Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Polemică inutilă

Monștri sacri ai sportului românesc, Gică Hagi și Ilie Năstase s-au declarat deranjați de afirmațiile lui Bölöni, dar la asta mă voi referi mai târziu. În general, actualul tehnician al lui Antwerp a spus lucrurilor pe nume și pentru asta […]

...

Iar despre Pele și Messi 

După ce articolul meu de ieri a apărut pe blog, Marcel Pușcaș a ieșit până seara cu o replică. Fostul conducător al Stelei, acum la FC U Craiova 1948, a precizat din start că „Nu sunt de acord cu dl. […]

...

Leo Messi peste Pele? 

În ideea că următorul în acest clasament al eficacității e Cristiano Ronaldo, 311 goluri în 292 de meciuri, plecat însă în Italia, la Juventus, după 9 ani petrecuți la Real Madrid. Iar alți golgeteri din LaLiga, retrași demult, se află […]

...

Suntem nicăieri!

Întocmită de colegul Liviu Manolache, media asistenței pe teren propriu în actuala ediție de Liga 1 se înfățișează astfel: 1. CSU Craiova 13.181 de spectatori; 2. FCSB 5.592; 3. CFR 4.427; 4. Dinamo 3.710; 5. Călărași 3.455; 6-7. Sepsi, Poli […]

...

Avocații lui Daum 

În principal, spre a-mi reproșa pe un ton agresiv că l-am dat afară pe fostul selecționer. Surprinzător, deoarece s-a scurs aproape un an și jumătate de la demiterea neamțului, pus pe liber însă nu de subsemnatul, care n-a avut și […]

...

Niște păcălici

Două formații cu șanse la câștigarea trofeului, FCSB și Dinamo, au părăsit Cupa României încă din faza "optimilor".

Permalink to Niște păcălici
vineri, 2 noiembrie 2018, 4:29

Prima a pierdut la Călărași. Cealaltă, după penalty-uri de departajare, la Miercurea Ciuc, dar în fața unei divizionare C! Eliminarea „câinilor” a constituit megasurpriza ediției. În paralel, o altă dovadă că, deși preluată de Rednic, echipa roș-albă se scufundă cu fiecare zi. Curând nu va mai avea unde coborî pentru că mai jos nu va mai exista.

FCSB trebuie judecată cu oarecare îngăduință, de vreme ce a aliniat contra Dunării o garnitură dominată de puști. Între aceștia, Ianis Stoica de 15 ani! Dică (sau cine a decis) i-a menajat pe R. Benzar, Teixeira, Fl. Tănase, Man, Fl. Coman și Gnohere, iar pe Al. Stan, Planici, Momcilovici, Bălașa, Pintilii și Ov. Popescu, accidentați, nu i-a putut folosi.

Odihnind jumătate de efectiv în fața unui adversar recunoscut pentru ambiție și determinare, reiese că FCSB a neglijat Cupa. Ca atare, i s-a reproșat că a disprețuit competiția. Atât că dragoste cu sila nu se face și că e dreptul fiecăruia să-și aleagă drumul pe care merge. E treaba lui. FCSB a hotărât să sacrifice Cupa în speranța că va lua campionatul, iată o explicație, nu o scuză. Dacă nu va atinge nici această țintă, va spune că a calculat greșit. Că a avut ghinion.

Dinamo, în schimb, s-a umplut de rușine. A mărturisit-o însuși Rednic, care nu s-a sfiit să-i felicite pe învingători. Logic, deoarece Csikszereda le-a predat dinamoviștilor o adevărată lecție. Divizionara C a luptat eroic, cu o dârzenie împinsă până la sacrificiu. Atenție la antrenorul acesteia, Valentin Suciu, 40 de ani, de care se leagă ascensiunea lui Sepsi Sf. Gheorghe, pe care a promovat-o din județ în Liga 1! A plăcut angajamentul outsiderului, dar și modul în care Suciu și-a păstrat echilibrul, sângele rece, în momentele de maximă tensiune.

La rându-le, cu excepția portarului Muțiu, a lui Nistor și a lui Neicuțescu, alb-roșiii au dezamăgit crunt. Deopotrivă „vedetele” Hanca, Salomao și Grozav (ce m-au mai ironizat unii când am scris că băiatul ăsta mimează fotbalul de ani buni!), cât și junii Ciobotariu, Delorge, V. Olteanu, I. Șerban și R. Grigore au părut să fi încălțat invers ghetele! A surprins la aceștia lipsa de valoare, mediocritatea. Mai tare a deranjat atitudinea lor, maniera de a juca în dorul lelii, la alibi, evidentă la „scărița” ratată de Grozav. Luând fotbalul la mișto, dinamoviștii s-au luat, de fapt, pe ei înșiși. Niște mazete cu ifose. Pseudotalente. Păcălici. Chiar impostori.

Vinovat e însă și Rednic, să nu mai judece Mircea criza lui Dinamo de parcă nu l-ar privi. Ca și când el, care n-a câștigat niciun meci din trei!, s-ar plasa undeva deasupra, într-un turn de fildeș. De acord că nu Rednic i-a adus pe actualii jucători, corect. Dar era de așteptat ca el să-i așeze inspirat în teren. Să-i capaciteze, să-i mobilizeze, să-i facă să joace. Nu să-i arate permanent cu degetul și să-i tragă de urechi. Personal, am învățat că de câte ori o echipă n-are rezultate, iar Dinamo chiar n-are, antrenorul e primul tras la răspundere.

Sau semnând cu Dinamo pentru a patra oară, Rednic n-a știut unde vine și și-a închipuit că vine la Juventus ori la Barcelona?! Dacă da, a greșit grav. S-ar cuveni să-și asume.

Comentarii (54)Adaugă comentariu

nefertem (10 comentarii)  •  4 noiembrie 2018, 7:33

"Sa plece Negoita, el e de vina, nu baga bani, dupa ce pleaca o sa vina sigur investitorii aia care n-au acum loc si ne batem la castigarea Europa League!"... asa au zis si la Rapid cu Copos, si-au ajuns in divizia L. Aveti grija ce va doriti.

?????? (342 comentarii)  •  4 noiembrie 2018, 8:08

@În ce poziție l-ați considera potrivit pe Basarab Panduru, la Dinamo, căci pare interesat de evoluția clubului ?

?????? (342 comentarii)  •  4 noiembrie 2018, 8:47

@Ce opinie aveți despre cea mai recentă fiță a lui nea Gigi Becali, că este înțelept și inteligent ?

Observator (69 comentarii)  •  4 noiembrie 2018, 13:00

Intre cele doua contraperformante exista o diferenta: FCSB va juca intr-o competitie europeana (de preferat, pentru ei, Liga Campionilor), in timp ce Dinamo va rata din nou acest obiectiv, Cupa fiind calea cea mia lejera spre implinirea acestui deziderat! o.

Comentează