Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

De necrezut! 

Vă imaginați că am văzut mult fotbal la viața mea, dar niciodată, chiar niciodată, un meci de genul celui pe care "tricolorii" noștri U21 l-au câștigat în fața englezilor!

Permalink to De necrezut! 
vineri, 21 iunie 2019, 10:06

Un meci care a început ca unul normal, dominat mai întâi de ai noștri, apoi de insulari, dar care s-a terminat într-o manieră de necrezut, uluitoare.

Am început să scriu aceste rânduri și pentru că în ultimele 17 minute s-au marcat toate cele șase goluri, am renunțat la orice ciornă. Agitat și fericit, mă plimb acum prin cameră și dictez această încercare de comentariu, parcă așteptând dintr-o clipă în alta să mai pice un gol!

Adevărul e că, după un început furibund, băieții noștri au lăsat-o mai moale și insularii, veniți la Cesena cu apa la gât, au preluat inițiativa și au pus presiune. Conștienți că încă un pas greșit după cel cu francezii i-ar obliga să spună good bye turneului final. Sincer fiind, împotriva cursului jocului, Pușcaș a deschis scorul din penalty (faultat Fl. Coman), numai că avantajul băieților lui Rădoi n-a durat decât câteva minute. La 1-1, care ne menținea pe noi în cursa pentru semifinale și, implicit, pentru JO 2020, dar care-i trimitea pe britanici acasă, elevii lui Rădoi au apărat eroic un egal care părea să-i mulțumească.

Ianis Hagi însă a făcut repede 2-1, avantaj care n-a ținut iarăși decât un minut! După aceea, și-a intrat în rol Florinel Coman, ajutat și de portarul Henderson la golul de 3-2, care a înscris și golul patru, menit să consfințească o izbândă epică, fără exagerare, excepțională.

Din nou mi-e greu, se repetă istoria după Croația, să remarc un jucător sau altul. E obligatoriu însă să-l aplaud furtunos, alături de cei 7.000 de compatrioți din tribuna de la Cesena, pe portarul Ionuț Radu, un veritabil înger păzitor. Note maxime pentru Ianis și pentru Pușcaș, pentru Pașcanu și pentru Cicâldău, pentru Coman și întreaga formație. Care a avut, de acord, și un dram de noroc la bara lui Abraham de la 3-2, care n-a mai sedus ca la 4-1 cu Croația, dar care ne-a făcut să fim încă o dată mândri de ea. Pentru că a știut să creadă, să sufere, să lupte și să spere.

Comentarii (62)Adaugă comentariu

Florin berceni (5 comentarii)  •  21 iunie 2019, 22:25

Bravo nea Ovidiu, mai scri si decent.

Vlaicu (32 comentarii)  •  21 iunie 2019, 22:28

Foarte frumos. Pana la urma ziaristii sunt si ei oameni si in parte si suporteri.

MOSHU (2 comentarii)  •  21 iunie 2019, 22:30

Nu aveam cum sa vedem asa ceva pentru ca nu avea cine sa ne arate ! Acesti baieti(nu COPII) stiu fotbal iar noi(cei mai copti) nu am vazut asa ceva de un sfert de secol ! TOT RESPECTUL PENTRU INTREAGA ECHIPA !!!

4-2 pentru noi (1 comentarii)  •  21 iunie 2019, 22:30

A spus Ionut Radu ca România vă va uimi!

Mircea (663 comentarii)  •  21 iunie 2019, 22:30

Mai slabi nitel decat cu croatii, dar in fata unor adversari de la Chelsea si Everton. Chiar o victorie colosala.

Adu (70 comentarii)  •  21 iunie 2019, 22:39

Spectaculos meci, si cu happy-end pentru Romania! Dar ce e cu scosul impulsiv al tricoului după marcat gol, dacă iei galben degeaba?! Moruțan a luat roșu și naționala a pierdut după gestul lui. Pușcaș a repetat gestul azi. Băieții ăștia nu știu să își exprime bucuria decât cerând galben?!

Zombilică (1 comentarii)  •  21 iunie 2019, 22:46

Fabulos meci. Generația asta face de rușine mulți parfumați. Inclusiv generația lui Mutu și Chivu.

Poison (5 comentarii)  •  21 iunie 2019, 22:48

Nationala U21 bate la orice oră naționala *** lui Contra.

?????? (831 comentarii)  •  21 iunie 2019, 22:56

@Pe faza defensivă erori de plasament și de marcaj cum făceau Contra și Rădoi, atunci când jucau, și la partida cu Croația și la cea cu Anglia, ?

Dan (273 comentarii)  •  21 iunie 2019, 23:00

Nea Ovi, ai ceva contra oltenilor de nu-l remarcasi si pe Baluta? El fu metronomul la mijlocul terenului, mult mai prezent in joc decat Cicaldau cel laudat de mata.

Augustin (1 comentarii)  •  21 iunie 2019, 23:09

Ceva interzis este mereu atractiv. Scosul tricoului este o descătușare involuntară, ținută in frâu de niste *** pudici. De parcă la ...săritura in bazin, spre exemplu, probă olimpică, nu vezi bărbați la bustul gol. Și-au scos tricoul cei care următorul meci nu vor juca. După trecerea in semifinale, galbenele se șterg. Oricum, felicitări băieților, felicitări românilor din tribune. Au fost fantastici cu toții. Suntem români și am arătat ce putem când suntem împreună. Dușmanii să tremure când suntem uniți!

ISRAELIAN (73 comentarii)  •  21 iunie 2019, 23:14

Niciodată în 40 de ani nu am văzut o echipă națională mai bine așezată în teren ȘI ÎN CONTINUĂ MIȘCARE CU O APĂRARE ȘI ÎNAINTARE DE FOC!DA,E MAREA ECHIPĂ CE VA VENI.FELICITĂRI ȘI JOS PĂLĂRIA DE AICI DIN Tel-Aviv.

itu52 (239 comentarii)  •  21 iunie 2019, 23:17

Personal m-am bucurat că Ivan nu a dat gol, nu mai scăpam de el 2-3 ani. Mă surprinde insistența lui Rădoi, nu cred că la antrenamente este altfel. Nu este bun nici de talisman, mingile pe traseul lui sunt 100% pierdute. Meci bun, goluri frumoase, adversarul ne-a fost și de această dată părtaș la victorie. Un lucru este sigur, nu meritau să ne bată și s-au înecat la mal așa cum au făcut-o și cu Franța. Omul de 50 de milioane mai are de lucrat la imagine, azi deși a jucat puțin, nr.1 a fost Coman.

Barbu (100 comentarii)  •  21 iunie 2019, 23:25

Este foarte bine cand esti sincer. Reusesti mai mult ca atunci cand rasucesti frazele ca sa demonstrezi ce iti propui. Victoria asta este frumoasa dar obtinuta cu foarte mult noroc.

Niku (275 comentarii)  •  21 iunie 2019, 23:28

Fraza din final face toti banii. Restul nitel cam superficial, tratat prea in fuga.

Ambro (1 comentarii)  •  21 iunie 2019, 23:37

Nu doar Puscas, ci si Coman la golul 4. Galbene gratuite.

Ilie vlad (3 comentarii)  •  22 iunie 2019, 0:31

E de inteleas. Dar la varsta dumitale, apropiata de a mea, trebuie sa va amintiti, cel putin, de meciul RFG- Italia din 1970. Mai sunt si altele, chiar in acest an, asa ca afirmatia nu ati mai vazut un astfel de meci e eronata.

Unu’ (102 comentarii)  •  22 iunie 2019, 0:37

@Adu Dar și Cristiano, Messi sau Ibra și-au scos tricoul după unele goluri. Și vorbim de alt nivel. De ce sa ii criticam pe ai noștri?

Viorel (77 comentarii)  •  22 iunie 2019, 0:38

Are perfecta dreptate adu cu scosul tricoului. Degeaba stii fotbal daca nu stii sa te stapanesti. Asta imi aduce aminte de Mutu care tocmai din cauza asta nu s-a realizat in cariera la nivelul talentului.

?????? (831 comentarii)  •  22 iunie 2019, 0:58

Cum ați comenta despre organizarea arătată în joc de Franța, și îndeosebi de Germania, la nivelul reprezentativelor U21, ?

sorin (128 comentarii)  •  22 iunie 2019, 1:07

Bai astept haterii care sa il ironizeze pe Ianis si pe tatal lui care este de fapt creatorul acestei echipe. Bagati copii cu ***, baiatul lui tata si alte magarii. Golul lui a fost gol, nu pomana de la golul 1 marcat de Florinel. Pe ala il prindea si portarul de la mine de la bloc.

Cita (2118 comentarii)  •  22 iunie 2019, 1:13

Multumesc, Maestre! Privind meciul m-am simtit exact la fel ca acum 25 ani cand ma dadeam peste cap la propriu la fiecare gol. Baietii acestia minunati mi-au creat, chiar azi de ZIUA SOARELUI, o senzatie placuta de calatorie in timp, mai ales in primele 15-20min. Dar ce a fost la sfarsitul meciului, cele 17 minute la care face referire Dl. Ioanitoaia, par intr-adevar ceva UNIC si greu repetabil in istoria fotbalului international.

Zapacitu’ (911 comentarii)  •  22 iunie 2019, 1:23

Succesul asta, nenea Ovidiu, e un dar pe care ni-l face sfantul soare noua valahilor de pretutindeni, noua inchinatorilor la zori, aurora, exact in ziua solstitiului de vara, ziua cea mai lunga si cea mai frumoasa din an. Consider ca nu este o intamplare ca am primit atata energie la finalul meciului incat sa putem reveni dupa ce englezii ne egalara prompt de doua ori. Ne-a ajutat soarele pe noi toti valahii si fiti siguri ca ne va ajuta si in continuare. Prevad si eu, ca si matale, nasterea unei noi generatii de exceptie a fotbalului romanesc. Asta ma bucura nespus de mult! Pe langa acesti copilasi super-talentati, tin totusi sa-l felicit si pe Mirel Radoi, BRAVA!

Kunta Kinte (565 comentarii)  •  22 iunie 2019, 1:26

Mai fratilor, vorba lui nea Ovidiu, nu vazui asa ceva in fotbal niciodata in viata mea, nici cand bateam mingea pe maidan in copilarie nu vazui si nu jucai o asemenea grozavie. Ragusi la meci, dar merita din plin. Hai Romania, si in continuare, hai sa batem TOT!!!

Stefan Varga (30 comentarii)  •  22 iunie 2019, 1:50

Superb meci! L-am văzut in reluare, știam rezultatul și totuși, senzațional.

Constantin (1 comentarii)  •  22 iunie 2019, 2:55

Oare Tosca,Anton,Stanciu ,Grozavu& Co au văzut cele doua meciuri? Ori fi înțeles ei cum sta treaba cu fotbalul si spiritul românesc?

BD (1 comentarii)  •  22 iunie 2019, 3:11

Excelent rezultat, mai bun decit jocul baietilor. Frumos ca ne mai ajute si pe noi sansa. Ori a fost Gigi Becali la muntele Athos s-a rugat si a scapat portarul englezilor mingea in poarta. A facut si o donatie rasplatita de bara lor de la 3-2. Sa nu ne miram din slujba in slujba cistigam titlul european.

valeriu mangu (21 comentarii)  •  22 iunie 2019, 6:00

Milioanele false de euro au capotat in fata celor veritabile ....Norocul a fost in mare masura a invinsilor ,care au scapat cu fata curata in primul sfert de ora a meciului ... Felicitari superfotbalistilor ROMANI . Si sa nu uitam ca mai avem asemenea carate ramase in tara . Multumesc !

dudu (1 comentarii)  •  22 iunie 2019, 6:16

Uite ca se poate. Esti si dumneata odata la nivelul echipei si nu lasi impresia ca iti pare rau ca au invins baietii nostri. Cu un noroc care nu se pune la final. Au invins cei norocosi care au fost insa si cei mai buni.

Panait (4 comentarii)  •  22 iunie 2019, 6:58

Ca prima impresie merge aceasta cronicheta. Astept sa reveniti cu aprecieri si deprecieri. Dincolo de scorul de pe tabela echipa Romaniei nu a facut un meci deosebit. Cine este corect acela recunoaste ca acest foarte frumos succes este inbuna parte mincinos. M-as bucura in numele adevarului sa citesc la cineva o asemenea recunoastere.

grig (105 comentarii)  •  22 iunie 2019, 7:02

Am citit ca la meci au asistat cu totul 8400 de spectatori si atunci ma intreb de unde au scos crainicii meciului ca suporterii tricolorilor mici au fost... peste 10000!!!!I-au pus la socoteala si pe aia de s-au uitat la tv...

anonim (10 comentarii)  •  22 iunie 2019, 8:12

Și eroul Coman a luat galben pentru dezbrăcat la gol. Păcat Personal mă bucur insa de calificarea la JO unde fotbaliștii romani nu au mai fost din 1964 (tot la Tokyo!).

Razvan (331 comentarii)  •  22 iunie 2019, 8:17

Daca trecem de euforia momentului, poate reusim si sa observam ca nu avem aparare. Noroc cu Radu, cu adevarat fabulos! Manea a fost vraiste pe dreapta, a facut englezul ce a vrut cu el (bine ca Radoi ca l'a bagat si pe Dragomir acolo, ca putea iesi mult mai rau). Identic in centru, cu Nedelcearu mereu al 2lea la minge, mereu surprins, mereu intrand decisiv si haotic. Pascanu alternand interventiile bune cu stangacii incredibile (mai ales sarituri pe sub minge...am numarat vreo 3-4 in ultimele 30min). De la mijloc in sus, excelent! Puscas e un atacant cum aveam nevoie de mult (se bate, castiga dueluri, tine balonul, maecheaza), Hagi (suteaza si paseaza f bine), Coman, Ivan si Man au viteza, tehnica si executii (sunt totusi cam plapanzi si pierduti in spatiu de multe ori). Radoi EXCELENT! Echipa arata ca el: rea, incrancenata, ambitioasa si surprinzator de tehnica!

Sandu (5 comentarii)  •  22 iunie 2019, 8:20

Mi-am adus aminte cum ați scris în „Sportul Românesc”, la preliminariile CE 1996: „Un singur punct cu Franța și câștigăm grupa!” Nu am câștigat-o, dar ne-am calificat. Istoria s-ar putea repeta, deși chiar mi-aș dori o nouă victorie. Dar, se pare, mai avantajos ar fi să terminăm pe locul 2, pentru a evita Germania în semifinale. Un calcul care s-ar putea să fie greșit. Așa că hai să câștigăm grupa! Hai România! Mulțumim, tricolori! Sunt insule de bucurie, într-o mare a mediocrității...

han (1 comentarii)  •  22 iunie 2019, 8:24

speram ca *** nu va mai face selectii dupa interes.

octavian (95 comentarii)  •  22 iunie 2019, 8:54

Meci uluitor. Norocul face parte din joc , ca si ghinionul. Merit incontestabil a lui GICA HAGI. El a revigorat fotbalul din Romania. Trebuie pus urgent in fruntea federatiei. Burleanu trebuie scos ***.(Ajutati-l d-le Ioanitoaia)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

?????? (831 comentarii)  •  22 iunie 2019, 9:00

@Remarcați și faptul că dintre golurile înscrise de rprezentativa U21 probabil doar despre golul lui Petre din partida cu Croația se poate zice că a fost o realizare a compartimentului ofensiv ca urmare a unei faze de joc construite de echipă, celelalte goluri fiind marcate îndeosebi ca realizări personale, îndeosebi din realizarea unor intercepții pe fondul presingului realizat de compartimentul ofensiv, ?

Petru (1 comentarii)  •  22 iunie 2019, 9:16

Felicitari! Nu cred ca ideea de a ne clasa pe a doua pozitie in grupa,doar pentru a evita Germania,este buna.Taurul(Germania) trebuie luat de coarne!

Fane (150 comentarii)  •  22 iunie 2019, 9:18

Dupa foarte mult timp vad o echipa care joaca ceva,nu brambureala la ce o fi. Poate ca de aceia are si un dram de noroc.Succes in continuare! Satisfactia cea mai mare ar fi sa batem si Franta.

california (349 comentarii)  •  22 iunie 2019, 9:53

lumea remarca contributia lui hagi la succesele nationalei de tineret si vrea ca el sa fie "promovat"; daca il scoti insa pe hagi de la munca lui si-l pui la federatie, s-a terminat cu academia; el trebuie lasat acolo unde se exprima cel mai bine si ajutat, financiar si prin reglementari, sa dezvolte si sa generalizeze conceptul pe care il are; el este cum se spune, omul potrivit la locul potrivit; ce s-a intamplat cu gimnastica dupa ce l-au luat pe belu si l-au numit consilier la presedintie? in ce-l priveste pe burleanu, faceti ce vreti cu el.

Hombre (93 comentarii)  •  22 iunie 2019, 10:49

Da, cu echipe mari jucam bine. De alea mici ne impiedicam noi cel mai des.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  22 iunie 2019, 11:08

...daca nu batem si Franta aceste doua rezultate nu au valoare ...echipa are cateva individualitati care o ridica ...printre acestia nu se afla pomanagiul de I.Hagi...un jucator mediocru care gresete mult . ... echipa asta o sa aiba viitor si la seniori numai daca bat si Franta...nu egal ...doar victorie...

Dtru (268 comentarii)  •  22 iunie 2019, 11:47

Nu sunt un exaltat dar nu cred sa fi vazut vreodata o echipa a Romaniei mai ordonata si mai norocoasa. Vorba dv. Desi meciul s-a terminat demult ma uit atent daca nu cumva se mai marca un gol.

raul (23 comentarii)  •  22 iunie 2019, 11:50

Meci epic, victorie grandioasa, suporteri de nota 10 ! Dar sã învãtãm si din neajunsuri : englezii ne-au cãlãrit rãu timp de o orã (15'-75') în care nu ne-am prea întâlnit cu mingea. Iar fãrã imensul - si nu e un cuvânt prea mare - Ionut Radu care a închis poarta (golurile nepundu-i fi imputate), nu stiu dacã acum mai jubilam si ne fãleam cu aceastã echipã. O notã specialã pentru coaching-ul din final si pentru luciditatea acestor tineri - în general rarã la români - care au stiut sã forteze în ultimele minute si sã speculeze slãbiciunile apãrãrii adverse. O altã notã specialã pentru Coman, îndrãznet si decisiv ! Bravo flãcãi !

Marcel (190 comentarii)  •  22 iunie 2019, 12:41

Victoriile acestea nu sunt ale lui Burleanu cum canta servitorii federali. Sunt ale lui Gica Hagi de aceea eu sprijin din tot sufletul propunerea de mai sus a lui Octavian ca Hagi sa fie pus in fruntea federatiei.

Dragos (250 comentarii)  •  22 iunie 2019, 12:43

Final cum nu am mai vazut, ii dau dreptate dlui Ioanitoaia. Totusi echipa nu s-a mai ridicat la jocul cu Croatia si a avut si mare noroc cu gafa portarului englez de la 2-2. Atunci jocul se putea intoarce si chiar s-a intors dar in favoarea noastra. Felicitari.

Dilimache (657 comentarii)  •  22 iunie 2019, 12:53

Cum zicea cineva, multumim lui Gica pt ca a facut pe banii lui o generatie de aur!

dumi (60 comentarii)  •  22 iunie 2019, 14:19

Doua victorii superbe si nimic altceva. Sa nu ne imbatam cu apa rece intrucat nu am castigat nici un loz si exista o mica posibilitatea sa ratam semifinalele. In stilul nostru sa nu ne *** ca *** la ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrey (262 comentarii)  •  22 iunie 2019, 14:21

Multe felicitari lui Gica Hagi. El este principalul artizan al acestui tur de forta. Chiar merita sa i se zica Rege. Rege al fotbalului.

di livio (214 comentarii)  •  22 iunie 2019, 17:12

Niku, îndrăznești să-l critici pe inegalabilu și intangibilu megagazetar?...o să fii declonat...crezi că fraza din final face 20.000 euroi?...ce debita inflexibilu și inexpugnabilu megagazetar înainte de turneu...trag nădejde că trupa lu Rădoi va depăși faza grupei...da va fi extrem de dificil, misiune vecină cu imposibilu, de domeniu miracolului...dacă trupa lu Rădoi ratează calificarea, iar vine moș teacă și spune că v-am spus io...moș teacă are tăria opiniunilor dumisale

Comentează