FRF hăis, LPF cea!
Polemica în jurul desemnării campioanei continuă cu înverșunare, dovadă fiind agitația de pe mijloacele de socializare. Opinia publică s-a divizat, dar gruparea roș-albastră pare mai vehementă.

Atitudinea ei se justifică prin aceea că, înainte ca TAS să se pronunțe în chestiune, FCSB se consideră partea nedreptățită. În timp ce rivala de pe Litoral, încoronată sâmbătă seara de LPF, își savurează triumful, unul cu adevărat istoric, adversara își linge rănile și pregătește pledoaria pentru Elveția. Totul într-o conjunctură penibilă pentru fotbalul nostru, jenantă câtă vreme cea mai importantă decizie a acestuia, stabilirea campioanei, se va lua la Lausanne, nu la București! Vechea vorbă că la noi e ca la nimeni se păstrează, din păcate, într-o tristă actualitate.
Tabăra din jurul lui Gigi Becali invocă articolele din ROAF care se referă (Art. 27) la „toate meciurile programate în campionat” și (29) la două faze ale aceleiași competiții, nu la două campionate distincte, cum pretinde LPF. Ca atare, sezonul regulat și play-off-ul ar alcătui împreună o singură întrecere, element care ar înclina balanța spre FCSB. Mai ales că, argument folosit de Mihai Stoica, titlul de golgeter se acordă pentru întregul sezon, nu doar pentru play-off.
Încerc să fiu neutru, cât mai puțin partizan, dar trebuie să notez că nu se poate vorbi despre campionate distincte de vreme ce play-off-ul a început pe baza a jumătate din punctele acumulate în prima parte a întrecerii. Dacă play-off-ul ar fi luat-o de la zero, atunci ar fi fost posibilă și discuția privind două campionate, versiunea LPF. În paralel, nici poziția FCSB nu stă în picioare, se clatină serios, deoarece ea cere să fie luate în calcul toate cele patru rezultate directe cu Viitorul. De ce patru dacă de două s-a ținut deja seama când s-a alcătuit componența play-off-ului?!
Altminteri, în paranteză fie spus, de redactarea ROAF și de modificările acestuia s-a ocupat Departamentul Juridic al FRF, concret, Mădălina Cântic și Adrian Stângaciu, ultimul fiind cel care l-a împins pe Mircea Sandu, și el însă foarte pornit, să excludă abuziv Craiova lui Mititelu! Nu strică să afle și președintele Burleanu că oamenii lui, nu ai lui Iorgulescu, sunt responsabili de conținutul ROAF. Dacă habarnistul șef mai are vreo nelămurire, deși trebuie că are o grămadă, îi stau oricând la dispoziție.
La rându-i, nici tabăra care consideră că Liga a procedat bine când a oferit medaliile de campioni băieților lui Hagi nu-i lipsită de replică. Admițând că absența precizării conform căreia doar scorurile din play-off ar hotărî departajarea a complicat situația, ea întreabă și se miră de ce s-ar ține cont de rezultatele din sezonul regulat, dar nu și de punctele acumulate atunci?! Detaliul ar avantaja Viitorul, care a terminat cu 4 puncte peste FCSB. Evident că dialogul în contradictoriu nu se oprește aici. Fiecare parte trage spuza pe turta ei și respinge ferm, uneori cu indignare, ultragiată, argumentele adversarei. Fiecare se crede cel mai bun avocat al propriei cauze.
Când dezbaterea e în toi, a apărut o depoziție care merită un plus de atenție. Membru în Comitetul Executiv, Auraș Brașoveanu a declarat că forul respectiv, autorizat să avizeze regulamentele (Statutul FRF, art. 35, pct. 4), a votat recent, ba încă în unanimitate, propunerea LPF „să se țină cont doar de scorurile directe din play-off”! Evident, nimeni nu poate fi crezut pe cuvânt, deci nici Brașoveanu, dar stenograma ședinței din CEx ar avea menirea să clarifice niște treburi încurcate de o Federație și de o Ligă care trag una hăis și alta cea. Dacă e real că așa a aprobat Comitetul Executiv, atunci cresc șansele ca TAS să-i dea dreptate LPF.