Radu Paraschivescu

Drumul din lumea sportului către lumea cărților este mai scurt decât pare. În fond, totul este o problemă de sintaxă

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Radu Paraschivescu
Ţara „nu cumva”-urilor

Campionatul înaintează spre ultimul minut al ultimei etape ca sergentul din poezia lui Alecsandri: „târând al lui picior”. E o ediţie de risc şi de asterisc, căreia i se va cuveni o notă de subsol în statistici: „Campionat început în […]

...

No panic, Man, sau „Primiţi cu fotbalistul?”

Ce rost are să vorbeşti despre un transfer după realizarea lui? E mult mai bine să baţi toba sau câmpii înainte ca el să eşueze. Asta dacă s-a pus cu adevărat problema ca un fotbalist să plece de la clubul […]

...

Vulturul a aterizat. În cap

Jucând aşa cum o face în ultimele meciuri, Lazio are şanse ceva mai mici să devină campioana Italiei decât are proaspătul candidat Kanye West să câştige alegerile prezidenţiale din America, eventual cu sloganul „Yes, we Kanye”. Elon Musk şi-a anunţat […]

...

Gripa vrajbei noastre

Sinteza cursului scurt de epidemiologie a fost rostită sâmbătă de specialistul Bogdan Vintilă: „Coronavirusul este o gripă cu un marketing foarte bun”. Pe aceeaşi logică, tigrul este o mâţă cu un marketing de poveste. Nu ucide doar şoareci, ci şi […]

...

Lecţia de sănătate

De-a nibelungul şi de-a nivelatul Germaniei, Bayern München îşi continuă defilarea. Mai sunt patru etape şi va fi din nou campioană. Clar, curat, fără scenarii de tipul „Ce-ar fi fost dacă?”. Şansele celorlalte echipe la titlu sunt astăzi fantezii aritmetice.

[…]

...

Maltă întrebare

Silenzio stampa după silenzio fotbal

Permalink to Maltă întrebare
duminică, 8 septembrie 2019, 12:24

Stranie e ţara în care ajungi să citezi din Florin Iordache. Dar uite că, după Bogdan Vintilă, preia şi selecţionerul acest tip de eschivare. Asta lipsea, ca Florin Iordache să instituie o modă în raporturile dintre tehnicienii şi ziariştii din fotbal. Însă dacă Bogdan Vintilă recurge la formula asta fiindcă îi vine greu să răspundă, Cosmin Contra o face fiindcă n-are chef. Stinghereală în primul caz, ţâfnă şi ranchiună în al doilea.

Plumburiu sub cerul albastru

Sigur, e dreptul selecţionerului să-şi ignore interlocutorii care nu-i plac. A făcut-o cândva şi Aimé Jacquet, ceea ce-i deschide lui Contra perspectiva unui titlu mondial. Deocamdată însă, logica selecţionerului după încă un meci cu scor mincinos este următoarea: nu eşti pro Contra, eşti contra naţionalei. Cosmin Contra încă n-a învins o echipă care să spună ceva în fotbal, dar emană o suficienţă plumburie şi neproductivă. Măcar dac-ar fi avut un strop de umor. I-ar fi putut spune „Maltă întrebare”, eventual „are Malta peşte”, lui Marius Mărgărit, fiindcă tot se apropia meciul-pansament cu Muscat şi alţi Ottonei ai fotbalului.

Malte şi alte întrebări

Există Malte şi alte întrebări pe care eşti liber să le pui fără să aştepţi răspunsuri. Iată câteva:
1. Ce calificativ îi dai unei apărări cu cinci fundaşi printre care adversarul scapă de două ori singur cu portarul în primele şase minute?
2. Când vor înceta experimentele pentru postul de fundaş stânga, unde se lucrează pe bază de năzăreli şi improvizaţii?
3. Cum poţi da vina pe ghinion după un meci în care puteai fi făcut una cu pământul?
4. De ce nu ai, în schimb, francheţea să te declari norocos după un 2-2 cu Norvegia în care doar tu ştii când şi cum ai egalat?
5. De ce sunt în continuare chemaţi la lot jucători blazaţi, nefolosiţi la echipele de club, uzaţi sau în regres evident?
6. De ce nu încerci tu, selecţioner, să-ţi exersezi ostilitatea asupra adversarului şi preferi s-o îndrepţi, după meci, împotriva presei?
7. La ce bun o poreclă de tip „Cholito”, când îl copiezi pe Diego Simeone doar ca grad de inflamare şi gesticulaţie? Nu cumva nu ajunge să fii bun de Guriţă?

Boală lungă, moarte sigură

Se spune că selecţionerul, la fel ca ministrul de finanţe, nu e obligat să fie simpatic. E însă de datoria lui să fie eficient. Or, nu e clar care sunt semnele de progres pe care le arată naţionala lui Cosmin Contra, prin ce se deosebeşte ea de ce se întâmpla pe vremea lui Christoph Daum. Frica păzeşte pepenii, dar nu asigură calificări. Prin jocul rezultatelor de ieri, probabil că România va fi azi mai sus în clasamentul grupei, dar s-ar putea ca ascensiunea să fie provizorie. Tenorii fotbalului procentual vor calcula că mai avem x% şanse, ceea ce ne va confirma fidelitatea faţă de principiul „boală lungă, moarte sigură”. Şi nu se vor mira mulţi dacă naţionala va rata şi această calificare. Jena va fi mai mare decât acum doi ani, câtă vreme de data asta vom fi coorganizatori ai evenimentului la care nu vom participa. Altfel spus, vom fi gazda care le deschide uşa musafirilor şi pe urmă pleacă de acasă.

Rădoi? Să nu ne Mirelăm

Îl aşteptăm pe Mirel Rădoi la naţională? Mulţi o fac deja, deşi o parte dintre mânjii lui de astă-vară nu mai mănâncă jăratic. Numai că nu Rădoi e de vină dacă fotbaliştii pe care i-a dus ieri până în apropierea unei finale europene sunt astăzi umplutură pe la cluburi de plan secund. Va fi, în schimb, meritul lui dacă va asambla din nou o naţională de tineret care să emane entuziasm, tupeu şi acea nepăsare voioasă din care nu se nasc doar ratări, ci şi bucurii împărtășite.

Comentarii (57)Adaugă comentariu

?????? (72 comentarii)  •  8 septembrie 2019, 12:52

V-ați putea în vreun fel imagina că, jucând ca "reprezentantă a tenisului românesc" , Andreescu s-ar fi putut să va fi câștigat, vreun turneu de Grand Slam, și pe la vârsta de 19 ani, ?

Ovidiu (13 comentarii)  •  8 septembrie 2019, 12:54

8. De ce nu a fost schimbata tactica de joc imediat dupa imensele ratari ale spaniolilor (jumatatea primei reprize), perioada in care devenise evident faptul ca sistemul de joc propus nu da niciun rezultat ? 9. Cum ar fi fost posibil sa ajunga mingi utilizabile la cele doua varfuri de atac, atat timp cat, practic, linia de mijloc nu exista si acolo s-ar fi impus o schimbare ? 10 ... 11 ... n ... Ar mai fi, totusi, multe alte intrebari, raspunsul din partea selectionerului fiind insa previzibil. Il mai amanam pana dupa meciurile cu Norvegia si Suedia ? Sau dupa meciul cu Malta ?

victor L (69 comentarii)  •  8 septembrie 2019, 13:11

@ ??????. " s-ar fi putut să va fi câștiga" De unde stii ca nu " s-ar fi putut să va fi câștiga" trofeul? poti demonstra? Ca uite, avem, si nu vedem, o mare tenismena in Romania. Bianca este nascuta in Canada, nu in Romania. Asa ca voi, patriotii, nu ati pierdut nimic, si ar fi bine sa apreciati ce aveti. Nu aruncati privirea peste Balta, ca e prea departe :D

Toader (25 comentarii)  •  8 septembrie 2019, 13:16

5. Pt că tot ce-i de-al locului trebuie neapărat arătat, pe nedrept, că pute. Dacă noi, încă, n-avem destule minorități vizibile atunci trebuie neapărat jucători ce (din păcate, mai mult nu) joacă-n străinătate. La francezi, englezi, olandezi, mai nou germani treaba-i oblă, pecetluită, au de unde corci.

cn (8 comentarii)  •  8 septembrie 2019, 13:58

*** e o combinatie intre Daum si Piturca: are rezultatele lui Daum si aroganta lui Piturca.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

corneliu (7 comentarii)  •  8 septembrie 2019, 14:15

Era clar de la tragerea la sorți că nu ne calificăm. Asta pentru că Contra....

relu (1 comentarii)  •  8 septembrie 2019, 14:37

Pacat ca nu au fost Anton si Grozav pe teren... Noroc ca a fost macar Maxim (sau Minim?)...

marin (4 comentarii)  •  8 septembrie 2019, 15:00

Asteptam varianta roz/violet(***...): infrangere cu Malta, demisie si Radoi + TOT tineretul la echipa mare.... macar in ceasul al 13,14,15-lea......

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

MZM (31 comentarii)  •  8 septembrie 2019, 15:12

Contra nu trebuie criticat, e pierdere de vreme, ci indepartat din functia de selectioner. Vina numirii lui la nationala Romaniei apartine in mare masura presei GSP, care l-a sustinut... suspect de nejustificat (asa cum procedase si cu Razvan Lucescu). Iar Burleanu l-a acceptat nu pentru ceva calitati sau merite, ci pentru a-i face presei un hatâr si pentru a nu deschide cu ea un nou conflict. As spune chiar ca presedintele FRF l-a numit selectioner tot cam asa cum numeste Gigi antrenorii la Steaua. Acum Guritză si-a atins scopul, imbunatatirea cv-ului, dar incercare de redresarea a echipei nationale a mai pierdut 2 ani. Si o tinem tot asa!

Fv (1 comentarii)  •  8 septembrie 2019, 15:59

Bun atticol. Brabo.

dan daniel (1 comentarii)  •  8 septembrie 2019, 16:15

felicitari pt articol dar in primul rand pt ca sunteti unul de putinii ziaristi cu coloana , care pune punctul pe i. alaturi de dvs mai sunt decebal radulescu,remus raureanu, udrea si sa ma scuze daca am mai uitat pe cineva oricum sa zicem vreo 5-6 ,culmea se pare si analisti ce apar pe sticla ,la tv.sa fie asta vreun motiv pt care cei mentionati mai sus nu scriu aberatii gen ianis refuza city si barcelona si alege belgia ca sa joace si el saracul lustruieste banca,la fel ca razvan marin care dupa meciul cu spania , inter milano sa hotarat sa l tranfere , becali are oferte de zeci de milioane pt man,coma,morutan dar saracul nu vinde nici pe 2-3 milioane de parca aceste preturi ar influenta cluburile interesate de eventualele transferuri si multe altele . ma intreb cum te poti considera un ziarist cand scri asa ceva ? ori ne consideri ,prosti ori orbi sau tare imi este ca asta este un fel de prostitutie adica pt 200 de euro scrii ceea ce vrea fotbalistul sau cel interesat ! cred ca nu mai este nevoie sa ne aburiti cu lupte pt calificari cu jucatorii nostri care lustruiesc bancile de rezerva chiar si in campionatele mediocre sau mai rau la camile si turci. noi stim valoarea jucatorilor romani ,a fotbalului romanesc asa ca scrieti mai bine de aerele de mare antrenor a lui gurita de primele imense de obiectiv luate de federatie chiar daca termina pe locurile 4-5. sa fie vreo legatura cu faptul ca acei ziarsiti , putini la numar , cu coloana apar la emisiuni de analiza la tv si implicit sunt platiti de televiziuni ? noi spectatorii am relizat valoarea fotbalului nostru implicit a fotbalistilor nostrii...pe cand si voi ??

adrian (1 comentarii)  •  8 septembrie 2019, 16:27

Echipa nationala are ceva comun cu FCSN: nu au antrenor

Alex (1 comentarii)  •  8 septembrie 2019, 16:32

Eu nu înțeleg. De ce este vinovat Contra? Echipa a jucat cum a putut, tactica gândită de el/ei nu a funcționat, dar nu a functionat in fata unei mașini de fotbal, unei echipe de top 5 mondial. Uitați-va la ce echipe și cât joaca jucătorii Spaniei. In comparație cu ai noștri, marea speranța pt mijloc, Hagi rezerva la Genk. Pe bune?! Cu ce comparam? La vârsta lui taică-său juca titular la Real Madrid. Suntem pe acolo cu Suedia și Norvegia. Dacă prindem o zi buna înclinam balanța in favoarea noastră și câștigam și ne calificam, dacă prind ei se califica ei. Noi avem mai multe șanse pt ca măcar Contra are meritul de improviza și repara din mers, ceea ce mi se pare foarte mișto. Deci, ce aveți cu Contra? Chiar credeți ca exista vreun scenariu ca România sa fi putut bate Spania? Poate in 3-4 ani dacă se țin copiii ăștia de treaba, dar acum exclus.

dudu (1 comentarii)  •  8 septembrie 2019, 16:50

Faptul ca a inceput cu Keseru, un jucator care nu a reusit sa faca ceva cu o pasa filtranta de cand a ajuns la nationala spune multe... Orice fundas din lume il va lua la viteza + forta, nu exista inregistrare cu Keseru sa bata un funda la un sprint de peste 15 m si sa continue faza, el e al doilea tot timpul la dueluri de genu l asta

dudu florin (1 comentarii)  •  8 septembrie 2019, 16:52

Faptul ca a inceput cu Keseru, un jucator care nu a reusit sa faca ceva cu o pasa filtranta de cand a ajuns la nationala spune multe... Orice fundas din lume il va lua la viteza + forta, nu exista inregistrare cu Keseru sa bata un funda la un sprint de peste 15 m si sa continue faza, el e al doilea tot timpul la dueluri de genul asta

Stefan D (1 comentarii)  •  8 septembrie 2019, 17:08

Domnule Radu Paraschivescu, va spun sincer ca sunt fanul dumneavoastră, va citesc de fiecare data articolele cu plăcere si va admir stilul aparte! As fi vrut din partea dumneavoastră putina echidistanta si sa evaluați totul obiectiv in ceea ce privește meciul cu Spania... V-ați pus, măcar pentru câteva minute, in pielea selecționerului? Spuneați de poziția de fundaș stânga, oare câți fundași stânga mai avem, demni de a fi selectionați si nu au fost convocați? Am mai observat ca toată lumea a sărit in sus ca a jucat ultradefensiv cu Spania??? Fraților, voi sunteți tralala? Voi vreți sa jucati deschis cu Spania??? Pai doar norocul si Tatarusanu au făcut sa nu o luam urat de tot... Lumea trăiește din amintiri, cand ne măsuram cu cei mari... nu mai e cazul, ar trebui sa fim realiști si sa ne vedem lungul nasului...Sper din tot sufletul sa facem meciuri bune cu cine conteaza, acasă, si apoi Contra sa fie lăsat in pace!!! Părerea mea ca oricine ar fi selecționer, imediat se formează un curent (C)ontra, ceea ce nu aduce nimic bun...

aciduzzo (101 comentarii)  •  8 septembrie 2019, 17:11

Cum de ce jucatori blazați? Din motive de cota, procent, șpagă, spert si alte comisioane! Ce .....nu cunoasteti istoria naționalei României de 30 de ani încoace?? Si va spun ca nu mergem la Europene fix cum câștiga CFR-ul titlul.

Adrian V. (2 comentarii)  •  8 septembrie 2019, 17:21

Chiar si atunci cand nu sunt de acord cu discursul dumneavoastra (cum nu este cazul de fata), apreciez modul in care scrieti.

Lestie (4 comentarii)  •  8 septembrie 2019, 17:47

Contra l-a luat, nu demult, peste picior pe Becali, spunand ca s-a vazut ce fel de antrenor este. Treaba e ca patronul Stelei nu a pretins niciodata ca e antrenor. Eu, unul, l-as fi preferat joi pe Becali. Nu facea prostiile pe care le-a facut Contra.

Resiteanu’ Exilat (2 comentarii)  •  8 septembrie 2019, 18:15

Mi-e rusine sa spun ca acest Contra e banatean. Admite'ti defectele, fii tu insuti, nu incerca sa copiezi un Simeone or mai stiu cine! Chiar nu ai personalitate? Si in ultimul rand: renunta la "nationala" ! Esti mai slab decat Daum sau Cascheta!

crucea ortodoxă danubiană peste Crucea Malteză… (13 comentarii)  •  8 septembrie 2019, 20:37

Urmare - meci cu piticoții din Malta: Hagi - cel mai slab de pe teren, mai slab și decît maltezii! Arbitraj ***: cu 10 minute în urmă, fază de atac, doi maltezi au fost faultați clar la 5 metri în fața arbitrului de tușă și la 15 metri în fața arbitrului de centru, mingea iese în aut; decizia arbitrilor - aut pentru contra... De rîsul lumii: să *** FRF și LPF arbitrii UEFA chiar și într-un meci cu Malta, ca nu cumva spațiul danubiano-pontic să fie fără echipă reprezentativă la turneul ce va să fie pe cele 4 stadioane danubiano-pontice făcute cadou de UEFA...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gicapuia (5 comentarii)  •  8 septembrie 2019, 20:41

Domnul selectioner Cosmain Contra este tipoc romanului neaos : prost si fudul. Doua calitati inesparable.

Cosmo (22 comentarii)  •  8 septembrie 2019, 20:55

:) Hai ca ne-a închis contra guriță după meciul cu Malta.

nypd (8 comentarii)  •  8 septembrie 2019, 21:18

Inca o "Malta intrebare": de ce a purtat Keseru sutien?

Ovidiu (13 comentarii)  •  8 septembrie 2019, 21:58

Revin cu sfarsitul comentariului in care spuneam “Sau dupa meciul cu Malta ?” Parca intuiam ceva, desi un asemenea fiasco era greu de anticipat, dacă nu imposibil, datorită enormității lui.Daca am ajuns sa ne bucurăm de 3 puncte cu MALTA (majusculele nu sunt întâmplătoare), pe lângă rezultatul in sine, realizam la ce nivel am ajuns Cum de nu se găsește un antrenor bun și la Naționala noastră ?

Contra-sceptic (1 comentarii)  •  9 septembrie 2019, 0:54

Cum se face ca nu se vorbeste mai deloc despre sistemul de joc experimentat de Contra : 5 fundasi in linie pe latimea careului (sau nici atat ) , 3 mijlocasi in linie la 5-6 metri in fata lor si in fata , tot central, cei 2 atacanti ? Imi pare rau ca nu am putut atasa fotografii extrase din filmul meciurilor cu Spania si cu Malta.

?????? (72 comentarii)  •  9 septembrie 2019, 2:18

Cosmin Contra trabaja, ?

?????? (72 comentarii)  •  9 septembrie 2019, 2:43

Cosmin Contra are iarăși oportunitatea ca rezultatele celorlalte partide ale contracandidatelor din grupă să nu mai conteze la calificarea echipei naționale a României la Campionatul European, dacă va câștiga, cu echipa pe care o antrenează, meciurile pe care le mai au de disputat, în grupa din care fac parte, ?

acesta (14 comentarii)  •  9 septembrie 2019, 5:09

problema de ...sintaxă a fost rezolvată, văd că gsp revine la știri despre cruduța, dragomir, mm și alți bezevenchi...; garda moare dar nu se predă!

Campion (1 comentarii)  •  9 septembrie 2019, 6:35

E totusi ciudat cand ai pe bamca unul dintre cei mai in forma jucatori din liga, pe Paun, sa il bagi pe Grozav care nu mai joace demult nimic. Senzatia mea a ca la nationala se joaca pe pile si prietenii. Oricum un lucru e cert. Contra nu mai are ce cauta ca selectioner.

ovidiu boier (1 comentarii)  •  9 septembrie 2019, 7:55

Am o...alta intrebare .))) daca la o conferinta de presa de dupa un meci al nationalei s-ar afla in sala oameni de presa precum Radu Paraschivescu,Ovidiu Ioanitoaia,CTP,etc,tot asa le-ar raspunde ,,gurita,,al nostru?

daniel (17 comentarii)  •  9 septembrie 2019, 10:37

de cand e Kontra la nationala, e cu noroc: cu Lituania, Muntenegru, Serbia, Chile, Suedia, Norvegia, si mai ales cu Spania..sa zic si cu Malta 1/2 noroc...

bozo (5 comentarii)  •  9 septembrie 2019, 10:38

Forta unei echipe este data de dorinta individualitatilor ce o formeaza de a castiga si de putinta lor de a actiona individual si in grup pentru a-si apropia aceasta victorie. Nationala noastra are insa putini fotbalisti. Uitati-va la dezinvoltura cu care se misca Puscas pe teren. Asta este posibil nu numai pentru ca-si doreste mai mult victoria dar si pentru ca este bine pregatit fizic si psihic. Uitati-va la el cum zburda pe langa adversari cu nume, cum gafaia Sergio Ramos sa-l tina in marcaj. Or dintre jucatorii romani de la nationale sunt foarte putini asemeni lui. Ar mai fi Tatarusanu, Poate Rus care pare un tip extrem de serios si muncitor, poate inca 2-3. Daca selectionerul ar avea inteligenta sa faca echipa in jurul lor si ar mai avea si stiinta sa aseze bine echipa in teren (nu cu 5 fundasi in linie...) atunci poate ca am performa mai cu spor. La polul opus urmariti-l pe Stanciu, marea promisiune ce a esuat ca multe altele si a devenit un jucator limitat si blazat, multumit sa mai mulga salarii mari cat mai este inca dorit. In 2-3 ani va reveni in tara sa-si traiasca micutzul statut de vedeta intr-o liga din ce in ce mai obscura. Poate ca va mai avea o escapada prin Arabia ca sa mai de un ultim tun al carierei.

daniels (7 comentarii)  •  9 septembrie 2019, 10:55

de fiecare data răspunsul la multele întrebări va fi : CONTRA...dar asta e ...doar atât suntem capabili sa punem selectioner la naționala...după încă câteva necalificați istorice când deja tinereii lu Mirel vor fi deja bătrâni ....vom analiza ....ne vom mai scărpina putin în c...reștet... și cine știe ce catastrofa de antrenor vom alege care sa facă praf și generațiile următoare de fotbaliști romani fie ei buni sau nu!

ana (1 comentarii)  •  9 septembrie 2019, 11:05

Sa-l tii pe banca pe Adrian Paun cel mai in forma jucator spune multe. Acest Contra nu va califica echipa ever. Voi a-ti vazut ceva faze de poarta lucrate,ca eu nu am vazut !!!! Dar ne laudam si nu stiu de ce. Sau adus jucatori care la echipele lor freaca banca, ce interese sunt?????? Jenata aceasta echipa cu antrenor cu tot.

aciduzzo (101 comentarii)  •  9 septembrie 2019, 12:53

Cholitto???....pai nu e nici vreo mare onoare chiar daca ai fi Chollo..... Intrebarile sunt reale si de bun simt. Iar lista mai poate continua cu inca vreo 2-3 legate de acasta nationala facuta in continuare pe cumetrii, interese impresariale, toane si tafna, idei nastrusnice si sortite pierzarii de la bun inceput...cu Deac, Tosca, Dragos Grigore, Keseru, si alti losseri care joaca orice mai putin fotbal. Scriu dupa meciul cu Malta...ande a aparut din nou Grozav.... daca n-ar fi de plans ar fi de ras...dupa ce antifotbal a jucat Romania aseara!!!.........m-am delectat cu Germania - Olanda 2-4....Johanes Johanes....ce-ai lasat tu pe lumea asta ....cu golul doi al spaniolilor ca-n curtea scolii....mai vazusem faza de zeci de ori la Barcelona.....ateptam acum decisivele acasa cu Norvegia si Suedia! Doua mari momente ale adevarului. Pe scut....sau sub scut!!!..Dar la ce fel intelege si vede fotbalul actual Cosmin Contra samoaramamadacaiamfacutceva.....mi-e greu sa cred ca facem 6 puncte! Si e trist....sa gazduiesti partide ale europeanului la tine acasa si tu sa nu te califici.....e jalnic.....draga Gurita!!!

Simi (1 comentarii)  •  9 septembrie 2019, 13:26

Am vazut, ca tot romanul, meciul cu Spania. Ma intrebam daca mai are sens sa-l mai urmaresc pe cel cu Malta sau sa ma duc in Parcul Chindiei sa-l vad pe Goran Bregovici la zilele Targovistei. Microbist de mic copil, hotarasc sa raman acasa si, in plus, prajjesc si o strachina de seminte. Berea era desigur la rece in frigider. Evident ca asteptam cu interes formula de start. De cum am vazut-o, am stiut ca o sa capat o teribila durere de cap la sfarsitul partidei. Pai cum domnule Contra : Chipciu fundas dreapta, trei mijlocasi, toti la inchidere ca profil, si doi atacanti care, mi-am dat seama de la inceput, ca se vor zbate pe uscat, pentru ca nu avea cine sa le dea mingi. Ma rezum aici in a mai comenta alte aspecte ale partidei si inchei cu amaraciunea ca n-am apucat macar sa-l vad pe Bregovici.

Lucian M (1 comentarii)  •  9 septembrie 2019, 16:25

Imi pare sincer rau pentru misiunea ingrata a jurnalistilor de a comenta aceasta submediocra echipa nationala la care oameni de baza sunt rezerve de lux pe banca unor echipa medii sau mici din Europa sau, mai rau, joaca in Liga 1. Autosuficienta este boala de care noi am suferit dintotdeauna ca popor, iar acum a venit momentul sa culegem roadele ei si la fotbal. Poate ar trebui sa urmam exemplul selectionerului Maltei si sa spunem lucrurilor pe nume, anume ca Romania nu mai are valoare nici de urna a 4a valorica la urmatoarele trageri la sorti si trebuie sa punem bazele unui proiect stabil care sa ne readuca undeva imediat sub elita mondiala. Multa apreciere pentru articole, stimabile!

John (1 comentarii)  •  9 septembrie 2019, 16:42

Oameni buni, De ce vorbim de valoare în general fără sa ajutam fotbalul romanesc cu sfaturi practice? 1.Precizia ... fotbaliștilor le lipsește precizia! Dacă eu asi fi așa de imprecis cum sunt fotbaliștii. ..ași fi dat afară a doua zi de la job! Precizia se studiază zilnic.Nu odată la 3 zile sau doua! De la un metru. ..De la doi...De la trei ..Și așa mai departe. 2.Mentalitatea. Nemții vorbesc foarte clar în aceasta privința și anume: NOI NE FACEM JOCUL NOSTRU INDEPENDENT DE CE JOACA ALȚII. APĂRAREA ESTE ACOLO NUMAI SA DEA ȘANSĂ celorlati jucatori sa facă jocul nostru! Poate ar fi constructiv de vorbit în media noastră lovită de emoții și lipsita de clarviziune, pe aceste doua teme. Cu Spania la sfârșit am jucat jocul nostru. Și am dat gol. Contra trebuie sa implementeze aceste doua principii de baza ale performantei în fotbal.

Baden Brad (2 comentarii)  •  10 septembrie 2019, 16:30

Domnule Radu Paraschivescu,v,am auzit comentând despre Bianca Andreescu,că nu v- a interesat sa o vedeți jucând,că mai degrabă voiați să o vedeți pe Serena!...Adică dvs.aveți respect,afinități,de la un anumit nivel în sus!....Dvs sunteți alături de dulăi, şi nicidecum de căței (Bianca şi alți tineri ,tinere)!?...Părinții Biancai sunt 100% români,dar ghinion,reprezintă diaspora. ...Eu o consider româncă,şi mă bucur pentru rezultatele ei bune,aşa cum mă bucur şi de rezultalele celorlalți români!.De unde atâta ură şi indiferență domnule R.P.?......Ați împrumutat de la Liviu Dragnea,Carmen Dan,Sindile,vărul dvs.colonelul Paraschivescu,Omul În Alb de la 10 August!?...Ce lecție vreți să ne dați!?...Ați reuşit cu succes să vă identificați cu mişcarea PSD-istă,modul lor de gândire!....O,Doamne!....

?????? (72 comentarii)  •  10 septembrie 2019, 22:52

"Deranj vizibi" pe la apărarea organizată de Rădoi, și a jucat fundaș,? La Florinel Coman pare a fi o problemă de atitudine care transformă pasa decisivă în pasă la adversar și nu prea îi permite să valorifice jocul atacanților, ? Remarcați și că , deși Petre a înscris din lovitură liberă din apropierea careului de 16 m, la începutul acestui sezon , Rădoi a preferat alți exectanți ai loviturilor libere, ?

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  11 septembrie 2019, 0:04

@Baden Brad Pe puncte. 1. Legătura dintre articol şi ce scrieţi dvs. e atât de subtilă, încât sunteţi singurul care o sesizează. 2. Faptul că auziţi cuvintele, dar nu le înţelegeţi ar trebui să vă îngrijoreze. 3. Am spus că m-am uitat relaxat şi fără inflamări la un meci de trecere a ştafetei de la o veterană impresionantă la o stea în ascensiune. Dacă de aici aţi dedus că ţin cu "dulăii" şi nu sunt patriot, aveţi o logică - eufemistic spus - contorsionată. 4. Hotărâţi-vă, e ură sau indiferenţă? Nu merg ambele. 5. Am un singur văr, pe care-l cheamă altfel decât spuneţi şi care locuieşte la Lugoj. Dacă aţi încercat o ironie (apropo, colonelul de care vorbiţi se numeşte Paraschiv), v-a ieşit doar o luxaţie neuronală. 6. PSD-ismul meu e dovedit de câteva cărţi relativ cunoscute în ţară. Sigur, nu am pretenţia absurdă să vă fi apropiat de ele, nemite să le citiţi. Vă urez să fiţi în continuare un bun român. Vedeţi că şi bunicul lui Pavel Nedved e român, aveţi motive solide să ţineţi cu Juventus. R.P.

Observator (243 comentarii)  •  12 septembrie 2019, 14:24

@ the_gunner N-ati replicat la ultimul meu comentariu, ceea ce ma face sa cred ca nu v-au convenit constatarile mele! Acum postez ceva mai mult din teama ca mesajele mele sa nu devina spam-uri, cum s-a intamplat pe unele bloguri, pe care n-am mai postat comentarii pe durata verii! Dupa aceasta "fereastra" dedicata echipelor nationale, pentru AFC urmeaza un meci greu, cu o echipa contra careia a pierdut puncte in alte sezoane, club care a eliminat FC Torino in play-off-ul Europa League! O.

?????? (72 comentarii)  •  13 septembrie 2019, 11:43

@Apreciați că selecționerilor ar fi necesar să li se stabilească sancțiuni financiare pentru nerealizarea obiectivelor din contract, asta însemnând să dea bani din buzunarul propriu la nerealizarea obiectivelor din contact, ? Propunere care probabil a fost făcută și de actualul selecționer pe la emisiunile lui Ioanițoaia, în vremurile când Ioanițoaia era realizator de emisiuni TV și îl mai invita și pe Cosmin Contra, ?

Observator (243 comentarii)  •  13 septembrie 2019, 13:19

@ the-gunner Scuze, Wolverhampton a eliminat FC Torino, nu Watford! Sa auzim numai de bine! O.

the_gunner (145 comentarii)  •  14 septembrie 2019, 1:15

@Observator . Scuze ca nu v-am mai contactat după nunta. Am fost foarte "ocupat" cu cricketul si satisfăcut,aproape extaziat ,ca i-am bătut,chiar umilit,pe POME (englezi) .Nici nu gândesc sa pierdem cu Watford care nu mai e ce a fost .Nou antrenor (Flores) ,început prost si "asul" lor Troy Deeny nu mai are cojones,e eunuc .Daca Watford scoate un egal e un miracol ! Vestea proasta e ca Lacazette s-a "rupt" .Fara el citeva săptămîni.Alta veste e ca Bellerin si Thierny încă nu sint apți de joc .Kolasinac e in cădere liberă .A avut un meci de groaza in Armenia unde alt gunner,Mky, a fost fantastic .A facut ce a vrut pe teren .Guendouzi a fost de nota 10 la debutul sau pt Franța . Nu trebuie sa lipsească din nici un meci de acum.Il aștept pe Pepe .Are de toate copilul asta .Presimt ca anul acesta va fi anul creșterii si ca ,mai apoi ,ne vom bate pt titlu .Kroenke ne-a promis ca in iarna vom fi foarte activi in transferuri .Chiar 4-5 jucatori consacrați printre care Umtiti .Sa auzim de bine ! Cum a fost la nunta ?

Lucian (1 comentarii)  •  14 septembrie 2019, 9:31

Superb, dle Paraschivescu! Si eu sunt fanul dvs , si sper/cred ca inteleg subtilitatile dvs fine. Articolul dvs nu este doar despre cat de slab antrenor e gurita, ci despre diversiunea pe care ne o serveste el sina faptului ca puteam obtine mai mult, prin comparatie, Mirel Radoi, care si a asumat intreaga vina ptr rezultatul din Dk! Ce diferenta! De fapt, ce ne dorim? Noi, contribuabilii si platitorii de taxe si impozite, dorim sa nu fim luati la misto, maltat, sa nu ni sa inchida gurita, dupa ce zilnic ni se servesc gogosi de catre politicieni, ne am saturat! Desi nu eram fanul lui Radoi( sic), am sesizat maturitatea si discursul echilibrat pe care il are in ultima perioada.Evident, asta nu inseamna nimic dpdv profesional,cum ca Radoi are mai multe cunostinte prin comparatie cu Contra sau Dan Petrescu, dar cel putin la nivel de discurs Mirel se apropie de profilul perfect de antrenor ideal(parerea mea). Edi Iordanescu ar mai fi un candidat, dar acolo mai trebuie ceva mici reglaje in luarile de pozitie si in echilibrul de care are nevoie in relatia cu actionariatul.

Observator (243 comentarii)  •  14 septembrie 2019, 11:03

@ the_gunner Nimic despre cricket, pe care nu-l urmaresc si cunosc; daca in privinta acestui sport va inteleg entuziasmul, consider concluziile dvs. despre AFC si unii jucatori un pic exagerate! Dupa 4 puncte cedate unor concurente directe (nu ma incanta deloc faptul ca n-am mai pierdut la scor pe Anfield) si prestatiile mediocre ale unor jucatori (armeanul, Xhaka, Pepe, ca sa ma refer numai la ei) ma decalar mai putin satisfacut decat dvs. de acest debut de sezon; anul trecut a fost ceva mai bine, desi am pierdut cu City pe teren propriu si in mod stupid cu Chelsea (dupa niste ratari care au fost in topul campionatului la acest capitol)! Orice alt rezultat decat o victorie in meciul de maine ma va multumi profund! Nunta aceea mi-a conditionat destul de mult vara, insa a fost reusita! O.

the_gunner (145 comentarii)  •  15 septembrie 2019, 1:18

@Observator . Va înțeleg frustrarea ,am început sezonul așa si așa .Principalul fapt e ca acum nu mai capotat in fata echipelor"mici" care ne-au distrus sezonul precedent.Am scăpat,sa zic așa,de citiva oameni care ne îngreuna statul de plata la salarii ,dar care acolo unde sint acum dau rezultate bune ,nu jucărie .Nketiah e favoritul tribunelor la Leeds,Nacho Monreal a dat golul decisiv la Sociedad contra lui Atletico,Smith-Rowe s-a adaptat perfect la jocul din Bundesliga si e un stilp de baza la echipa sa ,iar armeanul,dacă joaca cum a jucat in meciul cu BH, va fi o lovitura pt Roma .Cred ca in iarna cineva,nu știu care,va fi rechemat .Noi va trebui sa rezolvam situația lui DannyC .Ar fi o lovitura pt noi sa nu-l putem cumpara definitiv .E piesa decisivă dacă Ozil nu revine la forma anterioară.Absentele lui Bellerin,Holden si întârzierea debutului lui Thierny sint lucrurile ce ma deranjează foarte mult .Apararea noastra pe benzi e catastrofala ,iar Sokratis si-a revenit in jocul lui obișnuit ,o greșeala ,sau doua pe meci( vezi faza cu Spurs) .Am devenit primul club din EPL care acorda intrarea gratuită copiilor sub 12 ani.Au emis ID carduri in alb care for fi certificate de școlile frecventate .Era cazul si timpul sa aducem copiii pe stadion .Dupa £ 20 pe bilet e o măsura binevenita .Au creat un loc special de 100 scaune pt ei sus in tribuna si 300 in primul rind ,iar anul viitor,după repartizarea locurilor pt abonați,le vor fi rezervate 3000 . In plus ,la terenurile de antrenament un teren normal si doua mini au dat intrare liberă pt copiii de pe strada sa joace acolo .Se închiriază echipament pt £1 dacă omul nu vine cu propriile ustensile . Asta da grija pt viitorul clubului ! De acum in Islington poliția a scăpat de grija cetelor de mici fotbaliști jucând in parcurile publice . De acum numai bine si multa sanatate si nu va faceți griji.

the_gunner (145 comentarii)  •  15 septembrie 2019, 4:54

@Observator. Nu incerc sa va convertesc la cricket,dar are farmecul sau .In primul rind e un joc absurd total ,durează 5(cinci !!!) zile si se joaca pe vreme fără un strop de ploaie.Are un volum întreg de reguli si trebuie sa fi expert sa le sti pe toate.Acum a început sa folosească tehnologia modernă cu ,obligatoriu pt test meci,24 camere cel puțin sa lămurească fazele controversate .Inainte se baza exclusiv pe onestitatea jucătorilor si pe nesubiectivismul judecătorilor.Ce mai, e un joc absurd ,plictisitor si excitant totodata .Numai o minte englezeasca l-a putut inventa ,ca si rugby-ul de-altfel .Sper ca nu v-am plictisit .Toate cele bune !

Comentează