Cazul Craiovei nu e încheiat!
După ce, la jumătatea lunii iulie, Comitetul Executiv al FRF a votat “excluderea provizorie” a Universității Craiova, s-a lansat zvonul că pedeapsa nu-i atît de mare de vreme ce formația din Bănie, proaspăt retrogradată, n-a obținut licența pentru liga secundă. […]
După ce, la jumătatea lunii iulie, Comitetul Executiv al FRF a votat “excluderea provizorie” a Universității Craiova, s-a lansat zvonul că pedeapsa nu-i atît de mare de vreme ce formația din Bănie, proaspăt retrogradată, n-a obținut licența pentru liga secundă. Menit să liniștească spiritele, zvonul și-a atins scopul. Demobilizați, suporterii Craiovei au părut împăcați cu soarta. Ei și-au zis că “dacă trebuie să jucăm în C, mai bine deloc, ce mai contează că ne dezafiliară!”. Deși mai numeroși decît ai Timișoarei, simpatizanții Științei n-au organizat marșuri de protest. Și-au trăit amărăciunea în tăcere.
Lucrurile nu stau însă așa. Într-adevăr, Comisia de licențiere, condusă de Vasile Vlăduță, a respins dosarul Craiovei într-o primă instanță. În schimb, vezi facsimilul de mai jos, cea de Apel, prezidată de Mihai Micu, a revenit asupra hotărîrii. Drept urmare, printr-o
decizie definitivă și executorie, ea i-a acordat licență Universității pentru Liga a 2-a în sezonul 2011-2012. Cu alte cuvinte, Craiova ar fi putut juca bine mersi în eșalonul secund!

Motivîndu-și poziția în temeiul articolului 18, punctele 1 şi 2 din Statut, CEx a acuzat faptul că Adrian Mititelu a acționat în justiție Federația și, cunoașteți detalii, pe Victor Pițurcă. Atitudinea finanțatorului a fost interpretată ca insubordonare, ca frondă, cu toate că, atenție!, Statutul permite rezolvarea conflictelor de muncă și pe cale civilă. Or, procesul contra selecționerului, în care era chemată și FRF, intră chiar în această categorie! De aici concluzia că votînd excluderea, dar nu în unanimitate, cum cere ROAF, Comitetul Executiv a făcut exces de zel.
Nu pretinde nimeni că Mititelu n-a greșit. A greșit des și grav, mai ales deoarece nu și-a plătit jucătorii. Numai că, în loc să-l sancționeze pe patron, eventual să-l declare persona non grata, CEx a sancționat-o pe Știința!!! A lovit astfel în dragostea milioanelor
de fani și, mai rău, într-una dintre cele mai frumoase povești din istoria recentă a fotbalului nostru.
CEx și-a luat însă o măsură de prevedere, menționînd că hotărîrea sa ”urmează să fie validată de Adunarea Generală”. Încă nu se știe la ce dată se va întruni aceasta, probabil la finalul lui 2011 sau la începutul lui 2012. Absolut logică, legitimă, se ridică întrebarea ce se va întîmpla dacă forul respectiv va infirma decizia Comitetului Executiv?! Va fi reprimită Universitatea în Liga a 2-a și cînd?! Și cu ce jucători din moment ce, urmare a excluderii provizorii, majoritatea au devenit liberi de contract și au plecat care încotro?!
Vor spune unii că, reluînd subiectul, umblu să dezgrop morții. Sînt însă morți care trebuie dezgropați pentru clarificarea unor situații confuze. Tocmai din pricină că e plin de contradicții, cazul Craiovei nu poate fi socotit încheiat. Federația are datoria să-l lămurească, să explice ceea ce suporterii Universității, și nu numai, consideră mai mult decît un exces de zel. Un abuz.