Război deschis între LPF și CCA
Asmuțiți fățiș de Gigi Becali și încurajați din umbră de Dumitru Dragomir, mai mulți conducători din Liga 1 insistă pentru arbitri de-afară, tema nu-i nouă.
În fruntea cluburilor ce vor solicita asta în Adunarea Generală de luni, 16 ianuarie, se […]
Asmuțiți fățiș de Gigi Becali și încurajați din umbră de Dumitru Dragomir, mai mulți conducători din Liga 1 insistă pentru arbitri de-afară, tema nu-i nouă.
În fruntea cluburilor ce vor solicita asta în Adunarea Generală de luni, 16 ianuarie, se află Steaua, Dinamo, Rapid, Vaslui și CFR, adică mahării campionatului. Piesele grele. Contează mai puțin ce-l mînă în luptă pe unul ori pe celălalt, pe patronul Stelei obsesia de a fi mereu în centrul atenției și de a avea controlul în orice împrejurare, pe cel al CFR-ului speranța că lumea va mai uita că românii i-au făcut unele avantaje formației din Gruia etc., important e că se va vota, în proporție de 99 la sută, aducerea de străini. O asemenea decizie va transforma războiul mocnit dintre LPF și CCA, întreținut și de cele 35 de memorii ale arbitrilor îngropate penal la Ligă!, într-unul deschis, la baionetă, care pe care.
De notat că, și de se va pronunța în favoarea străinilor, LPF nu va cîștiga nimic deoarece, conform statutelor și regulamentelor în vigoare, Liga Profesionistă de Fotbal n-are nici o autoritate asupra Comisiei Centrale a Arbitrilor, deci nu-i poate impune să execute vreuna dintre hotărîrile ei! Într-adevăr, ambele funcționează în subordinea FRF, dar fiecare se bucură de autonomie și de independență, ceea ce înseamnă că nu-i e permis LPF să se bage peste CCA și nici invers.
Fiecare cu treaba ei, fiecare cu rostul ei. În plus, CCA e singurul for abilitat să ceară arbitri de peste hotare, nu LPF, ci doar FRF, dar prin intermediul Comisiei Centrale. Cum Ion Crăciunescu et Comp. s-au declarat ferm împotriva importurilor rezultă că votul de luni le va folosi cluburilor ca, scuzați expresia, o injecție la un picior de lemn!
Unii pretind că ar mai exista însă o cale de atac: Liga să se adreseze Comitetului Executiv, care să determine CCA să-și schimbe poziția sau, ca soluție extremă, să acționeze chiar peste capul acesteia. Varianta nu pare să stea însă nici ea în picioare indiferent dacă Mircea Sandu, mult mai rezervat față de dorința cluburilor decît Dragomir, s-ar gîndi să recurgă la ea pentru a restabili liniștea.
Și să vrea, Nașu’ n-ar putea să inter-vină deoarece a iscălit recent, în numele Federației, un protocol prin care i-a recunoscut CCA dreptul de a efectua delegările, ea și numai ea. A denunța actul amintit, ba și la scurt timp după parafarea lui, ar echivala cu demiterea lui Ion Crăciunescu și a echipei sale, demonstrație de forță ce ar strica și mai tare imaginea destul de șifonată a fotbalului românesc. Deoarece acesta are și așa destule necazuri, nu-i mai trebuie încă un scandal, din care motiv sînt tentat să afirm că LPF a pierdut pe moment bătălia. Dar rămîne de văzut dacă și războiul.