Ce urmează după Twente
Fără îndoială că Puiu Iordănescu îi vrea binele lui Ilie Stan, unul dintre discipolii lui. Ca atare, chiar s-ar impune ca ultimul să ia aminte la cuvintele fostului selecționer: “Ilie ar trebui să se concentreze pe dubla cu Twente, nu […]
Fără îndoială că Puiu Iordănescu îi vrea binele lui Ilie Stan, unul dintre discipolii lui. Ca atare, chiar s-ar impune ca ultimul să ia aminte la cuvintele fostului selecționer: “Ilie ar trebui să se concentreze pe dubla cu Twente, nu pe ce va fi dincolo de ea. La cum știu că merg treburile la Steaua, există și varianta ca, în cazul în care vor ieși rău jocurile cu olandezii, să nu mai existe alte partide pentru actualul antrenor”.
Firește, n-ar fi normal ca viitorul lui Stan să depindă de rezultatele cu Twente. În fond, Steaua a atins primăvara continentală după 5 ani de absență și datorită băncii tehnice, drept pentru care ar merita să i se arate încredere și pentru ce urmează, pentru întreaga stagiune.
Pe de altă parte, cunoscînd stilul lui Gigi Becali, nu-i exclus ca Iordănescu să aibă dreptate și eventuala eliminare din “16-imile” Europa League să-l coste pe Stan scaunul. Dacă n-ar fi normal, ar fi însă posibil. În general, fotbalul nostru suferă la capitolul răbdare, iar Steaua e, din păcate, lider în această privință. Să mai convenim asupra unui aspect: confruntările cu Twente nu vin într-un moment fericit, nici măcar propice. Din cauza unei ierni cumplite, care a troienit terenurile de antrenament, Steaua se vede obligată să pregătească în condiții vitrege întîlnirea de joi de la București.
Pe unde apucă, cu precădere pe gazoane sintetice. Poate că amănuntul nu-i micșorează șansele de calificare, dar e sigur că nici nu i le mărește. Personal, nu înțeleg de ce-ar fi ea socotită favorită în fața echipei care a cîștigat în 2010 campionatul Olandei. Dacă însă o asemenea apreciere o mobilizează, fie, n-o să mă dau eu cel mai deștept dintre toți! Mai e ceva ce nu pricep, anume de ce Steaua n-a cerut UEFA amînarea meciului de pe Național Arena sau, ca ultimă soluție, devansarea orei de începere a lui, fixată pentru 22:05.
Să zicem că, din pricina unui calendar intern încărcat, amînarea ar fi creat bătăi de cap, încurcături. Nu însă, e clar, și programarea partidei de la ora 19:00 ori 20:00, oricare dintre acestea fiind atît în beneficiul jucătorilor, cît și al spectatorilor. Asta e altă meteahnă a fotbalului dîmbovițean, așteaptă mult de la public, susținere și rețetă, dar face foarte puțin pentru el. De regulă, nu face nimic.