Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Mai frumos decât o arată scorul

Iar acest 1-1 devine obsedant pentru CFR și pentru întâlnirile directe cu FCSB

Permalink to Mai frumos decât o arată scorul
luni, 17 septembrie 2018, 3:02

Stadionul „Constantin Rădulescu” pare o exploatare forestieră. În primele minute ale întâlnirii din Gruia dintre CFR și FCSB se taie lemne pe tibiile care trosnesc sub loviturile de topor. Camora de la gazde și Alexandru Stan de la oaspeți sunt de departe campionii acestui concurs ad-hoc. Invidios, Nedelcu își depune și el candidatura pentru un loc la joagăr.

Înaintarea în meci aduce și fotbalul, partida capătă ritm și oferă faze de poartă, numai că golul lui Florinel Coman (de la partidă la partidă mai prezent în intriga meciurilor) din minutul 24 nu celebrează construcția minuțioasă, ci este rodul unei tâmpenii în tandem Omrani-Lang. Ultimul fiind autorul unei excelente și involuntare pase de gol oferite adversarului. Și probabil că dacă Dan Petrescu ar vedea cum se apără astăzi echipa pe care o antrena anul trecut pe timpul ăsta s-ar lua cu mâinile de cap. Dar Petrescu are grijile lui, la fel acest CFR care joacă mai deschis, însă răsfirat pe două treimi de teren.

Țucudean face 1-1 în minutul 48. Arată astfel încă o dată că este nu numai puternic, ci și oportunist. Oamenii antrenați de Dică încep să gâfâie la propriu, ca o echipă care a ratat sau a greșit pregătirea fizică. Meciul deschis, viu place amatorilor de fotbal.

Profesioniștii bănuiesc că sunt decepționați de acest joc de contre, cu faze și ocazii de poartă, numai lucruri în antiteză cu tacticizarea propovăduită de dânșii.

Din punctul de vedere al spectacolului, CFR-FCSB intră într-un top condus de acel FCSB-Dinamo 3-3. Cu asta ar trebui să rămânem. Că mai vedem și fotbal plăcut ochiului, nu doar manevre tehnico-tactice. Și probabil că drumul corect al însănătoșirii campionatului acesta este, de la agreabil către competitiv.

Comentarii (16)Adaugă comentariu

daniels (17 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 15:19

de la agreabil la lamentabil, poate ai vrut sa zici! competitiv cu berbecii fără minte ai lui Dica sau cu colegii începători ai lui Tucudean???? Slab derby care reflecta exact de ce FCSB a plecat Rapid (Viena) din Europa și de ce CFR-istii și-au luat cinci polonice de la bucătarii luxemburghezi!!! mai încet cu frumosul ca nu prea e de unde!!!!!

Dudescu (1 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 15:32

Pai cum e posibil ca cfr sa joace mai bine decat marea voastra favorita? Nu anuntati voi zilnic ca la cfr e deranj mare, scandaluri, demiteri,'' vestiare in aer''. Atunci si la fcsb trebuie sa fie cel putin la fel de mult haos, deci urmeaza sa vedem 2 saptamani de stiri despre haosul de la fcsb, nu? Doar nu a fost doar o strategie de a destabiliza campioana Romaniei pt meciul cu fcsb, ma gandesc ca nu sunteti tradatori de neam si patrie.

Ion Gheorghe (21 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 15:59

Acesta este nivelul nostru in sport - sub orice critica !

Ciollo (4 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 16:32

Geambasule, ramane cum am stabilit!!

haideusicfr (141 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 16:32

In prima repriza au inceput ca dusmanii ,in a doua dupa egalare erau ca amicii..

Lestie (48 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 17:07

Putine momente de joc bun, totusi. Steaua putea castiga, dar Dica a uitat de Man, iar de Morutan si-a adus aminte doar cand a simtit ca ii fuge pamantul de sub picioare. Antrenorul formatiei bucurestene nu stie ce sa le ceara jucatorilor atunci cand conduc pe tabela de marcaj. El nu a invatat nimic din cele intamplate pe parcursul editiei trecute a campionatului, si nici din confruntarea cu Rapid Viena. Daca as fi in locul lui, mi-as da demisia.

Urod (270 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 17:10

Da, dar putem avea fotbal si fara sa trosneasca tibiile... A venit timpul sa se termine cu măcelarii... Si este simplu, ai rupt piciorul unui adversar, stai pe tusa cat sta si cel accidentat si mai plătești si jumatate din contractul tău celui care stă prin spitale și la refacere... Știu, fotbalul este sport pentru bărbați, asa spun unii fara creier, dar noi vrem să vedem fotbal si nu destine frânte de ciomagari... Faceti o statistica cate ligamente rupte sunt acum si cate erau cu 20-30 de ani in urmă... Si ma refer exclusiv la atacurile criminale, in care se vede clar intentia lovirii, cum ar fi cazul lui Lăcătuș cand a rupt piciorul jucatorului de la Bacău... Sa fim seriosi, cel putin 80% din atacuri sunt din intenție si nu din intamplare. De voi ziaristii depinde asta, daca tot veeti sa faceti ceva util sportului in general.... Gândește-te ce eforturi face un copil sa ajunga fotbalist, cati bani investesc părinții in primul rand si pe urmă un club de fotbal, iar cand ajunge pe la 20 de ani, ii rupe piciorul un ciomagar care isi construieste cariera pe rupt oase , ca asa le mai cer si unii antrenori care nu stiu sa obțină rezultate altfel... Vezi ce au spus si Guardiola sau Uli Honess de curând....

Chis Alexandru (55 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 17:57

Cu ce ramane spectatorul si telespectatorul (avantajat de reluari!) dupa acest meci: golurile au fost "rodul" unor gresele impardonabile: pasa la portar cu pieptul a maghiarului si eterna problema a lui Dica, antrenor novice, incapabil sa aseze echipa in teren la fazele fixe); sufocarea inexplicabila a jucatorilor FCSB, mai ales ca aceasta clacare se repeta aidoma dupa meciul cu FC Botosani si oportunismul lui Tucudean, "azvarlit" de FCSB, impreuna cu Tamas; multitudinea paselor gresite, de ambele parti si un jucator care se dovedeste un fel de "nas" pentru FCSB, Djocovic.

Dan T (46 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 18:04

Campionatul ar trebui sa ia o pauza lunga, sa fie suspendat. Asa nu se mai poate, isi bat joc de noi, asta nu e fotbal, e un bambilici obosit. Mai castigati am fi sa se opreasca totul aici, oricum in Europa nu contam.

Marian Boeangiu (65 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 18:14

Obsesia patologica a portarilor de a respinge toate mingile au dus la golul CFR-ului. Si la fel a mai respins de inca 3 ori. Pufi nu e singur in prostia lui. E boala aproape generala . Englezii si spaniolii parca incearca mai mult decat altii sa prinda mingea in astfel de situatii.

observator_federal (32 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 18:17

Aproape emoționant, cât de mult își doresc cronicarii noștri sportivi să aibă ocazii de a-și folosi bagajul de superlative la meciuri ale FCSB, la execuții "de rafinament" ale fotbaliștilor FCSB, la "reprezentații entuziasmante" ale galeriei FCSB... Și cum ocaziile astea lipsesc aproape cu desăvârșire, iată cum un meci lipsit de spectacol, tipic din categoria derbyurilor CFR-FCSB, este din nou supraevaluat... Aș zice că este încă un episod din ciclul "nici noi nici CFRul nu merităm titlul" cum bine zicea FCSBistul Pintilii. Cu asta am rămas și după acest derby. Asta-i părerea multora (inclusiv a finanțatorului FCSB pe care, nu-i așa, cronicarii noștri îl vor contrazice cu gingășie).

marc (23 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 19:08

Păi dacă am ajuns să lăudăm asemenea meci, de ce suntem surprinși când echipele românești sunt eliminate de amatori ca cei din Luxeembburg?

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 21:42

Merci pentru complimentul facut Stelei, dar meciul lui Dinamo a fost mai bun. A fost o placere sa-l urmaresc pe Neiculescu ?, viteza, dribling, forta, ceativitate. Poate a jucat prea mult dar n-ai cum sa nu titularizezi un astfel de jucator. La Dinamo eu inteleg totul. Bratu trebuie sa caute si sa incerce mereu ceva, sa inventeze jucatori, caci mai are putin si-i plateste el, iar rezultatele acestor cautari se vad: Dinamo joaca frumos, propune jucatori buni, dar mai are putin si retrogradeaza. Dar la Steaua, unde Becali cumpara tot ce-i mai bun, sa ma bata sfintul Stalin daca inteleg de ce Dica si MM antreneaza de 2 ani degeaba. In sezonul trecut numai cautari si experimente, in pregatirea sezonului actual au incercat 4-3-3 dar in meciurile decisive pentru EL cu o echipa de doi lei din Croatia ? Si Rapid Viena care cocheteza an de an cu locul sase intr-un campionat extrem de slab au jucat 4-2-3-0 cu cinci noutati ori aproape noutati. Ieri, din nou intr-un meci care ar fi putut decide campionatul au fost cei doi noi – vrei sa joci ca Barca ii iei pe Stan si Bran –, Filip + Nedelcu au jucat aproximez eu sub 3%, iar Coman cu Tanase sub 6% din totalul minutelor din era Dica-MM. Daca-l punem si pe Bran in linia din spatele lui 0 barat Bizonu, ba mai multiplicam cu linia de mijlocasi care n-a jucat impreuna, reiese clar ca Geambasu si bunica lui ar fi facut aceeasi treaba, jucindu-se cu pisica respectiv crosetind in liniste si pace. Pai pisica lui Geambi avea interes sa scape de doi jucatori ai anului - Budescu si Alibec - ca sa poata ei sa faca pe artistii ? In plus, acidentari multe si misterioase – caderi din pat ? Mai rar vezi jucatori profesionisti sa faca intindere ori ruptura . Iar Coman e tinar, nu inteleg cum poate fi obosit dupa nici 40 de minute !!! A jucat la Lot un meci cu 4-5 zile in urma, timp suficient sa se recupereze si un jucator la sfirsit de cariera, ca Laca care a terminat meciuri cu tendon beton de nu mai putea efectiv sa merga, dar la meciul urmator dadea iar totul, apoi iar nu se putea misca. Sa nu creda cineva ca m-am impacat cu cel care trebuia sa ramina soldat si ajutor de bucatar, e doar datorita faptului ca nerusinatul Coman are onoarea sa poarte numarul 7, purtat apoi si de Chipciu. Dati-i fratilor 17 sa se amuze si dinamovistii cind obosit dupa nopti in care iubita i-a fost salteua, tigara si sticla – tata, cu becuri sa nu incerci ca vin multe cazuri la urgenta – ii da pasa lui Penedo de la 6 m !!! Tata Comane, Dica ar trebui sa te intrebe cit de mare e exact poarta, iar daca raspunzi corect nu inseamna ca esti fotbalist, ai cistigat doar cauciucul lui cu baterie ! Gigi n-a fost la unguri, caz clar, putin uzat dar de firma. Iar Dica e de spaima, usurinta cu care descrie el un meci foarte prost e ceva de Lehliu Gara. Daca Coman ii transmite ca nu mai poate, ca e obosit si nu mai are suflu, de ce il mai joaca ? Profesionistul ar trebui sa aiba o regula de aur, daca el e pe iarba si simte ca nu poate ara terenul, nu poate face un sprint, un driblig urmat de un sut sanatos, ar trebui sa se ceara afara. Echipa antrenata de Reghe nu alerga mai mult, stiau toti unde si cind sa alerge, era proaspata pina la sfirsit. I-am vazut de multe ori de la citiva metri in min 90 si alergau de rupeau pamintul, ca in primul minut, fara sa fie transpirati ! - asta da, toti ca Messi la Barca ori pensionarii Ribery – Robben la Bayern. ------------------- Imi pare rau sa spun dar meseria de antrenor nu-i pentru Dica si MM. In afara faptului ca in doi ani n-au reusit sa propuna o echipa de titulari, chiar mutindu-i pe Tanase si Teixeira pe 3 respectiv 4 posturi, nu au reusit nici sa stabileasca trasee de joc – 80% din goluri sint din intimplare ca cel de ieri, plus faze fixe si realizari personale, nu au reusit sa se aprere la faze fixe, mai grav nu au reusit sa stapineasca in aparare zona centrala de 16 -20 m, zona in care de multe ori ar putea prelua in voie si bunica lui Geambasu.

constantin (241 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 22:40

@17 Nentori Tirana Dică şi MM nu ştiu fotbal, Protasov ar fi cel mai indicat...

Leopardu (43 comentarii)  •  18 septembrie 2018, 8:14

geambasu nu se uita la meciuri. Sau nu pricepe nimic.

Comentează