Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Remiza scontată

Dincolo de amiciția dintre cei doi fruntași ai Generației de Aur, Clujul părea să mai aibă un interes ca formația constănțeană să se califice în play-off. În ideea că în ultimii doi ani, în faza respectivă, ea a luat toate […]

...

„Adunătură de șacali”

Nu l-am cunoscut pe Valeriu Iftime, finanțatorul lui FC Botoșani din 2005. Nici măcar n-am vorbit vreodată, n-am avut onoarea. Totuși, personajul mi-a plăcut și, în ciuda distanței, l-am prețuit. Ba l-am și admirat o perioadă. Pentru că a băgat […]

...

Prețul real

Obișnuit să-și ridice în slăvi jucătorii, să-i compare cu Messi, cu Lampard și cu mai știu eu ce superstar, latifundiarul a coborât tonul luni seara. Deranjat de atitudinea băieților, care au așteptat unul de la celălalt, Becali s-a trezit la […]

...

Norocul meritat

Nu-i contrazic pe cei care susțin că formația olteană a învins și cu șansă la Ovidiu, unde Viitorul a irosit câteva ocazii cât roata carului. Ba a și tras mai des la poartă (14-6) și pe poartă (8-5). Numai că, […]

...

Borcane încurcate

Și din cauza frigului și a terenului înghețat, acest Gaz Metan – CFR, 0-0, n-a oferit showul așteptat. În ciuda faptului că a dominat, pe alocuri copios, campioana n-a reușit să marcheze, formația medieșeană apărându-se strict și organizat, uneori chiar […]

...

De necrezut! 

Vă imaginați că am văzut mult fotbal la viața mea, dar niciodată, chiar niciodată, un meci de genul celui pe care "tricolorii" noștri U21 l-au câștigat în fața englezilor!

Permalink to De necrezut! 
vineri, 21 iunie 2019, 10:06

Un meci care a început ca unul normal, dominat mai întâi de ai noștri, apoi de insulari, dar care s-a terminat într-o manieră de necrezut, uluitoare.

Am început să scriu aceste rânduri și pentru că în ultimele 17 minute s-au marcat toate cele șase goluri, am renunțat la orice ciornă. Agitat și fericit, mă plimb acum prin cameră și dictez această încercare de comentariu, parcă așteptând dintr-o clipă în alta să mai pice un gol!

Adevărul e că, după un început furibund, băieții noștri au lăsat-o mai moale și insularii, veniți la Cesena cu apa la gât, au preluat inițiativa și au pus presiune. Conștienți că încă un pas greșit după cel cu francezii i-ar obliga să spună good bye turneului final. Sincer fiind, împotriva cursului jocului, Pușcaș a deschis scorul din penalty (faultat Fl. Coman), numai că avantajul băieților lui Rădoi n-a durat decât câteva minute. La 1-1, care ne menținea pe noi în cursa pentru semifinale și, implicit, pentru JO 2020, dar care-i trimitea pe britanici acasă, elevii lui Rădoi au apărat eroic un egal care părea să-i mulțumească.

Ianis Hagi însă a făcut repede 2-1, avantaj care n-a ținut iarăși decât un minut! După aceea, și-a intrat în rol Florinel Coman, ajutat și de portarul Henderson la golul de 3-2, care a înscris și golul patru, menit să consfințească o izbândă epică, fără exagerare, excepțională.

Din nou mi-e greu, se repetă istoria după Croația, să remarc un jucător sau altul. E obligatoriu însă să-l aplaud furtunos, alături de cei 7.000 de compatrioți din tribuna de la Cesena, pe portarul Ionuț Radu, un veritabil înger păzitor. Note maxime pentru Ianis și pentru Pușcaș, pentru Pașcanu și pentru Cicâldău, pentru Coman și întreaga formație. Care a avut, de acord, și un dram de noroc la bara lui Abraham de la 3-2, care n-a mai sedus ca la 4-1 cu Croația, dar care ne-a făcut să fim încă o dată mândri de ea. Pentru că a știut să creadă, să sufere, să lupte și să spere.

Comentarii (62)Adaugă comentariu

Vali (27 comentarii)  •  22 iunie 2019, 18:25

Logica prostului suprem 3003:chiar dacă am câștigat 2 meciuri,nu inseamna nimic,trebuie să câștigăm meciul cu Franța,semifinala,finala ,Olimpiada,și ce o mai fi. Abia apoi poate si fraierul sa fie multumit.Su ca el sunt mulți. OPRITI-VĂ odată nu va mai suport.....

Mateias (52 comentarii)  •  22 iunie 2019, 18:47

@di livio. Baiete, esti bolnav de ura... O Romanie intreaga se bucura numai tu dai sa musti ca un sarpe veninos. Saracul de tine multe frustrari mai ai. Suferi rau si nu cred sa te mai faci bine vreodata, boala ta nu are leac. Ori esti platit de Burleanu si gasca lui de excursionisti.

Ioan (8 comentarii)  •  22 iunie 2019, 21:11

Liniștiți-vă! E doar fotbal. Cu ce vă schimbă vouă viața și dacă aceștia cîștigă finala? Doar Becali Gheorghe va vinde mai scump niște oameni, închinându-se pe față la Dumnezeu și în realitate la Mamona!

ANTON LUPAN (73 comentarii)  •  22 iunie 2019, 22:36

INCETATI DELIRUL!Totul este o uriasa si inexplicabila potriveala in favoarea alor nostri!Uneori,inconstienta si optimismul delirant,are efecte pozitive!Ce se intampla acum,este unic si irepetabil!Nimic nu are logica sau sens,e doar o uriasa nimereala si un noroc chior!

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  23 iunie 2019, 7:02

Vali tu ce mananci de esti asa frumos ?...chiar nu inseamna nimik doua victorii ...fara cea de a treia din punct de vedere a performantei ...tu stii ce inseamna sa faci performanta?...ce crezi ca este performanta?...cumperi vreodata ziarul ?...esti un om de nimik care nu gandeste ...Amin!!!

fred (1 comentarii)  •  23 iunie 2019, 11:56

sa ne pastram luciditatea,intr-un meci se pot primii si 5 goluri,franta nu are golaveraj bun si nu isi poate permite sa riste si sa joace la egal,va fi un meci care pe care si nu o sarada asa cum spera unii.

Ali Bec (143 comentarii)  •  23 iunie 2019, 12:26

Incet, incet munca echipei Burleanu da roade. Regula cu jucătorii sub 21 de ani in campionat, antrenor cu viziune, chiar și inspecțiile la cazări ptr jucatori făcute ci înțelepciune și nu doar pentru a mai vizita o capitala pe glob.

Comentează