Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Bătrânul și Cupa 

Atât că, până la golul de 1-0 al lui Alibec, Astra a jucat mai bine tactic. Intuind că pasele repetate ale adversarilor vor fi cu greu de stăvilit, Costel Enache a căutat antidotul. Și, spre lauda lui, l-a găsit. A […]

...

Sfârșit de drum 

La o primă vedere, lotul pare echilibrat, judicios alcătuit. El cuprinde cam tot ce are mai bun fotbalul tricolor la ora actuală în condițiile în care căpitanul naționalei, Chiricheș, se află în convalescență după o nouă (a câta?) intervenție chirurgicală. […]

...

Lipsă de patriotism?!

Vestea că Răzvan Marin ar putea absenta din echipa lui Rădoi la Europenele U21 de luna viitoare i-a bulversat pe suporteri. În necunoștință de cauză, câțiva s-au grăbit să-l acuze pe fotbalistul respectiv, abia transferat de la Standard Liege la […]

...

Vina lui Teja

Meciul câștigat în fața campioanei, având însă ca miză numai orgoliul și statistica, a fost ultimul în roș-albastru pentru Mihai Teja. Cum n-a reușit să cucerească titlul, obiectivul trecut în contract, antrenorul de 40 de ani a părut împăcat cu […]

...

L-aș păstra pe Teixeira! 

În absența mizei, căci zarurile fuseseră aruncate, combatantele nu s-au omorât cu firea. Totuși, gazdele urmărind să-și ia revanșa, iar oaspeții să încheie play-off-ul neînvinși, ele n-au decepționat. Scăpând de încorsetările tactice, au oferit un fotbal deschis. În majoritatea timpului, […]

...

Ca mușcați de șarpe 

Abia s-a auzit numele "centralului" de la derby-ul dintre FCSB și Craiova, Marius Avram, că șefii clubului din Bănie au și luat foc!

Permalink to Ca mușcați de șarpe 
vineri, 22 februarie 2019, 3:48

Într-un fel justificat, în altul nu. De ce nu? Deoarece Craiova e lider în clasamentul erorilor comise pe parcursul sezonului actual în folosul unei echipe din Liga 1. Conform statisticii GSP, formația olteană a beneficiat de 11 asemenea erori, față de numai 3 reținute în contul adversarului de duminică. Diferență mare, nu? Adevărat e însă că în topul greșelilor contra, tot Craiova e peste FCSB, raportul fiind 7 la 5.

Totuși, Marcel Popescu et Comp. au de ce protesta față de delegarea bucureșteanului Avram, pe care-l consideră „omul de casă al FCSB”. În ideea că tatăl acestuia, Vasile, ani în șir președinte la CCA, a arbitrat cândva împreună cu Valeriu Argăseală, președintele Consiliului de Administrație al grupării finanțate de Gigi Becali. După care, se agită craiovenii, ar fi rămas prieteni de familie. Incluzându-i aici, firește, și pe cei doi fii ai lui Vasile, Marius și Valentin. Și ultimul e tot arbitru, doar că de linie.

Craiova mai are un motiv concret să strâmbe din nas. Din patru întâlniri jucate cu FCSB și conduse de arbitrul în discuție, ea n-a câștigat niciuna! Încă mai mult, numai o dată MA a greșit în favoarea ei și de trei ori împotrivă! La cea mai recentă dintre partide, 1-0 pentru FCSB în 9 aprilie 2017, Avram le-a refuzat juveților un penalty clar în minutul 68, când Enache l-a tras vizibil de mână pe Măzărache, scăpat singur.

Și dacă n-ar fi existat aceste antecedente, opinia mea, precum și a altora, e că onor CCA, grecul Kyros Vassaras și colaboratorii săi, ar fi trebuit să evite delegarea lui Avram. Ar fi curmat din fașă speculațiile și, pe de altă parte, n-ar fi pus atâta presiune pe Marius. Nu l-ar fi expus. Paza bună trece primejdia rea, se vede însă că proverbul nu-i cunoscut la Atena, unde-și face veacul Vassaras.

Mai deranjează ceva în această poveste și dă iarăși apă la moară oltenilor. De ce derby-ul dintre o echipă bucureșteană și una din teritoriu poate fi încredințat unui arbitru din Capitală, dar nu și unuia din provincie?! E echitabil așa? Firește că nu. E chiar discriminatoriu în condițiile în care Regulamentul nu interzice asemenea variantă. Închipuiți-vă ce s-ar fi întâmplat, ce-ar mai fi sărit ca mușcați de șarpe oficialii FCSB, cu Gigi Becali portdrapel, în cazul în care CCA l-ar fi desemnat să fluiere duminică pe Colțescu ori pe Găman, ambii craioveni! A sosit timpul ca fotbalul nostru să se scuture și de această prejudecată.

Multe lucruri sunt în neregulă la CCA, dar nu-i momentul să zăbovim asupra lor. Le va veni rândul curând. E însă imposibil de înțeles de ce mai marii arbitrajului (care l-au scos de pe lista observatorilor internaționali pe Patrițiu Abrudan, caracter, exemplu de probitate) n-au apelat pentru duelul FCSB-Craiova la Hațegan sau la Kovacs, cel mai bine cotați pe continent. Nu-i convingător, ci fragil, eventualul răspuns că ei au arbitrat joi în UEFA Europa League. La Lisabona, respectiv la Zagreb. Ambii aveau timp berechet să ajungă pe Arena Națională, mai ales Kovacs. De ce n-a dorit CCA pe niciunul dintre aceștia? Lesne de imaginat de ce. De-aia!

Comentarii (59)Adaugă comentariu

?????? (520 comentarii)  •  24 februarie 2019, 9:01

Cum ați comenta despre faptul că în alte ediții ale Ligii Naționale de Fotbal arbitrii erau sancționați prin reținerea de la delegări, amenzi, retrogradări, sancțiunile fiind anunțate ( uneori și de domnul Crăciunescu) imediatat după încheierea etapei și analiza efectuată de Comisia Centrală a Arbitrilor ? Remarcați și faptul că domnul Crăciunescu a comentat public deja ,în mod defavorabil ,prestațiile unor arbitrii, fără a propune însă și sancțiuni ? Considerați că sistemul play-off play-out pune în evidență în mod ceva mai accentuat importanța arbitrajului și faptul că arbitii ar putea influența în mod nesportiv competiția , unii dintre jucători și echipe fiind dezavantajați în mod mai evident în întrecerea care ar trebui să fie sportivă ? Remarcați și faptul că sistemul competițional anterior al Ligii Naționale de Fotbal era ceva mai puțin relevant referitor la rolul arbitrajului în competițiile sportive ?

?????? (520 comentarii)  •  24 februarie 2019, 9:09

Opinți că ar putea fi făcută de către cluburi și o evaluare a pierderilor financiare cauzată cluburilor de "erori" evidente de arbitraj, jucătorii pierzând mai puțin la contacte totuși și ceva mai mult la bonusuri ? Cum ați evalua totuși rolul arbitrajului cu sistemul VAR în diminuarea unor astfel de pierderi ?

?????? (520 comentarii)  •  24 februarie 2019, 9:13

Opinați că o altă variantă ar putea fi și împărțirea în mod egal, între echipele din play-off și play-out, a resurselor financiare ale Ligii întâi , alocate cluburilor, ?

?????? (520 comentarii)  •  24 februarie 2019, 9:21

Deci, considerați că la Liga de fotbal ar putea fi folosit și un astfel de sistem prin care atunci când se constată prin vot de către cluburi și reprezentanți din presa sportivă că desfășurarea competiției a fost influențată în mod evident de erorile de arbitraj, resursele financiare alocate cluburilor de Liga de fotbal să fie distribuite în mod egal între cluburi ?

Cristian (34 comentarii)  •  24 februarie 2019, 9:46

Țară arde și baba se piaptănă! Toate site-urile așa-zise sportive pupă în dos clona asta infectă! Iar ăia care vin la București chiar cred că adunătura PDF este Universitatea Craiova! Colac peste pupăzä veteranul mocangelii frf și lpf toarnă aiurea gaz peste foc, legându-se de o delegare! Asta în speranța că își va mai face vreo 2,3 tâmpiți care să-l simpatizeze și să-aprecieze articolele părtinitoare și extrem de golite de conținut!

Cristian (34 comentarii)  •  24 februarie 2019, 9:59

Văd că cenzurați la greu unele postări.Îl doare adevărul pe nea Ovi? Supără ceata de așa-zisi suporteri care susțin o clonă *** făcută la apelul bocancilor baronilor din pas?N-aveți decât să procedati în felul ăsta josnic, dar știți și voi că ăsta e adevărul! Urâți din tot sufletul Steaua și cred ați face orice ca rușinea Europei(aka cfr)sau clona de partid din Oltenia! Rușine să vă fie!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

sorin (1 comentarii)  •  24 februarie 2019, 11:35

cristian...clona asta nu s-a trezit in liga 1..a luat-o mai de jos..si va place sau nu acum este echipa craiovei indiferent ce pareri aveti voi...la cea originala de ce sint 200 de spectatori?despre ce vorbim?iar steaua se stie din totdeauna ca a fost avantajata si de arbitri si de nenea valentin ceausescu....te-ai trezit vorbind acum ca lumea o uraste pe steaua...e normal...nu va mai merg favorurile si va bat echipele cu un picior in liga 2-a si incepeti sa ***?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

?????? (520 comentarii)  •  24 februarie 2019, 13:22

Ați zice că, după afirmațiile făcute ,,de unii dintre spcialiști" și de către cei implicați în competiție, competiția din Liga întâi este ,,viciată" după cum mai folosește ca exprimare domnul Crăciunescu, ,,și de prestațiile unora dintre arbitrii" , pentru a folosi și o altă ,,exprimare" de a domnului Crăciunescu?

?????? (520 comentarii)  •  24 februarie 2019, 13:48

Ați zice și că domul Crăciunescu ,,rămâne totuși o voce autorizată în arbitraj", pentru a folosi iarăși, o altă ,,exprimare" de a dumnealui ?

Comentează