarece dacă IF n-ar fi avut drept de joc, iar FRF ar fi confirmat, atunci n-ar fi avut nici A. Vlad de la FCSB și Bouhenna de la Sepsi în semifinale, iar finala ar fi trebuit să se joace între Dinamo și Poli Iași! Așa că, evitând să se complice, FRF a tăcut ca peștele.

Explicabil însă, nu-i doar părerea mea, de ce Burleanu et Comp. au procedat astfel. Ca nu cumva să-și asume, să semneze, vreun act care la o adică să se întoarcă împotriva lor. Să convenim că, până la un punct, asta e de înțeles. Dar rămâne imposibil de explicat, chiar scandalos, că mahării de la Casa Fotbalului au transmis neoficial că nu-s obligați să răspundă solicitării respective, venită din partea unui membru afiliat!

O asemenea atitudine de stat în stat, de a nu răspunde decât în fața aplaudacilor din Comitetul Executiv, blochează orice comentariu. Orice logică.

Comentarii (60)Adaugă comentariu

caz (1 comentarii)  •  24 iulie 2020, 14:56

ma doare-n *** si de mimamo si de cufure,trebuiau sa isi ia masuri de precautie, dar ei au aratat ca sunt smecheri,daca erau toate echipele in situatia lor mai ziceam dar asa joc de glezne si intrati in teren ,meciuri din 3 in trei zile si se termina campionatul,nu vreti asta stati acasa si veti fi depunctati.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gabi (58 comentarii)  •  24 iulie 2020, 17:03

@Andrei F. Alo, voi ati luat cupa cu ***, numai vorbiti voi despre echipele care trag la titlu. Care Steaua ca e Fecesebeaua toata ziua. Ciocul mic si nu te mai da asa rotund.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristian B (26 comentarii)  •  25 iulie 2020, 7:32

Diferența aia mare de valoare este oare data de faptul ca Tanase nu vine la antrenament cu tramvaiul sau ca Pintilii are televizor dă-la de bogați la piscina? Despre Morutan vorbeați?Despre Coman? Cred ca despre Man, că dacă pe Mbappe nu da nimeni nici 10 lei și Lampard e numai unul( ăla de la Chelsea), hai sa ridicam cota băiatului, e doar o chestiune nationala, ca nici măcar rezerve nu prea mai avem prin campionatele mari. Domnule Ioanitoaia, nu vreau sa va jignesc dar uneori am impresia ca ziaristii romani au și ei procente la transferuri. Sunt 3 jucatori tineri care ar merita măcar statutul de rezerva in campionate tari, Cicaldau, Mihăilă și Ștefan (exact ăla de la Sepși). Ăștia de la SC FC FCSB SRL nu sunt decât niște trompete sparte in care sufla presa românească in ei de zor. Jucătorii mari nu a fost, nu sunt și nu or sa fie niciodată făcuți de ziaristi și de ziare, dar... încercați, nu se știe niciodată! Măcar 3-4 țepe sa mai dam și apoi o sa ne vindem copiii doar la arabi, pentru ca “aia nu știe fotbal prea mult”(deocamdată).

gigi (149 comentarii)  •  25 iulie 2020, 14:01

@Cristian B (21 comentarii). L-ai si gasit pe Ioanitoaia sa ii laude vreodata pe oamenii lui Becali. Ca oltean l-a laudat pe Mihaila din minutul 1 si s-a tot strambat la Coman si uneori la Man. De data asta nu ai nimerit-o.

Silviu (22 comentarii)  •  25 iulie 2020, 14:20

Dezvăluiri colosale ale unui fotbalist-playboy din Liga 1: „Putea să vină și cea mai frumoasă femeie, că nu mă atingeam de ea o săptămână” Bun articol NEA!

Silviu (22 comentarii)  •  25 iulie 2020, 15:30

Seria A Ac Milan Atalanta 1-1 Stire GSP: CAMPIONATE · SERIE A Un rival al lui Cristiano Ronaldo a remarcat frumusețea portughezului: „Arată ca o păpușă! Foarte, foarte frumos”

Adi (338 comentarii)  •  26 iulie 2020, 10:12

Numai ioanitoaia putea scrie un articol despre finala cupei in care 95% sa vorbeasca despre FRF...omul e obsedat, ii viseaza si noaptea!

Ducu (114 comentarii)  •  26 iulie 2020, 19:48

Adi, prostane, ai inteles si tu cat ai putut...Burleanu in persoana i-a dat dreptate a doua zi confirmand ca a avut dreptate sa atace federatia. Deci ca ambaleaza-te mai rarut si intai informeaza-te. Iar despre meci scrisese in articolul precedent. Ia fa un efort intelectual si convinge-te.

Comentează