Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Turiştii

Dinamo a decontat la Atena greşeli mai vechi şi mai noi

Ştiind că-i trebuie neapărat victorie la Atena, dar nu cu 1-0, Ţălnar a recurs la o formulă ofensivă. L-a preferat la mijloc pe ivorianul D. Kone, iar în flancuri […]

miercuri, 16 decembrie 2009, 11:15

Dinamo a decontat la Atena greşeli mai vechi şi mai noi

Ştiind că-i trebuie neapărat victorie la Atena, dar nu cu 1-0, Ţălnar a recurs la o formulă ofensivă. L-a preferat la mijloc pe ivorianul D. Kone, iar în flancuri i-a trimis pe mînjii Torje şi Alexe, aşteptînd de la ei un plus de viteză. În parte, a şi obţinut-o, nu atît însă cît şi-a propus deoarece cei  3 au stat majoritatea timpului la cutie. Au mai închis, dar nu şi atacat. Alexe chiar deloc, el mulţumindu-se să facă figuraţie. Şi mai trist e că, surprinzător, M. Niculae şi A. Cristea s-au dovedit la fel de neputincioşi!

De-a lungul primei reprize, desfăşurată sub semnul unei uşoare dominări a gazdelor, căreia oaspeţii i-au răspuns cu bara lui N’Doye, se părea că Ţînţarul a găsit ce-a căutat. Pe un teren noroios, Dinamo n-a rămas datoare. Dimpotrivă, a evoluat uneori mai bine decît în partidele din Liga I, mai înfipt.

După pauză, intrarea lui Ad. Cristea a înviorat jocul „cîinilor”, ai căror suporteri au început să creadă că s-ar putea reedita miracolul de la Liberec. Numai că, din păcate, istoria nu s-a repetat. A fost suficient ca Dolha, jenat de Cisse, să scape mingea în faţă precum săpunul în baie pentru ca Rukavina să speculeze gafa şi să îngroape speranţele bucureştenilor. Pe fondul unui fotbal de contre, au urmat bara lui Tamaş, ratările lui Ad. Cristea şi Cl.Niculescu, pe ultima scria gol!, dar tot Panathinaikos a marcat, ba încă de două ori. Indiscutabil, un succes meritat.

Putem zice că dinamoviştii au avut şi un pic de ghinion şi că diferenţa de scor e exagerată. Adevărat e însă că nu aseară au pierdut ei calificarea, ci mult mai devreme. Aseară au plătit și pentru greșelile mai vechi. Ca să se repete, istoria mai trebuie şi forţată, ceea ce băieţii lui Ţălnar n-au reuşit. S-au ales însă cu ceva de la Atena, au suit pe Acropole şi au vizitat Parthenonul. N-au plecat ca turişti, dar s-au întors aşa!

Comentarii (15)Adaugă comentariu

bogdan (18 comentarii)  •  16 decembrie 2009, 23:39

Corect, Dinamo desi a jucat chiar bine azi, nu are fata de Europa, echipe solide din Turcia, Grecia, Austria ne fac viata grea, sa fim seriosi, avem noi un Harry Kewell, un Cisse ?? Romania in general a regresat enorm in ultimii 2-3 ani consecinta fireasca a „managementului” la misto si numai pe luate. Se platesc deconturile pt conexiunile cu verii Becali, pt aranjamentele din anii trecuti, pt politica de transferuri falimentara. Cind schimbi 3-4 antrenori pe tur si nu ai nici disciplina nici respect in club, e firesc ce se intimpla. Il auziti pe Borcea acum cu declaratiile sforaitoare? O sa vedeti alt Dinamo in 2010, zau, cum ? Revine Netoiu cu 2 milioane sa-i scoata la liman pe 6 luni, cu Cirtu la remorca si alte noi intrigi si scandaluri intre actionari ? La mai mare!

Suporter (6 comentarii)  •  16 decembrie 2009, 23:50

La 3-0 este greu sa dam vina pe ghinion. Mai ales dupa celelalte meciuri de pana acum. Dezamagitoare toate echipele Romanesti din Europa League, mai mult decat in orice an de pana acum.

Miky (34 comentarii)  •  16 decembrie 2009, 23:57

Comentariu corect, dar astept enumerarea greselilor si numele vinovatilor! Urgent!

redogforever (1 comentarii)  •  17 decembrie 2009, 0:03

Nea ovidiuuuu…Pentru cultura ta generala dupa primul gol primit ecuatia calificarii era neschimbata.Dar asta e cand bifezi articole la norma.

Dimanovistul (40 comentarii)  •  17 decembrie 2009, 0:09

Eu zic ca Dinamo a jucat bine, insa tind sa va dau dreptate domnule Ioanitoaia, in fotbal ca si in viata, totul se plateste, asta intamplandu-se si aseara. Pacat de ratarea lui Claudiu Niculescu si de gafa lui Dolha, pacat ca Dinamo nu s-a ales cu mai mult decat vizita la Pantheon.

stelian (148 comentarii)  •  17 decembrie 2009, 0:10

Frumos meci! Din pacate, tin sa cred ca astfel de meciuri sunt doar niste intamplari si nu rezultate ale unor pregatiri meticuloase. ce folos ca a fost un meci frumos daca rezultatul final nu e cel dorit? Fotbalistii nostri sunt consecventi doar in turism, ca in performanta s-a vazut….

alb-rosu_in_VN (171 comentarii)  •  17 decembrie 2009, 1:14

Infrangerea e infrangere, poate cam severa. Asta a fost. In ciuda scorului, mie mi-a placut Dinamo. A incercat sa joace fotbal dupa puterile ei, pe un teren foarte greu. Daca jucam asa si in meciurile de acasa cu Galatasaray si Panathinaikos cred ca aveam o soarta mai buna. Pacat ca multi vor pleca, echipa incepuse sa se lege. Avem cativa jucatori de clasa, altii mai modesti. Tamas a facut un joc f bun. I-as mai remarca pe Moti, Ad. Cristea, N’Doye, Zicu. Submediocri Alexe, Torje, Andrei Cristea, chiar si Niculae, adica oameni pe care ne bazam. Ma asteptam ca cei cu talie mai mica sa zburde pe un astfel de teren. Torje e un fotbalist mediocru. Daca nu invata sa centreze poate sa se lase de fotbal. La fel, e pacat ca nu avem un fundas stanga care sa centreze cu piciorul stang. In fotbalul de azi daca nu centrezi de pe flancuri n-ai sanse. Ati vazut ce centrare a dat grecul la primul gol si din ce pozitie! L-a pus in mare incurcatura pe Dolha, care a comis-o din nou intr-un meci decisiv. Din pacate. Imi place Dolha ca om, dar cred ca Matache merita mai luta incredere. Ne-a scos de fiecare data si cam are si noroc, ceea ce lui Dolha ii lipseste. Am facut o impresie decenta cred, scorul e exagerat, dar am fost nevoiti sa iesim la joc. Panathinaikos e o echipa buna. Calitatea jucatorilor lor e indubitabila. Au facut niste preluari imposibile chiar si pe un astfel de teren. Trebuie sa recunoastem ca la ora asta grecii sunt mai puternici, calificarea lor e meritata. Asta e. Cred ca daca Dinamo va face acelasi joc bun ca azi si in returul de campionat, avem sanse la titlu. Se poate, chiar si cu Talnar antrenor. Si Talnar e ghinionist, l-am vazut cat se consuma pe margine la unele executii proaste. Aici intervine calitatea jucatorilor. Am avut ghinion si cu terenul, nu credeam ca poate fi atat de prost. N-a fost sa fie. Poate la anul.

Bulla (17 comentarii)  •  17 decembrie 2009, 4:11

Dinamo n-a facut un joc rau, din contra! Pacat ca jucatorii au aratat inima numai in ultimul joc al sezonului! Ce se va intimpla in iarna, o sa fie tragic, daca luam in serios declaratiile conducerii: singurul actionar care mai are bani, Turcu, s-a hotarit sa nu mai finanteze un joc pe care-l joaca altii, el fiind simplu spectator. Vrea acum sa devina eminenta cenusie a clubului! Rezultatul va fi pe masura! ALELUIA!

Bazil (167 comentarii)  •  17 decembrie 2009, 9:06

Dupa ce Dinamo a fost masacrata – in presa, pe teren, de arbitraje jenante, in vestiar, de „actionari” scelerati si ,in toto, de fluctuatiile si mediocritatea bancii tehnice, ne mai miram c-au fost „turisti”? Echipa a jucat ce-a putut si in fata unor greci modesti, a ratat mult prea mult. Nu se putea ca attea loituri miselesti, deliberat administrate, sa nu lase urme.
Dupa ce a pierdut nu stiu cate puncte datorita unor arbitraje ostile, toata lumea e acum fericita ca Dinamo se afla pe locul – opt? Dinamo traieste, in mic, tragedia acestui popor, condus de ticalosi si damnat la mizerie.
Macar, intr-o grupa asa-si-asa, a facut sase puncte; Steaua nu a reusit sa bata nici macar Tiraspolul!

Viorel (27 comentarii)  •  17 decembrie 2009, 11:35

Desi au pierdut, mie DInamo mi-a lasat o impresie buna, cred ca au avut si ghinion, insa cu Talnar in frunte cred ca vor creste si vor face performanta in viitor, vreau sa fiu optimist caci ceea ce am vazut mi-a placut.

John (255 comentarii)  •  17 decembrie 2009, 12:44

Dinamo isi merita soarta, au castigat cei mai buni, la cum joaca vor ajunge sa mearga in afara doar ca turisti!

cristi (102 comentarii)  •  17 decembrie 2009, 13:00

Vroiam sa zic ceva, dar bogdan a spus totul.Ca sa ai performanta iti trebuie jucatori valorosi si automat iti trebuie bani ca sa-i platesti.Fotbalul romanesc inca mai merge dupa sloganul „ieftin si bun”.Vrei fotbal,scoti banul.Ai jucatori de nimic, ai fotbal si rezultate ca atare.La Dinamo cum aparea un jucator care stia sa dea o pasa era trimis la altii.Si ei carpeau cu un repatriat.

ALDO (164 comentarii)  •  17 decembrie 2009, 14:59

pt. performanta ai nevoie de ANTRENOR , avem jucatori valorosi dar n-are cine sa-i antreneze ,BONETI a venit ca un anonim si a plecat ca un mare antrenor ,MARELE BONETI A AVUT CURAJUL SA PROMOVEZE TINERI EX. DRAGOS GIGORE ,talnar n-a promovat un tanar ,nici n-a avut curajul sa schimbe echipele , anonimul talnar la tinut rezerva 2 saptamni pe andrei cristea care marca meci de meci mizand pe un fost mare jucator niculescu CARE ARE O VARSTA ,TALNAR A JUDECAT CU INIMA FARA SA FOLOSEASCA CREIERUL , APOI DUPA 2 SAPTAMNI DE PAUZA ALEXE E ARUNCAT FARA NICI UN FEL DE LOGICA acum urmeaza proiectul andone ,ando un antrenor despre care conducatorii lui dinamo spun ca STIU EI CUM A LUAT ANDO CAMPIONATUL CU DINAMO ,IAR LA CLUJ ando a luat un campionat suspectat de balturi vizibile de pe LUNA si acum e vazut ca salvator M-AM SATURAT DE SPIRITUL DE DINAMOVIST AL LUI DINU CARE PRIN POLITICA DE STRAMBE SI PRIN LEGATURI CU STRUCTURILE SRI SI ALE MAI NUMAI RAU A FACUT daca ar fi facut bine poate mergeam in cupe poate castiagm campioante asa dinu doar a parazitat acest club sub umbrela ca e simbolul lui dinamo ACEST SIMBOL TREBUIE SA NE LASE AI DORESC SANATATE LUI SI SOTIE DAR SA LASE ACEST CLUB IAR BADEA DOMNUL IRONIE FINA SA NU MAI CONDUCA PE BANII GUARALIVULUI VASILE ,VASILE CARE AR TEREBUI SA SE DUCA LA PITESTI si de acolo poate vorbi la TV DOM TURCU

rusenu (1 comentarii)  •  17 decembrie 2009, 15:54

Cisse.salariu.4,5mil/sezon
Gilberto Silva.3,5mil/sezon
Ninis jucator monitorizat de ManU evaluat la 20 mil.
Letto cumparat de la Liverpool pe 5 mil.
Ca sa intelegem si noi,nu avem cum sa comparam Dinamo su Panatinaikos.Dinamo cheltuie cu toti jucatorii maxim 3 mil.euro,traieste ca sa vanda,vrea campionat doar pentru acces la banii CL….si asa mai departe.Si asta e situatia in tot fotbalul romanesc.Fara investitii zero performante!

BID (17 comentarii)  •  17 decembrie 2009, 18:23

Da,din nou comentam meciuri,din nou comentam prestatii ale echipelor,.CAND VOM COMENTA ,EXCLUSIV,FOTBALUL ROMANESC ? TOATE ECHIPELE sant ,,varza”,fotbalul romanesc este ,,varza”.Fotbalul romanesc este o ,,prostitutie „,jucatorii,nu joaca,se prostitueaza pe gazon. La cluburi,DEZASTRU, la arbitrii,DEZASTRU,la liga ,DEZASTRU”, la frf ,DEZASTRU….CUM VRETI SA ARATE FOTBALUL ROMANESC ? D E Z A S T R U ! ! ! !

Comentează