Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Mircea Sandu despre Craiova

Dialogul care urmează a fost provocat chiar de președintele FRF. Sîmbătă, după apariția editorialului “Cazul Craiovei nu e încheiat!”, Mircea Sandu mi-a telefonat pentru a-mi reproșa, ori măcar asta am dedus, că revin asupra unui subiect pasămite ieșit din actualitate. […]

luni, 12 septembrie 2011, 10:11

Dialogul care urmează a fost provocat chiar de președintele FRF. Sîmbătă, după apariția editorialului “Cazul Craiovei nu e încheiat!”, Mircea Sandu mi-a telefonat pentru a-mi reproșa, ori măcar asta am dedus, că revin asupra unui subiect pasămite ieșit din actualitate. Am purtat, întreruptă o dată din pricina semnalului slab, convorbirea de mai jos.


– Domnule președinte, nu vă e teamă că măsura excluderii Universității, fie ea și provizorie, poate fi interpretată drept un exces de zel al Comitetului Executiv? Drept un abuz?
– Și eu regret că s-a ajuns aici și-mi pare rău de suporterii Craiovei, dar n-am avut de ales. Ca atare, răspunsul la întrebare e nu. În realitate, Craiova s-a autoexclus din pricina greșelilor făcute de Mititelu. Am fi putut trece peste multe, am și trecut peste unele, nu însă și peste aceea că Mititelu a dat în judecată Federația!

– De ce…
– O clipă, o clipă! I s-a atras atenția în scris finanțatorului amintit să-și retragă acțiunea, am și amînat discutarea situației Craiovei în Comitetul Executiv, numai că Mititelu n-a înțeles și a ținut-o pe-a lui! Practic, ne-a pus în fața unui fapt împlinit, pe care l-am judecat cu regulamentul în mînă, obiectiv, fără părtinire. Comitetul n-a comis nici un abuz, doar a constatat încălcarea Statutului și a aplicat legea. Dacă n-ar fi procedat astfel, exista pericolul ca FIFA și UEFA să dezafilieze FRF pe considerentul că nici un membru al acestora, indiferent care și indiferent de unde, n-are voie să apeleze la o instanță civilă. FIFA și UEFA interzic categoric asemenea demersuri.

– Dar conflictul Craiovei cu Pițurcă era și e de muncă, adică unul în care, conform Statutului pe care-l invocați, orice club se poate adresa unei instanțe civile!
– De acord, însă nu la speța cu Pițurcă mă refer. Ce au de împărțit Mititelu și Pițurcă e problema lor și, în final, a justiției. Repet, primul a încălcat Statutul cînd a dat în judecată Federația.


– Din cîte știu, sînt unele țări, Portugalia și Grecia, de pildă, în care anumite cluburi au chemat la tribunal federațiile, ba au și obținut cîștig de cauză!

– Nu cunosc, or fi. Noi să fi stat cu brațele încrucișate și să fi riscat dezafilierea?!


– Mititelu susține că decizia excluderii trebuia obligatoriu adoptată de Comitetul Executiv cu unanimitate de voturi, corect?

– Nu se prevede nicăieri așa ceva. O invenție, o dezinformare.

– Ce se va întîmpla, domnule președinte, dacă Adunarea Generală nu va valida hotărîrea Comitetului Executiv?
– Vorbim despre nerespectarea Statutului, deci despre o abatere foarte gravă și tocmai de aceea e greu de crezut, aproape imposibil, că Adunarea Generală va cîntări lucrurile altfel.

– Totuși…
– Întrucît Universitatea a primit licență pentru liga a doua, atunci ea va fi reînscrisă, toamna viitoare, în liga secundă.

– Cu ce jucători, că au plecat toți?!
– Și asta e treaba lui Mititelu, întrebați-l pe el de ce-a făcut ce-a făcut!

Comentarii (149)Adaugă comentariu

Un Iobag (16 comentarii)  •  12 septembrie 2011, 19:20

Hehe… Dl. Ioanitoaia, tare interesant ce faceti… Seamana a un inceput de negocieri, parca a-ti fi un mediator… Ce se intimpla? O bagara stabii pe mineca, se ingroasa gluma cu oltenasul nostru cel incapatinat? Deh, valoare veche, mostenita din strabuni. Treceau banditii (turci, tatari, boieri, etc.), le puneau bordeiul la pamint, il construiau la loc… N-au fost niciodata prea stralucite bordeile astea, dar oamenii au tinut la ele, ca deh, erau ale lor.
In rest, informarea e lucru mare, mai ales ca-n zilele noastre se poate. Nu ma pricep prea mult, dar la o prima cautare pe net am gasit rapid un caz unde un club care a facut tampenii FC Sion (Elvetia) a dat in judecata in fata unui tribunal civil pe… FIFA. In capat de linie, FC Sion, care nu a respectat contractul unui jucator cu un alt club, a avut interdictie la transferuri, amenda si nerespectind sanctiunile a fost scoasa din Liga Europa. DAR!!! Dar, nimeni nu a fost dezafiliat si subliniez faptul ca acest club a chemat in fata justitiei civile pe chiar maria-sa FIFA!

gigi (5 comentarii)  •  12 septembrie 2011, 19:46

domnul ioanitoaia a procedat corect interesandu-se de soarta craiovei, cu toate ca nu il inghit deloc pe mititelu care este un badaran ,tare mult mi-as dori sa castige in instanta si sa ii rupa gura lui sandu si acoliti lui din comitetul executiv, as dori sa castige cateva zeci de milioane de euro despagubiri ca poate asa ii baga cineva mintile in cap lui sandu si ai lui smecheri, ei au destramat craiova , ei trebuie sa plateasca…

teo (13 comentarii)  •  12 septembrie 2011, 19:56

Sa spuna Sandu care sunt motivele care au dus la dezafilierea Craiovei, pana acum am auzit numai generalitati ,nimic concret.Sa raspunda suporterilor ,cred ca meritam macr atat nu ? Dar n-ai ce spune ca ti-ai umflat buzunarele excrocand UNIVERSITATEA ,B@NDITULE!

geox (2 comentarii)  •  12 septembrie 2011, 19:57

UNDEEEE ESTIIIIII STIIIINTZA…… IUBIRE LA INFINIT…. m.sandu d.dragomir K K TZIIIII

DarkDark (10 comentarii)  •  12 septembrie 2011, 19:58

Bun nea Ovidiu. Vezi ca se poate? Daca-i deranjezi putin pe „dinozauri” se baga singuri in seama. Oricum astept de la matale putin mai multa agresivitate. Sandu raspunde ce vrea si nu vad intrebari incomode.

De ex. puteai sa-l intrebi la ce dosare face exact referire atunci cand spune ca nu se refera la „speta Piturca”. Oricum din raspunsul lui se deduce clar ca este in culpa, deoarece indirect recunoaste ca pentru „speta Piturca” nu se impunea dezafilierea, iar la data de 20.07.2011 doar aceasta „speta” se afla pe rol la Curtea de Apel Bucuresti.

La intrebarea despre jucatori, iar a scapat usor. Trebuia sa-i amintesti ca este totusi vorba despre un prejudiciu de cateva milioane de euro … ca si conducator al FRF ar trebui sa aibe o certitudine, pe care s-o sustina documentat, ca aceasta institutie nu este pasibila sa platesca eventuale daune destul de mari.

In concluzie, eu va multumesc ca ati readus problema in actualitate, dar sper sa fie o campanie mult mai agresiva si impletita totodata cu „spetele” Timisoara si Bistrita. Daca presa doreste intradevar inlaturarea „Matusalemilor” federali eu consider ca in acest moment aveti sansa reala sa contribuiti din plin. Faceti o campanie agresiva, puneti presiune pe justitie sa judece corect si sper sa reusiti.

Multa bafta Craiovei si intregului fotbal romanesc in incercarea de a scapa de „capusele” care-l paraziteaza de 20 de ani.

geox (2 comentarii)  •  12 septembrie 2011, 20:06

de ce oare trebuie sa suferim atat, furati de arbitri mereu si nimeni nu facea nmk, acum au facut pt k nu tacea mitichelu sau nu vindea jucatorii la anumite echipe, pacat k pt prostia FRF pierde tot fotbalul romanesc, craiova a avut mereu jucatori crescuti in curtea ei, si va avea mereu, sper sa castige mitichelu si sa dispara sandu si dragomir. DOAMNE AJUTA.

Adrian (17 comentarii)  •  12 septembrie 2011, 20:06

Dl. Ioanitoaia, fiti amabil va rog si spuneti-mi si mie la care articol din Statutul UEFA face referire dl. Sandu atunci cand vorbeste despre faptul ca nici un membru nu poate face apel la o instanta civila? Eu am studiat Statutul UEFA, care poate fi gasit la adresa http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Download/Regulations/uefaorg/General/01/47/69/97/1476997_DOWNLOAD.pdf si nu am gasit nimic in acest sens. Ba mai mult, la Articolul 64 din Statutul UEFA se spune:
1 These Statutes shall be governed in all respects by Swiss law. Sa inteleg ca Statutul FRF nu trebuie sa respecte legile din Romania? Pentru ca in Constitutia Romaniei, ARTICOLUL 21 spune asa:
Accesul liber la justitie
(1) Orice persoana se poate adresa justitiei pentru apararea drepturilor, a libertatilor si a intereselor sale legitime.
(2) Nici o lege nu poate îngradi exercitarea acestui drept.
(3) Partile au dreptul la un proces echitabil si la solutionarea cauzelor într-un termen rezonabil.
(4) Jurisdictiile speciale administrative sunt facultative si gratuite.
Nu stiu daca voi primi vreun raspuns, dar cred ca se poate discuta mai mult pe tema asta, pentru ca daca „dam in carti” putem demonstra fragilitatea argumentelor dl. Sandu si lipsa de profesionalism a acestuia.

flori (9 comentarii)  •  12 septembrie 2011, 20:19

in toata europa nici o echipa nu a fost dezafiliata deci da de gandit

CALINBLUELION (27 comentarii)  •  12 septembrie 2011, 20:22

SPER CA MITITELU SA AIBA CASTIG DE CAUZA IN INSTANTA!NASU SI MITICA NU SE POT JUCA CU MII SI MII DE SUPORTERI,SPER CA ACESTA SA FIE UN INCEPUT DE SFARSIT PT. EI!FORZA STINTA-FOREVER!

steffy (14 comentarii)  •  12 septembrie 2011, 20:48

Adica sa intelegem ca mai bine iti omor echipa si apoi chiar daca ai dreptate nu te mai poti inscrie imediat in nici o competitie.Frumos lucrat Nasule.Ca si tu stii ca Mititelu are dreptate dar poate ca ai ceva promis de la Piturca comision ceva de pe jucatori ca altfel nu cred ca te coborai atit de jos sa distrugi o echipa.Cu Mititelu puteai face orice dar nu cu echipa decit din interese materiale.Asa ca nu mai spune prostii ca n-ai avut ce face.Aveai dreptul constitutional sa fii cinstit fata de Stiinta.Apropo si FRF poate fi exclusa din cauza prostiilor tale.Te-ai gindit?

Adrian (17 comentarii)  •  12 septembrie 2011, 21:04

„Întrucît Universitatea a primit licență pentru liga a doua, atunci ea va fi reînscrisă, toamna viitoare, în liga secundă.” In locul cui, dl. Sandu (seriile din Liga B sunt complete)? Sau va pregatiti de un alt abuz sau stiti sigur ca acest lucru este imposibil?
Oricum, Craiova ar trebui reprimita in Liga I, pentru ca a fost impinsa de la spate pentru a retrograda. Jucatori luati cu japca la jumatatea campionatului, Piturca antrenor …, scandal cu nu stiu ce datorii etc.

oltean (55 comentarii)  •  12 septembrie 2011, 21:14

Un bolnav a distrus un mit pt a distruge un om care si a cautat dreptatea si sa saturat de atita hotie ! Rusine sandu

ghimpe (15 comentarii)  •  12 septembrie 2011, 21:15

Dupa parerea lui Sandu, Noi PSD (Piturca,Sandu, Dragomir), furam anul acesta capitalul unei societati spunandu-i ca anul acesta este exclusa, dar la anul poate functiona, dar capitalul ramane furat. Noi PSD de mai sus suntem curati si drepti!

nitu alexandru (1 comentarii)  •  12 septembrie 2011, 21:16

Sper sa castige craiova sa scoata sandu si dragomir cateva milioane de euro dn buzunar ,dar problema cu jucatori nu se mai poate rezolva pt ca dragomir a avut grija ca decizia in ceea cei priveste pe jucatori sa fie irevocabila.Gigi de ce nu-l iei pe dananae pe locu lui matei ,de nu iei pe firtulescu in locul „bezmeticului” rusescu.De ce l-ai lasat GIGI pe gangioveanu la rapid cand stiai ce left miedfelder ai (tanase)dupa ce lai dat pe bajenaru.cu stima si respect

cezar (106 comentarii)  •  12 septembrie 2011, 21:26

Adrian – & 108

1. UEFA este persoana juridica si activitatea ei este guvernata de Legea Elvetiana. Asta se refera la toate raporturile ei juridice tinand de functionare: organizare, contracte de munca pt angajati, reguli fiscale ( taxe, impozite, bilanturi 0 etc s.a.
Asta inseamna prevederile de la art.64.

2. FRF este persoana juridica romana si trebuie sa respecte legea romana (Constitutia si legile speciale care reglementeaza domeniul)

Pana aici este OK, ambele asociatii pot exista si sa-si vada de treaba, fara sa intre in contact una cu alta.

dar:
3. FRF s-a afiliat la UEFA si s-a angajat sa respecte Statutul acesteia.
In Statutul UEFA exista acele art. 59, 60 si 61. Cititi mai ales pasajele care se refera la „conflictele cu dimensiune nationala”.

Dezafilieri de la UEFA s-au mai facut; ultimul exemplu a fost Jugoslavia, cu echipa calificata la Turneul Final si dezafiliata. Nationala jugoslava n-a fost primita, au fost adusi danezii din vacanta, care au si castigat titlul.
Si Bosnia era cat p’aci sa fie dezafiliata anul asta, cred ca va amintiti.

Va mai amintesc si situatia de la box, cand FRB a fost deja dezafiliata.

Asta este ! Nu respecti regulile, astia nu glumesc !

Acuma, problema cu m.sandu este ca el a „organizat” dezafilierea Stiintei Craiova, sub pretextul ca altfel FRF este dezafiliat de UEFA. Cam discutabil, nu stiu daca UEFA se autosesiza, putea sa mai astepte.
Daca UEFA facea vreo notificare, putea sa o faca atunci, in ceasul al 12-lea.
Dar, acoperire in Statutul UEFA are, n-ai ce face !

S-a incapatanat mititelu, s-a incapatanat m. sandu si…a iesit ce a iesit.
S-ar pune intrebarea daca ar fi procedat la fel cu steaua sau cu dinamo, daca s-ar fi ajuns intr-o situatie similara.
Probabil ca nu, pentru ca javrele alea mafiote de borcea si becali sunt vicleni, nu tolomaci cu mititelu, sa intre cu capul in gard.

motanul incaltat (603 comentarii)  •  12 septembrie 2011, 21:31

Daca tot o da cu regulamentul—-de ce nu l-ati intrebat—Prevede cumva UEFA sau FIFA sa te tratezi de cancer pe banii federatiei si daca da cite fonduri a alocat FRF pt.Nesu,un jucator ROMAN accidentat pe terenul de fotbal chiar daca acest teren era in Olanda…De curiozitate…Dar pt.Dobrin au alocat vreun leu vreodata,acesta murind tot de cancer???

lambada (9 comentarii)  •  12 septembrie 2011, 21:56

Pana acum era mititelu ala care cauta alti vinovati decat propria-i persoana pt cele ce i se intampla Craiovei !!!…Acum vad ca si Ioanitoaia cauta alti vinovati decat…mititelu !!!!…mititelu este vinovat 1000% pt dezastrul Craiovei !!!…nu mai cautati sa agitati spiritele aiurea ca oricum nu-i faceti niciun bine Craiovei si-l faceti sa creada pe paranoicul mititel ca el are de fapt dreptate !!!…mititelu sa-si vada de brutarit ca de fotbal e vai de capul lui !!!!

eu (1 comentarii)  •  12 septembrie 2011, 22:00

Sandu si Dragomir mi-au distrus o dragoste-pasiunea pt. fotbal.De cand a fost dezafiliata U CRAIOVA, nu pot sa mai privesc niciun meci de fotbal(nici intern, nici international si al nationalei)
Sper sa ni se faca dreptate in justitie.
Sa va fie rusine celor mai sus mentionati!

iancu de H (35 comentarii)  •  12 septembrie 2011, 22:03

Mircea Sandu arv trebui tras la raspundere penal pt magariile care le-a facut in timp. De ce in cazul valiza n-a aplicat regulamentul?De ce in cazul blaturilor si arbitrilor n-a aplicat regulamentul? Nu vedeti cat de corupta este FRF si LPF? Va veni ea ziua cand cei doi vor raspunde in fata legii! A avut ce a avut cu Mititelu dar ce a avut cu o echipa care cred ca este iubita de foarte multa lume. Sper ca Sandu sa primeasca licenta pe lumea cealalta!

Perspico (16 comentarii)  •  12 septembrie 2011, 22:05

D-le Ioanitoaia, pana acum o saptamana ati scris articole contra lui Mititelu, pe care il gasiserati vinovat 99,99%. Dupa ce v-ati confruntat cu un puhoi de cititori indignati si ati vazut cam cum bate vantul ati dat-o la intors.

Adrian (17 comentarii)  •  12 septembrie 2011, 22:07

# 116 cezar

Cezar, nu am incercat sa spun altceva decat ceea ce ai aratat si tu. Insa, eu am vrut sa subliniez trei lucruri:
1. Statutul UEFA nu interzice nimanui sa se adreseze unei instante civile
2. Accesul la justitie este liber, prevazut de Constitutia Romaniei si chiar de Statutul FRF (art. 57 Jurisdictie)
3. Normele prevazute de Statutul UEFA se refera doar la aspectele legate de activitatea sportiva in sine si la regulile pe care trebuie sa le respecte un membru pentru a putea participa in competitiile organizate la nivelul Uniunii.

mark (51 comentarii)  •  12 septembrie 2011, 22:26

cezareeeeeeeeeeeee
esti chiar prost.Pai in exemplele tale e vorba de executii politice(absolut aberant).Ceea ce nu e cazul in cazul Craiovei.In cazul nostru este vorba despre insubordanarea unui patron de club care pe banii familiei sale a crescut jucatori pt. loturile nationale ale Romaniei si care doreste sa aiba acces liber la justitie conformCONSTITUTIEI. Romaniei.Adica sa -i aduca in fata justitiei pe groparii fotbalului romanesc:Sandu,Dragomir<Kassai,etc

varza (1 comentarii)  •  12 septembrie 2011, 22:39

Nu cred ca Mititelu ar mai putea sa aduca echipa in prima liga din motive financiare,dar sa faca cel putin dreptate sa nu lase sa-si bata unini joc de una dintre cele mai mari echipe.Cred ca s-au speriat dupa interventia de la OTV…….FORZZA STIINTA!…..Nui exclus sa se ajunga chiar si la autonomie.

FOREVER „U” (33 comentarii)  •  13 septembrie 2011, 0:12

ASA DA, D-LE IOANITOAIA, ACESTA ESTE ZIARISTUL CARE A CRESCUT LANGA MARELE ADRIAN PAUNESCU. IMI PLACE ZIARISTUL IOANITOAIA CARE IL DERANJEAZA PE PRIETENUL LUI, MIRCEA SANDU. SPER SA-L DERANJATI SI PE DRAGOMIR, SI PE PITURCA SI PE DON JOVANI MAFIOTU. ACESTA E ADEVARATUL ZIARIST IOANITOAIA ,CARE PUNE MAI PRESUS SCOATEREA ADEVARULUI LA LUMINA, DECAT PRIETENIILE SI NTERESELE CU SANDU, PITURCA ,DRAGOMIR. SPER SA NU FIE DOAR UN FOC DE PAIE. … PS . ZIARISTUL NANU IN ULTIMII ANI A CAM FOST IMPOTRIVA UNIVERSITATII,DAR INTR-O ZI A LUAT PARTEA UNIVERSITATII IMPOTRIVA CLANULUI MAFIOT. IMEDIAT A INTRAT IN DIRECT DON JOVANI MAFIOTUL I-A DAT „DOUA PALME ” SI L-A FACUT SA-SI REVINA.

virusul (15 comentarii)  •  13 septembrie 2011, 0:51

Ce dezinformare tampita .MITITELUFALIMENT nu spune ca nu vrea ,el a dat in judecata FRF pentru ca comisiile FRF au dat dreptate unui impresar la care Falimentarul avea sa-i dea bani.Despre acel proces e vorba si nu cel cu Piturca care poate fi asociat cu un confict de munca pt care se poate adresa justitiei..

Karpatwolf (14 comentarii)  •  13 septembrie 2011, 2:38

Bai fratilor terminati-o cu prostia asta ca M.Sandu e „acoperit de regulament”. Pai cine a facut ma regulamentul ala, cine l-a votat, cine il aplica? Nu tot el si „baietii lui”? Cum ma toata Europa recunoaste dreptul oricarui cetatean sau societati de a se adresa in civil si ceausescu asta de Sandu spune ca e ilegalitate? Unde traim ma, in Uganda ? Si sa ma scuze domnii din Uganda. Azi i s-a cerut acestui nesimtit (si e cel mai bland cuvant pe care-l gasesc pentru el) sa raspunda public, repet PUBLIC, si sa argumenteze cu legea in mana dezafilierea Craiovei. Comunicatul F.C.Universitatea CRAIOVA este relevant in acest sens, din pacate observ ca nu a fost publicat decat pe un singur site, in schimb avem stiri despre „jihadul lui borcea si nervii lui gigi” volumul 4, editie noua si necenzurata pentru tot poporul. Domnule Ioanitoaia, va rog mult sa publicati acest comunicat, in dimineata asta sa-l poata citi toata Oltenia. Asteptam reactia acestui presedinte FRF, zau, asta e inconstient, nu realizeza ca pur si simplu nu mai putem.

Karpatwolf (14 comentarii)  •  13 septembrie 2011, 2:44

Dar mai bine il postez eu, si sper sa nu se lase cu cenzura,sunt chiar curios:
Comunicat FC Universitatea Craiova
In interviul acordat astazi, 12 septembrie 2011, in mass-media, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, a facut mai multe aprecieri confuze la situatia juridica a SC FOTBAL CLUB U CRAIOVA SA, generata de decizia Comitetului Executiv al FRF prin Hotararea din 20 iulie 2011.

1. Intrucat SC FOTBAL CLUB U CRAIOVA SA nu a inaintat decat un singur proces in instanta civila si acesta la sectia conflicte de munca si asigurari sociale, avand ca izvor contractul individual de munca dintre FOTBAL CLUB U CRAIOVA SA si PITURCA VICTOR.

II SOLICITAM PUBLIC lui Mircea Sandu sa precizeze opiniei publice, in mod clar, la ce actiune in justitie se refera cand sustine ca subscrisa a incalcat grav statutul, deoarece FC UNIVERSITATEA CRAIOVA nu a inaintat nicio alta actiune in justitie, decat cea amintita mai sus.

2. Mircea Sandu a facut afirmatia ca exista riscul dezafilierii FRF de la FIFA si UEFA daca un club inainteaza o actiune in instanta civila.

II SOLICITAM PUBLIC presedintelui FRF sa prezinte public normele legislative ale FIFA sau UEFA, care interzic judecarea de catre instantele civile a actiunilor ce decurg din contractele de munca.

3. Avand in vedere ca in tari precum Franta, Germania, Spania, Portugalia, Anglia, Elvetia, Grecia, Olanda, Belgia, Italia, Ungaria exista numeroase litigii intre cluburi si federatiile de profil din aceste tari in instantele civile si avand in vedere calitatea de membru al Comitetului Executiv al UEFA,

II SOLICITAM PUBLIC sa precizeze daca are cunostinta de faptul ca federatiile de fotbal din aceste tari sunt afiliate UEFA si, daca da, exista cumva pericolul ca FIFA si UEFA sa dezafilieze aceste federatii „pe considerentul ca niciun membru al acestora, indiferent care si indiferent unde, nu are voie sa apeleze la o instanta civila, pentru ca FIFA si UEFA interzic categoric asemenea demersuri”, asa cum insusi el sustine in interviul acordat.

GARDA VECHE,STIINTAe (38 comentarii)  •  13 septembrie 2011, 6:49

VA AMINTITI !?
Cand unii suporteri STIINTA selectiv se impotriveau vinderii unor jucatori catre capitala: in acele momente AM, a fost injectat cu acel virus, venit din partea suporterilor,si-a jurat credinta voua!! trebue sa recunoastem ca, daca vinde-am Talente oriunde, probabil STIINTA avea buget sa danseze, ori trebue un Bitdefender & Kaspersky, sa lumineze mintile unora??.

Piti,’Tata!!!
Tie iti trebue un system mechanic professional, sa iti aduca la cunostinta, urmatoarele: ca, atunci cand schimbi locu de munca, esti deprivat de pretentiile anterioare, acceptand ultima oferta… Ps, Piti nu uita ca tu ai lipsit de la antrenamentele echipei, ne-motivat…pusa in termeni legali, se numeste, parasirea domiciliului > adica sustragere de la obligatii, si se sanctioneaza c a atare.

To FRF.
UNIREA PRINCIPATELOR ROMANE, A FOST FACUTA DE VLAHI, SI SAMANTA LOR.
CINE SUNTETI VOI SA-NE STATI IN CALE!?!

GO OVIDIU, GO STIINTA

alb albastrii (55 comentarii)  •  13 septembrie 2011, 6:49

Acum te recunoastem ! Forza Craiova ! Cit despre mafiotii geovanni,sandu,pisi,gragomir ii va pedepsi Domnul cit de curind ca si pe cei din cex care au votat porcaria asta ! in fiecare zi ne rugam pt ei si familiile lor sa i ia Dumnezeu mai repede si sa sufere ca noi !

clau_blue (6 comentarii)  •  13 septembrie 2011, 8:19

mititelu nu va renunta. nimeni nu ar renunta la banii lui. tot ce a investit s-a dus pe apa sambetei. toti spuneau ca stiinta nu are echipa si acum s-au batut pe jucatori. special s-a creat aceasta situatie macinand echipa prin arbitraje tendentioase. a fost totul pregatit cand s-a vazut ca stiinta scoate pe banda rulanta jucatori cu mult superiori celorlalte echipe. in momentul cand acestia au inceput sa confirme s-a introdus „elementul” piturca sa destabilizeze complet. piturca a jucat la doua capete. daca mititelu venea cu banii facea performanta si iesea bine. daca nu distruge stiinta si ia bani pe jucatori. un om de nimic.

raul_eduard (1 comentarii)  •  13 septembrie 2011, 9:21

Craiovei merita sa i se faca dreptate. sper sa se faca lumina in cazul asta, iar cei care sunt vinovati trebuie sa plateasca, indiferent de nume. STIINTA FOREVER

suporter ucv (17 comentarii)  •  13 septembrie 2011, 10:52

Vis a vis de ce o sa scriu mai jos cred ca o sa fiu injurat la greu mai ales ca numele e suporter ucv…dar pina la injuraturi un pic de rabdare….
Sa fiu sincer eu prefer mai degraba situatia de acum..!! De ce spun asta..??
Sunt in situatia fericita de a fi trait mare parte din copilarie si adolescenta cu acea IMENSA ECHIPA…
Am trait emotiile si bucuria cistigarii a citorva campionate si cupe dar totodata am trait si traiesc cu o frustrare majora – acea ratare a calificarii in finala cupei UEFA! Retineti ca traiesc acea frustare si acum…
Acestea fiind zise, prefer mai degraba situatia de acum decit mai mult decit submediocriatea fotbalistica traita in ultimii douazeci de ani sa zicem…
Personal ma interseaza daca poate fi facuta la Craiova o echipa care sa atinga acea performanta daca nu cumva sa o depaseasca….
Campionatul sau cupa Romaniei de azi, hai sa fim seriosi,…ce folos sa le cistigi daca atunci cind joci acolo unde trebuie sa joci (CL sau EL) nu te poti ridica pste genunchiul broastei…))) ca din cind in cind se mai intimpla cite ceva aia nu insemna nimic….
In ceea ce-l priveste pe DOMNU’ mietitieliu (eu asa cred ca-l cheama de fapt..)sereacu, daca as avea i-as da si 100 Mil de euro dar credeti-ma rezultatul tot acelasi ar fi..
Pina la dezafiliere, echipa a retrogadat…toata lumea se intreaba de ce nimeni nu reactioneaza…din cauza asta..
ar fi fost cu totul si cu totul alta situatie daca echipa ar fi luat chiar si amaritul asta de campionat si ar fi fost dezafiliata, dar sigur nu s-ar fi intimplat lucrul asta, atunci ar fi iesit si scandal si lumea in strada…
Au o parte de vina si Mircea Sandu si Piturca dar principalii vinovati sunt alde’ breleanti, menunati, deamanti, vedete si supertalentati si mentorul lor alde DOMNU mietitieliu….
La sfirsit o intrebare, care e legatura dintre un fost chelner de la Jiul si Universitatea din Craiova..???

Daniel (6 comentarii)  •  13 septembrie 2011, 11:18

Asa ma Sandule, zici ca tu nu cunosti cazurile de afara in care cluburile au dat in judecata federatiile nu?Toata presa a scris de ele, dar tu nu stii. Niciunul din cluburi nu a fost dezafiliat sau macar exclus. Retrogradate au fost, dar nu excluse presedinte de carton ce esti tu.

brutus (84 comentarii)  •  13 septembrie 2011, 11:55

După ce Universitatea Craiova a fost dezafiliată de FRF şi nu poate participa în nicio competiţie organizată de aceasta, Adrian Mititelu a început lupta pentru a dovedi că s-a făcut un abuz în acest caz.

Mititelu spune că dreptatea este de partea sa şi este foarte aproape să dovedească acest lucru, iar FRF-ul va trebui să plătească despăgubiri de zeci de milioane de euro, ceea ce ar duce la intrarea în insolvenţă.

„Am tradus statutul FIFA şi am extras o menţiune: «FIFA nu poate sugruma dreptul cluburilor sau jucătorilor de a se adresa instanţelor civile». Sunt morţi, sunt mâncaţi! Nu îi mai scapă nimeni, este un abuz fără margini. Federaţia Română de Fotbal va intra în insolvenţă! În maximum un an şi jumătate nu va mai putea să plătească pagubele pe care le-a creat abuziv Universităţii Craiova. Federaţia e o asociaţie sportivă, persoană juridică din România şi ar trebui să se supună statului. Oricând poate fi suspendată din activitate de Ministerul Sportului şi chiar radiată, dacă în cadrul activităţii şi în Adunările Generale ia hotărâri care contravin legii române”, a declarat Adrian Mititelu la Sport TotalFM.

Patronul Craiovei consideră că ameninţarea cu dezafiliera era o invenţie prin care oficialii Federaţiei ţineau în frâu cluburile.

suporter (55 comentarii)  •  13 septembrie 2011, 12:02

Mie mi se pare normal ca Craiova sa evolueze in liga1 ! Craiovei i s au furat de 3 ani incoace 15 puncte in fiecare campionat INTENTIONAT , si de aceea sa ajuns aici ! Sa te duci sandu dupa Paunescu si sa i ceri scuze in mormint pt ce ai facut Craiovei , doar pt al distruge pe Mititelu, dar nu mor caii cind vor -ciine ce esti !

suporter (55 comentarii)  •  13 septembrie 2011, 12:02

Mie mi se pare normal ca Craiova sa evolueze in liga1 ! Craiovei i s au furat de 3 ani incoace 15 puncte in fiecare campionat INTENTIONAT , si de aceea sa ajuns aici ! Sa te duci sandu dupa Paunescu si sa i ceri scuze in mormint pt ce ai facut Craiovei , doar pt al distruge pe Mititelu, dar nu mor caii cind vor -ciine ce esti !

marius (3 comentarii)  •  13 septembrie 2011, 12:18

Ar trebui sa se organizeze pe Ion Oblemenco un miting
unde sa vina Miculescu de la Iris,Huidu,Tudor Gheorghe,
Tuca,Ioanitoaia etc. Sa se tina un spectacol dedicat Craiovei.Sa vedeti cata lume ar veni.Cei din Craiova ar trebui sa se ocupe de organizare si sa nu astepte de la cei din alte localitati sa aiba intitiativa.

kroco (12 comentarii)  •  13 septembrie 2011, 12:39

Mititelu este vinavat 100% si cu asta basta. Cind Mitica Dragomir la ajutat pe mititel sa nu retrogradeze tot din cauza licientei ca mititel era dator vindut dar de asta nu mai ziceti nimic, de cind a promovat cu Stiinta acest mititel a trait din datorii si bineinteles ca a ajuns falit. Cum evoluezi in liga a 2-a cind clubul este in stare de faliment si este administrat de o agentie din Brasov? Bai suporterilor mititelieni uitativa la CFR si Medias echipe care au promovat si au ajuns sa joace in Europa, cum au reusit? Sint conduse de oameni cu capul pe umeri nu de un papagal care a schimbat 100 de antrenori si se maimutareste la TV certinduse cu toata lumea. Bravo FRF pentru dezafiliere ca oricum mititel nu avea bani pentru a sustine echipa in liga a 2-a, este o rusine ca acest mititel a ajuns sa terfeleasca numele Stiintei in ultimul hal. Pentru gusteri care spun ca mititel a adus bani de acasa este clar ca au creierul ca mititelul. Pai de unde vreati voi sa aduca bani? Pai nu este el patronul?Ce vreati sa aduca matusa Aglaia bani de acasa? In 6 ani nu a fost capabil sa atraga un sponsor puternic la echipa, oare de ce? Pentru ca oameni destepti stiu cine este acest mititel. Campionatul trecut SC U CRAIOVA SA a treminat pe locul 15, loc RETROGRADABIL, nu din cauza arbitrajului ci din cauza lipsei de profesionalism a patronului si a jucatorilor. Stiinta a fost prima echipa invinsa de Branesti in prima liga si asta cam spune totul ca cum a jucat echipa lui mititel ultimul sezon in prima liga.

olteanul (10 comentarii)  •  13 septembrie 2011, 12:49

Nea ovi ne place sa-ti dea dumnezeu sanatate ai sa ramii in istorie pentru ceia ce faci in legatura cu U Craiova,

kroco (12 comentarii)  •  13 septembrie 2011, 12:56

Ma apuca risul cind citesc comentarile mititeliene. Baiii copii voi nu intelegeti ca mititelu vostru este sarac, sarac, sarac? Pai chiar el a recunoscut ca nu are bani lichizi, ci doar bani investiti in terenuri intravilante si pasune. Avea jucatorii neplatiti cu lunile, in ultimul timp nu avea bani nici de motorina pentru transportul jucatorilor. Pai ce patron este asta, paron de echipa de fotbal sau de circiuma? Imi este mila de voi, sincer.

kroco (12 comentarii)  •  13 septembrie 2011, 13:17

Daca mititelu era un om destept si viteaz precum pretinde platea toate restantele finaciare la jucatori si le spunea clar ca au obiectiv promovarea in prima liga, hai baieti stringem rindurile si atacam promovarea. Dar din pacate la mititelu ii sat capul numai la prosti. Daca iubea Stiinta cu adevarat lasa nebunia asta cu FRF si se judeca doar cu Pitirca . Ar fi fost foarte simplu sa evita dezafilierea, dar asta este mititelu.

NoName (9 comentarii)  •  13 septembrie 2011, 14:31

Domnule M. Sandu FC Sion a intentat proces in civil celor de la EUFA..acea echipa de ce n-a fost dezafiliata? de ce nu s-a dat nicio sanctiune acelei echipe?

Prazarul (4 comentarii)  •  13 septembrie 2011, 16:14

Vad ca majoritatea se plaseaza de partea unuia sau altuia in functie de simpatii: Mititelu vs Piti, FRF, Liga. Hoti, nehoti, falimentari, nefalimentari, vinovati, nevinovati, situatia de fapt e asta: Craiova este acum maturata. Cred ca ne contrazicem fara a vedea esentialul: sa se faca dreptate indiferent care va fi aia. Adica sa avem o decizie obiectiva a instantei sau FIFA dupa care putem sa vedem cine este cu adevarat vinovat. Asa, hai sa discutam ca sa ne aflam in treaba, sa vada lumea ca le stim pe toate.

Dan (3 comentarii)  •  13 septembrie 2011, 16:25

Bai fratilor astia ne imbolnavesc cu inima….domnule Sandu Mircea ganditiva bine la ce ati facut si nu uitati ca DUMNEZEU este sus si vede…sunt mii de oaneni,sute de mii care au lacrimi in ochii,oameni care dupa aflarea acestei decizii au plecat dintre de noi…chiar in halu acesta am ajuns…ne miram dece rad francezii…e grav ce se intampla

fiorentina (7 comentarii)  •  13 septembrie 2011, 20:28

Asa nea Ovidiu! Vezi ca se poate? Ai scris 3-4 randuri despre Stiinta si ai 17 pagini si peste 300 de comentarii, pana la ora asta! Fa o campanie de presa pro- craiova, deschide un cont, cere-ne 1 leu/ articol si in 6 luni vei putea cumpara Stiinta de la Mitichelu sau, dupa caz, nu va mai trebui sa lucrezi vreodata! Ce zici, te bagi?

Cata (1 comentarii)  •  14 septembrie 2011, 20:42

nea Ovidiu ajuta-ne,nu lasa CAMPIOANA UNEI MARI IUBIRI sa moara!!!ai ramas ultima noastra speranta!!!iti multumim pentru tot ceea ce faci!

escorte (1 comentarii)  •  20 septembrie 2011, 11:16

Pacat ca fotbalul romanesc a ajuns in situatia asta. Craiova a fost o echipa foarte iubita, a reprezentat un simbol in istoria fotbalului romanesc. Pacat ca oameni ca Becali, Mititelul si multi altii s-au gandit intr-o seara ca s-ar apuca de fotbal asa cum te-ai apuca sa alergi prin parc. In concluzie si-au batut joc de tot ce-a reprezentat fotbalul romanesc in aceasta tara. Si ne mai miram ca nu ne mai calificam la Euro si Mondiale!

relu (2 comentarii)  •  24 septembrie 2011, 14:14

nu-i inteleg deloc pe cei care ataca murdar Universitatea Craiova.Oare numai craiova avea datorii la bugetul statului si fata de jucatori?Rusine sa le fie celor care sugereaza astfel de motive.Mititelu cred ca are si el o parte de vina dar indiferent de ce a facut echipa nu trbuia dezafiliata.Mircea Sandu se face ca ploua,ca nu cunoaste cazuri in care alte cluburi de fotbal din tari europene au atacat in civil federatiile tarilor lor.Sa-i fie rusine atunci ca ocupa fotoliu de sef al FRF.

relu (2 comentarii)  •  24 septembrie 2011, 14:20

Fratilor oare numai Craiova avea datorii la bugetul statului si fata de jucatori?Mircea Sandu daca nu cunoaste cazuri in care si alte cluburi europene au actionat in justitie (in civil)federatile tarilor lor n-are ce cauta pe fotoliul actual.In rest ,chiar daca Mititelu a si gresit,sper ca justitia sa-i dea dreptate si sa plateasca cei vinovati.

Comentează