Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
La mica înțelegere

L-a legitimat în 6 august Comitetul de Urgență al FRF, for care a luat, cu acordul Comitetului Executiv, o serie de măsuri neobișnuite. Implicit pe aceea de a nu mai retrograda automat nimeni din Liga 1, viitoarea ediție de campionat […]

...

Răzbunare costisitoare

Chiar în rândul 1, la lojă. Deoarece, urmând să întâlnească acasă pe Astra, calculase că va câștiga meciul din etapa 10 a play-off-ului și, acumulând 24 de puncte, va termina sezonul pe locul 3, nu pe 5, cum e situată […]

...

Falșii salvatori

Nu mai retrogradează nimeni, ultima clasată va avea baraj cu locul 3 din eșalonul secund etc, nu mai insist. Ca atare, întreaga lume ar trebui să se declare mulțumită. Inclusiv deținătoarea drepturilor TV, care respinsese inițial varianta, deoarece în noul […]

...

Ca sarea în ochi

Și a decis ca învingătoarea lui să fie desemnată campioană. Având de ales între mai multe scenarii, cei 15 membri ai CEx l-au votat în unanimitate pe cel care prevedea ca, în caz de egalitate după 90 de minute, întâlnirea […]

...

Au luat ce era al lor!

Așa au și stat lucrurile, însă doar ceva mai mult de jumătate de ceas. Până când, în minutul 36, Vinicius a scăpat din marcajul lui Acka la o fază fixă și a reușit să egaleze superbul gol realizat mai devreme […]

...

Lipsă de patriotism?!

Vestea că Răzvan Marin ar putea absenta din echipa lui Rădoi la Europenele U21 de luna viitoare i-a bulversat pe suporteri. În necunoștință de cauză, câțiva s-au grăbit să-l acuze pe fotbalistul respectiv, abia transferat de la Standard Liege la […]

Permalink to Lipsă de patriotism?!
miercuri, 22 mai 2019, 3:32

Vestea că Răzvan Marin ar putea absenta din echipa lui Rădoi la Europenele U21 de luna viitoare i-a bulversat pe suporteri. În necunoștință de cauză, câțiva s-au grăbit să-l acuze pe fotbalistul respectiv, abia transferat de la Standard Liege la Ajax Amsterdam, că se fofilează. În limbajul peluzei, că se dă lovit.

Cu adevărat, Marin se găsește într-o situație incomodă. Pe care el însuși, jucătorul român de câmp cel mai bine cotat, evaluat la 9 milioane de euro, a numit-o „foarte delicată”. Asta deoarece Ajax nu i-ar permite să meargă la CE 2019, variantă menționată chiar de Adrian Boingiu, unul dintre secunzii lui Rădoi.

Dacă vrea să-l lase pe Marin la întrecerea din Italia și San Marino, Ajax îl lasă. Dacă însă nu vrea, nu-l lasă. Are acest drept întrucât FIFA și UEFA obligă cluburile să elibereze jucătorii la meciurile prevăzute în calendarul internațional oficial, inclusiv la turneele mondiale și continentale, dar atât. Euro U21 nu figurează pe lista competițiilor la care cluburile sunt datoare să ofere jucători. Ca atare, oricât de deranjați s-ar simți unii compatrioți, tineretul nostru stă la mâna Ajaxului. Fără supărare, noi acordăm o atenție deosebită acestui turneu deoarece ne-am calificat după două decenii. Nu și alții, fiecare cu interesul său. S-ar cuveni să-l respectăm și pe al altora.

Un eventual refuz al campioanei Olandei n-ar mira prea tare. De ce îndrăznesc o asemenea afirmație, pe care mulți o vor amenda? Pentru că CE 2019 se suprapune peste perioada de pregătire a Ajaxului înaintea noii stagiuni. Dar și pentru că proaspăta semifinalistă din Champions League a pierdut, sau riscă să piardă, vreo 4-5 vedete. Pe De Jong, Ziyech, De Ligt, Van de Beek și Neres. De unde și preocuparea ca, pentru omogenizarea echipei, să-l ia pe Răzvan în cantonamentul de vară. Totuși au plătit pentru aducerea lui 12,5 milioane de euro, o căciulă de bani.

Sigur că Rădoi și noi toți ne-am bucura ca Marin să joace la CE. I-ar folosi echipei, ar ajuta-o. Pe de altă parte însă, urmează o observație care va deranja, să notăm că el a avut o contribuție minoră la obținerea calificării. Din cele 10 partide disputate în preliminarii, a evoluat doar în două.

Consider că principalul scop al lui Răzvan, înaintea celui de a participa la Europenele U21, e să se remarce la Ajax și să-și câștige locul în formație. Să devină titular și, pasul următor, să meargă în reprezentativa României. În care a strâns 16 selecții, nu de câte 5-10 minute, ci toate ca titular, iar 11 ca integralist! Ceea ce demonstrează că Marin a depășit la 23 de ani, pe care-i împlinește mâine, felicitări!, nivelul selecționatei de tineret. Că trebuie să se gândească mai des și mai serios la naționala A. Iar locul lui nu mai e la U21, unde mai poate evolua deoarece s-a născut după 1 ianuarie 1996, ci pe o treapă mai sus. Pe treapta cea mai înaltă.

Păstrând proporțiile, m-aș încumeta la o paralelă cu Mbappe. Cu doi ani și jumătate mai mic decât Marin, dar deja campion al lumii, francezul continuă să fie eligibil pentru U21, dar nu s-a pus niciodată problema să joace la Euro. Niciodată. Așa și cu Răzvan, socotit de unii nesincer când declară că ține să fie prezent la CE 2019! A-i reproșa lipsa de patriotism e o prostie imensă. Ba și o jignire.

Comentarii (76)Adaugă comentariu

Vladone (77 comentarii)  •  22 mai 2019, 15:44

Cat timp Ajax nu da drumul la NIMENI la echipa U21 este ok. Dar daca da drumul doar unora si altora nu atunci....

Sandu (49 comentarii)  •  22 mai 2019, 15:45

De ce sa nu vrea baiatul la Euro ca sa mai ia si el niste multi banisori...Toti fotbalistii si sportivii de astazi sunt niste mercenari iar Marin nu face exceptie.

Miron (15 comentarii)  •  22 mai 2019, 15:49

Un punct de vedere interesant. Si va dau dreptate ca numai noi ne omoram cu acest turneu final. La tarile cu fotbal avansat el este trecut la si alte competitii.

dan (133 comentarii)  •  22 mai 2019, 15:50

Nu i-as numi vedete pe De Jong, Ziyech, De Light, Van de Beek și Neres, mai degraba oameni de baza si/sau titulari...

Mircea (642 comentarii)  •  22 mai 2019, 16:02

@Vladone. Zau? Afla de la mine ca Ajax da drumul la cine vrea muschii ei si nu ai ce sa ii faci. Asa ca se mai poate rezolva ceva doar cu vorba buna.

Tyty (121 comentarii)  •  22 mai 2019, 16:04

Interesant si polemic. In locul lui nici eu nu mi-as mai rupe picioarele la tineret. Omul a urcat si nu ar fi bine sa se mai intoarca. Graitoare comparatia cu Mbappe.

Cosmin (8 comentarii)  •  22 mai 2019, 16:05

Nimic nu ma mai deranjeaza in fotbal, nici chiar lipsa de orizont in promovarea in prima liga a echipei mele favorite, UTA. Totusi am o intrebare pentr \Dl Ioanitoaia. In lotul lui Ajax exista si jucatori olandezi din lotul nationalei olandeze under 21. Daca acestia sint lasati sa joace la turneu, si Razvan Marin este oprit nu mi se pare nici corect, nici moral, nici chiar legal.

Ionnis (103 comentarii)  •  22 mai 2019, 16:13

Razvan Marin trebuia sa spuna de cand a semnat contractul: baieti eu ma duc la Euro. El a tacut, a mers pe burta.

ManX (114 comentarii)  •  22 mai 2019, 16:20

Cu siguranta nu se pune problema ca nu vrea, dar principalul obstacol poate sa fie faptul ca risca o accidentare. Mai grava sau mai putin grava pe care Ajax nu vrea sa si-o asume. Acest lot asa laudat poate sa-si arate valoarea si fara Razvan Marin. Chiar ar trebui sa fie o provocare pentru ei.

Razvan (39 comentarii)  •  22 mai 2019, 16:33

Inteleg eu bine sau maestrul apara interesul lui Ajax inaintea celui romanesc si nu il vrea pe Razvan Marin la turneul final. Il banuiam pe maestru ca este evreu dar nu si olandez.

Costel Tudor (18 comentarii)  •  22 mai 2019, 16:38

Pe surse am aflat ca olandezii ii vor permite sa joace la Euro cu condiția sa le dam Portul Constanța și Portul Mangalia !!!

ion (21 comentarii)  •  22 mai 2019, 16:42

@Sandu: pai si ce ai vrea Sandule, sa joace ca pe vremea lu Ceasca? pe Logane sau carcase de porc? nu e o meserie asta de fotbalist? tu daca mergi la munca zilnic, repet, DACA,.... inseamna ca esti mercenar?

Citanela (1991 comentarii)  •  22 mai 2019, 16:47

Nea Ovidiu are perfecta dreptate cu afirmatiile facute, nu vad de ce unii s-ar supara ca nu poate omul sa joace la euro U21. In plus, avem destui tineri talentati in lot, ei pot suplini cu brio lipsa lui.

a dica (245 comentarii)  •  22 mai 2019, 17:03

Razvan Marin joaca pentru nationala mare. Aici discutia trebuie sa se opreasa. U 21 este pentru cei ce vor sa ajunga unde a ajuns Razvan Marin. Are balta peste! Deocamdata... Ajax joaca tururi preliminare in CL. Daca nu-l lasa inseamna ca se bazeaza pe el si vrea sa-l integreze cat mai repede. Simplu ca buna ziua.

Birlic (60 comentarii)  •  22 mai 2019, 17:10

@Citadela - până acum nu s-a supărat nimeni pe aspectul prezentat nea Ovi, dar se pare că pentru tine problema mai mare este'' de ce nu s-a supărat nimeni?''. Așa, nu mai poți tu dezbate și boscorodii pe nimeni...nasol. Dar mai așteaptă poate , totuși, cineva se va supăra și poți și tu să-ți daci numărul de circ.

Craiu (59 comentarii)  •  22 mai 2019, 17:15

Mi-a placut acest articol si unele afirmatii din el provocatoare. Chestia ca trebuie sa tinem cont si de interesul altora este demna de atentie. Cand Tutea zicea ca suntem un popor de egoisti nu gresea deloc.

georgian (10 comentarii)  •  22 mai 2019, 17:30

In cazul asta ar trebui ca niciun club ca nu permita jucatorilor propri participarea la Euro U21! Ce, altii sunt mai fraieri decat Ajax!?!? Asta ar obliga UEFA sa impuna cluburilor obligativitatea de a-si lasa jucatorii si la turneele echipelor Under!

radu (2 comentarii)  •  22 mai 2019, 17:39

:). Romanii sunt campioni la deciziile privind viata altora. Halep trebuie să facă aia si aia. Marin sa faca bine sa se prezinte acolo si acolo. Cu stupoare observam ca exista niste decizii mondiale care se iau fără să fim consultați.

zapacitu’ (815 comentarii)  •  22 mai 2019, 17:41

Bine zisei bre nene Ovidiu, intai sa dovedeasca la Ajax, sa joace titular in cat mai multe meciuri acolo, apoi sa emita pretentii de Nationala, fie cea U21 sau O21, nu conteaza. Ai pus punctul pe I mare ca de obicei, bre nene Ovidiule. Si rog maestrul sa mai scrie din cand in cand de fotbalul din Banie, merita incurajat sa ajunga la ce a fost odata demult marea echipa Craiova Maxima.

JFM (92 comentarii)  •  22 mai 2019, 17:48

E bine ca incercati sa-i desteptati pe ***, nu cred ca veti reusi.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Citadela (1991 comentarii)  •  22 mai 2019, 17:54

......as putea sa-ti mai spun, draga @Birlic, chiar si titlul articolului sugereaza la modul indirect ca exista o masa de suporteri indignati ca omul nostru nu vrea sa joace la Nationala U21, ca face fite si nu e patriot. Poate gasesti si pe-aici ceva idei pentru urmatoarea ta reprezentatie la Circ, nu de alta dar te vad talentat si numele de scena te ajuta consistent pentru promovare. :)

di livio (210 comentarii)  •  22 mai 2019, 18:15

urmează o afirmație pe care mulți o vor amenda...urmează o observație care va deranja...unii îi vor sări în cap...marele gazetar se teme că va fi criticat...nu te speria tov.Ovi, te apără clonele...presimt că asta îi va enerva teribil pe mulți...asta-i de la Geambașu cetire, alt imens gazetar...da cine or fi ăia mulți care vor amenda și se vor enerva?...amu și io presimt, ca Geambașu, că se vor enerva teribil clonații gen Bogdanalinu adminu sau Franz, Coco, Tyty, Myty, John, Cosmo, Dimi, etc...Bogdanalinu adminu aștept să-ți dai cu părerea de articolu tov. mare maestru...sau ai scris deja pe post de Citanela și Tyty?

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  22 mai 2019, 18:25

...uitati va lume la hal de articol ...prima data ne spune ca tineretul sta la mana lui Ajax...apoi o intoarce ...Marin nu i chiar indispensabil ...am castigat si fara el destule meciuri ...ce om ...inconsecvent ...duplicitar ...si asa i rau ...si asa nu i bine ...hai la casierie sa luam o caciula de bani .

Chis Alexandru (6 comentarii)  •  22 mai 2019, 18:28

Dar faptul ca Ianis Hagi a fost anuntat ca "s-ar putea sa lipseasca de la Turneul Final Euro 21" nu este lipsa de patriotism? Dar daca FCSB va invoca meciurile preliminare din Europa League si nu-i va lsa sa joace in Itaila pe Vlad, Man, Nedelcu si Coman - ce se va zice?

Nica fără frica (267 comentarii)  •  22 mai 2019, 18:47

Tataie,lipsă de patriotism e când lăsăm turcii, arabii și alții din afara Europei să ne invadeze țara și nu avem nicio reacție!!! Patriotismul nu se măsoară în prezentele la națională!

anca (94 comentarii)  •  22 mai 2019, 19:01

ovidiu_3003, tu esti atat de prost, perfect de prost ca nu vei intelege niciodata nimic din ce scrie dl Ioanitoaia nici daca citesti de o suta de ori. Chiar imi este mila de tine ca nu te duce capul. ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Doru (125 comentarii)  •  22 mai 2019, 19:40

Se va intimpla ca nici pe Ianis Hagi care va pleca si el nu il vor lasa la Euro si uite asa va avea Radoi circumstante pentru bataile pe care le va incasa echipa pregatita de el. Pot sa fac pariu ca ea nu va cistiga nici un meci din cele trei din grupa.

vio (163 comentarii)  •  22 mai 2019, 19:44

Pai daca a jucat numai 2 meciuri in preliminariile castigate de Romania din 10 rezulta ca Razvan Marin nu a fost atat de folositor nationalei u 19. Deci cred ca se face prea mult zgomot pentru nimic. Pentru baiatul asta este foarte important cum incepe la Ajax deci ar trebui kasat sa isi vada de treburile kui.

antal mihai (55 comentarii)  •  22 mai 2019, 20:27

@anca - de multe ori are dreptate omul. chiar nu inteleg de ce il jignesti, daca nu toti au opinia ta!

dan b (245 comentarii)  •  22 mai 2019, 20:47

@Radu. Un comentariu de bun-simt, la subiect. Bravo! Nu la fel pot spune de Zapacitu. Indiferent despre ce-i vorba in propozitie, astia o dau pe a lor. Craiova in sus, Craiova in jos...

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  22 mai 2019, 21:06

...ancuta pe tine cuvantul proasta te onoreaza asa ca tu nu esti proasta ...esti prea proasta ...omul spune cu subiect si predicat ...tineretul nostru sta la mana Ajaxului ...de aici se poate intelege orice inclusiv ca tinerii nostrii din scoli si universitati sunt dependenti de parfumul Ajaxului ...ca nea Ovi a vrut sa spuna ca echipa de tineret a Ro sta la mana Ajaxului ca sa l aiba in componenta pe R. Marin este altceva .

Claudiu (324 comentarii)  •  22 mai 2019, 21:50

@ovidiu3003. Nu ar trebui sa ma bag in discutia dintre tine si Anca dar nici nu rezist cand descopar ca tu ai luat-o pe aratura. Anca are dreptate ca nu ai inteles ce a vrut sa spuna dl Ovidiu desi nu era greu de inteles. A scris ca echipa sta la mana Ajaxului pentru ca Ajax il va ceda ori nu il va ceda pe Marin. In sensul ca decizia apartine celor de la Ajax, ceea ce e exact. Iar afirmatia ta ca tinerii din scolile si universitatile noastre depind de parfumul Ajaxului este un semn de deranj.

?????? (829 comentarii)  •  22 mai 2019, 22:11

Apreciați că Gheorghe Becali ar trebui să verifice ca aceia ce iau deciziile pe la Clinceni să nu fi cumpărat nocturna și tabela de marcaj de la Becali ,din bani publici, deoarece contribuabilul nu plătește la buget ca banii să fie folosiți pentru a cumpăra de la Gheorghe Becali ce nu îi mai este de trebuință, ?

Costy (43 comentarii)  •  22 mai 2019, 22:21

@Miron și @a Dica au dreptate

?????? (829 comentarii)  •  22 mai 2019, 22:37

Ai bre nea Ioanițoaia , dacă Rădoi îl convoacă și jucătorul vrea să fie în echipă împreună cu cei ce s-au calificat la CE, dumneata de ce te bagi, ? Consideri dumneata că este capabilă naționala selecționerului Contra să câștige în Norvegia după ce a pierdut în Suedia sau să ia cel puțin 4 puncte cu Spania, ?

?????? (829 comentarii)  •  22 mai 2019, 22:45

Parcă Penescu și alții au avut unele probleme despre folosirea banilor publici la finanțarea unor cluburi de fotbal, despre achiziții de bunuri și servicii, ?

mugur (15 comentarii)  •  22 mai 2019, 22:48

Nu este normal ca fifa si uefa sa priveasca astfel. Este totusi un turneu final si ar trebui tratat cu mai mult respect. Totusi nationala u 21 este anticamera nationalei mari.

?????? (829 comentarii)  •  22 mai 2019, 22:52

Remarcați și faptul că și alocările de fonduri de la Uniunea Europeană sunt cu destinații stabilite și cu proceduri de folosire la achizițiile de bunuri și servicii, proceduri a căror nerespectare se sancționează, ?

?????? (829 comentarii)  •  22 mai 2019, 23:18

Remarcați și că partida dintre Norvegia și Suedia s-a încheiat cu scorul de 3-3 , ?

?????? (829 comentarii)  •  22 mai 2019, 23:30

Cum ați comenta și despre faptul că selecționerul Cosmin Contra ar putea folosi și din cei zece jucători pe care selecționerul Rădoi nu îi va păstra în lot pentru participarea la Campionatul European U21, la cei pe care Rădoi nu i-a inclus în lotul lărgit sau la alți jucători precum Bicfalvi, Florin Tănase sau alții care s-au mai făcut remarcați la finalul sezonului de campionat sau care s-ar putea face remarcați în finala cupei, care încă nu au fost anunțați în loturile reprezentative,?

?????? (829 comentarii)  •  22 mai 2019, 23:48

Deci,considerați că un rezutat de egalitate, în Norvegia, sub scorul de 3-3 nu ar avantaja selecționata selecționerului Contra, ?

keepcalm (74 comentarii)  •  23 mai 2019, 1:41

“Consider că principalul scop al lui Răzvan, înaintea celui de a participa la Europenele U21, e să se remarce la Ajax și să-și câștige locul în formație. Să devină titular și, pasul următor, să meargă în reprezentativa României. În care a strâns 16 selecții, nu de câte 5-10 minute, ci toate ca titular, iar 11 ca integralist! ”. Uneori tov. Ioanitoaie mai le si nimereste, aici are perfecta dreptate, cine nu e de acord cu asta e deja rau intentionat, daca radoi va da gres nu va fi din cauza lipsei lui marin sau hagi jr, va fi pentru ca acolo ne este nivelul lotului, conteaza mai putin daca ajax ii da drumul sau nu, ar fi aiurea sa credem caco nationala sta la mana unui jucator, daca au ajuns sa creda asta fotbalul din romania e la pamant rau de tot...

M deWylde (28 comentarii)  •  23 mai 2019, 3:48

Ce sa cauti, frate la mondial de under 21, cand tu joci la Ajax? Aberant! Echipa de club e importanta cand vine vorba de primele 8 echipe cele mai bune.

Mordved (22 comentarii)  •  23 mai 2019, 6:28

Cand scrii "se suprapune peste" si ești decanul presei sportive autohtone...

JayJay (2 comentarii)  •  23 mai 2019, 8:08

"Oricat de deranjati s-ar simti unii", " fara suparare", " o afirmatie, pe care multi o vor amenda", "urmeaza o declaratie care va deranja". Fii, bre, mai infipt! Oricum te-njura toti! Cat despre Razvan Marin, sunt sigur ca isi doreste sa vina la turneul final, care desi este o rampa de lansare de care el nu ar mai avea nevoie, ramane o experienta frumoasa pentru orice tanar jucator, si nu strica sa apara in CV. Dar a pierde pregatirea de vara cu echipa de club, va insemna sigur inceperea sezonului pe banca. Iar daca jucatorul se intoarce accidentat din Italia, atunci si mai rau. Asa ca lasati alti jucatori sa se afirme! Marin va ajuta nationala mare. Ani buni de acum inainte. Iar in momentul de fata, prioritatea lui este Ajax.

Daumwolle (1 comentarii)  •  23 mai 2019, 10:23

Nu cumva antrenor la Ajax este Christoph Daum?!? clar, el e de vină!!

Barbu (91 comentarii)  •  23 mai 2019, 10:33

@mordvev. Visezi. Nu scrie nicaieri in articol se suprapune peste. Ioanitoaia are prea multa scoala ca sa ii dea lectii toti neavenitii. Eu l-am avut profesor la Universitatea Media si pot depune oricand marturie scrisa.

?????? (829 comentarii)  •  23 mai 2019, 10:47

@Deci, remarcați totuși că în decursul unui mandat politic obținut prin alegeri libere, banii plătiți de contribuabili au o destinație bine stabilită, acțiunile din programul de guvernare ce au obținut susținerea electoratului contribuabil , ?

?????? (829 comentarii)  •  23 mai 2019, 10:54

Remarcați și că finanțarea îndatorării publice schimbă și din prioritățile din programele de guvernare votate de alegătorii contribuabili, uneori și cu efecte mai puțin dorite de către guvernanți, ?

?????? (829 comentarii)  •  23 mai 2019, 11:29

Sau altfel exemplificat, dacă Gheorghe Becali ar avea un măgar de povară care să îi care desagii, opinați că ar renunța la măgarul de povară pentru a-și căra singur desagii, ?

Comentează