Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Lipsă de patriotism?!

Vestea că Răzvan Marin ar putea absenta din echipa lui Rădoi la Europenele U21 de luna viitoare i-a bulversat pe suporteri. În necunoștință de cauză, câțiva s-au grăbit să-l acuze pe fotbalistul respectiv, abia transferat de la Standard Liege la […]

Permalink to Lipsă de patriotism?!
miercuri, 22 mai 2019, 3:32

Vestea că Răzvan Marin ar putea absenta din echipa lui Rădoi la Europenele U21 de luna viitoare i-a bulversat pe suporteri. În necunoștință de cauză, câțiva s-au grăbit să-l acuze pe fotbalistul respectiv, abia transferat de la Standard Liege la Ajax Amsterdam, că se fofilează. În limbajul peluzei, că se dă lovit.

Cu adevărat, Marin se găsește într-o situație incomodă. Pe care el însuși, jucătorul român de câmp cel mai bine cotat, evaluat la 9 milioane de euro, a numit-o „foarte delicată”. Asta deoarece Ajax nu i-ar permite să meargă la CE 2019, variantă menționată chiar de Adrian Boingiu, unul dintre secunzii lui Rădoi.

Dacă vrea să-l lase pe Marin la întrecerea din Italia și San Marino, Ajax îl lasă. Dacă însă nu vrea, nu-l lasă. Are acest drept întrucât FIFA și UEFA obligă cluburile să elibereze jucătorii la meciurile prevăzute în calendarul internațional oficial, inclusiv la turneele mondiale și continentale, dar atât. Euro U21 nu figurează pe lista competițiilor la care cluburile sunt datoare să ofere jucători. Ca atare, oricât de deranjați s-ar simți unii compatrioți, tineretul nostru stă la mâna Ajaxului. Fără supărare, noi acordăm o atenție deosebită acestui turneu deoarece ne-am calificat după două decenii. Nu și alții, fiecare cu interesul său. S-ar cuveni să-l respectăm și pe al altora.

Un eventual refuz al campioanei Olandei n-ar mira prea tare. De ce îndrăznesc o asemenea afirmație, pe care mulți o vor amenda? Pentru că CE 2019 se suprapune peste perioada de pregătire a Ajaxului înaintea noii stagiuni. Dar și pentru că proaspăta semifinalistă din Champions League a pierdut, sau riscă să piardă, vreo 4-5 vedete. Pe De Jong, Ziyech, De Ligt, Van de Beek și Neres. De unde și preocuparea ca, pentru omogenizarea echipei, să-l ia pe Răzvan în cantonamentul de vară. Totuși au plătit pentru aducerea lui 12,5 milioane de euro, o căciulă de bani.

Sigur că Rădoi și noi toți ne-am bucura ca Marin să joace la CE. I-ar folosi echipei, ar ajuta-o. Pe de altă parte însă, urmează o observație care va deranja, să notăm că el a avut o contribuție minoră la obținerea calificării. Din cele 10 partide disputate în preliminarii, a evoluat doar în două.

Consider că principalul scop al lui Răzvan, înaintea celui de a participa la Europenele U21, e să se remarce la Ajax și să-și câștige locul în formație. Să devină titular și, pasul următor, să meargă în reprezentativa României. În care a strâns 16 selecții, nu de câte 5-10 minute, ci toate ca titular, iar 11 ca integralist! Ceea ce demonstrează că Marin a depășit la 23 de ani, pe care-i împlinește mâine, felicitări!, nivelul selecționatei de tineret. Că trebuie să se gândească mai des și mai serios la naționala A. Iar locul lui nu mai e la U21, unde mai poate evolua deoarece s-a născut după 1 ianuarie 1996, ci pe o treapă mai sus. Pe treapta cea mai înaltă.

Păstrând proporțiile, m-aș încumeta la o paralelă cu Mbappe. Cu doi ani și jumătate mai mic decât Marin, dar deja campion al lumii, francezul continuă să fie eligibil pentru U21, dar nu s-a pus niciodată problema să joace la Euro. Niciodată. Așa și cu Răzvan, socotit de unii nesincer când declară că ține să fie prezent la CE 2019! A-i reproșa lipsa de patriotism e o prostie imensă. Ba și o jignire.

Comentarii (76)Adaugă comentariu

ing (47 comentarii)  •  23 mai 2019, 12:30

Ce as mai rade ca Ajax sa ii dea drumul pana la urma lui Razvan Marin si toata agitatia asta sa ramana fara obiectul muncii...

Roman (15 comentarii)  •  23 mai 2019, 12:32

Asta cu magarul de povara este tare desi nu inteleg ce rost are ea aici. Ma mai intreb daca mai exista si altfel de magari in afara celor de povara. Ce sa mai existe magari de parada.

corneliu (18 comentarii)  •  23 mai 2019, 17:21

Contra a decis că va juca cu Stanciu și Chipciu meciurile din Norvegia și Malta. Ăștia doi sunt mari patrioți, dar pe teren sunt varză. Adio calificare.

ManX (119 comentarii)  •  23 mai 2019, 18:20

Roman (11 comentarii) • 23 mai 2019, 12:32 Ca sa nu-l numim, mai este magarul de Dragnea, dar lista este lunga. Gasesti multi în toate domeniile. Nu cauta la GSP, sunt doar rasa pur sânge aici.

?????? (831 comentarii)  •  23 mai 2019, 19:52

@ Faptul că selecționerul Cosmin Contra i-a inclus în lotul pentru întâlnirea cu Norvegia pe cei mai reprezentativi componenți ai selecționatei U21 considerați și că i-ar putea afecta din punct de vedere al pregătirii fizice, mentale și chiar morale, realizate în vederea participării la Campionatul European 21, îndosebi în eventualitatea unui rezultat neconcludent în partida cu Norvegia, ?

?????? (831 comentarii)  •  23 mai 2019, 20:04

@Deci, remarcați și că selecționerul ăsta Cosmin Contra , dacă nu pregătește bine partida cu Norvegia, ar putea influența și prestațiile jucătorilor tineri de la reprezentativa U21, care ar putea fi utilizați de Rădoi, la Campionatul European U21, ?

?????? (831 comentarii)  •  23 mai 2019, 20:44

Remarcați și că au fost și selecționeri care urmărind interesele cluburilor și ale impresarilor au ratat calificări, compromițând valoarea jucătorilor , transferuri la cluburi importante, contracte, ?

Emil Calinescu (13 comentarii)  •  23 mai 2019, 21:36

Eu am o alta problema cu selectionarea lui Razvan Marin. Din punctul meu de vedere, nationala de tineret nu doar ca are jucatori buni, nu doar ca trebuie sa joace cine a muncit pt calificare, dar mai e si problema omogenitatii. Fix d-aia alte nationale nu fac chestii de genul. Nimeni nu se gandeste sa-l ia pe Mbappe, nu doar ca ar rapi sansa altui tanar sa se afirme, dar ar si strica vestiarul. Ar garanta Mbappe castigarea europeanului de catre Franta? As zice ca nu.

JFM (116 comentarii)  •  24 mai 2019, 10:49

Il acuza mioritele lui Becali, frustrate ca Razvan a ales calea cea buna adica cea care exclude FCSB din traseul spre fotbalul mare. Cale pe care altii nu reusesc sa o vada, au ochelari de cal, se lasa impinsi de impresari smecheri spre staulul latifundiarului si diun fotbalisti exact asta devin, oi. Nici vorba de lansare spre fotbalul mare. In momentul de fata niciunul nu poate pleca pe un pret mai mare de 2-3 milioane. Asa ca mai au de asteptat, vor veni altii, promisiuni, talente, ei vor trece pe banca sau la Clinceni si asta-i viata. Razvan a mers ca un jucator matur pe scurtatura, Standard, Ayax. Bani, glorie, cariera. Exact ceea ce viseaza totiu atunci cand sunt pacaliti ca trebuie sa inceapa de la "Steaua". Mai tarziu realizeaza ca si aici au fost mintiti, tocmai au ajuns la FC FCSB. Razvan e sau nu patriot atunci cand ii va apartine OPTIUNEA. Daca aceasta nu este la el n-ai cum sa-l acuzi decat daca...si reiau comentariul.

keepcalm (74 comentarii)  •  24 mai 2019, 12:09

Jucator tinerii si cei care ii sfatuiesc, impresari/parinti etc, daca au minte cat de cat nu se apropie de fc cancan fcsb, e plina curtea de sperante in devenire la fcsb si asa vor ramane, la statutul de sperante, saracia din fotbalul romanesc ii face sa aleaga putinul de la fcsb in loc sa puna osul la munca si sa o ia pe calea corecta, munca si seriozitatea nu are cum sa te duca in liga a 2-a

Super Ajax (1 comentarii)  •  24 mai 2019, 14:26

Ajax ,,a pierdut, sau riscă să piardă, vreo 4-5 vedete''. Cand iau o caruta de bani pe ei si dau o caciula de bani pentru al nostru e pierdere? Risca astia de la Ajax si pierd. Asta da evaluare.

Comentează