Craiova: FC și CS vor fuma pipa păcii?
Însuși Condescu recunoaște că proiectul în care s-a implicat alături de Mititelu, de fapt, ca reprezentant al acestuia, “poate dura 10 ani, 10 luni sau 10 minute”. Dacă pînă și managerul lui FC Universitatea se arată sceptic, măcar rezervat, cu […]
Însuși Condescu recunoaște că proiectul în care s-a implicat alături de Mititelu, de fapt, ca reprezentant al acestuia, “poate dura 10 ani, 10 luni sau 10 minute”. Dacă pînă și managerul lui FC Universitatea se arată sceptic, măcar rezervat, cu atît mai puțin optimiști ar trebui să fim noi, ceilalți. Nu chiar la nivelul lui Cămătaru, care prezenta proiectul cuplului Mititelu-Condescu drept “o gogoașă”, dar pe-acolo.
Principala problemă e de unde și cînd vor apărea banii necesari ca Știința să poată supraviețui, să poată termina sezonul, vreo 300.000 de euro, care ar trebui adăugați datoriilor la zi, cifrate la 4 milioane de euro?! Socotelile îi aparțin lui Mititelu, cel ce susține că echipa l-a costat pînă acum 18 milioane de euro. Din păcate, întrebarea de mai sus n-are în clipa de față un răspuns plauzibil. Deși încă n-a renunțat la președinția Federației Naționale Mine Energie, ceea ce se va petrece curînd, Condescu e avizat că nu va mai putea folosi fondurile sindicale. Nu vrea să întindă coarda și la Craiova după ce a riscat destul la Tg. Jiu.
Logic, cine s-a fript cu ciorbă suflă și-n iaurt! Și-atunci? Asemenea lui Mititelu, care nu se mai aruncă însă ca altădată, ex-șeful Pandurilor lasă să se înțeleagă că salvarea va veni din împăcarea celor două cluburi craiovene. În care scop deja i-ar fi contactat pe finanțatorii lui CS, surse demne de crezare declarînd că Rotaru și Andrici nu l-au refuzat. Dimpotrivă, au părut tentați, dar nu și deciși, să cîntărească varianta de compromis propusă de Mititelu. Conform căreia, desprinsă din FC, va fi înființată o societate în care Mititelu ar păstra numai 33 la sută din acțiuni, restul revenind investitorilor de la CS și, în ace-eași proporție, suporterilor alb-albaștri.
De remarcat că, anterior ferm pe poziție, respingînd din start orice dialog cu “clona”, Mititelu a făcut un pas înapoi. Fără să se considere învins, a bătut în retragere. Concret, el ar continua cu vechea firmă și cu procesele ei, timp în care noua societate și-ar vedea de treabă și n-ar mai aștepta sentințele diverselor instanțe.
Sînt semne, adevărat, nu și certitudini, că Mititelu a priceput, în sfîrșit!, că trebuie s-o elibereze pe Știința, să-i redea libertatea. Să n-o mai țină agățată de el în condițiile în care Primăria și oamenii doamnei Vasilescu îl carotează peste tot, îi pun bețe-n roate pe unde-l prind. Mai bine mai tîrziu decît niciodată, nu?
Mulți se vor mira descoperind că, lider în B2 și cu vistieria plină, CS Universitatea ar accepta să fuzioneze, să-i zicem astfel, deși termenul nu-i cel mai fericit, cu FC, grupare muribundă ce abia își mai trage sufletul! De ce inclusiv antrenorul celei dintîi, Stîngă, afirma în Gazeta de ieri că “la Craiova e nevoie de o singură echipă”, comple-tînd cu “orașul nu-și permite două echipe”? Această atitudine e ușor de explicat. În vreme ce Federația a dezafiliat-o abuziv pe Știința, la fel de abuziv a înscris-o pe CS direct în eșalonul secund, de unde teama lui Stîngă și a colegilor lui că eventuala promovare în L1 va fi contestată la TAS, ba și cu reale șanse de izbîndă. Cu atît mai mult cu cît se aude că Bistrița și Tg. Mureș au memoriile pregătite, unirea formațiilor din Bănie ar fi singura cale de a rezolva problema. Pînă atunci însă va mai curge ceva apă pe Jiu, iar noi vom mai discuta.