Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Visul urît al Stelei

Cînd pierzi cu 5-1 acasă, ba și o partidă crucială, nu vorbești doar despre înfrîngere, ci despre prăbușire. Despre rușine. Despre dezastru. Despre catastrofă.

Firește, nu te ­împiedică nimeni să faci haz de necaz, în stilul lui Gigi Becali, dar […]

vineri, 23 noiembrie 2012, 3:40

Cînd pierzi cu 5-1 acasă, ba și o partidă crucială, nu vorbești doar despre înfrîngere, ci despre prăbușire. Despre rușine. Despre dezastru. Despre catastrofă.

Firește, nu te ­împiedică nimeni să faci haz de necaz, în stilul lui Gigi Becali, dar asta ajută, scuzați expresia, ca o frecție la un picior de lemn. Logic e să vezi unde ai greșit, să-ți îndrepți greșelile și să nu le mai repeți.

Deși Reghecampf nu-și impută nimic, atît el, cît și Mihai Stoica ar avea ce să-și reproșeze. Ambii au luat meciul cu Stuttgart prea ușor, la preț de matineu. De parcă Steaua ar fi întîl­nit un adversar lipsit de pretenții din  Liga 1, unul dintre cei pe care îi bate înainte de a intra pe teren, nu o nucă tare din Bundesliga, o echipă cu tradiție și ștaif.

Tocmai pentru că a petrecut atîția ani în Germania, Reghe trebuia să fie prevenit și, în consecință, precaut. Nu era momentul să se alarmeze, însă era obligat să știe că VfB, în ciuda locului 12 din clasament, se află ­într-o puternică revenire de formă, în creștere, în ascensiune. Că a învins în 3 din ultimele 4 deplasări și a scos un prețios 0-0 la Dortmund cu Borussia, campioana en titre. O fi știut aceste amănunte, dar nu ­s-a văzut.

Cu tot respectul pentru ce a realizat Steaua pe parcursul actualului sezon, dominat autoritar pe plan intern, afirm că Reghe et Comp au crezut exagerat, mai mult decît era cazul, în capacitatea propriei ­echipe. În forța. În valoarea ei. La fel de grav e că, ­încurcînd unitățile de măsură, au confundat partenerul și au părut chiar că-l subestimează. Altfel nu se explică, în condițiile în care îi era suficient un egal pentru a-și asigura calificarea, de ce Steaua s-a hazardat cu 3 oameni pe linia de fund, l-a împins pe Latovlevici la mijloc, iar pe Ad. Popa, pe Rusescu și uneori pe Cr. Tănase i-a trimis pe poziții foarte avansate!

S-ar fi recomandat, inclusiv în ideea efi­cien­ței, ca formația roș-albastră să nu se expună, ci să aștepte. Să joace acoperit, nu deschis, să fie prudentă, nu să se arunce. Veți zice că în urma războiului, în special a unuia pierdut, mulți viteji se-arată. Deștepții se îmbulzesc la cuvînt, greu îi oprești! De acord, ceea ce nu scuză însă superficialitatea cu care trupa lui Reghe a abordat întîlnirea cu VfB, într-o manieră puerilă, lesne de sesizat și, pasul următor, de contracarat. Antrenorul însuși se plîngea că, pe lîngă erorile de la fazele fixe, apărătorii lui au lăsat largi spații libere. Iar de acord, dar din vina cui a fost vraiște pe benzi, Bulevardul Magheru?! Nicidecum a celor peste 50.000 de spectatori care au sfidat frigul și au trăit umilința asemenea unor eroi.

Cel mai simplu ar fi să decretăm că Steaua trebuie să uite repede coșmarul de joi seara. Fals, nu trebuie să-l uite. Dimpotrivă, e datoare să analizeze atent ce, cît și unde a greșit. Eșecul cu Stuttgart să-i fie învățătură de minte, să nu-l transforme în dramă, dar nici să nu-l ia în derîdere. Altminteri, va fi în peri­col și la Copenhaga , subiect pe marginea căruia vom mai discuta.

Comentarii (157)Adaugă comentariu

Cheques (1 comentarii)  •  26 noiembrie 2012, 12:04

Domnule Ioanitoaia, nu sunt absout deloc de acord cu dumneavoastra! Daca am fi pierdut meciul jucand prudent, cu 4 fundasi, retrasi „la asteptare” cum spuneti dvs, cum am mai facut-o in atatea randuri, ati fi scris un articol in care ati fi „elogiat” frica nativa a romanilor de echipele cu un nume cat de cat, frica de rezultat, frica de performanta, ati fi adus aminte a nu stiu cata oara de faptul ca am avut calificarea in mana dar ne-am retras prea devreme la Boro, sau ca Urziceniul se putea califica in primavara UCL dar au jucat „prudent” sau, sau, sau, etc. Eu am vazut altceva in meciul cu nemtii: am vazut o echipa romaneasca care a incercat sa combine si sa atace si la 1-0 si la 2-0 si la 3-0 etc. Sigur, ceva din siguranta s-a pierdut pe drum, era si normal sa se intample, dar de incercat au incercat, au atacat si chiar au avut cate o sansa pe ici pe colo (2 goluri anulate corect, dar totusi goluri, ratare singur cu portarul cu Pintilii). Eu cred ca Reghe a saltat enorm nivelul mental al jucatorilor romani. Aduceti-va aminte cum jucam acum 15 ani cu Atletico la 4-0. Sau cu Juve la 3-0! Bubuiam mingea si stateam cu fundul in poarta, asa jucam. Acum incercam. Sigur, mai vine si cate o zi in care din primele 4 suturi pe poarta, adversarul marcheaza 4 goluri, cand faci greseli, cand tie nu-ti intra, dar sa nu confundam treaba asta cu o „decadere” cum spuneti dvs. Multe echipe mari au pierdut drastic unele meciuri (manita primita de Real cu Mou pe banca, 2-8 Arsenal anul trecut, 1-5 spartak cu Dynamo chiar in acest weekend) si nu a fost vorba de vreo decadere, ci de o intamplare, sau, mai bine zis, de FOTBAL!

Suporter (2 comentarii)  •  26 noiembrie 2012, 12:40

Ceea ce deranjeaza la infrangerea Stelei este modul cum a jucat,diferenta mare intre ce se joaca in Europa fotbalistica si Steaua.Rezultatele cu care se umpleau paginile ziarelor si televiziunilor nu erau in concordanta cu ce juca Steaua.Cum s-ar zice era o echipa de carton.Comentatorii de toate spetele nu au vazut acest lucru?Acum la primul meci „pe bune’bagati furca in ei?Era de asteptat sa se intample acest lucru.Modul in care s-au exprimat jucatorii denota ca ei credeau ca rezultatele se datoreaza valori lor,nicidecum unor altor imprejurari.Chiar nu a sesizat nimeni ca Steaua nu joaca nimic?Ia mai vedeti comentarii de la bloggeri.

Suporter (2 comentarii)  •  26 noiembrie 2012, 13:43

Dan Petrescu si Dorinel Munteanu au castigat campionatul Romaniei cu echipe care jucau alt fotbal decat jucau echipele adverse de la noi.Acest lucru se vedea in teren.ERAU SI EI ANTRENORI ROMANI DAR AVEAU ALTA SCOALA.Atata timp cat la noi seful antrenorilor repartizeaza antrenori la echipe dupa chipul si asemanarea lui de acum 30 de ani nu o sa avem progres Atata timp cat un finantator este mai tare in mass-media decat un antrenor cu privire la jocul echipei nuo sa avem rezultate.Cand un presedinte ca MM i-si da cu parerea despre echipa si despre valoarea ei jucatorii sunt derutati ,se pronunta cifre cu multe zerouri privind unele transferuri.Pai le ia mintile la jucatori ei deja cred ca simpla prezenta in teren le va aduce sume la care nici nu au visat.

speedy (128 comentarii)  •  26 noiembrie 2012, 13:49

si haideti sa ne mai jucam un pic…sa ne imaginam ca joi steaua ar fi fost „blat” cu arbitrul…credeti ca ar fi ajutat la ceva? credeti ca Stuttgart s-ar fi plans ca nu i s-au acordat 2 penalty-uri? nici vorba…pt simplul motiv ca nu au avut nici o faza la care sa se poata discuta de penalty…toate golurile au fost urmarea unor faze gandite si realizate de jucatori profesionsiti care cum vedeau un culoar spre poarta nu stateau pe ganduri…trageau, fara preluari, fara atingeri inutile, fara, fara, fara…vin si eu ca un naiv si intreb: de ce dinamo nu a jucat asa? in asa fel incat sa nu se ajunga la milogeala penibila a celor 2 penalty-uri? sa mergem si mai departe si sa presupunem ca arbitrul ar fi vrut sa-i acorde stelei niscaiva penalty-uri…1, 2, 10…ar fi putut? iarasi nu, pt ca stuttgart nu le-a permis nici o clipa sa se apropie atat de periculos de poarta. Deci domnilor, scutiti-ma va rog de pretinsele arbitraje favorabile pe care le are steaua…totul e extrem de simplu…fotbalul romanesc a atins nivelul cel mai de jos din istoria sa. Atat de jos, incat o echipa cel mult mediocra in europa (steaua), domina extrem de autoritar campionatul, iar celelalte echipe sunt incapabile de a castiga altfel decat din penalty-uri si alte faze discutabile. Cine e de vina? FRF, Liga, arbitrii si conducatorii de cluburi. Toti au „lucrat” impreuna pt a aduce fotbalul romanesc in mizeria actuala. si, cu riscul de a ma repeta, massmedia si ziaristii aserviti celor enumerati mai sus.

criss (2 comentarii)  •  26 noiembrie 2012, 14:38

mister ovi las-o mai moale cu catastrofele, aveti toti o ura primordiala impotriva STELEI…dar sunteti putini si neinsemnati.

Smart O (51 comentarii)  •  26 noiembrie 2012, 16:30

De fapt reghe cu steaua nu a realizat nimic deocamdata . Ma repet – a iesit din cupa , e cumva o realizare ? E pe locul 1 in Liga dar finisul e departe . E pe primul loc in europa league dar o infringere ii poate arunca pe trei si afara din primavara . Repet , care e realizarea ? Joaca un fotbal placut si eficient , dar fara „titluri „nu esti decit participant si chiar daca ar prinde primavara , realizarea ar trebui sa continue iar razboiul se cistiga numai in finala ,iar acolo doar daca invingi .

Dudu (133 comentarii)  •  26 noiembrie 2012, 18:26

@stersu. Te bazezi pe putina tinere de minte a unora? Citeste articolul Intoarcerea la realitate si da-ti seama ca bati campii. Nu inteleg de unde atata democratie ca GSP permite unor fraieri ca tine sa jigneasca. Eu te-as bana din clipa in care ti-as citi numele.

Comentează