Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Teroristul din Carpați

Când scandalul declanșat de Ilie Năstase la întâlnirea de Fed Cup dintre România și Marea Britanie părea să se stingă, el a izbucnit din nou la Wimbledon.

Permalink to Teroristul din Carpați
vineri, 7 iulie 2017, 3:44

Deși cel în cauză dezminte, Daily Telegraph a relatat că personalul de securitate al turneului a primit poze cu Ilie pentru a-l identifica pe supercampionul de altădată și a-l împiedica să intre la All England Lawn Tennis and Croquet Club în cazul în care ar dori să asiste la meciurile de pe iarba londoneză! Contactați de Gazetă, oficialii competiției au confirmat embargoul.

Cum Daily Telegraph nu-i The Sun ca să inventeze ori să facă din țânțar armăsar, știrea e de crezut. Cu atât mai mult cu cât, suspendat provizoriu de federația internațională, lui Năstase i s-a refuzat acreditarea la Roland Garros, întrecere majoră ce a precedat-o pe cea de la Wimbledon.

La vremea respectivă, în articolul „Rudele sărace” din 25 aprilie, mi-am exprimat dezacordul față de atitudinea lui Ilie Năstase. Cel care, din postura de căpitan nejucător al echipei noastre, a folosit un limbaj jignitor la adresa britanicelor, a observatoarei și, mai înainte, a unei ziariste de la Press Association Sport. Indiferent dacă n-a rezistat presiunii, Ilie nu trebuia să reacționeze așa. Nu-i era permis. Ca atare, l-am apărat pe legendarul campion, primul lider mondial al clasamentului ATP, dar m-am și delimitat de el.

Am scris că unii au interpretat exagerat și tendențios remarcile lui privind culoarea viitorului copil al Serenei Williams, vorbele lipsite de conotații rasiste, doar glume nesărate, nu și altceva. Până la un punct, l-am scuzat pe Năstase, care el însuși și-a cerut scuze, dar n-am sărit să-l disculp. Ca român, cunoscând comportamentul rebel al celui în discuție, uneori simpatic, alteori cabotin, am regretat eliminarea lui de la Fed Cup. Prezență încheiată dureros prin evacuarea forțată de la Mamaia.

Numai că, să fiu iertat, una-i una și alta-i alta, iar ceea ce se petrece acum la Wimbledon întrece orice măsură, orice închipuire! Pentru că nu e normal, fair nici atât, să-l dai în urmărire pe un fost tenisman de top, poate cel mai talentat din istoria „ceaiului de la ora 5”, să-l tratezi ca pe un infractor, ca pe un delincvent! O astfel de gafă e incomparabil mai mare chiar decât cea de la care a plecat întreaga tevatură. Firește, am și trebuie să avem toată considerația pentru tradiția și, reversul medaliei, pentru vanitatea organizatorilor de la Wimbledon, turneu înființat în 1877, cel mai vechi de pe Planetă, atât că de data asta ei au sărit rău calul!

Nu e mult, e prea mult, asta în ideea că a-l privi pe Ilie Năstase ca pe un terorist venit din Carpați la Londra și a scrie Wanted pe poza acestuia ca pe a unui criminal de război ori traficant de droguri nu înseamnă să-l jignești doar pe el, ci  întreg tenisul. Să disprețuiești conceptul de valoare, de respect, de prețuire.

Și-ar mai fi ceva. Izbucnirea lui Ilie, insist că regretabilă, s-a produs pe 22 aprilie, zi în care ITF a anunțat că i-a retras românului unele drepturi de reprezentare și, suspendându-l temporar, a deschis o anchetă pe marginea comportării lui nepotrivite. Iată că s-au scurs de atunci 10 săptămâni, iar ITF, care nici măcar n-a catadicsit să-l audieze pe cel incriminat!, amână luarea unei decizii, de parcă ar avea de judecat un dosar stufos și complicat! În acest timp, Ilie Năstase continuă să fie victima unei situații inacceptabile, complet străină de o lume ce se bate cu pumnii în piept de dimineața până seara că e model de democrație, de civilizație, de conduită. Se înșală.

Comentarii (94)Adaugă comentariu

MOSHU (2 comentarii)  •  8 iulie 2017, 8:18

Cred ca greseala a pornit de la FRT. Daca se voia imaginea lui Ilie, se lua o hotarare de genul:"Incepand din data de.... reprezentativa feminina de tenis a Romaniei poarta numele ILIE NASTASE...etc... etc...". Domnule Ionitoaia, articolul dvs. mai mult incurca decat clarifica ! Exprimarea ambigua nu isi mai are rostul ! ILIE NASTASE a fost primul nr.1 in era open, el trebuie pastrat asa(ca bratarile dacice), daca vrem sa ne batem joc de acea imagine il punem sa ne reprezinte (la primaria capitalei, la senat, la...echipa feminina de tenis .Poate ati uitat ca acum exista scoli pentru manageri !

Ramon (127 comentarii)  •  8 iulie 2017, 8:47

Domnule Director, vă solicit în numele fanilor presei serioase de sport să editați un ghid al sezonului 2017-18 din România (și nu o broșurică care să sfâșie prima pagină). Vă informez că multe țări cu fotbal de calitate au un astfel de ghid, fiecare după posibilități, adică Marca face un ghid de vreo 440 pagini (la 5 Euro), Kicker, Sport Bild dar și alții fac ghid în Germania, Voetbal International in Germania, Football ăn Belgia, Onze in Franța, chiar și Slovenia, Grecia sau Luxemburg fac astfel de ghiduri. Este o rușine lipsa unei astfel de publicații într-o țară cu 19 milioane de locuitori.

OvidiuGoreFilantropica (1 comentarii)  •  8 iulie 2017, 9:35

Pentru cei nascuti dupa '89 si pentu cei nostalgici: Daca doriti sa (re)vedeti bucati de presa comunista, un exemplu scoala de articol comunist... va rog sa nu ratati editiorialul lui Nea' Ovi.

Hombre (93 comentarii)  •  8 iulie 2017, 10:31

1. Sa ridice mana ala care n-a injurat in viata lui pe nimeni. 2. Nastase nu a fost tratat ca terorist pt simplul motiv ca nu s-au distribuit poze si cu teroristi, ci doar cu Nastase. 3. Badaranul e condamnat de Wimbledoni inainte de audierea sa de la ITF si deci evident inaintea verdictului. 4. Noi romanii avem un talent in a ne plasa SINGURI cu doua trepte mai jos decat altii. 5. Masochismul nostru se cronicizeaza intr-o foarte proasta parere despre noi insine. 6. Stiu ca o sa indignez pe multi, dar nu exista lucruri care se intampla numai in Romania. 7. Prea luam totul personal, un roman ne-a facut de rusine, un altul ne face sa ne mandrim, etc. Desi ce face un compatriot undeva in lume este TREABA LUI. El nu o face ca roman, ci ca individ care actioneaza intr-un anume fel la conditiile respective.

SanduG (2 comentarii)  •  8 iulie 2017, 11:18

Eu cred ca ar trebui sa ii mai puna cineva la punct si pe importantii astia de englezi! Macar ai curaj, nea Ovi! Bravo

Crion (1 comentarii)  •  8 iulie 2017, 11:20

Eu citesc acum stupefiat si comentariile la articolul Dvs, un articol care incearca sa ne apere stropul de demnitate ramas. Este fascinant cum sunt unii care va injura pentru Daum chiar si la articolul acesta! Ei nu citesc oare?!?

George Andrei (2 comentarii)  •  8 iulie 2017, 11:24

Nu e Nastase usa de biserica, dar astia au luat-o razna complet! Pai, ciudatii astia care comenteaza la Dvs., care scuze, par sa va urasca sincer, poate au facut puscarie ca prea au timp sa comenteze incontinuu si chiar daca faceau, sa spunem pentru amenintare sau alte infractiuni mai grave, tot aveau ulterior dreptul sa intre la competitie...

Alex One (161 comentarii)  •  8 iulie 2017, 11:45

Din pacate asa suntem tratati pentru ca suntem romani.Avem vreo posibilitate de a raspunde cu aceeiasi moneda, evident ca nu si englezii stiu asta. Daca la RG, deci in Franta, Nastase nu a primit acreditarea, la Wimbledon in Anglia, patria celor jignite la Mamaia nu era normal sa nu fie primit nici cu bilet ? Inutil de remarcat ca nu acelasi tratament i s-ar fi aplicat daca Nastase era amarican,francez,german sau chiar rus ! Sigur,Nastase ar trebui sa priceapa, greu de crezut, prea tarziu, ca "glumele" si iesirile lui nu sunt agreeate sau acceptate in lumea civilizata precum in Romania, patria "***" si a "tigancilor imputite" vorba cuiva caruia nu i s-a ridicat nicio acreditare si nu a primit nicio interdictie . Dimpotriva !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Petrica Mitescu (1 comentarii)  •  8 iulie 2017, 11:51

Traiane, desi esti giurgiuvean de-al meu si am fost colegi de camin "Grozavesti" in anii studentiei (tu la Filo-polona, eu la Drept), desi articolele la ziare si comentariile tale la TV au fost/sunt obiective si pertinente, de data aceasta nu mai sunt de acord cu tine, pentru ca incerci sa-l scuzi pe I.N. invocandu-i performantele din trecut si sa-l aperi in fata forurilor int. de tenis, desi limbajul si gesturile sale frizeaza mitocania; nu pot sa cred cum se comporta in Parlamentul Romaniei, unde nu a stiut sa lege nici 2-3 cuvinte si cu ce emfaza isi etaleaza uniforma de ofiter al armatei romane si gradele de general pentru care nu are niciun merit; apreciez ca interdictiile decise de ITF sunt prea blande pentru acest fost sportiv (nu stiu daca federatia noastra a luat vreao masura).

BogDan (1 comentarii)  •  8 iulie 2017, 12:14

Poate că britanicii nu au uitat că Ilie și Ion s-au spălat pe picioare cu Cox și Stilwell. Se întâmpla în '69, chiar la Wimbledon :)

Jean-Paul (120 comentarii)  •  8 iulie 2017, 12:28

D-le Ioanitoaia, Intr-un fel, apreciez ca ati incercat sa fiti echidistant si patriot totodata, adica sa impacati si capra si varza, cum se spune in popor. In ceea ce ma priveste, eu as zice ca: 1)Indiferent cat de aroganti s-au dovedit englezii atunci la Fed Cup, nu te apuci tu sa spui "F......b....." la adresa unor femei. Cum v-ati simti dvs daca un oarecare v-ar injura, de exemplu, sotia si fiica(apropo, nu stiu daca aveti o fiica, vorbesc doar in mod teoretic)? In materie penala, asta s-ar traduce prin reactie disproportionata fata de actiunea adversarului. E ca si cum tu ai scoate pistolul si i-ai ciurui pe oponenti fiindca acestia ti-au spus ca esti nespalat... 2)Anuntul ITF cum ca Nastase va fi suspendat de la orice manifestare sportiva tutelata de ITF, pana la lamurirea lucrurilor in urma anchetei, parea o decizie rationala, in sensul ca il ferea totodata pe Nastase de a recidiva, data fiind curiozitatea jurnalistilor de a scormoni in focul ce dadea sa se stinga. si viteza cu care se ambaleaza Nastase atunci cand i se pare ca... 3)Anuntul conform caruia Nastase urma sa nu primeasca acreditare la Wimbledon trebuia inteles de Ilie astfel: Anul asta, cel putin, nu vrem sa te mai vedem in tribuna, poate iti vine mintea la cap si nu mai injuri niste femei care nu ti-au facut nimic. 4)Precum in teoria domino-ului, si organizatorii de la RG au fost de aceeasi parere cu englezii. Daca va intrebati de ce, pe motiv ca Nastase nu le-a injurat si pe frantuzoaice, cred ca e destul de clar: Nastase n-a priceput inca unde si cat a gresit si pierdut prin modul cum a tratat disputa la Mamaia...iar francezii au vrut sa-i transmita ca sunt de partea englezilor in aceasta disputa.... 5) Desi semnalul neacreditarii era foarte clar, Ilie a spus ca isi va cumpara bilet si va merge la RG in tribuna. Asta era deja o sfidare. Cand cineva te anunta ca nu te vrea sa-i fii oaspete de vaza in casa lui, tu te apuci sa sari peste gard ca sa intri macar in curte? Ilie trebuia sa fie mai demn, sa dea impresia ca nu-l afecteaza atat de mult aceasta obstructie de a vedea meciurile ca de obicei din loja. 6) Eu cred ca anuntul, conform caruia paznicii de la portile Wimbledonului ar fi primit poza lui Ilie, a fost facut mai mult cu scopul de a-l avertiza pe Nastase sa nu se aventureze si sa se expuna ridicolului de a fi scos de pe stadion ca un oaspete nepoftit sau, daca vreti, ca un infractor, desi el nu e... 7) D-le Ioanitoaia, dati-mi voie sa va spun eu care este diferenta dintre procedurile pentru prinderea unui terorist si oprirea lui Nastase de a intra la Wimbledon: Nastase era consemnat sa stea inafara Wimbledonului, in rest putea sa se plimbe liber pe malurile Tamisei, prin Trafalgar Square, etc.... Daca, sa zicem, Nastase ar fi incercat sa intre cu bilet in stadion, ar fi fost oprit, i schimb, teroristul ar fi fost incatusat si dus in arest... Teroristul, in schimb, ar fi urmarit peste tot pentru a fi prins. Nastase avea doar interzis sa intre in stadion. Chestia cu poza nici nu este atat de blamabila: cati paznici credeti dvs ca stiu exact cum arata acum Nastase la 70 de ani???? 8)Eu cred ca scandalul de la Mamaia a fost escaladat si de o parte si de alta: Nastase prin nerecunoasterea faptului ca a gresit si a comentariilor lui ironice pe seama sanctiunii, iar englezii, prin amanarea nemotivata a datei privind luarea unei decizii, ceea ce e de natura sa te tina in suspans, plus ca nu se stie nici acum cand se va lua decizia.... Si uite asa, acest scandal risca sa tina prima pagina a ziarelor desi trebuia inmormantat de multa vreme.... Dar exista jurnalisti care au grija sa nu uitam.....

Alex One (161 comentarii)  •  8 iulie 2017, 12:45

Stimate moderator, a fost un citat din Traian Basescu la o intalnire oficiala pe care nimeni nu l-a cenzurat nici atunci nici acum. Citatul suna cm asa, "uite-l si pe go..za..rl asta. Capisci ?

Dilimache (657 comentarii)  •  8 iulie 2017, 12:54

Poate ca Nastase e un personaj usor ridicol, cu uniformele si pitipoanca lui, insa nu trebuie sa uitam ca e probabil cel mai mare tenisman pe care l-am avut vreodata, si ca orice geniu are excentricitatile lui. Exista pentru astfel de oameni circumstante atenuante atata timp cat la un moment dat au facut ISTORIE. Asa ca adresez un sincer *** tuturor neica nimenilor care se ascund in spatele tastaturii si *** *** in Nastase. Frustratii astia nu au realizat in intreaga lor viata ce a realizat Nastase intr-o ora, mi-e sila de voi!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mg (138 comentarii)  •  8 iulie 2017, 13:29

..ura e o formă a prostiei, iar mitocănia nu ţine de sex, culoare, înălţime, greutate sau vârstă.. Ilie Năstase face parte din patrimoniul României, din vitrina noastră cu trofee. E plină ţara de pitici de grădină anonimi dar veninoşi. Cine sunteţi voi şi ce-aţi făcut în viaţa voastră, de vă permiteţi să ne daţi lecţii ?

Olteanu (478 comentarii)  •  8 iulie 2017, 13:52

Nu imi vine sa cred cqa mai exista romani care sa nu ii injure sau invidieze pe romani. Bravo dlui Ioanitoaia.

++ (194 comentarii)  •  8 iulie 2017, 15:50

si nimic despre Daum, FRF, ori transferul sensational reusit de Hagi, Eric de Oliverira, fost si pe lista lui Dinamo? pe cind revenirea? o asteptam cu nerabdare!

Vlady (150 comentarii)  •  8 iulie 2017, 15:52

Indiferent ca Nastase a dat-o in bara, sefii tenisului aveau obligatia sa afle si punctul lui de vedere. Trebuia audiat. De acord cu Dv ca povestea cu fotografiile date paznicilor e exagerata. Poti interzice oricui sa fie oficial in tenis, dar nu si spectator. Aici englezii au actionat gresit.

fcsb (133 comentarii)  •  8 iulie 2017, 15:54

Mare dreptate ai nea Ovi ! Vad ca sunt multi oripilati pe aici,ca vezi Doamne au drepate englezi,bla.bla,bla...dar cand ne fac ***,si hoti si cersetori,nu va mai oripilati ***! Aparati-va tara, si neamul,si tot ce e mai bun,si lasati *** astea de...bonton !Eu credeam ca ati fost oripilati de faptul,ca la acel meci, Romania -Anglia a fost observator un...englez!Tradatori de neam si de tara,*** *** occidentul,dar nu ne mai dati noua lectii de demnitate,vandutilor!Multumim Ilie Nastase,multumimOvidiu Ioanitoaia !Hai Romania !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Zorba (2 comentarii)  •  8 iulie 2017, 15:56

Un fost mare sportiv, nu avea voie sa faca ceea ce a facut Nastase! Nu-I luati apararea! Ca om, Nastase este un "SHAORMAR", ca sa nu-I zic...kokalar!

Belphegor (167 comentarii)  •  8 iulie 2017, 18:58

De acord cu Dvs. domnule Ioanițoaia. Vesticii în general și englezii în special sunt josnici și lipsiți de cel mai elementar bun simț. Niște șulfe mai pe românește.... niște șulfe care judecă cu unități diferite de măsură , cu DUBLU STANDARD. Se leagă de lucruri foarte puțin importante și fac din țînțar armăsar , iar lucrurile CU ADEVĂRAT oribile și periculoase și IMPORTANTE ale omenirii le trec cu vederea CU BUNĂ ȘTIINȚĂ bineînțeles. Trăim într-o lume plină de *** în care te simți mai cenzurat decît în cele mai cumplite vremuri comuniste , pentru că acest Political Corectness nu este altceva decît o cenzură grețoasă MULT mai periculoasă pentru bunul mers al Planetei Pămînt decît ceea ce se întîmpla la nivel LOCAL pe vremea comuniștilor care erau mici copii prin comparație. Aș avea atîtea de spus..... dar dacă încep nu mai termin nici pînă la Anul Nou și... ce rost are!!! RAPID nu moare.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

laur (26 comentarii)  •  8 iulie 2017, 19:24

bine spus

nastasecafeniu (2 comentarii)  •  8 iulie 2017, 19:36

Echipa feminina de tenis nu are un capitan nejucator femeie? s-au terminat fostele jucatoare de tenis? o femeie nu ar fi jignit ca un betivan nenorocit celelalte femei si nici nu ar fi ras de o sarcina. cum sa aduci un septuagenar celebru in ultimii 20 de ani prin circ mediatic cu neveste sau iubite sa fie indrumator/profesor pentru fete tinere? bine ca nu au gasit un *** disponibil:)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Titu Sandronicus (110 comentarii)  •  8 iulie 2017, 20:10

"Nu e mult, e prea mult, asta în ideea că a-l privi pe Ilie Năstase ca pe un terorist venit din Carpați la Londra și a scrie WANTED pe poza acestuia.." Plictisit de joaca in nisip cu galetusa si lopatica, Mos Teaca, former-ul (sic) taxator de la ITB si vizitator al mai multor capitale din Antarctica, s-a urcat pe calutul de lemn si a inceput sa traga, din toate pozitiile, cu pistoalele cu capse. Inspirat de joaca de-a cawboys (sic), "maestrul" a inceput sa scrie, cu (slaba) intelegere si (prea putina pricepere), o compunere. Se facea ca fortele malefice ale perfidului Albion se aflau in urmarirea vajnicului general (sic) dac, tinand in manutele lor dolofane o poza cu impricinatul pe care scria cracanat " WANTED" (sic) !! P.S. Se pare ca aceste (de tot hazul) compuneri vor fi adunate de "maestru" intr-o carte ce va avea numele Urzeala Geriatriei...

luis (41 comentarii)  •  8 iulie 2017, 20:15

Nu-i terorist,doar nesimtit si prost crescut.Arogant si protejat de toti ,pentru ca ,a jucat candva tenis,din aceasta cauza isi permite cam multe.Nu-l mai protejati,nu merita.

glont (2 comentarii)  •  8 iulie 2017, 21:22

Cand vad *** in uniforma de general, compatimesc armata romana.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

danna (26 comentarii)  •  8 iulie 2017, 21:29

@marco...te cred că ai fost la Winbledon(o fi vreun tăpșan printre blocuri,prin Ferentari ori Dămăroaia) și de acolo nu poate să te dea afară nici măcar madam Firea...,dar la Wimbledon nu aveai cum să ajungi(....mălai...visează !

Grig (105 comentarii)  •  8 iulie 2017, 23:19

Bravo titule, nu te dezminti! Rolul tau e sa fii *** si reusesti pe deplin. Nu te opri caci penibilul nu are limite, iar tu il exemplifici perfect.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

sundance kid (205 comentarii)  •  8 iulie 2017, 23:56

Romania nu mai are nevoie de excentricitatea la Nastase pentru ca nimani nu mai are respect pentru EA nici economic, nici social nici sportiv , nici nimic . Romania nu mai sperie pe nimeni nici la nivel de nationala, dimpotriva toti vor sa aibe sansa sa o aibe in grupa de ci CIOCUL MIC internatilor !! Psssst . Apropo nimic nu vine intimplator pe lumea asta . Nici faptul ca milioane de romani si-au cautat viitorul in tzari straine. Educatia s-a scufundat dupa 22 decembrie . A mai mers din inertie citiva ani si gata . FUSE SI SE DUSE .

mark (30 comentarii)  •  9 iulie 2017, 0:57

Mie mi se pare mai bun comentariul lui "Jean-Paul" decat articolul in sine.

Belphegor (167 comentarii)  •  9 iulie 2017, 5:02

@nastasecafeniu & Titu Sandronicus........ Voi v-așți născut *** sau ați devenit între timp? Ori v-ați născut IERI.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Petre (9 comentarii)  •  9 iulie 2017, 7:04

.....Pentru cine nu a trait anii gloriei Nastase-Tiriac ( finale de Cupa Davis si mari turnee castigate), nu poate intelege acordarea gradului de General al Romaniei. Ce meciuri facea Marele Nastase la Mastersuri!!! Ce talent uluitor! Pentru acestia toate sunt un SF!!!....Erau singurele fericiri ale oamenilor simpli, curati, nesecuristi....era mandria de a fi Roman!! Alaturi de handbalisti, voleibalisti, gimnasti... ....Erau anii gloriei sportive, cand eram mari in handbal, in tenis, in volei, in gimnastica DAR COPLESITI DE O DICTATURA EXCESIVA....de teroarea securisto-comunista. Nu trageti in pianist daca nu va place partitura...Are si f. bune si rele!!! DE CE NU JUDECATI SI COMPORTAREA LUI KONTA CARE A PROVOCAT SCANDALUL?...CEA CARE A INCALCAT FLAGRANT 2 PREVEDERI REGULAMENTARE???....CEA CARE A SFIDAT INTALNIREA???? KONTA A SCOS PRIMA SABIA!!!!...Stia ca Nastase este mai irascibil si la provocat constient.

Petre (9 comentarii)  •  9 iulie 2017, 7:16

....lui LUIS!!! Ce limitat esti, ce ignorant!!!......IRONIC SCRII "a jucat candva tenis"! Probabil esti pra tanar sa stii ce a insemnat cuplul Nastase - Tiriac pentru romani!...poate chiar un manelist! ....Ajunseera pustii sa joace tenis pe aleile dintre blocuri!....cu sfori sau filee improvizate....Iar Tiriac tinea lectii demonstrative de tenis la TVR! Intrebati-va "batranii"....pentru care Nsty era raza de soare intr-un iad intunecat si sumbru..... Oare cati sunteti demni si in cunostinta de cauza ca sa "dati cu piatra" biblica???? Nasty....Nadia...Hagi sunt mai presus de cei mici, marunti....Sunt si raman simbolurile Romanilor care au trait acele vremuri intunecate.

Petre (9 comentarii)  •  9 iulie 2017, 7:23

....PENTRU CEI NEINFORMATI/NESTIUTOR/ignorantiI!!! La acele vremuri acordarea gradului/titlului de General era precum acordarea Legiunii de Onoare pentru marii sportive ai Frantei, sau acordarea titlului de SIR pentru marii sportivi ai Marii Britanii..... Dar ceilalti primeau si bani multi, Nasty nu a primit asa ceva..... Nu se punea problema functiei in armata......Q.E.D.!!!!

traian (3 comentarii)  •  9 iulie 2017, 8:18

Respect pentru Dl Ioanitoaia ; mereu puncteaza la fix ' aia de la Federatia de Tenis sau ce or fi , sunt pe bune niste IDIOTI >

haideusicfr (287 comentarii)  •  9 iulie 2017, 9:43

Cand se vor termina articolele cu acest subiect? A gresit cine l-a pus sef acolo.De asemenea ,Romania nu a mai avut un sportiv in tenis de la Ilie incoace. Ce arata subtirimea noastra sportiva. Asta nu inseamna ca Nastase poate face si zice cam ce-i vine la gura. Pana anul acesta ,Nastase era invitat de onoare in loja regala! Se imbraca in ofiter !!!! si speria spectatorii.Dar asta e o alta poveste. De ce trebuie s-ai platim pensie de general? Anul acesta s-a purtat ca un badaran si i-a suparat pe cei care l-au pretuit. Atata tot si nimic mai mult.Sa mai stea si acasa in fata televizorului.In uniforma sau nu.

haideusicfr (287 comentarii)  •  9 iulie 2017, 9:48

Acri sunt strugurii.Zicea vulpea. Cam asa sunt si articolele critice la adresa englejilor si nu numai. Nu le trebuie Europa in totalitatea ei nu Romania. Romanii muncesc in Anglia si nu invers. Si tot romanii ii critica pe englezi. Ca sunt gauri in gazon,ca nu-l lasa pe Nastase etc. Lungul nasului e greu de vazut. N-or fi englejii perfecti ,dar nici cu noi nu mi-e rusine.

luis (41 comentarii)  •  9 iulie 2017, 10:38

Lui Petre.Am 50 de ani,si ceea ce nu suport si nu tolerez,este nesimtirea,aroganta ,infatuarea.Nastase profita de statutul sau de fost mare sportiv.Crede ca i se cuvine orice,poate sa faca sa spuna orice fara sa aiba de suferit.Despre asta am vorbit mai sus.Faptul ca a fost mare sportiv nu inseamna ca poate fi nesimtit,si DA "nastase"este un nesimtit.Valabil si pentru "***".

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Silviu I. (1 comentarii)  •  9 iulie 2017, 10:40

Nea Ovidiu, ai vazut asemenea comportare la mult mai mari tenismani, cu exceptiile de rigoare, ex. Federer? Tenisul este sportul alb, al gentelmanilor, mojicia si badarania sunt excluse. Eu eram cel mai mare sustinator al lui Ilie, cu totii ne " agatam" de tv sa-l urmarim, fiind sportiv il intelegeam cand avea iesiri necontrolate, dar acum a intrecut masura, iar reactia organizatorilor trebuie luata ca atare! Cu stima nea Ovidiu

luis (41 comentarii)  •  9 iulie 2017, 10:42

"Valabil si pentru rege"

luis (41 comentarii)  •  9 iulie 2017, 10:46

Tot lui Petre.Da a fost un simbol ATUNCI.Azi in schimb este ceea ce este un COCALAR nesimtit,nu poate fi un exemplu pentru nimeni.

Vio (7 comentarii)  •  9 iulie 2017, 12:50

Daca acele vorbe (ne) la locul lor ar fi fost rostite de Ilie Nastase-jucatorul magician si nu de catre Nastase-pensionarul(care din pacate nu poate sa accepte -fireasca- "umilinta" a batrânetii) atunci fara îndoiala mai-marii-deontologii-atât de ipocritii -tenisului ar fi trecut cu vederea totul, pentru ca Nastase -asa cum era- le umplea pâna la refuz terenurile marilor turnee. Asa, ce importanta mai are o "legenda" asupra careia se mai opreste din când în când camera operatorilor TV si atât...O,Tempora!

Andrei (276 comentarii)  •  9 iulie 2017, 16:37

Nastase a fost un mare campion pentru nivelul inexistent al tenisului romanesc. Pentru nivelul intern, e un extraterestru. Insa pentru a-l cataloga drept "geniu rebel" sau fenomen al tenisului mondial trebuie mai mult de trei trofee de GS si un loc 1 ATP meteoric si oricum prins conjunctural. Pai daca la noi cer unii sa fie tratat Nastase ca un zeu, sarbii ce vor face cu Djokovici dupa ce se retrage? E greu tare sa ne dezbaram de nationalismul de tip ceausist. Ioanitoaia stie cel mai bine.

Comentează