Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Niște păcălici

Două formații cu șanse la câștigarea trofeului, FCSB și Dinamo, au părăsit Cupa României încă din faza "optimilor".

Permalink to Niște păcălici
vineri, 2 noiembrie 2018, 4:29

Prima a pierdut la Călărași. Cealaltă, după penalty-uri de departajare, la Miercurea Ciuc, dar în fața unei divizionare C! Eliminarea „câinilor” a constituit megasurpriza ediției. În paralel, o altă dovadă că, deși preluată de Rednic, echipa roș-albă se scufundă cu fiecare zi. Curând nu va mai avea unde coborî pentru că mai jos nu va mai exista.

FCSB trebuie judecată cu oarecare îngăduință, de vreme ce a aliniat contra Dunării o garnitură dominată de puști. Între aceștia, Ianis Stoica de 15 ani! Dică (sau cine a decis) i-a menajat pe R. Benzar, Teixeira, Fl. Tănase, Man, Fl. Coman și Gnohere, iar pe Al. Stan, Planici, Momcilovici, Bălașa, Pintilii și Ov. Popescu, accidentați, nu i-a putut folosi.

Odihnind jumătate de efectiv în fața unui adversar recunoscut pentru ambiție și determinare, reiese că FCSB a neglijat Cupa. Ca atare, i s-a reproșat că a disprețuit competiția. Atât că dragoste cu sila nu se face și că e dreptul fiecăruia să-și aleagă drumul pe care merge. E treaba lui. FCSB a hotărât să sacrifice Cupa în speranța că va lua campionatul, iată o explicație, nu o scuză. Dacă nu va atinge nici această țintă, va spune că a calculat greșit. Că a avut ghinion.

Dinamo, în schimb, s-a umplut de rușine. A mărturisit-o însuși Rednic, care nu s-a sfiit să-i felicite pe învingători. Logic, deoarece Csikszereda le-a predat dinamoviștilor o adevărată lecție. Divizionara C a luptat eroic, cu o dârzenie împinsă până la sacrificiu. Atenție la antrenorul acesteia, Valentin Suciu, 40 de ani, de care se leagă ascensiunea lui Sepsi Sf. Gheorghe, pe care a promovat-o din județ în Liga 1! A plăcut angajamentul outsiderului, dar și modul în care Suciu și-a păstrat echilibrul, sângele rece, în momentele de maximă tensiune.

La rându-le, cu excepția portarului Muțiu, a lui Nistor și a lui Neicuțescu, alb-roșiii au dezamăgit crunt. Deopotrivă „vedetele” Hanca, Salomao și Grozav (ce m-au mai ironizat unii când am scris că băiatul ăsta mimează fotbalul de ani buni!), cât și junii Ciobotariu, Delorge, V. Olteanu, I. Șerban și R. Grigore au părut să fi încălțat invers ghetele! A surprins la aceștia lipsa de valoare, mediocritatea. Mai tare a deranjat atitudinea lor, maniera de a juca în dorul lelii, la alibi, evidentă la „scărița” ratată de Grozav. Luând fotbalul la mișto, dinamoviștii s-au luat, de fapt, pe ei înșiși. Niște mazete cu ifose. Pseudotalente. Păcălici. Chiar impostori.

Vinovat e însă și Rednic, să nu mai judece Mircea criza lui Dinamo de parcă nu l-ar privi. Ca și când el, care n-a câștigat niciun meci din trei!, s-ar plasa undeva deasupra, într-un turn de fildeș. De acord că nu Rednic i-a adus pe actualii jucători, corect. Dar era de așteptat ca el să-i așeze inspirat în teren. Să-i capaciteze, să-i mobilizeze, să-i facă să joace. Nu să-i arate permanent cu degetul și să-i tragă de urechi. Personal, am învățat că de câte ori o echipă n-are rezultate, iar Dinamo chiar n-are, antrenorul e primul tras la răspundere.

Sau semnând cu Dinamo pentru a patra oară, Rednic n-a știut unde vine și și-a închipuit că vine la Juventus ori la Barcelona?! Dacă da, a greșit grav. S-ar cuveni să-și asume.

Comentarii (61)Adaugă comentariu

nefertem (14 comentarii)  •  4 noiembrie 2018, 7:33

"Sa plece Negoita, el e de vina, nu baga bani, dupa ce pleaca o sa vina sigur investitorii aia care n-au acum loc si ne batem la castigarea Europa League!"... asa au zis si la Rapid cu Copos, si-au ajuns in divizia L. Aveti grija ce va doriti.

?????? (831 comentarii)  •  4 noiembrie 2018, 8:08

@În ce poziție l-ați considera potrivit pe Basarab Panduru, la Dinamo, căci pare interesat de evoluția clubului ?

?????? (831 comentarii)  •  4 noiembrie 2018, 8:47

@Ce opinie aveți despre cea mai recentă fiță a lui nea Gigi Becali, că este înțelept și inteligent ?

Observator (92 comentarii)  •  4 noiembrie 2018, 13:00

Intre cele doua contraperformante exista o diferenta: FCSB va juca intr-o competitie europeana (de preferat, pentru ei, Liga Campionilor), in timp ce Dinamo va rata din nou acest obiectiv, Cupa fiind calea cea mia lejera spre implinirea acestui deziderat! o.

Comentează