Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Arlauskis și Bergodi

Nu încetează controversele după derby-ul Dinamo-Steaua, 1-3.

Permalink to Arlauskis și Bergodi
marți, 5 mai 2015, 4:22

“Pentru că nu au cum explica o nouă înfrîngere, dinamoviștii se leagă de arbitraj și inventează cazul Arlauskis”, a comentat internautul spin, el încheind cu “Aceștia nu sunt de crezut”.

Purtătorul de cuvînt al acuzatorilor e, chiar pe blogul meu, john.periș, convins că “portarul Stelei trebuia eliminat de două ori. În minutul 45, pentru agresiune la Nedelcearu, merita roșu direct (n.a. a primit galben), apoi din nou galben deoarece a părăsit terenul fără încuviințarea arbitrului. De remarcat că, pe durata întreruperii, steliștii l-au încălzit pe Niță pentru că se așteptau la eliminarea lui Arlauskis”.

S-o luăm pe rînd, băbește. Conform unei opinii mai largi, Balaj a procedat corect, perfect regulamentar, cînd doar l-a avertizat pe lituanian. Provocat de Nedelcearu, Arlauskis a ripostat, însă nu l-a lovit pe dinamovist, ci doar l-a bruscat. Cum el n-a fost violent, “centralul” băimărean s-a oprit la un avertisment. În cazul în care ar fi scos cartonașul roșu, Balaj ar fi dramatizat fără motiv. De presupus că excesul lui de zel ar fi turnat gaz peste foc.

Cît privește secvența în care “Arlauskis fuge efectiv la vestiare, deși arbitrii sînt pe teren, iar unul dintre asistenți la tușă”, lucrurile s-au petrecut altfel decît le-a descris mai sus același john.periș. După ce o petardă a explodat în spatele lui, goalkeeper-ul s-a speriat și a fugit din poartă. Numai că, atenție!, el se afla încă pe gazon în clipa în care Balaj le-a indicat jucătorilor să meargă la cabine.

Ajunge să revezi imaginile surprinse de DigiTV, elocvente, sugestive, spre a te lămuri că “Arlauskis a ieșit nervos, dar n-a părăsit terenul înainte ca arbitrul să fi făcut semn echipelor să plece la vestiare”, am citat din postarea lui Corin. Inclusiv scoaterea lui Niță la încălzire e speculată într-o anume cheie. Puțin probabil că Gâlcă s-a așteptat la eliminarea lui Arlauskis, mai degrabă s-a temut că, zdruncinat, acesta nu va mai putea continua partida.

Schimbînd subiectul, și eu consider că Rapid merita penalty în finalul meciului din Copou, încheiat luni seara cu 0-0. Mai afirm că, notat cu 4 în Gazetă, Radu Petrescu era dator să indice punctul cu var cînd, în minutul 83, căpitanul ieșean Voicu a jucat mingea cu mîna depărtată și, prin asta, și-a mărit suprafața corpului, 11 metri clar, fără dubii! La fel de adevărat e că și CSMS putea primi penalty la contactul dintre Garai și Bole, petrecut în minutul 54.

În frunte cu Pancu, giuleștenii s-au rățoit la “centralul” bucureștean, reproșîndu-i că i-a privat de o șansă importantă în lupta pentru evitarea retrogradării.

Surprinzător însă, tocmai antrenorul Cristiano Bergodi a înțeles să calmeze atmosfera, nu s-o agite. Declarînd “ne plîngem prea mult de arbitri”, italianul a adăugat că “trebuie să trecem peste fazele de arbitraj deoarece nu-i vorba despre rea-credință”. Dacă toți oamenii din fenomen, tehnicieni, conducători, jucători ș.a., ar gîndi cu seninătatea și eleganța lui Bergodi, fotbalul românesc ar fi în măsură să depășească mai repede actualul impas.

Comentarii (62)Adaugă comentariu

balaban (911 comentarii)  •  6 mai 2015, 18:33

Bre la arbitraje nu se pricep prea multi in Rumania, dar va rog sa-l credeti pe Dl. Ioanitoaia, fiindca dansul e unul din cei putini care inteleg si stiu.

banul culin (911 comentarii)  •  6 mai 2015, 18:36

Bergodi e un foarte bun antrenor si mai ales un OM, poate fi model pentru multi care acum abia invata ce inseamna un comportament civilizat. Sa-i vedem daca trec de clasa a IVa, vorba unui antescriitor foarte inteligent care taxeaza pe buna dreptate un elev mediocru pe aici.

Che Guevara (363 comentarii)  •  6 mai 2015, 18:59

Incep cu finalul articolului: Bergodi e un gentleman. Se vede ca stie ce inseamna fair-play. Dar dvs ati fi de acord sa nu se mai planga nimeni de arbitraje? Ati ramane fara 50% din subiectele editorialelor. Pe de alta parte, ciobanul din Pipera se pregateste sa se mute la echipa lui Hagi. Armata l-a lasat si fara trofee si palmares, iar Negoita ameninta cu organele de ancheta. Daca se dovedeste ca Barboianu a fost mituit de cineva din staful FCSB, aceasta echipa va fi exclusa din cupele europene. Aceste evenimente va vor lasa si fara restul de 50% de sure de inspiratie. Asadar fotbalul romanesc corupt, mizerabil si falit va scoate la pensie in acest an si va ajunge in situatia penibila sa nu poata gasi 4 echipe care sa reprezinte tara in Europa. Probabil ca vom trimite in Champions League castigatoarea uneia dintre cele doua serii de Divizia B. Culegem ce a semanat presa in ultimii 25 de ani. Va multumim!

Abcde (206 comentarii)  •  6 mai 2015, 19:26

Un foarte bun comentariu. Nicio exagerare, adevarul pur.

Crimson Veritas (49 comentarii)  •  6 mai 2015, 22:50

D-le Ioanitoaia … vreti sa abordati si un subiect … care este foarte popular in randul cititorilor, de actualitate, si … de ce nu … de trafic? ::: Modul in care Statul Roman … care la ora actuala are interese finaciare … sau finanteaza direct 2/3 din echipele din Liga 1 … actioneaza in mod discretionar fata de cluburile cu capital privat, ex. Steaua, FCU, etc… vorbim de un interes concurential? Nu vi se pare normal, ca din moment ce Statul Roman … este principalul investitor al fotbalului Romanesc … sa-si foloseasca insttitutile din dotare, pentru a-si proteja investitia si interesele finaciare din fotbal? Cum explicati … altfel ca ministere .. .aflate pe aceeasi treapta ierahica de subordonare a Guvernului Romaniei … sa ceara dreptul de exclusivitate asupra marcii Steaua, dar nu si Dinamo si Rapid, marc care continua sa apartina Statului Roman, patrimoniului public, dar sa fie folosite pe gratis de catre cluburile FCDB si FCRB, la fel ca si bazele sportive! Nu vi se pare normal ca Statul Roman sa aibe o politica unitara … asupra patrimoniului public, si modalitatile de folosire ale acestuia … si o relatie uniforma … cu toti partenerii … care folosesc aceste asset-uri publice? Vi se pare normal ca in 2015, in UE … Statul Roman sa faca concurenta in fotbal … folosind bugetul public … unor echipe care au capital format exclusiv din capital privat? Vi se pare normala concurenta … dintre privat si public in fotbal … si anomaliile care reies din aceasta concurenta … cum este ASA? Cu toate institutile pe care stim ca Statul Roman le are la dispozitie? Vi se pare normal ca un club, ca Steaua … care plateste anual la Stata taxe si impozite si TVA … in valoare de 5 milioane de euro … cat toata Liga 1 la un loc … sa fie hartuit in permanenta … doar pentru ca este un concurent privat … pe o piata … care este 2/3 predominata de banii publici: fotbalul romanesc? Pentru ca mie nu mi se pare normal … daca am acceptat cu toii capitalismul … ca si joc economic! Faceti un subiect pe aceasta tema?

Sorex (10 comentarii)  •  7 mai 2015, 9:09

Domnule Ioanitoaia … desi nu sunt un comentator impatimit, iar ca suprorter al Stelei nu ma prea intereseaza actuala FCSB (nici nu am vazut meciul), am vazut destul de multe comentarii ale gestului lui Arlauskis. Sunt firesti cumvasi interpretarile ironic-frustrate ale lui Dinu g, ca si cele destul de dramatizante ale oficialilor si suporterilor FCSB-isti (daca mi se permite afirmatia. In mod surprizator pentru mine, lumea si mai ales ultimii mentionati anterior, uita sa faca referire la un aspect foarte important si deloc de neglijat, dupa mine, care ar completa „cheia” de interpretare a fugii lui Arlauskis: evenimentele identice prin care a trecut acest portar la meciul din tur, cand a fost lovit de mai multe obiecte pirotehnice din peluza dianmovista, meciul fiind intrerupt si atunci, dar pentru a primi el ingrijiri medicale. Oare e atat de lipsit de importanta acest aspect?!

dan t (81 comentarii)  •  7 mai 2015, 10:08

articol exact in spiritul acestui site adica pro stelist! arlauskis trebuia eliminat domnule ioanitoaia! balas a fluierat cand portarul stelei mai avea putin si ajungea la vestiar,…de ce acesta daca intentiile lui erau cele de ase apara de agresiunea fanilor,nu a fugit spre centrul terenului,ca doar nu se tragea cu AG uri si scaparea era in vestiar? ca si in cazul in care un jucator nu loveste altul,dar are doar intentia…acest lucru se pedepseste,asa si aici….jucatorul a avut clar intentia de a fugi la vestiar iar balas a fluierat in timpul fugii acestuia…restul e propaganda pro stelista atat de bine pusa la punct sieficienta care vede si face scandal doar atunci cand convine numai stelei si asta nu numai cand e cu dinamo

Titi cel Bun (2118 comentarii)  •  7 mai 2015, 18:17

Mai oameni buni, cum puteti spune ca, pe de o parte, nenea Ovidiu tine partea FCSB sau Steaua sau cum s-o numi, iar pe de alta parte ziceti invers aceeasi oameni!
Nu cumva va contraziceti in functie de ce scrie maestrul, si, in fond, adevarul e la mijloc adica nenea OVI e neutru?

Zamolxe (2118 comentarii)  •  7 mai 2015, 18:19

Nu aveti dreptate!
Portarul Stelei trebuia sanctionat ca nu respecta regulile, putem spune, toti de aici, ca ardeleanul nostru Cristi Balaj a fost mult prea bland cu el.
Asta-i adevarul gol-golut!

Ptolemeu (2118 comentarii)  •  7 mai 2015, 18:21

Nici sa citesc in stele si n-as putea vreodata sa anticipez reactiile unui arbitru pe teren, deciziiile acestuia sunt influentate de o multitudine de factori, din care cel cosmic e cel mai puternic, iar cel omenesc, de „aranjamente” cu patronii de echipe, cel mai slab, chiar spre zero.

Newton (2118 comentarii)  •  7 mai 2015, 18:23

Bre @Ptolemeu, stii oare matale cat de smecheri sunt unii si nimeni nu simte cand patronul „propune” indecent unui fluieras, nu stii, bre, nici macar in stele nu stii sa citesti, vezi la Einstein, inspira-te, BRE!

Penrose (2118 comentarii)  •  7 mai 2015, 18:27

Probabilitatea ca un arbitru sa greseasca grav in favoarea oricarei echipe e ZERO. BARAT. Dar sa mai faca greseli „omenesti”, ei bine, aici vorbim de peste 80%, si, DA, antevorbitorii mei cititori in stele si admiratori ai mecanicii cuantice au dreptate, depinde in ce zi il prinzi pe arbitru.
Asa ca totul e relativ, vorba lui Einstein, asa sa stiti!

Comentează