Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Croația a murit frumos

Departe de mine gândul de a contesta în vreun fel victoria Franței în finala cu Croația.

Permalink to Croația a murit frumos
luni, 16 iulie 2018, 4:05

Les Bleus au învins pe merit, chiar dacă n-au oferit un fotbal de lux. Valoroși și vicleni, ei au etalat același stil prudent, de tatonare. Au pândit momentul oportun ca să-și lovească adversarii, dar atunci au făcut-o fără milă.

Duminică, le-au ușurat misiunea și croații. Aceștia au rezistat cam o oră, după care, de la 1-4 încolo, s-au stins ca niște lumânări. S-au consumat. Au vrut, însă n-au mai putut. Golul de 2-4 al lui Mandžukić a fost mai degrabă gafa de amator a lui Lloris, nu creația lor. Pe măsura scurgerii timpului, s-a văzut că băieții lui Dalici disputaseră un meci în plus (câte 30 de minute de prelungiri cu Danemarca, Rusia și Anglia), ba au avut și o zi de odihnă în minus. Asta dacă nu luăm în calcul, deși s-ar cuveni, și oboseala psihică provocată de loteria penalty-urilor din primele două întâlniri. Tensiunea. Stresul. Rezumând, Croația a murit frumos, dar a murit.

Fără să pun sub semnul întrebării izbânda Cocoșului Galic, cea mai realistă echipă a turneului, cea mai constantă, lipsită de sincope, afirm că și arbitrii i-au întins o mână de ajutor. Discretă, dar vizibilă. Asta deoarece Franța a deschis scorul ca urmare a unei greșeli grave: „centralul” Pitana a interpretat drept fault intrarea corectă a lui Brozovici la Griezmann! A fluierat lovitura liberă de la 25 de metri, a bătut același Griezmann, iar Mandžukić a deviat nefericit balonul în proprie poartă. Și nu-i deloc simplu să începi o partidă cu asemenea miză de la 0-1. Parcă-ți toarnă cineva, scuzați clișeul, plumb în picioare.

Nu doar atât. Normal era ca asistentul arbitrului argentinian ori măcar șeful garniturii de analiză video, italianul Irrati, să sesizeze neregularitățile lui Pogba în momentul centrării lui Griezmann. Argumentul că nu Pogba a atins mingea, ci Mandžukić, nu stă în picioare întrucât francezul a participat la fază, n-a refuzat jocul. Totodată, el l-a bruscat clar pe Mandžukić, l-a ținut și l-a împins, de unde și concluzia că, dacă nu s-a dat ofsaid, trebuia să se dea fault! Oricum greu de găsit o explicație plauzibilă pentru faptul că Pitana n-a cerut VAR și nici Irrati et Comp n-au simțit nevoia să-l atenționeze!

Când și-a intrat în rol, la hențul lui Perišić, VAR l-a determinat pe „centralul” sud-american să ia hotărârea justă. Deși croatul n-a avut intenția să respingă cu mâna, el a dus brațul spre minge și și-a mărit suprafața corpului. S-a arătat punctul de la 11 metri, Les Bleus s-au desprins la 2-1 și s-au îndreptat, siguri pe ei, spre izbândă. Una, repet, pe deplin meritată.

Comentarii (71)Adaugă comentariu

Istrate (1 comentarii)  •  16 iulie 2018, 19:26

Victorie meritata a francezilor, care au mers "in Rusia, fara Napoleon" (Maria Andries), jucand variat, in functie de adversar, in timp ce "vatrenii" au impresionat la Mondialul rusesc prin mijlocul galactic si caracterul lor eroic.

Papa Cosmin -Ionut (3 comentarii)  •  16 iulie 2018, 19:32

Croatia nu a murit, a intrat in istorie !!! https://www.facebook.com/index.hr/videos/1910905038979347/

Calu stefan (3 comentarii)  •  16 iulie 2018, 19:57

Dl .Ioanitoaia , Croatia nu a murit ....a renăscut......4mil de locuitori si sa fii vicecampioana mondială.....uitati va sa vedeti ce este acum pe străzi la ei ...

Codrin Padureanu (1 comentarii)  •  16 iulie 2018, 21:14

Domnule Ovidiu, Parerea mea este ca nu este corect ce spuneti.FRANCEZII AU CASTIGAT DIN GRAVE GRESELI DE ARBITRAJ - asa trabuia sa spuneti dar parca si dumneavoastra si arbitrii aveti ceva origini franceze!.Lovitura libera acordata fara sa fie atins acest ,,CAZATOR" ca si altii....Apoi dupa executare , alte doua erori grave:jucator care a influentat faza in afara jocului si fault clar in atac. Apoi unde este intentia la acordarea loviturii de la unsprezece metrii si ce mare avantaj a existat?Va rog sa spuneti ce putea sa mai faca acest arbitru.A ,,CIUPIT" in permanenta echipa croata.Cand a fost nevoie i-a PRAJIT pe bietii de CROATI.PUTEAU CROATII SA DEA CINCI GOLURI CA ARBITRUL II AJUTA PE FRANCEZI SA DEA SASE!ACEASTA FINALA A FOST O MARE RUSINE!PACAT MARE FACUT DE ACEST ARBITRU SI DE CONDUCEREA LUI CARE PROBABIL CA LA NOI I-A TRASAT SARCINA...... DUMNEAVOASTRA .....nici dumneavoastra nu sunteti SINCER 100%! SANATATE!

the_gunner (6 comentarii)  •  16 iulie 2018, 21:25

Eu consider ca momentul crucial al CM a fost victoria Belgiei cu Anglia in grupe .! Bate Anglia si lucrurile se schimba total . In finala ar fi putut ajunge Brazilia si Belgia , sau Franța si Belgia . Păcat ca Martinez si Henry n-au luat in considerare si varianta locului doi in grupe ,păcat !

Silviu (22 comentarii)  •  16 iulie 2018, 21:29

Imi cer scuze dar toata redactia GSP a urmarit alt meci. Cand esti uscis psihic in prima repriza .. ce fotbal sa mai joci. 1 - la faza primul gol galben pentu simulare 2 - panatil la un jut del 5o cm in aer - sa fim seriosi Analizati jocul nu echipele. NU am vazut nico otactica in prima repriza. Ce tactica a fost aia cind Croatia a vut ocazii mult mai mari n prim arepriza. Daca acesta este tactica sa-ti aduci adversarul la linis de 6 m de 6 ori in 30 de minute atunci da. Prima repriza mijloc inexistent pt Franta - Pogba mult prea lent . Si va mai numiti ziar de sport. Faceti o analiza cum fac cei dela BBC - tactica atac-aparare -dinamica in faza de atac - faze fixe. Adevarul ca sunteti jurnalisti nu antrenori .Vochin cu toatele relele lui era capabil sa citeasca tactica.Hal de ziar.

Silviu (22 comentarii)  •  16 iulie 2018, 21:35

"Departe de mine gândul de a contesta în vreun fel victoria Franței în finala cu Croația."- e clar c anu va pricepeti la fotbal - sa va uitati va rog la naliza facuta de BBC la pauza - ( Alan Shearer,Gary Lineker si Rio Ferdinand) - si ei ar fi tb sa laude Franta - crima cu spectatori arbitrajul din prima repriza. Nu stiu cum ati putut ssa scrieti asa ceva - probail ca nu ati vazut meciul. Aduceti un specilist sa va lumineze can mai aveti de gand sa scrieti asemenea gogomanii ca va faceti de ras.

California (17 comentarii)  •  16 iulie 2018, 21:53

In ultimile minute francezi au mai avut un 11metri.Le au dat si primul gol innapoi. Croatii au ajuns norocos in finala dupa baraj si ricoseuri in finala.Rindul trecut jucau cu Germania cu un jucator care avea 2 galbene in acel meci.

Observator (92 comentarii)  •  16 iulie 2018, 22:37

Nu stiam ca este de bon ton sa sustii Croatia, asa cum au facut-o aproape toti cei care au scris pe aici! Este ridicol sa pui sub semnul intrebarii o victorie, care putea fi inca si mai clara fara acel cadou de amator al lui Lloris! @ the_gunner Interesante afirmatii! Daca Anglia n-ar fi rispit acele ocazii din prima repriza cu Croatia, finalista din Balcani ar fi jucat pentru locul trei cu Belgia; oare cui ar fi suras victoria? A fost o intrebare retorica, pentru ca Belgia a fost a doua echipa ca valoare (demonstrata pe teren) a acestui turneu! In alta ordine de idei, nu-mi place ce se intampla la Arsenal! De ce un perdant precum Emeri? De ce nu se aduc jucatori de mare valoare, care sa faca diferenta? Ma refer mai ales la mijlocasi si fundasi, intrucat Ozil nu mai joaca de mult timp fotbal, s-a vazut si in Rusia! O.

itu52 (239 comentarii)  •  16 iulie 2018, 22:53

O.K, am înțeles, e ... afurisiți kuquozaurii, lasă să treacă numai ce le place, nu au vreme de consemnări, dau cu barda, nu se mai îcurcă cu steluțe, au văzut că sunt prietenele campionilor și fac economii.

Deva (28 comentarii)  •  17 iulie 2018, 0:52

O finala rusinoasa pt arbitrul argentinean Pitara Nestor si pt. Cei 4 arbitrii cu VAR. 2 goluri date gratuite francezilor! Meciul trebuia sa fie 2-2 , plus prelungiri...Arbitaj francofon. Shame France , cinste Croatia!

sundance kid (205 comentarii)  •  17 iulie 2018, 4:55

Romania nu va mai fi niciodata puterea economica, sociala, diplomatica, militara , sportiva care a fost inainte de 90 '. Niciodata . In fotabal a mai mers din inertie pina in 98 ' .

vivi (5 comentarii)  •  17 iulie 2018, 6:45

ba nea ovidiu,tu te uiti ce prostii spui?cum adica a dus mana spre minge dar nu a avut intentie?de unde dracu le mai scoti?e prima oara cand comentez la articolele tale dar se pare ca au dreptate astia care iti spun sa te lasi! a doua la mana ala nu are cum sa fie penalty fiindca Perisici nu duce nicio mana spre minge.mingea il loveste in mana,nici macar nu o vede.e un francez care sare in fata lui la nici macar un metru si mingea il depaseste.Perisici nu vede mingea asta e clar deci nu are cum sa duca mana spre minge.vezi si tu reactiile unor fosti mari jucatori dupa faza asta si nu mai emite ineptii din astea.

pop ion (38 comentarii)  •  17 iulie 2018, 9:27

Ca de multe ori in ultima perioada, marele gazetar a urmarit alt meci. Croatia a fost furata pe fata, asa ca nu a avut nicio sansa in fata reprezentativei ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marius-Traian (63 comentarii)  •  17 iulie 2018, 9:37

Sa nu exageram, primul gol al Frantei a venit in minutul 20, mi se pare exagerat sa spui ca Croatii au inceput mrciul de la 1 - 0. Penaltiul a fost absolut corect, si Lloris le-a dat practic primul gol inapoi. Ramane totusi o victorie 3 la 1 cu doua goluri magnifice ale lui Mbappé si Pogba. Amandoua in urma unor faze de combinare din prima care a dus mingea pe o distanta de vreo 70 de m. Nu exista alta echipa in lume care sa aiba atata calitate tehnica si atata precizie la finalizare.

Sadrainbow (35 comentarii)  •  17 iulie 2018, 10:31

Klinsman, Lineker, Shearer, Keown si Ferdinand au comentat finala la BBC. Sunt niste jucatori care au jucat un pic de fotbal, dar niciunul nu a spus ca a fost penalty, ba chiar au sustinut contrariul. Dar ei se inseala, nu i asa domnule Ioanitoaia?

Cosmo (237 comentarii)  •  17 iulie 2018, 12:03

Povestea acestui mondial a scris-o Croația. Franța e doar echipa care l-a câștigat.

Comentează