Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Derby degeaba

Am avut multe așteptări de la duelul dintre CFR și FCSB. Era logic să am din moment ce se întâlneau campioana cu vicecampioana, ba și trăgeau amândouă la șefia clasamentului.

Permalink to Derby degeaba
luni, 17 septembrie 2018, 3:24

În plus, dădeau piept formațiile cu jucătorii cel mai bine recompensați din Liga 1, unii de-a dreptul aberant. Precum Baptista (50.000 de euro lunar), Collado ori Males (câte 30.000) de la Cluj. Salarii aberante nu în raport cu ce se plătește în fotbalul mondial, ci cu realitatea din România.

Apropo, unde a dispărut Julio Baptista, adus la 36 de ani în ideea că a evoluat în urmă cu un deceniu la Real Madrid?! Observând că brazilianul n-a prins nici banca de rezerve, mă mir că i s-a oferit un contract așa generos. Mă mir, nu dau cu parul. La fel cum mă surprinde și renunțarea la Hoban. Nu vreau să fiu rău, însă Hoban, și sculat din somn, are o clasă peste Males și Bordeianu.

Revenind la confruntarea din Gruia, ea nu m-a dezamăgit, dar nici nu m-a încântat. De entuziasmat, și mai puțin. Deși sunt fan Cristi Geambașu, nu pot fi de acord cu ce-a scris imediat după meci: „Din punctul de vedere al spectacolului, CFR-FCSB intră într-un top condus de acel FCSB-Dinamo 3-3”.

N-aș susține asta. Într-adevăr s-a jucat deschis și fără tactici savante, uneori care pe care, dar s-a greșit des. Nepermis de des la un asemenea nivel. Am inventariat atâtea pase eronate, în special la mijlocul terenului, încât am trăit uneori senzația că toți jucătorii de câmp poartă tricourile aceleiași echipe! Iată de ce apreciez, simplă părere, că derby-ul a fost unul modest, nu de excepție. O dovadă ar fi și aceea că GSP n-a acordat nicio notă mai mare de 7.

Când vorbesc despre greșeli, mă refer și la cele două goluri. FCSB a marcat după gafele de începători comise de Omrani și Males. Francezul a trimis înapoi o minge complet aiurea, de pe flanc în zona centrală, după care Lang, atenție!, 22 de prezențe în „naționala” Ungariei, a vrut să-i paseze cu pieptul lui Arlauskis, dar a făcut-o prea încet, Fl. Coman a interceptat și a înscris ușor.

La rându-i, FCSB s-a văzut egalată la capătul unei faze fixe, excelent judecată de asistentul Mircea Grigoriu. Acesta a sesizat că piciorul lui Filip l-a scos din ofsaid pe Djokovici la lovitura liberă executată de Camora. N-ar fi un capăt de țară, căci FCSB nu-i nici prima, nici ultima formație care ia un astfel de gol. N-ar fi o problemă dacă Dică n-ar fi socotit că, din 5 goluri primite de la CFR, 4 au fost luate din faze fixe! De-acum chiar că e problemă. Ea dezvăluie lipsa de vigilență a jucătorilor, dar și posibila superficialitate a antrenorului.

Deoarece echipele și-au împărțit reprizele și, în final, punctele, consider rezultatul echitabil. FCSB a reușit o jumătate de meci mai bună, interval în care Fl. Coman a ratat o ocazie imensă. Ca și Djokovici de partea cealaltă. În repriza secundă, din ce în ce mai precaută, Ov. Popescu introdus în locul mai ofensivului Fl. Tănase, vicecampioana a cedat inițiativa unui CFR în creștere. Insistent și oportunist, Țucudean mi-a plăcut cel mai tare.

Cam după minutul 60, formațiile au părut mulțumite de scor. În frunte cu marcatorul Fl. Coman, care s-a cerut afară „din pricina unor crampe” (Dică). Așa sunt, să mă iertați, majoritatea fotbaliștilor noștri: în primele 6-7 etape intră anevoie în ritm, iar după etapele 8-9 acuză oboseala! Poate că ăsta e unul dintre motivele care duc la reducerea dramatică a numărului de spectatori. Duminică seara, în Gruia au asistat doar 12.000, o treime din scaune rămânând neocupate!

Comentarii (58)Adaugă comentariu

Cristian (1 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 15:49

Am decat o intrebare : de cand nu se mai reactiveaza pozitia de ofsaid in fotbal: uitati-va la Tucudean unde era in momentul centrarii,chiar atatia oameni de fotbal inclusiv comentatorii digisport nu au vazut faza sau nu au vrut sa o comenteze??? Mai mare ofsaid decat acesta ati vazut?

viorelu (113 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 15:52

la noi fotbalul va muri. e clar. unii zic ca mai jos nu se poate. eu zic ca da: echipele mici din vest devin din ce in ce mai profesioniste si Europa League va deveni de neatins pentru echipele romanesti. noi nu avem nici o echipa romaneasca , exceptand Viitorul, care sa aiba un plan pe 5 ani. FCSB poate, dar cand tu vrei sa fii si cioban si antrenor si negustor e mai greu.

Andrei F (1607 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 16:01

Desigur se poate spune ca meciul nu a fost de calitate mare dar ce te faci domnule jurnalist ca articolul trecut ai laudat un jucator care reusise sa inscrie nu impotriva fundasilor cei mai bine cotati ci a unora de care (ca tot ai pomenit...) Geambasu a spus ca formaza o aparare foarte slaba si care ne-a invatat ca in meciurile din deplasare sa incaseze 3 goluri pe meci???!!!!Cum naiba de mereu va schimbati unitatea de masura?------Apoi ce pretentii sa ai de la niste jucatori platiti spun eu destul de putin in comparatie cu ce este afara?Vreti ca Tanase sa joace ca Ronaldo?Lasa ca Ianis si Alibec o sa va multumeasca in curand...------Si cum vine asta?Au gresit Omrani si Males dar Lang a trimis spre portar?

Ciollo (32 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 16:03

@Cristian; In afara de faptul ca esti penibil, iti spun doar atat; mingea ajunge la Tucudean respinsa de ber.b.e.c.u.l pufulete. Deci, citeste regulamentul si pe urma sustine turma.

Niku (1 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 16:05

Mai aproape de adevar decit Geambasu. Nu a fost un meci orost dar nici bun. Nu era de laudat sub nici o forma.

Raddu (2 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 16:15

Cristian tu m-ai amuzat teribil :))) te uiti degeaba la fotbal. Pierzi timpul!

Fanel Braila (1 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 16:16

@Cristian : am DOAR o intrebare.

Marius (63 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 16:27

La golul CFR-ului, Tucudean era in offside de macar un metru la centrarea initiala. El urmareste faza si marcheaza din respingerea lui Balgradean. Nu se reactiveaza pozitia de offside initiala??? Evident ca a fost primul pe respingere de vreme ce avea 2 metri avans la centrare !!!

Gicu (14 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 16:38

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F (1607 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 16:38

@Ciollo (9 comentarii) • 17 septembrie 2018, 16:03 Te faci de ras!!!Nu a fost ofsaid dar nu deoarece mingea a fost respinsa de Belgradean...Este o duferenta intre respinge si a pasa...Nu a fost ofsaid deoarece Tucudean a fost in spatele mingii cand a fost sutata...Numai daca Belgradean pasa la Tucudean nu conta pozitia atacantului...

Andrei F (1607 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 16:55

@Cristian (1 comentarii) • 17 septembrie 2018, 15:49 Nu conteaza momentul cand mingea a fost centrata la pozitia lui Tucudean pentru ca nu a influentat jocul...Tucudean era in pozitie regulamentara cand Djokovic a dat cu capul in minge si doar aceasta pozitie conteaza...

Lestie (78 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 16:56

Concluzii dupa meciul de la Cluj: 1 Steaua are jucatori, dar nu are echipa, Dica fiind mult prea mic pentru palaria pe care o poarta. 2 Becali s-a declarat din nou nemultumit de prostiile pe care le face. Nu i-a insa masuri, asa ca ne putem astepta la tot ce e mai rau. 3 Stan si Roman se pot intoarce de unde au venit, fiindca constituie cel mult solutii de avarie. 4. Gruparea ros-albastra n-are nici lider, nici capitan pe masura, dovada caderile de pe parcursul meciurilor, care ii sunt deseori fatale. 5 In ceea ce o priveste pe CFR, ea e o modesta formatie de provincie, care joaca bine in culise.

Nica fără frica (297 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 17:02

Un articol degeaba!

SAG (132 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 17:13

Da, greseli cu carul la vicecampioana si la campioana... Dar, in ce priveste FCSB joaca fara mijlocasi centrali si nu are cine sa faca o legatura logica si cursiva intre aparare si atac. Pintilii este accidentat, sau este la sfarsit de cariera, dar restul ? Filip, Nedelcu, Popescu sunt fara tehnica, fara forta, fara inteligenta de joc, lasand mai mereu spatii libere in fata aparatorilor centrali, plus toate pasele date la adversar. Nu mai spun ca jocul nu este legat, totul pare haotic. In plus, a mai gresit si....Pufulete, respingand mingea exact unde nu trebuia.... Cauza: antrenamente facute de mantuiala.... Dar salariile de 10-15 mii de euro sunt asigurate...

Mihai (182 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 17:21

Beeeei bulmacilor, ce pozitie de ofsaid sa se reactiveze la Tucudean ca aia e alta faza si nici ofsaid nu a fost. Unii nu au citit regulamentul in viata lor dar se cred destepti din nastere.

angheliu (87 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 17:27

@Andrei F. E stilul tau sa faci teoria chibritului. Fl Ioanitoaia spune clar in ce raport sunt mari salariile fotbaliatorilor la noi dar tu o tii pe a ta. Si mai crezi ca Tanase ar putea juca la nivelul lui Ronaldo daca ar fi platit ca el. Banii se dau cui joaca, nu joaca unul pentru ca ia bani multi. E usor de inteles daca nu te crezi mai destept decat esti. Cazul tau.

Radu (178 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 17:33

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Clau (107 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 17:38

Un articol obiectiv ca sa nu mai zica cineva ca Ioanitoaia e suporterul fecesebe. Si mie cel mai mult mi-a placut Tucudean singurul cu stofa de fotbalist din cei rulati. Poate si Manea pe care l-am vazut insa de multe ori depasit in faza de aparare. Mai bun in atac dar el e fundas nu extrema.

Andrei F (1607 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 17:58

@angheliu (77 comentarii) • 17 septembrie 2018, 17:27 Pai si dupa logica ta tot eu am dreptate...Tanase sigur este mai fotbalist decat ar trebuii daca am compara salariul sau cu al lui Ronaldo...Tanase nu castiga nici salariul pe o singura zi a lui Ronaldo...Daca ai vazut meciul...Tanase s-a scos numai amintind contributia la faza de fotbal adevarat la capatul careia Coman a ratat...

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 18:10

...si atunci daca ai asa jucatori mediocrii cum vroiai sa bati Polonia ?...Ce ai avut cu Daum ?...intelege odata ca nu te pricepi la fotbal ...nu stii cum se face performanta ...

?????? (831 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 18:36

Opinați că această perioadă ar putea fi pentru nea Gigi Becali sezonul în care ar putea avea "unele probleme",organizatorice, în privința activității clubului și a aspectului jocului, de la rutul ovindelor , fiind oarecum "distrași" de la activitatea fotbalistică ?

?????? (831 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 18:58

Corectură, ,,rutul ovinelor" ?

Doru (127 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 19:07

Foarte iubita echipa e Cfr Cluj. Au fost la meci 12000 de spectatori dintre care peste 10000 au fost...stelisti. Iubire mare nu gluma

?????? (831 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 19:14

Ați remarcat și faptul că etapa următoare FCSB are meci cu Călărași ?

Grig (105 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 19:14

@ovidiu3003. Nu Dl Ioanitoaia a avut ceva cu Daum ci rezultatele proaste au avut. Ele si l-au dat afara. Dar esti prea dus sa intelegi un lucru atit de simplu. Si daca era asa vestit antrenor Daum cum de e somer de peste un an? Uite ca nu da nimeni doi bani pe fumatul asta.

?????? (831 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 19:24

@ Sunt și comentarii publicate altfel ordonate decât au fost transmise ?

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 19:26

Grig ba tu esti prost ...rezultatele au fost conform valorii lotului ...lot care luase bataie de la albania care nu avea niciun obiectiv ...omul trebuia lasat inca un an ...sa si termine contractul ...si tu esti prea dus sa intelegi ca Daum are peste 63 de ani ...si un CV...nu se duce pe oricat ...sau tu crezi ca e somer muritor de foame ca tine ...omul a strans in viata lui ...si acum cred ca are un venit ...nu din antrenorat ...dar poate castiga si altfel ...

?????? (831 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 20:36

@ Probabil domnule Ioanițoaia mai mulți comentatori aveți dumneavostră la articole, decât sunt prezenți la unele meciuri de fotbal spectatori în tribune, ?

Nicolae Cristache (15 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 20:48

Am vrut să te acuz, din pricina titlului. Mi-a fost imposibil. Abia la sfârșit am găsit ceva să-mi vărs năduful. Că spectatorii nu vin din cauza faptului etc. Spectatorii, pe lângă alte motive grave, nu vin din cauza calității patronilor ,inclusiv a celor din presă. N-aș merge la un teatru condus de Rică Răducanu. Ca asta.

George (164 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 21:16

Prieteni, va rog sa nu il mai comentati pe ovidiu_3003. Tipul debiteaza numai aberatiuni si urmareste sa fie bagat in seama. Cand ii raspundeti ii faceti jocul deci lasati-l sa se oftice.?

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 21:56

Eu nu ma oftic ...eu sunt fan Universitatea Craiova ...si numai Universitatea Craiova ...e normal sa spui ca aberez daca esti un fcsb ist necajit...

romeo (17 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 22:36

Va dau dreptate ca avem fotbal sub orice critica. Ma uit pe micul ecran la Viitorul-Sibiu si imi vine sa plang.

Ninu (44 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 22:42

@ovidiu3003. Felicitari pentru victoria obtinuta la Medias. Aveti echipa ideala pentru calificarea in...play out.

di livio (214 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 23:58

am dacit o intrebare...e posibil asa ceva?...se cearta maistru cu ucenicu?...adica Ioanitoaia cu Geambasu...pe vremea lu Daum erau amindoi de acord in unanimitate absoluta...rau am ajuns fara Daum...nea Ovi, cite conturi ai?...ai una suta?...pe aproape...acusi o sa ai mai multe comentarii de la clone dacit de la cititori

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  18 septembrie 2018, 6:00

...nu conteaza ...important este sa tii cu echipa ta mereu ...si la bine ...si la bine ...

IMGB (72 comentarii)  •  18 septembrie 2018, 6:13

Ai uitat sa ne bagi poza cu Ciobandante Becali ! Mai sint si alte echipe in campionat ''ziaristule''.......... cu patroni si manageri care n-au facut puscarie ....

Leopardu (114 comentarii)  •  18 septembrie 2018, 8:27

Cu geambasu ai dreptate. Omu oril nu se uita la meciuri, ori nu pricepe nimic. Credeam ca macar la fotbal se pricepe cat de cat, ca in rest isi prinde urechile. Macar daca ai recunoaste si matale macar acum ca la ce fotbal avem si cu stranierii aproape toti frecand banca sau jucand la echipe obscure, nu aveam cum sa ne calificam la un CM. Nu avem ce cauta acolo. Deocamdata.

Claudiu (1 comentarii)  •  18 septembrie 2018, 8:36

M-am uitat de cel putin 30 ori la faza golului lui Tucudean si este mai mult decat evident ca in momentul in care DJOKOVIC reia cu capul catre poarta lui Balgradean, TUCUDEAN SE AFLA IN OFFSIDE. Cand mingea pica pe fruntea lui Djokovic, TUCUDEAN este deja in offside cam jumatate de metru, pozitie in care ramane pana cand respinge Balgradean si el reia in poarta. Mai uitati-va si voi si haideti sa dezbatem. Poate ne lamurim impreuna.

Dilimache (657 comentarii)  •  18 septembrie 2018, 11:23

Asta-i nivelul la noi, se intalneste nimeni cu acte cu nimeni cu certificat si joaca o miutza trista...

Andrei F (1607 comentarii)  •  18 septembrie 2018, 12:16

@Claudiu (1 comentarii) • 18 septembrie 2018, 8:36 In momentul centrarii Tucudean era in afara jocului dar prin pozitia lui nu influienteaza jucatorii stelisti si deci nu se sanctioneaza...Se sanctiona doar daca mingea venea catre Tucudean sau daca Tucudean bloca replierea unui adversar sau bloca portarul fizic sau vizual...Mingea este lovita cu capul de Djocovic moment in care Tucudean este in spatele mingii ,acest moment conteaza ...Tucudean era sanctionat doar daca era mai aproape de linia portii avand cel mult un jucator stelist in fata si daca era in fata balonului in momentul sutului lui Djocovic...Gol valabil...Din pacate!

st.il. (1 comentarii)  •  18 septembrie 2018, 14:52

După ce vizionezi un meci de tipul " Tottenham/Liverpool "apoi îl compari cu chinul " CFR/FCSB", ți se face o lehamite uriașă !...DPDV!...

daniaania (34 comentarii)  •  19 septembrie 2018, 12:03

Doua echipe ce nu au antrenor pe masura, de aici si jocul inconstant.

Comentează