Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Ca mușcați de șarpe 

Abia s-a auzit numele "centralului" de la derby-ul dintre FCSB și Craiova, Marius Avram, că șefii clubului din Bănie au și luat foc!

Permalink to Ca mușcați de șarpe 
vineri, 22 februarie 2019, 3:48

Într-un fel justificat, în altul nu. De ce nu? Deoarece Craiova e lider în clasamentul erorilor comise pe parcursul sezonului actual în folosul unei echipe din Liga 1. Conform statisticii GSP, formația olteană a beneficiat de 11 asemenea erori, față de numai 3 reținute în contul adversarului de duminică. Diferență mare, nu? Adevărat e însă că în topul greșelilor contra, tot Craiova e peste FCSB, raportul fiind 7 la 5.

Totuși, Marcel Popescu et Comp. au de ce protesta față de delegarea bucureșteanului Avram, pe care-l consideră „omul de casă al FCSB”. În ideea că tatăl acestuia, Vasile, ani în șir președinte la CCA, a arbitrat cândva împreună cu Valeriu Argăseală, președintele Consiliului de Administrație al grupării finanțate de Gigi Becali. După care, se agită craiovenii, ar fi rămas prieteni de familie. Incluzându-i aici, firește, și pe cei doi fii ai lui Vasile, Marius și Valentin. Și ultimul e tot arbitru, doar că de linie.

Craiova mai are un motiv concret să strâmbe din nas. Din patru întâlniri jucate cu FCSB și conduse de arbitrul în discuție, ea n-a câștigat niciuna! Încă mai mult, numai o dată MA a greșit în favoarea ei și de trei ori împotrivă! La cea mai recentă dintre partide, 1-0 pentru FCSB în 9 aprilie 2017, Avram le-a refuzat juveților un penalty clar în minutul 68, când Enache l-a tras vizibil de mână pe Măzărache, scăpat singur.

Și dacă n-ar fi existat aceste antecedente, opinia mea, precum și a altora, e că onor CCA, grecul Kyros Vassaras și colaboratorii săi, ar fi trebuit să evite delegarea lui Avram. Ar fi curmat din fașă speculațiile și, pe de altă parte, n-ar fi pus atâta presiune pe Marius. Nu l-ar fi expus. Paza bună trece primejdia rea, se vede însă că proverbul nu-i cunoscut la Atena, unde-și face veacul Vassaras.

Mai deranjează ceva în această poveste și dă iarăși apă la moară oltenilor. De ce derby-ul dintre o echipă bucureșteană și una din teritoriu poate fi încredințat unui arbitru din Capitală, dar nu și unuia din provincie?! E echitabil așa? Firește că nu. E chiar discriminatoriu în condițiile în care Regulamentul nu interzice asemenea variantă. Închipuiți-vă ce s-ar fi întâmplat, ce-ar mai fi sărit ca mușcați de șarpe oficialii FCSB, cu Gigi Becali portdrapel, în cazul în care CCA l-ar fi desemnat să fluiere duminică pe Colțescu ori pe Găman, ambii craioveni! A sosit timpul ca fotbalul nostru să se scuture și de această prejudecată.

Multe lucruri sunt în neregulă la CCA, dar nu-i momentul să zăbovim asupra lor. Le va veni rândul curând. E însă imposibil de înțeles de ce mai marii arbitrajului (care l-au scos de pe lista observatorilor internaționali pe Patrițiu Abrudan, caracter, exemplu de probitate) n-au apelat pentru duelul FCSB-Craiova la Hațegan sau la Kovacs, cel mai bine cotați pe continent. Nu-i convingător, ci fragil, eventualul răspuns că ei au arbitrat joi în UEFA Europa League. La Lisabona, respectiv la Zagreb. Ambii aveau timp berechet să ajungă pe Arena Națională, mai ales Kovacs. De ce n-a dorit CCA pe niciunul dintre aceștia? Lesne de imaginat de ce. De-aia!

Comentarii (76)Adaugă comentariu

Marcel (190 comentarii)  •  22 februarie 2019, 15:53

In sfarsit un articol al domnului Ioanitoaia cu care sunt de acord integral. La CCA Vassaras e mereu plecat acasa la el si Diaconu deleaga in functie de interesele ori de simpatiile lui. Vraiste.

Marcel (190 comentarii)  •  22 februarie 2019, 15:56

Nu stiu cata incredere putem avea in statistica gsp pe care o reproduceti aici. Nu imi sunt clare criteriile asa ca am indoieli mari cu privire la corectitudinea statisticii.

JFM (116 comentarii)  •  22 februarie 2019, 15:59

Nu degeaba au facut scandal MM si Becali. Iar CCA-ul s-a conformat. Chiar si asa Craiova va castiga. Nu pentru ca-s prea buni dar fecesebistii sunt prea slabi, e de ajuns.

Fabius (39 comentarii)  •  22 februarie 2019, 16:09

Aproape bine, nea Ovi, dar am doua observatii. 1. Statistica GSP este facuta in mod neprofesionist, este indicat ca atunci cand prezentati statistici sa fie facute de specialisti sau firme specializate. 2. Era indicat sa prezentati care este bilantul ultimelor 10 meciuri, din campionat, in care Avram a arbitrat FCSB si bilantul ultimelor 10 meciuri in care Avram a arbitrat Universitatea Craiova. Aici este marele SOC.

malaganbistul dorel (182 comentarii)  •  22 februarie 2019, 16:15

Totuși, FCSB a pierdut campionatul trecut deoarece la meciul CFR- U CRAIOVA, de la sfârșitul campionatului, nu a dictat repetarea unei lovituri de la 11m executată de olteni, după ce mingea a fost respinsă de un clujean aflat in careu lângă olteanul care a executat penaltyul.

Kyro (61 comentarii)  •  22 februarie 2019, 16:15

Eu sunt curios de unde stiu ei delegarea odata ce ea se face publica doar cu 48 de ore inainte de partida...

mitrut (9 comentarii)  •  22 februarie 2019, 16:20

Bine ca nu s-a delegat Diaconu.

un om (8 comentarii)  •  22 februarie 2019, 16:23

1. indiferent cine ar fi fost arbitru, m. popescu ar fi facut scandal, pt ca asta e rolul lui, altă atributie nu are. nu decide nimic. 2. fcsb e bagata in troc fara rost, pe sistemul dacă și cu parcă. nimeni de la fcsb nu a spus ceva despre arbitrii, asta până la meciul cu chiajna când lucrurile au devenit flagrante, pe fata. să spui ca fcsb ar fi zis, ar fi facut, dacă.....e prea mult chiar si pt un fan al craiovei ca dvs. inainte de dacă și parcă e concretul. si concetul spune ca fcsb ar fi fost lider autoritar fara erorile arbitrilor. spre lauda lor, până la meciul cu chiajna, ei nu s-au plâns.

daniels (63 comentarii)  •  22 februarie 2019, 16:23

ce mai conteaz ca e Avram sau nu intr-un fotbal care nu mai poate bate nici Luxemburgu"! chiar si Avram tot Craiova ar trebui sa-i bata pe fcsb-sti! gargara de pomana ... strigam doar ca sa ne auzim strigand...fotbal zero!

Razvan Daniel (3 comentarii)  •  22 februarie 2019, 16:35

O parere total subiectiva a domnului Ovidiu Ioanitoaia..din pacate.

Robert (15 comentarii)  •  22 februarie 2019, 16:54

@Razvan. Spune direct ce e subiectiv in acest text? Nimic. Te bagi si tu ca musca in lapte. De ce un bucurestean si nu un craiovean la meci, o intrebare excelenta.

Durden (338 comentarii)  •  22 februarie 2019, 17:03

ioanitoaia si arbitrajul. o poveste de dragoste mai buna decat romeo si julieta

Vaduva Adrian (2 comentarii)  •  22 februarie 2019, 17:12

Mi se pare ca toata lumea vrea sa puna presiune pe Avraam inaintea acestui meci. Omul isi va respecta meseria, respectati-o si dumneavoastra pe cea de jurnalist.

ccc (137 comentarii)  •  22 februarie 2019, 17:18

Kovacs si ***! astia da arbitrii pentru FCSB! Cinstea intruchipata in meciurile pe care le-au arcitrat! ASA Tg. Mures, va spune ceva? Daca ati "reusit" sa uitati, intrebati-l pe Rusescu .... . Cu sau fara arbitrii, an \l asta campionatul va fi caSTIGAT DE Craiova. E randul ei, normal. Dupa cum observam, cele 5 inchepe care vor juca in play-off, se vor coaliza iarasi impotriva FCSB. E cam randul craiovei, care I-a ajutat si pe viitorul si pe CFR. Nasol e ca vine Dudelange in preliminariile CL!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

octavian (95 comentarii)  •  22 februarie 2019, 17:18

Bucurestiul, apoi restul lumii.

Add (1 comentarii)  •  22 februarie 2019, 17:30

***. ***. Bleah. Asta nu e Craiova aia adevarata.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

raducanu vasile iom (1 comentarii)  •  22 februarie 2019, 17:47

comentariu de dragul comentariului.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  22 februarie 2019, 18:01

...problema arbitrajului este o falsa problema...noi trebuie sa batem fcsb si impotriva arbitrajului tendentios al acestui pitic hot fcsb ist ...daca vrem titlu trebuie sa batem fcsb cu arbitrii ei de casa cu tot ...

Mishu (234 comentarii)  •  22 februarie 2019, 18:37

Articol corect titlul insa comercial. Sa citeasca poporul si poporul citeste.

MZM (390 comentarii)  •  22 februarie 2019, 18:40

Nea Ovi, esti tare! E clar ca arbitrul va fluiera in favoarea lui Gigi! De ce?! Pai e foarte limpede, sa recapitulam... Avram, omul de casa al FCSB, fiul lui Vasile, ani in sir presedinte la CCA si care (pe deasupra), a arbitrat „candva” impreuna cu Argaseala, care Argaseala (mare pisicher) e presedinte al CA tocmai la FCSB... si toti astia ar fi ramas prieteni de familie, inclusiv cu odraslele lui Vasile, Marius si Valentin, care si Valentin, va vine sa credeti?, e tot arbitru!!! Formidabil cat de logic e totul!... „Apoi cum le stii mata, bobocule , mai rar!”... Totusi, ti-a scapat ceva, nea Ovi. Iti vand un pont! Acum vreo 7 ani, o prietena a lui Valentin (il stii, e si el arbitru) a trecut prin Pipera si s-a uitat insistent la vila lui Becali! Deci...

Andrei F (1607 comentarii)  •  22 februarie 2019, 19:16

Ziarist tendentios...ca de obicei! Proba? Oglida oglinjoara dar cum a fost arbitrajul din meciul tur? Adica memoria imediata a avut de suferit? Pai sa vedem cum stau cu memoria pe termen lung...Imi amintesc un meci in orazaria de pe Estensiv unde Brandan a fost dat afara la a patra strigare si unde Popa a fost ,,invizibil,,pentru arbitrii!!!Ce credeti ca a spus,,tata,,jurnalistilor? Ca arbitrul a tras pentru Steaua...Obrazul...

Andrei F (1 comentarii)  •  22 februarie 2019, 19:30

..si a arbitrat desigur...stiti?

Vali (3 comentarii)  •  22 februarie 2019, 20:01

Andrei F, *** in stilul tau schiop. Pai dl Ioanitoaia era mare fan fcsb si *** de George Becali si acum nu mai e. S-a schimbat peste noapte, jur ca esti bulgar. Ridikolov.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

di livio (214 comentarii)  •  22 februarie 2019, 20:50

Robert, clonă de admin zgubilitic...omu și-a spus părerea, ce te bagi tu ca musca-n *** măgarului?...sigur că acest text nu conține nimic subiectiv...de fapt acest text nu conține nimic...e doar un pretext de încasat ăia 20.000 ieuroi...cică șefii din Bănie au luat foc...într-un fel justificat, în altu nu...no dară amu cum-ui?...o fi laie ori bălaie?...sau ***-n două luntri...tolobocule dă admin, îl clonași pă Marcel dă două ori

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Lordul (18 comentarii)  •  22 februarie 2019, 20:52

@MZM. Tu esti alt stelist care se crede jmeker si e doar fraier. Tu ironizezi ieftin replica data de Craiova insa iti trebuie macar un gram de creier ca sa pricepi. Din cauza unora ca tine vrea publicul nestelist sa bata Craiova. Ca sa va vada indurerati.

Ing (47 comentarii)  •  22 februarie 2019, 20:56

Domnilor gugustuci realizati ca Marcel Popescu araca arbitrajul aici, nu Ovidiu Ioanitoaia. Unii dintre domniile voastre nu stiu a citi ori citesc dar inteleg numai ce vor muschii lor. Suporterii fecesebelei ofera un tablou trist. O adunatura de *** cu ifose.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Tase (18 comentarii)  •  22 februarie 2019, 21:02

Mi-ar place sa arbitreze Avram fara greseala si sa vad atunci cum o dati la intors. Iar statistica voastra nu valoreaza doi bani. E ce vreti voi sa vedeti si e diferenta mare fata de ce se intampla pe terenul de joc. Doar ideea ca ar fi posibil si provincialii sa arbitreze echipe din orasele lor mi se pare de aplicat. Macar experimental.

Andrei F (1607 comentarii)  •  22 februarie 2019, 21:32

@ Vali Ce ar fi sa cauti pe internet daca ai uitat ce a scris acest jurnalist dupa meciul Craiova- Steaua cu Brandan eliminat...Mai mult!!! Arata un articol al acestui jurnalist care vorbeste pozitiv despre Steaua sau Becali...Sper ca nu si articolul trecut...Si e greu? Cum a fost arbitrajul la ultimul meci Craiova - Steaua ????Hai ca nu e greu...

Andrei F (1607 comentarii)  •  22 februarie 2019, 21:34

@ Tot Avram a arbitrat si meciul de pe Extensiv...

?????? (831 comentarii)  •  22 februarie 2019, 23:55

Opinați totuși că este un aspect pozitiv faptul că în fotbalul românesc, după încercările de politizare, sunt legitimați și frați de fotbaliști, cumva ca pe la instituțiie statului în capitalismul de cumetrie ?

?????? (831 comentarii)  •  23 februarie 2019, 0:02

Parcă Răzvan Lucescu "a lansat" zicerea cu "frații de fotbaliști", când era în campionatul național și îl invitați pe la emisiunile despre fotbal pe care le realizați ?

?????? (831 comentarii)  •  23 februarie 2019, 0:04

Sau Florin Călinescu zicea despre "frații de fotbaliști"?

?????? (831 comentarii)  •  23 februarie 2019, 0:08

Marica cumva mai zicea despre "frații de fotbaliști" ?

Valentin (2 comentarii)  •  23 februarie 2019, 0:14

Perfect de acord cu JFM.

?????? (831 comentarii)  •  23 februarie 2019, 0:24

Opinați că fotbalul românesc ar putea fi ridicat , ca nivel competițional, de frații de fotbaliști ?

?????? (831 comentarii)  •  23 februarie 2019, 0:27

Păi învinși de Dudelange și de mai cine fusără învinși în toamna trecută fotbaliștii de la cluburile românești, opinați că ar putea avea ceva șanse în plus, în competițiile europene, cu frații de fotbaliști pe care îi legitimează ?

?????? (831 comentarii)  •  23 februarie 2019, 0:31

Parcă și MM Stoica mai făce "recomandări" cu trimiterii la "frații de fotbaliști" ?

?????? (831 comentarii)  •  23 februarie 2019, 0:35

Deci, dacă s-a dovedit că politizarea fotbalului nu a fost o acțiune reușită pentru fotbal opinați că popularea fotbalului omânesc cu frați de fotbaliști ar putea avea mai mult succes, referitor la performanțele internaționale ale cluburilor ?

?????? (831 comentarii)  •  23 februarie 2019, 0:57

Opinați că legitimarea de frați de fotbaliști în fotbalul românesc ar mai putea schimba din felul atent în care sunt priviți și criticații fii de fotbaliști care nu obțin rezultate convingătoare pentru mass-media, cum erau obișnuiți de cei de dinaintea lor, gazetarii , deci ăștia de pe la cluburi încercând să legitimeze frați de fotbaliști pentru ca gazetarii să nu mai fie preocupați îndeosebi de modu în care joacă fii de fotbaliști ?

motanul incaltat (603 comentarii)  •  23 februarie 2019, 2:08

Ai dat la sf .un raspuns extrem de prost: DE AIA.... Nu ,nu de aia ci pt ca FCSB trebuie sa cistige neaparat. Ca era pe locul 2 mai se inghitea, dar pe locul 3 e prea de tot....Stiti care este problema cu toate echipele departamentale sau foste departamentale---- ca fara arbitri si toate cele sunt echipe de cel mult mina a 2 -a in campionatul jalnic din Romania. Un ex: Dinamo---care a renuntat sa se mai pregateasca de Champions League si se pregateste de play off. Dar nu anul asta ca e tirziu pt 20-20 vorba unui prim-ministru roman bineinteles.....

Sala dalles (9 comentarii)  •  23 februarie 2019, 3:50

@ ovidiu 3003 . O sa tin cu Craiova dar cred ca va bat cu arbitraj favorabil sau nu .

dodo (205 comentarii)  •  23 februarie 2019, 6:52

Nea Ovi, mai furat ca Luce (mentorul matale pe viata) nu a fost niciun antrenor! La 0 - 7 cu Bayern le-a spus tuturor ca arbitrii si ghinionul nu l-au lasat sa ia Cupa Campionolor !

jos_cenzura (114 comentarii)  •  23 februarie 2019, 7:54

Normal ca Vassaras petrece iarna la Atena, unde nu e vreme tocmai blanda, dar macar nu e extrema ca in Romania (cu temperaturi ucigase pentru corpul uman). De fapt, este o mare lipsa de respect fata de jucatori, arbitri si spectatori sa se programeze meciuri in Romania in luna februarie, nu se poate asa ceva. Si eu as boicota asa campionat ca Vassaras. Fotbalul in Romania se poate practica in general din jumatatea a doua a lui aprilie pana in prima jumatate a lui noiembrie, maxim. La clima extrema, est europeana pe care o avem, ne-ar avantaja un sezon ca in Rusia, primavara - toamna, cu pauza de o luna sa spunem prin iulie, cand e cat de cat caldut si seara. Dar nu se poate juca fotbal pe terenuri cu zapada sau la temperaturi atat de nocive pentru corp (sub 5 grade Celsius).

Valerian (33 comentarii)  •  23 februarie 2019, 7:58

Nene sefule, uita-te la ce s-a intamplat aseara la SF Gheorghe, cand un *** era sa il nenoroceasca definitiv pe Ianis iar un arbitru de casa, Barsan, nu a dat nici macar lovitura libera desi jucatorul lui Neagoe trebuia eliminat din prima secunda. Voi, ziaristii, sunteti rimii care incurajati Cooperativa si sunteti tot primi care gasiti scuze pentru nenorociri. Toata presa trebuia sa ia foc la delegarea lui Marcel Avram la acest meci, exact din motivele spuse de dumneata dar, ce sa facem, suntem baieti buni, suntem ingaduitori, e baieti de-ai nostri, nu putem sa le facem rau si ni se intampla ce ni s-a intamplat; Hagi putea fi nenorocit pe viata, Barbut putea fi nenorocit pe viata, Golofca la fel si altii asemeni lor (fara cartonas rosu,, sigur ca da) iar voi ne prezentati stirile ca si cum ar fi trecut o baba pe strada. Voi ar trebui sa va revoltati primii *** dar voi sunteti primii care inchideti ochii si iata ce se intampla. Sunteti in aceeasi cardasie veche. Apropou, pentru care motive ai gasit domnia ta de cuvinta sa ironizezi Craiova ca a indraznit sa isi doreasca un arbitru care sa nu nasca suspiciuni? Le-ai dat dreptate dar, defapt, i-ai ironizat, dupa tipicul matale, ca ce dracu` nu le convine? Nu veti intelege niciodata ce este rusinea si bunul simt.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Stra Luce (205 comentarii)  •  23 februarie 2019, 8:41

Nea Ovi, daca nu il furau arbitrii lui Ceausescu pe mentorul Luce lua de 2 ori Cupa Campionilor Europeni! E adevarat ca si la 0 - 7 cu Bayern l-au furat pe agentul 007 de la Șaptior...

Dilimache (657 comentarii)  •  23 februarie 2019, 12:06

Cum sa arbitreze Avram fara greseala? Greseala e numele lui!

Andrei (262 comentarii)  •  23 februarie 2019, 14:02

Bun articol. Craiova a sarit cu gura ca sa puna presiune pe arbitri. De fapt stiu si ei ca exagereaza.

Iulian (190 comentarii)  •  23 februarie 2019, 17:27

Di Livio, tot bolnav de ura, tot bolnav de invidie? Cam tirziu sa te mai vindeci...

artemisia (1 comentarii)  •  23 februarie 2019, 17:37

test test test test

Andrei F (1607 comentarii)  •  23 februarie 2019, 22:56

Tare sunt curios...meciul Iasi,- CFR l- ati vazut? Adica CFR a jucat asa de bine incat a trebuit a n - a oara sa fie rasplatita de arbitrii? Si vai ce meci extraordinar,cate ocazii...nu de gol ci sa vedeti ca sustineti nefotbalul!

Comentează