Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Croația a murit frumos

Departe de mine gândul de a contesta în vreun fel victoria Franței în finala cu Croația.

Permalink to Croația a murit frumos
luni, 16 iulie 2018, 4:05

Les Bleus au învins pe merit, chiar dacă n-au oferit un fotbal de lux. Valoroși și vicleni, ei au etalat același stil prudent, de tatonare. Au pândit momentul oportun ca să-și lovească adversarii, dar atunci au făcut-o fără milă.

Duminică, le-au ușurat misiunea și croații. Aceștia au rezistat cam o oră, după care, de la 1-4 încolo, s-au stins ca niște lumânări. S-au consumat. Au vrut, însă n-au mai putut. Golul de 2-4 al lui Mandžukić a fost mai degrabă gafa de amator a lui Lloris, nu creația lor. Pe măsura scurgerii timpului, s-a văzut că băieții lui Dalici disputaseră un meci în plus (câte 30 de minute de prelungiri cu Danemarca, Rusia și Anglia), ba au avut și o zi de odihnă în minus. Asta dacă nu luăm în calcul, deși s-ar cuveni, și oboseala psihică provocată de loteria penalty-urilor din primele două întâlniri. Tensiunea. Stresul. Rezumând, Croația a murit frumos, dar a murit.

Fără să pun sub semnul întrebării izbânda Cocoșului Galic, cea mai realistă echipă a turneului, cea mai constantă, lipsită de sincope, afirm că și arbitrii i-au întins o mână de ajutor. Discretă, dar vizibilă. Asta deoarece Franța a deschis scorul ca urmare a unei greșeli grave: „centralul” Pitana a interpretat drept fault intrarea corectă a lui Brozovici la Griezmann! A fluierat lovitura liberă de la 25 de metri, a bătut același Griezmann, iar Mandžukić a deviat nefericit balonul în proprie poartă. Și nu-i deloc simplu să începi o partidă cu asemenea miză de la 0-1. Parcă-ți toarnă cineva, scuzați clișeul, plumb în picioare.

Nu doar atât. Normal era ca asistentul arbitrului argentinian ori măcar șeful garniturii de analiză video, italianul Irrati, să sesizeze neregularitățile lui Pogba în momentul centrării lui Griezmann. Argumentul că nu Pogba a atins mingea, ci Mandžukić, nu stă în picioare întrucât francezul a participat la fază, n-a refuzat jocul. Totodată, el l-a bruscat clar pe Mandžukić, l-a ținut și l-a împins, de unde și concluzia că, dacă nu s-a dat ofsaid, trebuia să se dea fault! Oricum greu de găsit o explicație plauzibilă pentru faptul că Pitana n-a cerut VAR și nici Irrati et Comp n-au simțit nevoia să-l atenționeze!

Când și-a intrat în rol, la hențul lui Perišić, VAR l-a determinat pe „centralul” sud-american să ia hotărârea justă. Deși croatul n-a avut intenția să respingă cu mâna, el a dus brațul spre minge și și-a mărit suprafața corpului. S-a arătat punctul de la 11 metri, Les Bleus s-au desprins la 2-1 și s-au îndreptat, siguri pe ei, spre izbândă. Una, repet, pe deplin meritată.

Comentarii (71)Adaugă comentariu

Petrini (1 comentarii)  •  16 iulie 2018, 16:24

Allez les Bleus ! 🇫🇷

Bruno (1 comentarii)  •  16 iulie 2018, 16:26

Esti un *** . Si cu cat imbatranesti cu atat mai mult te ***. Pacat.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Nicu (10 comentarii)  •  16 iulie 2018, 16:29

Corect, francezii au jucat pragmatic. Oricum, jos palaria pt croati, chiar daca s-a vazut ca sunt obositi, au dat totul pe teren. Ar trebui sa invatam de la ei. Ma intreb cum de un popor de 4 mil de locuitori are asa jucatori. Jos palaria pt Academia lui Hagi, dar in 8 ani de cand functioneaza nu a reusit sa scoata niciun jucator care sa se impuna la o echipa de top din Europa. Cred ca ne-am ***.....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

John (2 comentarii)  •  16 iulie 2018, 16:30

Hai bre ce drq. Asta e jurnalism?

Ady (3 comentarii)  •  16 iulie 2018, 16:32

Domnule Ioanitioaia nu dvs. ne povesteati pe aici ca nu arbitrul cere VAR?

Marcel (190 comentarii)  •  16 iulie 2018, 16:33

Bine punctat. Johne, care e nene jurnalism, ia explica tu! Unii va dati vulturi si voi sinteti muste. Daca nu ai nimic de spus si se vede ca nu ai ar trebui sa iti vezi de treaba.

nica fără frica (297 comentarii)  •  16 iulie 2018, 16:34

Bravo tataie ai pus punctul pe i.!!! Încă o dovada că la noi arbitrajul este supus unei presiuni exagerate când se greșește până și la finale de CM cu tot cu VAR! Dacă ar fi condus Croația cu 1-0 poate că rezultatul ar fi fost altul. Cu toată oboseala lor totuși croații au avut posesie și au alergat mai mult decât africanii francofoni! Iar după mintea lui burlan care e bun doar la fotbal virtual și ne vedea ieșiți din grupe chiar dacă noi nu am fost în stare să ieșim din grupa noastră de calificare, burlan ne-ar fi văzut câștigând finala și ieșind campioni mondiali!!! Penibil personaj mai conduce fotbalul românesc!!!

Ady (3 comentarii)  •  16 iulie 2018, 16:35

Un pic de constanta in comentarii nu ar strica, dvs. ne povesteati ca nu arbitrul cere VAR, acum "Oricum greu de găsit o explicație plauzibilă pentru faptul că Pitana n-a cerut VAR", iar atunci ne explicati: "Deoarece bănuiesc că știți modul în care funcționează VAR, n-o mai iau de la capăt. Precizez doar că nu arbitrul din teren solicită asistență video, aceasta fiindu-i oferită dintr-un studio amenajat special la Moscova. " http://blogsport.gsp.ro/ioanitoaia/2018/06/19/arbitraje-fara-greseli/

Șerban (147 comentarii)  •  16 iulie 2018, 16:42

Dacă n-ar fi fost decât făcăturile de la primele două goluri pentru Franța, poate aș fi fost și eu tentat să laud Les Bleus, dar la mine în cartier clabistul este RCS/RDS și la noi s-a văzut că Franța A FOST AJUTATĂ ÎN TOATE MECIURILE. Mai exact toți francezii, CHIAR TOȚI, au fost extraordinari în a se preface c-au fost faultați, precum Griezmann la finală. Am mai văzut asemenea făcătură când a fost furată Barcelona, dar atunci a fost vorba numai de un meci și un jucător responsabil cu simulările - Drogba, că restul erau formați la școala engleză de fotbal.

Amdu (2 comentarii)  •  16 iulie 2018, 16:45

Dar piciorul în capul englezului,la golul egalizator al CROAȚIEI în semifinală!?Asta nu v-a deranjat!?

Andu (2 comentarii)  •  16 iulie 2018, 16:47

Dar piciorul în capul englezului,la golul egalizator al croaților în semifinală?! Asta nu v-a deranjat !?Nu era de VAR!?

maistor kokir (51 comentarii)  •  16 iulie 2018, 16:49

Franta ar fi castigat oricum. daca nu marcau in prima repriza o faceau in a doua, etc, franta a fost condusa o singura data la Mondial (de Argentina 2-1 in min 50) si a urmat un uragan cu 3 goluri in maxim 15 min. Ce e trist pt Mondial ,e ca Franta a castigat turneul, si rareori a fost nevoita sa forteze la maxim, daca privim cum a castigat Franta celelalte trofee importante(in 84,98 si 2000), au existat de fiecare, cel putin o data, momente critice, de mare tensiune , de data asta insa ,francezii au castigat fluierand, cu tzigara in coltzul gurii, chiar n-a existat un adversar care sa lase impresia ca poate invinge franta.

babanovac (3 comentarii)  •  16 iulie 2018, 16:52

Din câte am văzut eu, Modric şi nu Brozovic l-a faultat pe Griezmann - mă refer la primul gol - (comentariul meu nu este un reproş, ci o necesară corecţie). Sper să nu vă supăraţi.

Tarabostes (5 comentarii)  •  16 iulie 2018, 16:53

Felicitari pentru curaj- desi din 5 comantariiati primit cam tot atatea injuraturi. Majoritatea ramanilor au tinut totusi cu Franta. La subiect vorbind - a castigat cine trebuie. 1. Pentru ca erau mai buni (desi de multe ori nu au dovedit-o prin modul in care au jucat in finala). 2. Pentru ca au fost mai odihniti (din ce am vazut eu din minutul 50 Croatii au cazut fizic - cand era inca 2-1). 3. Pentru ca posesia fara viteza nu te ajuta sa destabilizezi o aparare - iar lipsa vitezei e explicata la punctul 2. 4. Petru ca arbitrii au fost echilibrati per total, dar au gresit cand trebuie pentru Franta (greseli marunte) si cand nu a mai contat in directia cealalta. 5. Pentru ca VAR e o prostie deoarece e mai interpretabil dacat deciziile arbitrilor - nu cere nimeni sa se faca analiza ca la emisiunile de dupa etapa, doar sa corecteze faze care sunt simple si neinterpretabile (de la faultul care nu a fost la primul gol, pana la devierea lui Nzonzi pentru care nu s-a dat corner). Franta ar fi castigat si fara arbitri, un campionat mondial mediocru care -s remarcat prin lipsa ploii mai mult decat prin calitatea jocului si suspansul intalnirilor. In final Croatia a fost prea mica - semanand intrucatva cu Middlesborugh din 2006 ambele treminand zdrobite de un urias (gigantii fusesra eliminati inainte de finala).

andrei (1 comentarii)  •  16 iulie 2018, 16:53

Domnule Ioanitoaia, Va sfatuiesc sa va cumparati un televizor mai mare sau de mai buna calitate sau niste ochelari mai buni. La primul gol al Frantei, Vida este primul care il impinge pe Pogba, spre Mandzukici. Poate Pogba a "adaugat" un pic in gestul sau de a se sprijini de Mandzukici, dar initiatorul problemelor est Vida. Pogba nu poate fi sanctionat, era in dezechilibru impins de Vida. La al doilea gol, hentzul lui Perisic e voluntar

Daniel N. (3 comentarii)  •  16 iulie 2018, 16:58

@Bruno @Ady nu ati inteles nimic din acest campionat mondial precum nici din acest article. Va dati si voi cu mucii-n fasole pe aici.

Toader (301 comentarii)  •  16 iulie 2018, 16:59

Uimitor cîți francezi-francezi n-au ținut cu echipa numită Franța. „Une petite remarque sur la finale jouée hier. Ce n'est pas la meilleure équipe-la Croatie-qui a gagné mais son adversaire qui a eu une chance incroyable, bénéficiant d'un pénalty injustifié suite à la pression inadmissible des joueurs en bleu. Tout le monde aura vu que la main était involontaire, par conséquent il n'y avait pas pénalty. L'arbitre a commis une faute. Quoi qu'il en soit, avec un tel vainqueur, on mesure mieux le niveau très bas du football actuel. Jamais une équipe championne du monde n'a été aussi médiocre. Le reflet du pays sans aucun doute.” (traduceți cu google translate sau asemănător)

Radu1 (1 comentarii)  •  16 iulie 2018, 17:01

O mizerie de articol. Felicitari jurnalistului Tolontan ca a stiut cand sa se retraga. Altii ajung la o varsta la care incep sa abereze si sa nu vada realitatea. Of batranetile astea ..... Acum cand este VAR orice greseala, cat de mica este interpretata ca ajutor pentru cealalta echipa. Franta a jucat cel mai eficient fotbal pe tot parcursul campionatului, cu o echipa reactiva ce si-a conservat conditia fizica. Doar balcanii sunt unde sunt, niste tari subdezvoltate pentru ca nu accepta infrangerea. Prima regula a unui campion: 1. stii sa pierzi!

Lucian (2 comentarii)  •  16 iulie 2018, 17:05

Cum poate sa fie menționat în acest articol faptul că Franța a beneficiat de ajutorul arbitrilor puțin dar totuși suficient de mult încât să influențeze jocul la primul gol și în același timp la finalul articolului sa fie scris că Franța a câștigat meritat? :) E că și cum doi oameni pornesc separat la drum cu un model identic de mașină și cu rezervorul plin de combustibil doar că unul dintre ei trece pe rosu la un semafor prin fața polițiștilor și nimeni nu îi face nimic în timp ce altul se oprește și respectă regulile... Sa îmi fie cu iertare dar cred că: "Franța a câștigat pe merit cu ajutorul arbitrilor..." ar fi un comentariu potrivit pentru ceea ce am văzut ieri...

Ninu (44 comentarii)  •  16 iulie 2018, 17:05

Ar trebui sa fiti obiectiv insa se vede ca ii regretati pe croati. De ce?

totEu (4 comentarii)  •  16 iulie 2018, 17:06

Incredibil! Ce articol absolut patetic! Domnule! Ioanitoaia! Meciul nu s-a inceput de la 0-1! Nu stiu daca l-ati vazut, probabil doar incalzirea si pauza, dar Croatii au avut ceva ocazii inainte de minutul 19 cand s-a marcat golul Frantei! Faza cu plumbul in picioare e jalnica, mai ales ca acesti croati au inceput meciul cu Danemarca 0-1, gol minutul 1, si au revenit, iar in meciul cu Anglia 0-1 in minutul 4 si au revenit! Deci, era plumbul mai usor, ca cica si in meciul cu Franta au egalat la 1! Iar sa vii dupa aia sa ne spui ca penalty-ul dicat e just, deja e fantasmagorie si nu m-ar mira ca un Craciunescu sau Porumboiu sa fie de acord, desi decizia e incorecta si nici macar arbitrarea unei finale de Champions din '95 nu te face sa detii adevarul absolut! La Regulament spune clar: INTENTIE au BA! Daca tu pretinzi ca un creier uman poate decide intentia si trimite mesajul la mana intr-o nano-secunda(timpul in care mingea pleaca din capul lui Matuidi si ajunge la sub 1 metru in mana lui Perisic) atunci nu mai bati campii ci esti dus cu pluta! Totusi, Multa Sanatate si asteptam Qatar 2022, unde, normal, Romania nu va fi prezenta, dar poate Liechtenstein, San Marino sau Luxemburg vor fi!

gicab (1 comentarii)  •  16 iulie 2018, 17:10

Domnule Ioanitoaia de ce nu spune-ți și de fcsb ceea ce spune-ți despre Franța ?

gicab (9 comentarii)  •  16 iulie 2018, 17:12

@Nicu... răspunsul e simplu... ei nu au o famiglia Becali

di livio (214 comentarii)  •  16 iulie 2018, 17:13

mai pastirnac de jurnalist rinjierist, cine l-a pus pe ala sa-si dea autogol?...arbitru, varu?...dupa pauza cine i-a oprit pe marii croati sa dea si ei 2-3 goluri?...Putin?...dupa pauza croatii au fost zero barat...si Anglia a pierdut decit doua meciuri, nu trei...dacit aritmetica ta de pensionar ii praf...si daca mai iti pui clonele sa jigneasca cititorii cu apelative pastirnac, ***, lichea si alt limbaj de mahala giurgiuveana, o sa trimit email la Ringier sa te scoata la pensie...ca te-ai ramolit cu tatu

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bogdan Paunica (1 comentarii)  •  16 iulie 2018, 17:21

Un pic mai mult interes pentru relatarea corecta, pentru ca reluarile exista, si se vedea ca la acel fault croatul, inainte de posibila atingere pe tibie, il calcase pe picior pe francez. Apoi, offside-ul.. nu citim Gazeta? A aparut azi o imagine care dovedeste inexistenta offside-ului. Fault? Pogba a fost impins, si el, inainte sa il atinga pe croat. Eu zic mai bine sa lasam titlurile incendiare pentru micile stiri, iar editorialele "greilor" sa ramana un pic mai serioase. E o rugaminte doar, nu imi permit sa dau lectii

Daniel (223 comentarii)  •  16 iulie 2018, 17:33

Imi place de dvs. Si cand cred ca nu aveti dreptate luati atitudine si nu ramaneti indiferent. Asta inseamna gazetaria adevarata nu imbarligaturile de cuvinte la care sunt campioni Naum si Andries. Si nu va luati dupa haterii care acuza ca imbrataniti urat si alte bazaconii. Daca nu le place sa nu citeasca.

Petrix (1 comentarii)  •  16 iulie 2018, 17:33

Articol de doi bani... Sunt lucruri banale, oricine a vazut meciul a constatat ce ati scris... Probabil trebuie sa va ganditi la pensie...

Val (52 comentarii)  •  16 iulie 2018, 17:39

@di livio. Nu te supara dar tu chiar nu esti o lichea. Esti o nulitate. Inainte sa reclami ar fi cazul sa te internezi. Daca ti ar citi *** dl Ioanitoaia I s-ar face mila de tine.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Basilio (13 comentarii)  •  16 iulie 2018, 17:41

Nea Ovi , te-am criticat adesea , dar de data asta imi scot palaria !!! Desi scurt editorialul concentreaza cam tot ... Franta a fost ajutata si nu chiar putin, as zice eu. A fost ajutata cam in genul in care a fost ajutat cfr cluj..... cind trebuie si cit trebuie !!! Cit trebuie si mai ales cind trebuie !!! De aceea mi--am permis sa fiu mai putin elegant si sa spun ca " nu putin " . Ai analizat perfect aglomerarea premergatoare autogolului lui Mandzukic. Cu precizarea ca Varane s-a aflat in fata lui Mandzukic, a blocindu-l si permitind manevrele pe care deja le-ai mentionat. Da-mi voie , insa , sa nu fiu convins de penalty-ul de 2--1 !!! Traiectoria mingii nu a fost influentata ,iar croatul nu a avut nici o intentie de a atinge balonul. Si uite--asa ne intoarcem la ce ziceam mai sus :: nu putin a fost ajutata !!! Ori , intr-o finala de CM, asa ceva e decisiv. Daca privim un pic global deznodamintul acestui CM, nu doar fotbalistic, atunci vedem schimbarea -- dorita si chiar fortata --a polului de putere dinspre Germania si Merkel, catre Franta si Macron. De n-ar fi fost aceasta mult dorita schimbare, la asa zisul hent nu s-ar fi consultat VAR , iar la autogol da !!! Si atunci nici Franta nu ar mai fi fost ' cistigatoarea incontestabila si pragmatica ' , nici Croatia nu ar fi murit frumos !!! PS. Nu am inteles ce ai vrut sa spui :: " a rezistat ( Croatia ) bine pina la 1--4 ??! " Daca rezista la 1--1, atunci poate era bine, dar pe teren se afla si ....Pitana, dupa mine adevaratul om al finalei !!!

Addy (11 comentarii)  •  16 iulie 2018, 17:42

Ca de obicei. Adica ... prost

anca (109 comentarii)  •  16 iulie 2018, 17:43

@di livio. Tu ai logica de om bolnav. Cine il injura pe Ioanitoaia e baiat gigea si cine il lauda e coada de topor. Esti dus cu capul, pus sau bolnav de ura. Penibil in toate trei situatiile.

pop (1 comentarii)  •  16 iulie 2018, 17:46

domnule Ioanitoaia pe cat imbatranesti atatea prostii vorbesti

Sile (19 comentarii)  •  16 iulie 2018, 17:46

Absolut de acord. Ce a reprodus Gazeta e o secventa tirzie, nu cea din momentul centrarii.

Mircea (2 comentarii)  •  16 iulie 2018, 17:52

@Ady: dar arbitrul putea sa nu dea lovitura libera pe nedrept si tot arbitrul trebuia sa vada offiside-ul. deh ... ce sa faci ...

bogdan (32 comentarii)  •  16 iulie 2018, 17:53

Departe de matale gindul de a contesta meritele Frantei dar titlul si substanta articolului numai de asta vorbeste...bravo nene...hai sa fim seriosi pai daca acum vrei sa analizam si 15 faze inainte de fiecare gol sa vedem daca cumva poate unu a impins sau mai stiu eu ce nu am mai valida nici un gol...las-o nene asa...daca spuneai ca Franta a avut si ceva sansa cu un autogol croat si un 11 mt ghinionist asta mai mergea dar sa spui ca au fost ajutati (discret vezi Doamne..) e deja lipsa de professionalism. Hai sa ne uitam la banca de reserve a Frantei ca sunt jucatori acolo care au loc cam in orice Nationala...a fost, desi nu simpatizez Franta sau echipa lor nationala, cea mai complete, cea mai valoaroasa si cea mai bine antrenata echipa de departe si realmente au luat acest Mondial la pas.. rar am vazut o echipa care sa domine tactic meciurile de asemenea maniera la acest nivel. Nu au fost in pericol real practice de loc in tot turneul... impresionant chiar daca nu spectaculos. Haideti sa nu mai cautam pricini si fim mai catolici decit Papa...nu au fost ajutati de loc si orice greseli or fi fost in acest meci sau altele au fost pur intimplatoare.. inventia VAR este realmente utila, a schimbat mult datele problemei. Penaltiul nu s-ar fi dat nici in o suta de ani fara VAR si a fost...

Andrei (276 comentarii)  •  16 iulie 2018, 17:56

Articol tipic pentru jurnalistul Ioanitoaia, care vrea sa o scalde cu orice pret, sa ne spuna ca e si alba si neagra, chiar daca asta inseamna sa faulteze logica. Practic francezii aveau 2-1 fara sa fi jucat nimic, cu un autogol venit dupa o lov. libera acordata eronat si un 11m extrem de discutabil, care se da poate in grupe dar in finala e mai bine sa te abtii decat sa distrugi jocul. Acestea fiind spuse, cum sa concluzionezi ca Franta a meritat victoria? Cand scorul e viciat de arbitraj orice concluzie legata de meritul echipelor in scorul final se suspenda. Arbitrul a stricat finala. Punct.

Claudiu (343 comentarii)  •  16 iulie 2018, 18:07

@Di livio, tu nu esti primul vinovat cit mata care ***. @Andrei. In mintea ta stau lucrurile asa. Articolul e transant pro Croatia dar e greu sa pricepi tu.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  16 iulie 2018, 18:07

...nea Ovi ti am mai spus ...ai un stil batranesc ...esti mediocru ...articolele matale sunt slabe rau ...probabil asa se facea jurnalism pe la 1800 in Tara Romaneasca...si Petrix vad ca are aceeasi parere...macar sa nu ti mai dai cu parerea despre fotbalul romanesc...ca nu l ajuti ...dimpotriva .

Emilian (143 comentarii)  •  16 iulie 2018, 18:14

Intr-un meci se acorda nenumarate lovituri libere, cornere etc. Faptul ca o astfel de lovitura libera a fost acordata incorect, iar ulterior din executarea ei a rezultat un autogol , nu inseamna ca decizia arbitrului a determinat inscrierea golului! Cat priveste 11m acordat francezilor , acesta este corect acordat, nu poate contesta nimeni. Si atunci de ce atata tam-tam in jurul arbitrajului?!! Nu sunt fan Franta, dar aceasta echipa a parut foarte sigura pe mijloacele ei si a stiut sa accelereze cand a fost nevoie de fiecare data. A fost de departe cea mai buna echipa a acestui Mondial.

toto (2 comentarii)  •  16 iulie 2018, 18:19

Cea mai importanta realizare dupa acest mondial este introducerea VAR-ului. Franta este o castigatoare meritorie, ca ne place sau nu.

daniels (63 comentarii)  •  16 iulie 2018, 18:27

Si ce daca? tot campioni ar fi fost...

Florin (7 comentarii)  •  16 iulie 2018, 18:28

Pentru cine vrea sa vada in direct, pe hrt.hr transmit primirea la Zagreb a croatilor...au aterizat la ora 3 si in 2 ore au facut 2 km, mai sunt inca 2 pana in piata unde ii asteapta peste 100 mii de oameni! Nu au dat foc la masini si nu se bat cu politistii...sunt fericiti cu totii...si jucatorii si cei care ii iubesc!

stefan stoica (1 comentarii)  •  16 iulie 2018, 18:33

Faptul ca nu v a iesit pronosticul de la STUDIOUL MONDIAL,nu va da dreptul sa subminati o victorie pe cat de clara,pe atat de meritata a FRANTEI! Chichitele gasite greu de dvs in derularea unor faze,denota un comentariu neprofesionist la adresa unor adevarati campioni mondiali!

Giggs (15 comentarii)  •  16 iulie 2018, 18:34

Griezman a simulat in maniera lui Neymar. In clipa cand am vazut simularea lui Griezman am inteles ca partida e jucata. Pozitia era ideala pt piticul francezo german deci golul era ceva asteptat Nu mai pot de supărare ca piticul ala de Griezman mi-a stricat finala. Daca Franța batea fara simulare nu aveam nimic desi de 20 de ani astept revansa Croației pentru semifinala din 98. Dar nu cu simulri. E urat e patetic. E nedemn

aham (140 comentarii)  •  16 iulie 2018, 18:35

daca franta nu deschidea scorul total nemeritat dupa cum decursese partida... cine stie. arbitrii au influentat desfasurarea meciului si VAR-ul s-a dovedit inca o data de partea superfortelor din forbal, cum a fost si cazul marocului. franta merita daca nu era ajutata la multe decizii minore care au fost toate judecate in favoarea lor si la una multipla majora.

Chr1ss (1 comentarii)  •  16 iulie 2018, 18:37

@Tarabostes: romanii au ținut cu croații, cel puțin tot restaurantul unde am văzut meciul a izbucnit de fericire la golul lui Perisic. Sa nu uitam cum ne intitulează francezii prin lume sau de sketchul Simonei Halep.

anonim (4 comentarii)  •  16 iulie 2018, 18:51

Numai tu ai vazut offsaide... teoria consiratiei te macina....https://www.gsp.ro/international/cm-2018/video-imagine-edificatoare-de-la-autogolul-lui-mandzukic-de-ce-nu-s-a-dictat-ofsaid-la-pogba-544117.html

CCC (137 comentarii)  •  16 iulie 2018, 18:57

Franta a castigat pe merit un campionat mondial in care a fost "chiorul din tara orbilor". Faze discutabile si discutate au existat in mai toate meciurile, sa nu uitam primul penalty primit de croati in meciul lor de debut, primul dat cu VAR, la o faza care se repeat de cateva zeci de ori in fiecare meci" impingere-tragere in careu la o lovitura de colt! As fi preferat sa citesc in articol despre tactica impusa de cei doi antrenori, despre modul cum au implementat jucatorii indictiile tactice, despre aportul jucatorilor intrati pe parcurs, comparative intre cele doua representative .. . Evident ca si alte detalii tehnice ar fi fos interesante. Noi ne pricepem la a cauta motive de controversa, doar sa iasa click-uri multe, chit ca nu ntereseaza pe nimeni din tarile cu fotbal avansat parerile jurnalistilor si cititorilor din Romania!

di livio (214 comentarii)  •  16 iulie 2018, 19:11

atacul clonelor...Val, Anca si Claudiu, clone ioanitoaiste...minca-va Rinjieru sa va mince...io nu l-am injurat niciodata pe Ioanitoaia si nici alti cititori...am folosit doar limbaju de mahala giurgiuveana pe care Ioanitoaia il foloseste la adresa cititorilor care-l critica...Ioanitoaia isi injura cititorii care-l critica prin clone...si e ceva normal la un individ care lua pui congelati de la Corleone

Observator (92 comentarii)  •  16 iulie 2018, 19:15

@ Toader Degeaba citati in franceza, hentul a fost evident, Perisic ducand mana spre minge! Franta ar fi invins oricum, pentru ca a fost mai buna, mai aplicata si mai proaspata ! O.

Comentează