Radu Paraschivescu

Drumul din lumea sportului către lumea cărților este mai scurt decât pare. În fond, totul este o problemă de sintaxă

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Radu Paraschivescu
Ţara „nu cumva”-urilor

Campionatul înaintează spre ultimul minut al ultimei etape ca sergentul din poezia lui Alecsandri: „târând al lui picior”. E o ediţie de risc şi de asterisc, căreia i se va cuveni o notă de subsol în statistici: „Campionat început în […]

...

No panic, Man, sau „Primiţi cu fotbalistul?”

Ce rost are să vorbeşti despre un transfer după realizarea lui? E mult mai bine să baţi toba sau câmpii înainte ca el să eşueze. Asta dacă s-a pus cu adevărat problema ca un fotbalist să plece de la clubul […]

...

Vulturul a aterizat. În cap

Jucând aşa cum o face în ultimele meciuri, Lazio are şanse ceva mai mici să devină campioana Italiei decât are proaspătul candidat Kanye West să câştige alegerile prezidenţiale din America, eventual cu sloganul „Yes, we Kanye”. Elon Musk şi-a anunţat […]

...

Gripa vrajbei noastre

Sinteza cursului scurt de epidemiologie a fost rostită sâmbătă de specialistul Bogdan Vintilă: „Coronavirusul este o gripă cu un marketing foarte bun”. Pe aceeaşi logică, tigrul este o mâţă cu un marketing de poveste. Nu ucide doar şoareci, ci şi […]

...

Lecţia de sănătate

De-a nibelungul şi de-a nivelatul Germaniei, Bayern München îşi continuă defilarea. Mai sunt patru etape şi va fi din nou campioană. Clar, curat, fără scenarii de tipul „Ce-ar fi fost dacă?”. Şansele celorlalte echipe la titlu sunt astăzi fantezii aritmetice.

[…]

...

Pierdut demnitate, declar nulă

Mircea Rednic se întoarce la Dinamo. Bravo şi păcat

Permalink to Pierdut demnitate, declar nulă
luni, 15 octombrie 2018, 9:02

Când a scris „Mitul eternei reîntoarceri,” Mircea Eliade nu s-a gândit la antrenorii români care se întorc la echipele de unde au fost demişi. Pe de o parte, Eliade avea alte preocupări. Pe de alta, eterna reîntoarcere a antrenorului nu e mit, ci realitate. Există o serie de oameni dispuşi să facă tabula rasa de dragul unei noi încercări. Gata să-şi suspende trecutul odată cu demnitatea.

Când revii a treia, a patra sau a cincea oară la comanda tehnică a unei echipe, miroase a mocirlă. Citeşti lista şi oftezi: Hizo, Lăcătuş, Andone, Rednic, Ţălnar, Mulţescu etc. Li se adaugă Antonio Conceicao, semn că le putem servi uneori drept sursă de inspiraţie străinilor. Sigur, există şi pe afară câte un Mourinho care se întoarce la Chelsea, dar o face după ce ia Liga Campionilor cu Inter şi campionatul cu Real. Însă ceea ce în alte zone e excepţie în România e deja obicei. Asta ar trebui să provoace usturimi de conştiinţă celor în cauză şi o discuţie despre felul cum pot fi ajutaţi antrenorii români să-şi păstreze spinarea dreaptă.

Sprijin pentru onoare
Trebuie umblat în acte, de bună seamă. E nevoie de rescrierea unor articole din Regulamentul privind activitatea antrenorilor, unde buna intenţie a măsurilor are uneori efecte paradoxale. Ea îi ajută mai degrabă pe patroni decât pe antrenori, mai ales pe cei care sunt la al doilea contract dintre cele două permise per sezon cu echipe din Liga I.

E de presupus că trebuie revăzute atent şi contractele de muncă ale antrenorilor, fiindcă încă există tehnicieni care acceptă prevederi care le periclitează munca şi le surpă autoritatea. Însă cel mai complicat de articulat e cadrul care împiedică abuzul de putere, bunul plac şi reflexele de plantator ale anumitor patroni. În mod normal, aici ar trebui să intervină educaţia, logica şi cultura relaţiilor cu semenii, ceea în destule cazuri e utopie pură.

La mulţi ani şi drum bun
Mircea Rednic nu revine la Dinamo după ce a bătut Barcelona în finala UCL şi pe Bayern în semifinale. Omul se întoarce după concedierea de la Al Faisaly. Faptul că eşti perceput ca salvator al lui Dinamo după o victorie în cinci meciuri la arabi spune multe. Şi despre Dinamo, şi despre Liga I. Rednic este un antrenor priceput şi inteligent, mai ales la noi. Face antrenamente variate şi plăcute, are idei, simte valoarea jucătorilor, ştie s-o sporească.

Însă asta nu acoperă mizeria de care a avut parte Niculescu, uşurinţa şi viteza cu care a fost pus pe liber. În plus, Rednic trebuie să fie el însuşi pregătit, în caz de eşec, pentru tratamentul de care a avut parte predecesorul. Atenţie mai ales la 9 aprilie, ziua de naştere. George Copos l-a demis cândva de la Rapid tocmai când i se pregătea tortul. Ce-i drept, cu un buchet de flori.

Comentarii (79)Adaugă comentariu

Flaviu (4 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 9:53

Cu respect domnule Radu , va atrag atenția ca Rednic nu are nici o treaba cu ceea ce i s-a întâmplat lui Niculescu . Părerea mea este ca Niculescu s-a aventurat preluând un lot conceput de altul și cu probleme de rezultate și de grup. Pe de alta parte , cred ca Rednic a profitat și a obținut abia acum ceea ce ceruse in mandatul precedent. Manageriatul sportiv al clubului. Mai rămane sa-l ajute și rezultatele.

octavian (1 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 10:12

Redinc le are pe toate, dar are ceva necaz cu caracterul in fond scopul scuza mijloacele.

Eu1983 (1 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 10:35

Domnule Radu aveti perfecta dreptate ,demnitatea se intalneste tot mai putin in fotbal si nu vorbesc doar despre fotbalul din Romania.Cazul cel mai notorietate si lipsit de deminitate e antrenorui Lopetegui,desi trebuie sa pastram proportiile.

Andrei (25 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 10:39

De cat timp cuvantul "onoare" mai are vreo semnificatie in peisajul fotbalului romanesc ? Mircea Rednic este un antrenor bun care era liber de contract si am senzatia ca Niculescu fusese deja demis de Negoita inainte sa semneze Rednic...de verificat. Va priveam aseara dezamagirea de pe chip legata de meciul Nationalei cu Serbia....va intelegeam perfect, aceleasi trairi le aveam si eu. Nu am vazut niciodata un joc atat de prost pe teren propriu, o echipa dezlanata, fara ambitie si fara orizont, fara scheme de joc sau vreo tactica anume. Continui sa afirm ca antrenorul Contra nu are nicio viziune si nicio treaba cu meseria de selectioner...nu il recomanda niciun rezultat notabil pe la vreo echipa de club, iar la Dinamo a lasat haos atunci cand a plecat.

Ardeleanul (19 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 10:42

Drept! A accepta, când tu știi că antrenorul actual o fost abia instalat, nu denotă multă camaraderie. Dar na, la el era de așteptat, îl știm.

Cris (5 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 10:51

Mda! Gresiti comparand antrenorul Rednic cu antrenori de succes international. Rednic, ca antrenor, nu ar avea cum sa joace vreodata o finala de UCL. Nici el si nici un alt antrenor roman in momentul de fata. Prin urmare, filonul articolului isi pierde esenta. Pe de alta parte, este logic ca daca ar fi ajuns intr o finala UCL, sub nicio forma nu ar mai fi avut cum sa ajunga antrenorul lui Dinamo, echipa pe locul 12 in Romania. Situatia lui Dinamo este dezastruoasa si, avand in vedere pericolul de a-si pierde identitatea (nu doar „demnitatea de club”, schimband antrenori frecvent, chiar umilindu-i ), i se scuza orice mijloc pt a-si atinge scopul legitim, acela de a incerca sa revina in pozitia reclamata de nume, traditie, istorie, FANI. Inclusiv prin profitarea de ocazia de a-l readuce pe banca pe antrenorul in activitate cel mai titrat din Romania, ultimul cu care a reusit un parcurs onorant in conditii de austeritate financiara.

aciduzzo (101 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 11:00

Galeria Rapidulu...alti oropsiti ai destinului.....cu multi ani in urma...... ,, IN CIUDA ASTEPTARILOR TALE MURDARE, PENTRU NOI *** IN CONTINUARE''....cine a vandul o data....vinde de 1000 de ori.....cine a tradat o data ...tradeaza de 1000 de ori......Strambu...marele Stramb.....un mediocru si ca antrenor dar mai ales ca jucator....un duzinar.....ca fotbalist n-a fost nici pe sfertul lui Multescu si nici pe jumatatea lui Marin Dragnea..... Cat despre nationala noastra de duminica.....zero valori, zero putinta, zero stiinta. zero rezultate....zero antrenor!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Poli 21 (3 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 11:06

Acest individ nu a pierdut nimic, el nu a avut niciodata demnitate.

Bozo (5 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 11:27

Antrenorul este un calator, primul sacrificat in caz de rezultate slabe. Faptul ca antrenorii pleaca si (re)vin nu este o dovada a lipsei de demnitate. Este doar o consecinta a faptului ca proprietarii si managementul cluburilor sunt nerabdatori in a atinge un minim de performanta, sunt inconsecventi si nu aleg mereu antrenorii in mod inspirat. Rednic la Dinamo este o oportunitate pentru club de a avea un antrenor "cu carte" si cu expertiza dovedita. Rednic revine la Dinamo nu din lipsa de demnitate ci din dorinta de a mai construi ceva pentru clubul la care a performat amar de ani. Si acum revine in conditiile lui. Si cred ca orice antrenor trebuie sa evalueze ofertele fara patima si sa alega ceea ce i se potriveste cel mai bine intr-un anumit moment. Nu vad de ce de ex. Tucudean, Marica, Tamas si Gnohere au demnitatea imaculata dupa trecerea de la Dinamo la Steaua, sau armata de jucatori ce dupa experiente efemere la export si se reintorc la echipele de la care au plecat. De ce antrenorii precum Rednic ar trebui sa fie demni in a refuza echipele pe la care au mai fost. Din aceeasi pasiune pentru club si meserie multi antrenori au avut reveniri la cluburi mai mari decat cele romanesti...Hitzfeld la Bayern (si asta dupa concedierea/pensionarea anticipata din postura de castigator al CL, campionatului si cupei), Del Bosque de trei ori la Real Madrid...apropo, la lista de antrenori romani l-ati uitat pe Ienei care a fost de vreo 5 ori la Steaua, Piturca de vreo 4 ori la Steaua si de trei ori la nationala samd. Asta e viata antrenorilor, demnitatea lor sta in modul in care isi fac meseria si respecta fotbalul iar nu in suparari eterne de domnisoare de pension. Daca managementul de la Dinamo avea cat de cat profesionalism atunci ori il mai tineau un pic pe Bratu, ori puneau o conudere tehnica interimara pana gaseau solutia buna. Au procedat urat cu Niculescu, dar nici Claudiu nu dadea semne ca ar putea revitaliza echipa, a continuat cu aceleasi maini moarte pe teren si a obtinut rezultate in linia Bratu.

Urod (17 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 11:29

Niculescu nu avea forță sa o scoata acum pe Dinamo... Are ceva in atitudinea lui care spune asta. Corect, nu este deloc plăcut, dar el pur și simplu nu trebuia numit.. Aici o fost greseala, care poate fi si din cauza lipsei de experiență a lui David. Dinamo era pur si simplu la retrogradare iar atitudinea lui Niculescu arăta NEPUTINȚĂ... Trebuia facuta urgent o miscare cat nu este prea târziu si a aparut aceata oportunitate cu Rednic. Rednic, nu este Guardiola, dar are mult mai multa experienta pt a redresa o situație, iar nedreptatea care i s-a facut si lui in mandatul trecut (vezi 2000 de euro), poate fi reparată acum. Poate ca Dinamo a invatat din greseli si va aduce de-acum numai antrenori consacrați... Dinamo nu este echipa la care antrenorii sa castige experienta, ci trebuie obligatoriu sa fie antrenori consacrați si cu rezultate. Rezultatele de la arabi nici nu conteaza, sa aiba rezultate in Romania este important. Iar Rednic in mandatul trecut a facut si echipă, si bani pt club. Atunci a fost greșeala, pt 2000 de euro... In rest, lumea fotbalului, nu este o lume plina de caracter, nici la noi si nici in alta parte. Adevarat este că,, la noi", arată ca,, la noi"... La nimenea...

Spectator (1 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 11:45

Cea mai buna veste pentru Negoita. Daca a asteptat cu nerabdare un demis la arabi, ce sa mai spunem, unde a ajuns fotbalul nostru. De fapt sa nu uitam de ce a plecat de la o echipa mediocra din Belgia. Probabil si Dinamo va urma traseul altor echipe de traditie care au luat-o la vale. Jocul echipei reprezentative arata clar declinul activitatii forurilor de conducere ale fotbalului.

scorilo (5 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 11:45

Peisajul fotbalistic nu poate fi desprins din întregul numit societate. Problema absenței demnității la români e una veche și extrem de răspândită. Mai grav, e în trend. E văzută chiar ca o soluție de îndreptare a mersului nostru întortocheat prin istorie. Să ne ploconim și să ne pârâm la Bruxelles, să ne întrecem în slugărnicie. Să producem partide noi, pentru a scăpa de cele vechi și corupte, a căror deviză să fie "Dumnezeul nostru e UE". Cui nu-i e rușine cu europarlamentarii, cu politicienii noștri, în general, de felul în care ne reprezintă în lume, să ridice mâna sus! Dar presa? Câți oameni demni sunt în presă? Acum câțiva ani, AMP era pusă la index, din cauza jignirilor la adresa jurnaliștilor. Astăzi i se pescuiesc cuvintele din gură de zici că-i Minerva. Giovani Becali? A scuipat un jurnalist în timpul emisiunii, în direct. Câți dintre confrații victimei au renunțat la rating în favoarea unei probe de demnitate profesională- eliminarea agresorului din spațiul public? Privind astfel lucrurile, lipsa de coloană a oamenilor din fotbal e pistol cu apă.

drucker (2 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 11:46

Dar d-voastra care scrieti la un ziar ce amesteca sportul cu cancanuri de doi bani ,ce demnitate aveti ?

custov (5 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 12:07

Radu ,vad ca esti foarte priceput la toate ,politica ,industrie,delicatesuri,muzica ,sport desi esti cam grasut dar de data asta ai gresit scriind urat din punctul meu de vedere despre REDNIC.Inchei prin a-ti spune ca esti mai STRAMB decat MIRCEA REDNIC ,care din fericire pentru noi e mai DINAMOVIST decat tine POLIST.

cn (8 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 12:36

Am doua observatii. Prima e legata de logica articolului, anume ca Rednic nu are demnitate pentru ca s-a intors acolo de unde a fost demis. Se omite ca s-a intors in conditiile lui, deci victorios; cel mult s-ar putea zice ca Negoita nu are demnitate si a cedat unor pretentii la care a rezistat acum un an si ceva. A doua e legata de mitul calitatii morale indoielnice a lui Rednic. Cum oare stiu toti chibitii asa bine caracterul lui Rednic, ce anume il face 'stramb'??? Mie mi se pare mai curand o neglijenta a lui in a-si construi o imagine pozitiva. Si pe urma, vrem (sunt dinamovist) un antrenor bun, inteligent, haios si dinamovist, sau pe Maica Tereza?

?????? (72 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 12:53

@În spețe precum cea a lui Niculescu considerați că ar trebui sancționați cei ce au decis rezilierea contractului, referitor la regula celor două contracte pe sezon ?

Alex (1 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 13:29

Cred ca a fost invers. Barca in semifinale si Bayern in finala. De Mourinho era vorba presupun. Trebuie sa fie tare mandru de comparatiile cu antrenorii din Liga I.

cortes (11 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 13:54

Niculescu are calități de antrenor, dar în momentul ăsta era imncapabil să scoată Dinamo din criză. Niculescu nu are experiența necesară. Rednic are autoritatea și abilitatea de a redresa Dinamo. Întoarcerea lui Renic este însă neașteptată, având în vedere conflictul public cu Negoiță, S-au împăcat ei rușii cu americanii (drept e că nu de tot). E de apreciat când oamenii găsesc căi de comunicare și capacitatea de a ajunge la un compromis. Nici Rednic nu este un antrenor atât de mare cum are el impresia. Rednic a schimbat foarte multe echipe și nu a reușit să rămână prea mult într-un loc. De asta nici nu mai are rezultate. La Dinamo Rednic poate construi ceva pe termen lung, dacă nu se mai ceartă cu Negoiță sau dacă nu mai visează la caii verzi, de pe pereții din Belgia. Mare majoritate a dinamoviștilor îl susțin pe Rednic, cu toate defectele lui. Am un mesaj și pentru colegul Custov. Prietene, ce legătură are faptul că Radu Paraschivescu este ”un pic grasuț”, cu faptul că scrie despre sport? El trebuie să scrie, nu să facă sport. Eu dacă nu am voce nu pot să comentez un spectacol de operă? Ziariștii trebuie să fie tipi astenici sau chiar cu profil de culturiști? Mai degrabă aș aprecia că un scriitor talentat comentează fotbalul.

Emilian (15 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 13:57

Am ajuns sa-mi fie rusine ca sunt dinamovist! Dupa ce echipa a ajuns la un nivel valoric extrem de scazut zbatandu-se in subsolul clasamentului, clubul a ajuns sa-si piarda orice demnitate, facand lucruri de toata jena! Iar Rednic nu trebuia sa accepte acest post, trebuia sa se puna si el in papucii lui Niculescu! Un club care face asa ceva nu este de incredere, iar Rednic trebuia sa stea deoparte de mizeria asta!

gabriel63 (1 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 14:35

Sunt locuri catre care ,avand o dragoste profunda , nu mai rationezi foarte tare cand accepti sa te reintorci ; acestea sunt cazurile lui Rednic si Niculescu. Daca se poate face un repros in aceasta situatie , hai sa-l facem ,dar niciodata nu ar trebui introdus in discurs termenul de DEMNITATE. Decat doar daca esti anti-DINAMO , in situatia asta se justifica...

daniel (17 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 14:46

cati antrenor cu coloana vertebrala cunoasteti in fotbalul romanesc? pana si Mircea Lucescu, s-a reintors in Turcia (de, la nationala, nu la vreun club), intr-o situatie proasta a echipei lor, situatie, pe care a ,,prostit-o" si mai rau. ei, mai primeste ceva bani, dar isi sifoneaza prestigiul, in mod serios....

Marius (1 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 14:46

Tu te pricepi la toate precum Monica Tatoiu. De la cum joaca actorii in reclamele din RO la alegerile antrenorilor de fotbal din liga 1. Cate un pic din toate, nimic in general, parerolog de profesie.

dan b (17 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 15:06

Rednic este singurul antrenor pe care Hagi l-a atacat pe motiv de... caracter. "Noi ii spuneam Strambu..." Asta arata ceva.

custov (5 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 15:13

cortes, apreciez ce ai scris cu un singur amendament ,poti scrie de un spectacol de opera daca esti calificat in ale muzicii daca nu scrii daca a fost sala plina ,daca a fost imbracata corespunzator audienta dar nu scrii daca a fost interpretata bine PARTITURA !!!!!!!!!!!!!!GRASUT in afara de faptul ca nu am pus in ghilimele cum ai facut dumneata ,m-am referit ca el nu ara nimic in comun cu acest sport in care mingea nu e GRENADA .In rest sper ca MIRCEA REDNIC sa ramana antrenor al acestei echipe si dupa ce era negoita APUNE(a distrus DINAMO).

Ion Ion (5 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 15:15

Ce vreţi? mă cheamă Strâmbu. Am pus o strâmbă şi sunt la Dinamo. Vom vedea ce va fi, prima chestie am făcut-o, sunt antrenorul lui Dinamo.

mg (227 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 15:32

..acum vreo 10 ani, la un meci Rapid-Oţelul, Lazăr cade în careu la un contact cu Bourceanu şi arbitrul fluieră prompt penalty pentru giuleşteni. Lazăr se ridică şi-i spune fluieraşului că n-a fost fault. Penalty-ul este anulat. Gestul e memorabil tocmai pentru că e unul din rarele cazuri în care demnitatea a primat. Pentru că în rest.. Românii noştri se calcă-n picioare şi ca să atingă primii Moaştele Sfintei Parascheva. Rednic(şi el..) "a ales ce e mai bine pentru familia lui" E clişeul la zi, în lumea fotbalului nostru. S-a cam dus valoarea, dar am câştigat în pragmatism. Da' nu-i nimic, vine iar primăvara şi vom revedea (a câta oară ?..)cu nostalgie, finala de la Sevilla. Poate ne dau şi meciurile naţionalei cu Argentina şi Columbia, că ăsta cu sârbii a fost prea eroic..

st.il. (5 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 15:40

Felul în care folosiți "verbul" este absolut cuceritor, vă admir eleganța expresiei care induce, fără dubii , la un caracter deosebit . Revin la subiect. Maestre drag , trăim în economia "din" și nu "de" piață , nu mai vorbim de principii , foamea tâmpește la fiecare pas , noțiuni ca: mândrie, orgoliu profesional, competiție onestă ș.a. pălesc în fața simbolului aiuritor al zilelor noastre...€ !...Ce ne mai rămâne așadar ?. Mocirla (care ptr. unii înseamnă nămol vindecător!) în care te poți bălăci la nesfârșit sau...nu !. Chestie de opțiune a fiecăruia , nu-i așa ?...

Observator (243 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 15:54

@ Bozo Parca Heynckes a fost pensionat dupa ce a castigat tot in 2012/13 si i-a lasat locul lui Guardiola, nu Ottmar Hitzfeld! Si Hitzfeld a castigat Ch. League, dar in 2000/01, cu 3 ani inainte de a se desparti pentru prima oara de club! A revenit pentru un an (2007/08), insa n-a mai castigat decat Bundesliga si Cupa Germaniei! O.

Lestie (4 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 16:23

Rednic nu va da niciodata un astfel de anunt la mica publicitate, pentru simplul motiv ca nu are demnitate. Cum sa aiba demnitate cand nu are caracter? Omul asta seamana foarte mult cu Mircea Lucescu (nu fizic!), cu deosebirea ca nu are nici pe departe realizarile mentorului sau.

jiji (1 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 16:32

Domnule Paraschivescu stiti porecla domnului Rednic?

bogdan (1 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 17:31

Sincer sa fim, in halul in care este fotbalul romanesc in general si Dinamo in special, nu mai este loc de "onoare", "demnitate" si alte cuvinte grele de dictionary..haideti sa lasam vorbele mari, da? Dinamo cu Bratu sau Niculescu, cu tot respectful pt trecutul lor dinamovist erau in traseu clar pt retrogradare. De ce ai ajuns sa angajeze asa antrenori fara pic de experienta cind nici lotul nu ajuta pt ca nu sunt bani? Simplu..nu era altii mai buni dispusi. Acum s-a deschis o portita si au facut bine ca l-au luat pe Rednic. Daca a invatat ceva din esecurile pe linie, *** trebuie sa stea departe de echipa cel putin pina in vara si sa ii dea credit lui Rednic. Este clar ca e cel mai competent antrenor din campionat si are si talent sa inventeze jucatori pe care nu ii vede nimeni, mult peste ce pot altii. Chiar daca nu prinde play off-ul Rednic trebuie lasat in pace nu pt ca nu are hibe dar pt ca, simplu, nu exista NICI o varianta comparabila, nu mai vorbim, mai buna... in iarna adduce 4-5 jucatori no name din care garantat 3 vor confirma si in 2 ani se iau bani buni pe ei, una va fi Ok si unul nu, cam asta e rata lui Rednic, ceea ce in momentul de fata e parfum pt Dinamo..cam asta e, lasati "demnitatile" ca astea au disparut de mult. FCSB si CFR domina fotbalul romanesc de 10 ani si se poate vorbi de asa ceva acolo? Cu Jiji, MM, Lutu si o armata de "antrenori" ? Sau cu "Dr." de la Cluj? Pai acolo nu e carusel si circ pe fata?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

geo (1 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 17:45

Un articol care nu-i face cinste dnului Paraschivescu ,sincer il credeam mai istet sa nu-si arate si el rautatile,nu are dreptate nici1% din ce spune despre Rednic ...este doar rautate din partea unuia care se vroia mai destept decat altii,din pacate si el este tot un ...............

?????? (72 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 17:50

Opinați că la Dinamo Mircea Rednic are "nobila menire" de ai arăta lui Negoiță că este un finanțator priceput la fotbal ?

Marcel Pușcaș (1 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 17:50

Domnule Paraschivescu .... sunteți Luțu 3?

Cosmo (22 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 18:06

@custov, n-o fi având Radu paraschivescu o fizionomie de macho sportiv, asa e, dar e cel mai bun, de departe imho, comentator și observator al fenomenului din online și studiouri TV.

Cristian (5 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 18:38

Cosmo, „cel mai bun, de departe imho, comentator si observator al fenomenului din online si studiouri TV„ reprezinta o declaratie cel putin subiectiva (si nitel „intima”). Basca nefondata, prin simplul caracter relativ al „celui mai bun...”!

custov (5 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 19:03

cosmo,pe langa ca nu ai inteles nimic din ceea ce am spus eu ,MIRCEA REDNIC a spus ceea ce avea de spus la conferinta de presa ,si eu credeam ca paraschivescu cu p mic e barbat ,pentru ca nu ia spus lui MIRCEA in fata ca e nustiu cum si afacut un editorial e o MUIERE fara.....nu mai scriu!!!!!!!!!!!!cosmo mare atentie cand citesti!!!!!!!!!!!!!!!

custov (5 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 19:11

Imediat am acceptat oferta. Prefer să fiu un antrenor fără demnitate sau fără onoare cum s-a scris și să vin să-mi ajut clubul care e într-o situație mai delicată. Aici nu e vorba de demnitate sau onoare, ci de respect. Un club care mi-a dat atâtea satisfacții, care m-a ajutat să fiu om. Dacă noi cei care am jucat aici nu spunem da, atunci cine s-o facă? exact ce ti-am spus paraschivescule ,dacal sunai inainte de ascrie ineptii mare filosof erai ,si nici grasut nu te faceam .Nu prea meriti respect iar demnitate nu ai nu o mai declara nula.

Unu’ (1 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 19:21

Trist ce a facut Rednic, mai ales ca Niculescu i-a fost aproape, a fost unul din cei care l-au facut mare pe Rednic(vorbim de sezonul 2006-2007 cand Dinamo defila). Rednic vorbeste ca fost mazilit de altii, deci e normal sa faca si el unuia care i-a fost alaturi. In fine, pacat de Niculescu, omul are mult bun-simt pentru ce se intampla in fotbalul romanesc. Iar fanii lui Dinamo se bucura de parca a venit Guardiola , uitand ca in cateva saptamani au fost maziliti Niculescu, Danciu si Bratu (hai sa zicem ca Bratu nu e dinamovist).

toto (1 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 19:37

Nu cunosc caracterul domnului Rednic, dar o sa-i scoata pe Dinamo din ***. Daca au rabdare cu Rednic, in doi-trei ani, Dinamo termina in primele 3!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

axel (12 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 19:55

V-a raspuns suficient de bine dl. Rednic in cursul conferintei de azi. Exista persoane limitate, care dintr-o razbunare personala ar fi gata sa stea pe margine "sa le arate el c-a avut dreptate" si oameni care nu tin cont de alte lucruri cand ceva ce ei iubesc e in primejdie. Eu am inteles, dumneavoastra faceti parte din prima categorie si sunteti mandru de asta. Prin comparatie cu cate lucruri anapoda se petrec in Romania, asta chiar pare in regula...

Dan (1 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 20:42

D-le Paraschivescu, se parea ca puteti mai mult. Ati gasit cel mai "potrivit " moment sa va luati de Rednic, cel care accepta sa preia o sarcina ingrata intr-un moment limita al istoriei acestui club subfinantat, submanegeriat si subapreciat. Probabil ca in acceptiunea dvs. fcsb-ista o coborare pe toboganul rusinii era mai demna decat o acceptare a riscului. Asa este. Unii oameni isi pierd demnitatea luptand cand nu mai este nicio speranta iar fripturistii o recastiga atunci cand corabia se indreapta spre liman. Va apreciez ca scriitor dar judecand dupa ce ati scris aici prefer sa uit repede. Pacat!

custov (5 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 20:45

pentru paraschivescu. “A fost cu noroc, mare noroc, Mircea Rednic e antrenor şi om în primul rând. Este mare noroc pentru Dinamo că a fost liber pentru că dacă rămânea ce era era Diviza B cu siguranţă. Revenirea lui Mircea Rednic, salutată de Cornel Dinu Domnul David nu a putut să rateze această oportunitate, singura care poate fi salvatoare pentru Dinamo în acest moment. Eu l-am avut şi jucător pe Mircea, nu a avut calităţi deosebite, dar a fost un tip inteligent, care astăzi a dat un exemplu, o pildă de inteligenţă şi ataşament faţă de Dinamo.

?????? (72 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 21:31

Ați zice că domul Cornel Dinu deja i-a zis lui Rednic cine este bun și cine nu este bun la Dinamo și probabil mai are și alte observații anterioare , așa cum ar mai putea fi și alte observații viitoare, despe jucători și jocul echipei ?

axel (12 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 21:32

Fara nicio legatura cu critica articolului, cautatura Dvs. din poza de langa articol imi aduce aminte de Scufita Rosie. Dvs. sunteti fix lupul in aceasta pCza, dupa cum va uitati peste ochelari. chiar imi imaginez cum pe langa poza aveti niste labe imblanite pe care le scoateti peste plapuma.

Teacher12 (56 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 21:44

Hai să-l lăsăm pe om să-şi facă treaba, până la iarnă, şi pe urmă vom vedea. Deşi, pe la noi se spune că din *** nu poți face bici. Dacă Rednic poate, bravo lui, dacă nu, chemăm Smurdul. Pe cel adevărat.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Maxentiu (17 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 21:53

Cind ai pe masa un pacient muribund pe care nici un medic nu-l mai poate salva, apelezi in disperare de cauza si la leacuri babesti. Cam asta e situatia lui Dinamo acum. Un club cindva glorios care moare lent si urit.

Cosmo (22 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 22:33

Custoave, nu e nevoie de prea multa atenție pt a observa ca ai oparere bună despre dinamoviști și proasta despre ceilalți.

mordved (3 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 23:35

Sunteti foarte exigent cu demnitata lui Rednic si cu tot ce inseamna Dinamo. Participarea bine renumerata de la emisiunile moraresti obliga. Nu ar fi mai rezonabil, in spirit evanghelic sa nu judeci pentru etc? E trist ca informatia si educatia nu va impiedica de la astfel de derapaje. Cata barbatie!

motanul incaltat (65 comentarii)  •  16 octombrie 2018, 1:53

Daca chiar credeti ca Dinamo isi permitea altceva decit un antrenor demis de la arabi va inselati. Eu insa merg putin mai departe: Nu va face absolut nimic la Dinamo, va fi dat afara si apoi va ajunge la echipa nationala de unde Contra va fi demis din cauza rezultatelor penibile.

Comentează