Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Avocatul ultrașilor 

Nu-s eu în măsură să decid cine are dreptate, și cât, în polemica încinsă între Rednic și Prunea. Până la un punct, probabil că ambii. Oricum, e trist și regretabil că doi reputați fotbaliști, coechipieri în Ștefan cel Mare pe parcursul […]

...

Vinovăția lui I. Kovacs 

Accidentul cu pricina a stârnit atâta îngrijorare și emoție încât a interesat mai puțin spre deloc că Universitatea a câștigat în final cu 2-0 pe Arena Națională. Fără să scad din meritele oltenilor, victoria lor a fost obținută în fața […]

...

Supărat la victorie! 

N-a surprins și pentru că s-a jucat la Ploiești, nu la Târgoviște. Ceva a ieșit totuși din rutină: Hagi a început cu o garnitură fără Mladen, Iacob, De Nooijer, Achim, Iancu, Houri și Mățan. Concret, dacă-i socotim și pe Vână, […]

...

Vechea gardă 

Contestatarii se bazau pe faptul că echipa „Bursucului” pierduse două din cele trei partide disputate în acest sezon, ba și marcase un singur gol! În returul cu campioana Kazahstanului, Petrescu și-a luat însă o frumoasă revanșă. Sigur că ieșirile lui […]

...

Soluții, nu ordine!

Concret, Burleanu a anunțat că, în urma hotărârii Comitetului Executiv, toate cluburile din Liga 1 vor trebui să aibă formații feminine din stagiunea 2021-2022. Acesta va fi începutul. Ulterior, cu fiecare sezon competițional, numărul formațiilor respective va crește până la […]

...

Avocații lui Daum 

Aflu că, surprinzător, câțiva internauți au redeschis pe blogul meu subiectul Christoph Daum.

Permalink to Avocații lui Daum 
vineri, 11 ianuarie 2019, 4:37

În principal, spre a-mi reproșa pe un ton agresiv că l-am dat afară pe fostul selecționer. Surprinzător, deoarece s-a scurs aproape un an și jumătate de la demiterea neamțului, pus pe liber însă nu de subsemnatul, care n-a avut și n-are atâta putere, ci chiar de FRF. De către membrii Comisiei Tehnice.

Le-a revenit lui Mihai Stoichiță și colegilor lui din CT ingrata misiune de a-i arăta ușa lui Daum. Altfel spus, de a scoate castanele băgate în foc de alții.

Asta într-un moment în care, deși îl lăsaseră din brațe, nici președintele Burleanu și nici cei din anturajul său, în frunte cu consilierul Andrei Vochin, nu și-au asumat public greșeala angajării antrenorului german.

Sigur că e dreptul fiecăruia să simpatizeze pe cine vrea. La fel, să regrete pe cine vrea. Personal însă, cât de îngăduitor aș încerca să fiu, nici în ruptul capului nu înțeleg ce argumente ar putea invoca avocații lui Daum. Și ce avocați, dispuși să meargă până în pânzele albe pentru clientul lor, să se sacrifice pentru el!

Dacă respectivii pot fi subiectivi, mă gândesc că pot fi și eu. De aceea, refuzând să emit păreri, voi recurge la statistică, un capitol imposibil de contrazis. Conform acesteia, în cele 431 de zile ale mandatului lui Daum, naționala României a susținut 10 meciuri. Cum a câștigat 3, a terminat la egalitate 3 și a pierdut 4, a realizat 12 puncte din 33 posibile. Rezultă un procentaj de succes sub 37 la sută, foarte mic în raport cu salariul net de 45.000 de euro pe lună primit de fostul selecționer. Și, în general, cu condițiile oferite acestuia. Între care cazarea la Radisson Blu, hotel de 5 stele din centrul Bucureștiului, care a costat federația lunar cam cât ia Miriuță salariu de la Hermannstadt!

Din păcate, reprezentativa lui Daum a ieșit prematur din cursa de calificare la CM 2018, pe care a încheiat-o pe locul 4 în grupă, după Polonia, Danemarca și Muntenegru. Totodată, s-a prăbușit în clasamentul FIFA Coca-Cola de pe poziția 23 în iulie 2016 pe 41 în septembrie 2017! N-avem a face aici cu opinia lui Ioanițoaia ori a altcuiva. Vorbim despre adevăruri imposibil de negat.

Când am observat că naționala n-a câștigat nicio întâlnire jucată 11 la 11, învingând exclusiv în superioritate numerică, mi s-a replicat că n-a fost vina antrenorului că adversarii au rămas în 10. Evident că n-a fost. Vina lui Daum, plasată în afara oricărui dubiu, e că n-a câștigat restul meciurilor! Tocmai de aceea, nu omul Daum, uneori simpatic, m-a deranjat. Antrenorul m-a dezamăgit.

Înainte de a fi demis, neamțul anunța, arogant, că nu l-ar afecta o eventuală mazilire. Pasămite, avea o grămadă de oferte, inclusiv una de milioane de euro din lumea arabă! Bizar, s-au scurs 16 luni de la despărțirea de FRF și pe Daum nu l-a angajat nimeni! De altfel, înainte de a-i convinge pe Burleanu și pe Vochin cât e de valoros, a stat pe tușă, după Bursaspor, alte 28 de luni! Zău așa, ce se mai bat cluburile să-l ia pe Daum, e o concurență pe viață și pe moarte!

Considerând lipsită de rost orice polemică pe tema în discuție, reproduc ce-am auzit de la un președinte din Liga 1, persoană serioasă, de încredere. Acesta relata că un impresar străin i-a povestit că Daum îl rugase, înainte de a bate palma cu FRF, să-i găsească o echipă în Turcia. Eventual, și din liga secundă, dar să-i dea minimum 10.000 de euro pe lună. Generos, Burleanu i-a dat 45.000, pe care I-a meritat din plin. Ori nu?

Comentarii (59)Adaugă comentariu

Alexa (6 comentarii)  •  12 ianuarie 2019, 20:44

Dl Ioanitoaia nu l-a facut niciodata impostor pe Daum. L-a facut pe Burleanu si avea multa dreptate cu parasutatul.

Geo (133 comentarii)  •  12 ianuarie 2019, 20:50

@Adi. Tu nu esti zdravan la cap sau esti o puslama...Steaua cind a cistigat Cupa Campionor era o echipa comunista asa ca mucles. *** daca poti gindi ca ziaristii sint vinovati de esecurile lui Daum.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mioriticul (25 comentarii)  •  12 ianuarie 2019, 21:17

Fara nici un dubiu Daum n-a avut realizari la echipa nationala. Pentru ca nu era capabil el, dar si pentru ca n-avea cu cine si pentru ca n-avea nici sprijinul necesar, sau chiar a fost sabotat (in special de cei din sfera de influenta gigista precum Reghecampf, Ioanitoaia, GSP). Dar Daum a reusit sa-si spele toate pacatele cu o singura fraza: cea cu hirtia de impachetat pestele. Iar voi va veti lepada de pacate doar in momentul in care incepeti sa va vedeti de jurnalism adevarat, de calitate si veti opri productia ambalajului ptr pesti.

?????? (557 comentarii)  •  13 ianuarie 2019, 0:46

Apreciați că împrumuturile de jucători între echipe din aceeași ligă scad nivelul competiției ?

di livio (177 comentarii)  •  13 ianuarie 2019, 1:35

aflu că, surprinzător, nea Ovi află el că nauții redeschiseră ei pă blogu lui subiectu oph, oph măi Christoph...da cum aflași bre nea Ovi?...cum aflași matale ce se-ntîmplă pă blogu lu matale?...din presa noastră dă ziare, de la proTV?...de la Europa Liberă aflași?...sau cetiși comentariile nauților?...că mincinosu de admin de bloc a lu matale zice ca nu citești comentariile nauților...ca ești mult prea superior pt nauți...înseamna că matale nu scrii pt noi, nauții inferiori...scrii pt ăia 20.000 euroi...sau pt pui congelați?

Parneava (18 comentarii)  •  13 ianuarie 2019, 10:44

A decedat Mircea Petescu,fost capitan al echipei Romaniei campioana a Europei la fotbal.A murit intr-un azil de batrani din Olanda.Ca asa ne respectam valorile.Maestre,cred ca sunteti singurul in masura sa scapati o lacrima jurnalistica in memoria marelui fotbalist.Astept acest articol,pentru ca sunteti cam de varsta pe care a avut-o Petescu la deces.Dumnezeu sa-l ierte.

17 Nentori Tirana (790 comentarii)  •  13 ianuarie 2019, 12:09

Draga comentatorule, Daum e singurul vinovat pentru pierderea increderii in el dar ai dreptate cind arati cum functioneaza increderea. Daum era vazut ca motivator – as zice vrajitor – iar daca dispare increderea dispare si magia. Nu-l plinge. Daca citesti si PS o sa vezi ca a scapat ieftin. ----------------------- Ce sa aiba maestrul cu Daum ? - nu ne spune nimeni. Spun maestru caci la fotbal se pricepe. Nu l-a atacat decit pe teme de fotbal, pe ce-a promis si ce-a realizat. Nu-i adevarat nici ca Daum a fost primit cu neincredere. Spre uluirea mea Daum a fost bine primit de aproape toti si a avut la inceput tot suportul. Idea selectioner strain a venit de la sine ca o necesitate de obiectivitate ceruta de mai toti. Atit ca NU trebuia sa fie Daum si oricum instalarea trebuia facuta inaintea CE din Franta ! Se gaseau astfel mai multi doritori iar strainul avea timp suficient sa cunoasca echipa si sa pregateasca preliminariile, cele trei jocuri importante din toamna. Tata Puius a fost clar interimar - ca sef al CT era obligat sa raspunda de nationala - chiar daca noii sefi FRF i-au facut din greseala un nou contract. Dupa greseala cu CE – asta a fost clar a FRF !!! - se impunea insa asteptarea unui alt moment prielnic, era de luat incalcul intarirea poziei secunzilor, poate chiar numirea lui Moldovan. Altfel, de ce-ai mai adus Burlene trei secunzi care pareau de viitor ? ---------------------- Din contra, eu nu stiu ce-au pazit jurnalistii si cei din lumea fotbalului pentru care Daum trebuia sa fie ca un personaj de desene animate cu care au crescut. Pai asta a fost caz de studiu, se mai scrie si azi despre ascensiunea lui mediatizata si apoi decaderea, ma mir ca nu s-a facut inca un film, clinciurile memorabile cu Hoeneß, Don Jup si alte mari personalitati ale acestui personaj obraznic, impertinent ... sint urmarite si azi de catre tineri pe youtube. Abia dupa discursul sforaitor si primul meci in care a aratat altceva decit a promis, dupa ce a dovedit apoi ca nu cunoste jucatorii si posturile pe care fac performanta s-au trezit citiva – nea Ovi prin experienta e desigur vocea cea mai rasunatoare. In plus au incept sa fie descoperite minciunile scapate de Daum si Vochin – asupra carora nu mai vreau sa revin. Il Consiliere i l-a bagat pe git lui Burleanu, exact ala de la care te asteptai sa aduca un om intergru, activ – adica unul care macar mai functioneaza. Daca luati criteriile pe baza carora ar aduce FRF un selectioner, anuntate de Vochin cu mult timp inainte !!!, vedeti ca tinta a fost de la inceput doar Daum. Cui nu-i pare suspect nu gandeste. ---------------------- PS --------- NU SF --------- Nu rideti, caci nu-i de ris ! ----------- Daum a scapat ietin. A scapat fara scandal. Greseala a fost atit de mare incit sint mari sanse sa fi fost premeditata. O miscare politica cu tinta lunga. Daum era perfect pentru a fi la momentul oporun „deconspirat“ ca … imaginatia psd nu cunoaste limite … poate chiar retusat ca excroc vitaminizat reprezentant al capitalismului si al unei natiuni ca a pampalaului ce are nerusinarea sa candideze iar – uite tata cine sint astia cu adevarat ! Eu zic ca Daum a scapat ieftin doar datorita faptului ca actualul creier al psd este … altul. Poate urma ca la momentul oportun asa zisul Domn Daum sa se indragosteasca de o folclorista – daca ati sti ce talentate sint unele - si care sa apara apoi la RTV si Antene cu o muscatura la git – adica imperialistii nemti suge la propriu singele poporului muncitor ! Aici ar fi renascut Oscar Cosasu iar pe sticla il si vedeam pe Mircea Badea cu mina la timpla intrebind daca nu cumva Soros si cu Merkel si-au bagat coada. Iar Viorica, timida cu gentuta pe ***: „sa stiti domnule Mircea ca a vorbit de astia si niste ofiteri belgieni si unguri chiar a fost la el la hotel si m-a pus s-o aduc si pe Vasilica si trupa ei de dans popular de parca eram niste ***. Asta face ei in Romania, uite ...“ - iar rana de pe git incepea sa singereze. Nu rideti, stim ca psd are nevoie de dusmani ai poporului minunat si inteligent ca sa-l conduca, exact cum inventa Cosasu si Stalin in Scinteia „chiaburii“si intelectualii - de fapt toti cei care detineau pamint ori creier. Nu rideti, sub acelasi creier psd-ist, doar acum doi ani Iohannis a fost prezentat poporului minunat drept vinzator de bebelusi si poate organe, un nazist care ar fi pus mina pe toate casele hitleristilor din Transilvania, reprezentantul occidentului care nu vrea ca poporul minuat sa aiba strazi, spitale, scoli, … Cred ca tov Guse murea de invidie tocmai de aceea a prezentat realitatea. Azi ce merite sa aiba mutul, n-are merite, doarme si calatoreste, desi e de unul singur vinovat pentru toate nerealizarile. E desigur comod sa ai mereu un vinovat la indemina. De ce nu l-au suspendat pina acum ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovidiu_3003 (1631 comentarii)  •  13 ianuarie 2019, 14:01

...niciodata nationala Romaniei n a avut un asa antrenor competent ca Daum ...insa tradatorul de neam si tara Stanciu a ratat penalty in ultimul minut ...de acolo s a prabusit totul ...

Silviu (3 comentarii)  •  14 ianuarie 2019, 23:07

@Alexa Imi cer scuze, ai dreptate. Am incurcat borcanele

Comentează