Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Soluții, nu ordine!

Răsfoind ziarele din perioada în care am absentat din țară, întâia jumătate a lunii iulie, am descoperit că FRF a găsit încă o modalitate menită "să revoluționeze fotbalul românesc". Asta conform gândirii președintelui Burleanu și a yes-men-ilor care îi cântă în strună.

Permalink to Soluții, nu ordine!
miercuri, 17 iulie 2019, 4:20

Concret, Burleanu a anunțat că, în urma hotărârii Comitetului Executiv, toate cluburile din Liga 1 vor trebui să aibă formații feminine din stagiunea 2021-2022. Acesta va fi începutul. Ulterior, cu fiecare sezon competițional, numărul formațiilor respective va crește până la trei. Ca să fie clar, Federația nu propune și nu recomandă. Ea obligă. Iar în eventualitatea că nu se vor conforma, divizionarele A nu vor primi licența pentru Liga 1. Altfel spus, unde-i ordin, e și plăcere, nu?

Dintre componenții Comitetului Executiv, unul singur a votat împotriva măsurii, Valeriu Argăseală, președintele Consiliului de Administrație al FCSB. Ceilalți au ridicat mâinile prompt. Aprobarea lor n-a surprins, din moment ce numai 2 dintre cei 15 membri ai CEx reprezintă primul eșalon! Exact câți au, de asemenea câte doi, ligile 2 și 3. Alt lucru evident, dar și regretabil, e acela că în fotbalul dâmbovițean cei mici hotărăsc pentru cei mari. Vorbă veche, ca la noi, la nimeni.

Judecată în afara contextului, ideea introducerii și extinderii fotbalului feminin nu-i rea. En vogue, modernă, ea chiar merită încurajată. În Occident, ca și în Statele Unite, țara multiplei laureate mondiale, fetele atrag în tribune zeci de mii de spectatori. Din păcate, nu-i și cazul României, aflată încă în faza pionieratului, dar poate va fi. Deocamdată, liga noastră feminină numără 9 participante. După ce CFR Timișoara s-a retras, U Cluj, ex-Olimpia, e campioană, ocupantele locurilor 2 și 3 fiind, concentrați-vă!, Fortuna Becicherecu Mic din județul Timiș și Heniu Prundu Bârgăului din Bistrița-Năsăud.

Neavând mentalitatea retrogradă a celor care, de la Gigi Becali citire, consideră că rolul femeii se reduce la a naște, a scălda copiii și a face chiftele, mulți bărbați se pronunță în favoarea demersului federal. Inclusiv semnatarul acestor rânduri. Da, fetele pot juca un fotbal frumos, e o aiureală să pretinzi că organismul nu le permite.

Mai departe, intrând în detalii, observăm însă că inițiativa FRF e imposibil de aplicat în condițiile în care, cu puține excepții, echipele existente în Liga 1 abia o scot ele însele la capăt. De unde să mai investească și în fete, când trăiesc de pe o zi pe alta și-ar sucomba fără banii din drepturile TV?! Din ce să mai țină și o formație feminină, apoi două și trei în final, dintr-o sărăcie lucie?!

În măsura în care chiar vrea să dezvolte fotbalul feminin, FRF ar trebui să ajute concret. Cu fonduri, nu cu lozinci. Măcar partial, să subvenționeze divizionarele A, să le ofere fonduri pentru noua activitate. De pildă, să mai restrângă umflatul compartiment de comunicare, însărcinat cu cosmetizarea imaginii președintelui, să nu-i mai plimbe prin străinătățuri, ca pe sfintele moaște, pe membrii CEx, nelipsiți de la meciurile naționalei etc. Să caute soluții, nu doar să ceară, nu doar să impună, nu doar să dea ordine.

O ultimă chestiune. Dacă respingem ferm orice discriminare și obligăm cluburile din L1 să aibă echipe feminine, de ce nu-i valabilă și reciproca?! Ori amintita Heniu sau, alt exemplu, Fair-Play București posedă formații masculine și n-am auzit?!

Comentarii (55)Adaugă comentariu

Stefan (35 comentarii)  •  17 iulie 2019, 16:26

Aveti dreptate ca federatia asta doar cere si nu da nimic. Numai gura este de Burleanu si interesul lui si al anturajului.

Geo (199 comentarii)  •  17 iulie 2019, 16:28

Va asteapta alte invective din partea samsarilor federali. Eu personal sunt de acord cu punctul dv de vedere dar nu si baietii lui Burleanu de la comunicare

Adrian V. (2 comentarii)  •  17 iulie 2019, 16:49

Esti in urma, prietene. Nu sunt fan burleanu, dar omul are o gandire progresiva si sa fim seriosi, echipele din liga unu se ingroapa de buna voie si nu ar incepe niciodata un proiect sanatos de unele singure. Exceptia ce intareste regula fiind bineinteles Viitorul.

Andrei F (1607 comentarii)  •  17 iulie 2019, 16:58

In mare sunt de acord cu DV...Dar ...daca am recunoaste fiecare in parte dv. la cate meciuri de fotbal feminin v-ati uitat in ultimul an?Nu de alta dar sunt ferm convins ca sunt multe meciuri din Liga 1 pe care nimeni nu are vointa si poate putinta sa le vada...Deci o sa mai avem si pe parte feminina mult mai multe meciuri produse pentru nimeni...In saracia din fotbalul romanesc se poate sa conteze mult risipirea materiala...Daca s-a spus ca pentru cresterea valorii fotbalului romanesc este indicat sa se rastranga echipele de fotbal masculin la toate esaloanele de ce o fi benefica imprastierea substantei in fotbalul feminin?Sunteti bun sa raspundeti si la asta?

Eugen Qy (35 comentarii)  •  17 iulie 2019, 17:03

De cand a fost publicata stirea am luat atitudine si am incercat sa ii fac sa inteleaga ca daca 1/2 din echipele de prima liga se vor retrage(vor intra in faliment) cele din a 2a liga deja se vor gandi de 2-3 ori inainte de a "lupta" pentru promovare !si mai grav decat atat e ca nu pot aparea peste noapte inca vreo 2300-3000 de sportive si pe langa ele inca pe jumatate staff (antrenori, maseuri, medici, soferi, bucatari , psihologi, reparatori de echipament sportiv etc)...Sincer cred ca masura e luata IMPOTRIVA lui gb personal, a carui gura e mai mare decat mintea, dar care la ora actuala e singurul care ar putea sa sustina si o echipa feminina fara teama de FALIMENT ! Daca Burleanu voia sa faca intr-adevar CEVA pentru FOTBALUL romanesc, ar fi OBLIGAT Cluburile de Liga1 sa aiba echipa de Tineret-sperante cum era odata si sa organizeze un Campionat cu aceste echipe care sa joace in deschiderea meciurilor echipelor de SENIORI !!!

Eugen Qy (35 comentarii)  •  17 iulie 2019, 17:06

Nu stiu care este motivul pentru care comentariul anterior nu a primit acceptul la publicare .

Mihai (182 comentarii)  •  17 iulie 2019, 17:08

@Adrian V. Nu esti fan Burleanu dar esti. Daca a obliga pe cineva sa faca ce nu are cum sa faca inseamna gandire progresista eu sunt Papa de la Roma. Nu este o gandire progresista, este una discretionara si utopica. Burleanu vrea fotbal feminin cu forta? Foarte bine dar sa dea el banii. Din aia multi veniti de la Uefa si sparti de el pe niste centre de excelenta care s-au dovedit falimentare. Or si atunci a avut o gandire progresista????

nicolae grecu (8 comentarii)  •  17 iulie 2019, 17:08

Domnule Ioanițoaia, dacă fotbalul masculin ar fi mai puțin dezvoltat decât cel feminin reciproca ar deveni obligatorie

Bogdan (395 comentarii)  •  17 iulie 2019, 17:10

Fotbal feminin la Becicherecu si la Prundul Bargaului, hai ca ma prapadesc de ras...Campioana Clujul a luat de la PSG vreo 14 boabe la zero in Liga Campionilor. Alta ocazie de ras mult.

nicolae grecu (8 comentarii)  •  17 iulie 2019, 17:11

Domnule Ioanițoaia, dacă fotbalul masculin ar fi mult mai puțin dezvoltat decât cel feminin, reciproca ar fi mai mult decât valabilă, fără reciproca reciprocei.

RebelU (1 comentarii)  •  17 iulie 2019, 17:11

in sfarsit dupa sute de ani citesc ceva scris cu cap si de d-voastra.. frf a luat peste 5 milioane de euro de la uefa anul trecut, plus au sponsorii nationalei, plus biletele,publicitatea pe panouri si banii din transmisiile tv de la meciurile nationalei.. ar putea lejer tine 10-20 de echipe feminine cu banii incasati

Urod (72 comentarii)  •  17 iulie 2019, 17:14

Da , este o mare, mare prostie sa ceri si sa obligi asa ceva. Nu inteleg cum poate sa gândească asa ceva , dar probabil ca asta face parte din fiecare pasăre pe limba ei piere. Este o absurditate, BURLEANU daca isi doreste asa ceva , nu are decât să umble sa convinga investitori sa investească în fotbalul feminin. Dar probabil asta face parte din răsplata pentru cei ce l-au votat. Chiar sunt foarte curios cum se termina aceasta aberatie. Mai rămâne ca dupa ce se pune in aplicare asemenea porcărie, sa ne si oblige sa venim la stadion ca spectatori.

Marius (63 comentarii)  •  17 iulie 2019, 17:17

Nici o ananliza in gsp despre aceasta decizie absurda pan la acest articol, care mi se pare si el foarte subtire. Sunt chestii concrete pe care FRF trebuie sa le lamureasca : 1. Ce se intampla cu noile echipe infiintate? O iau la drum din L4 feminin? O fi existand L4 feminin? 2. Ce se intampla cu actualele echipe din L1 feminin, le desfiintam ca sa facem loc celorlalte? 3. Daca fiecare club trebuie sa aiba 3 echipe de fotbal feminin intr-un final, unde vor juca echipele 2 si 3? in ligi paralele? Vr fi ca echipele 2 de la cluburile profesioniste masculine (jucatorii pot fi trimisi de la echipa mare la echipa a doua). 4. De ce sa fie cate 3 (trei!!!!!) echipe de fotbal feminin la un club atat timp cat nu obligam cluburile sa aiba nici macar 2 echipe la fotbal masculin? Chiar si viitorul nu are echipa a 2-a, prefera sa imprumute la echipe din liga 2 decat sa isi tina propria echipa pe care sa o urce din L4 in L2. Altfel, traiasca demagogia. Nimeni nu poate comenta lucid o astfel de decizie fara sa fie tratat drept un Becali. Dar sunt foarte multe aiureli de ordin practic pe care nimeni nici macar nu a indraznit sa le ridice, care nu au nici o legatura cu misoginismul, ci pur si simplu cu logica si bunul simt. In incheiere, banuiesc ca FRF si nu LPF gestioneaza L1 feminin, deci de ce nu incearca FRF sa scoata la licitatie drepturi tv pt meciuri si sa imparta banii cluburilor ca sa se dezvolte? Sa subventioneze pur si simplu persoanele fizice/juridice care vor sa infiinteze cluburi fzeminine (gen o anumita suma pt amenajarea terenurilor de antrenament, sa suporte inchirierea stadionului etc.) Sa ofere dublarea primelor de acces in grupele competitiilor europene etc. Chestii concrete nu praf in ochi. Apropo ia intrebati-l pe Burleanu asa din senin, care sunt sumele pt calificare in grupele UCL feminin, sunt sigur ca habar nu are.

Stefan.. (21 comentarii)  •  17 iulie 2019, 17:19

Usor, usor, Burleanu a invatat ceva de-ale fotbalului. Numai daca avem in vedere rezultatele impunerii regulei "21". Ce s-a mai dat presa gigista cu fundul de pământ ca nu-i convenea d-lui Becali. Burleanu a mers inainte si avem cea mai buna generație a nationalei de la Hagi incoace.

Cita (2118 comentarii)  •  17 iulie 2019, 17:34

Tot la modul cel mai serios, propun comitetului executiv sa oblige cluburile sa investeasca in echipe de oina, si de femei si de barbati, sa relansam cu aceasta ocazie sportul nostru national cel mai vechi. Si sa stiti ca nu e gluma, am fost la cateva partide de oina si spectacolul e la un nivel foarte ridicat, as spune la fel ca la rugby si fotbal daca nu mai sus!

Kunta Kinte (565 comentarii)  •  17 iulie 2019, 17:44

Sunt de acord sa joace si fetele si vin sa le admir din tribune! Dar sa dea subventie FRF-ul 100% si sa o retraga abia cand audienta TV sau pe stadioane va fi suficient de mare incat sa-si scoata banii. Ce nu inteleg multi este ca fotbalul mare nu mai e de "Stat" ca inainte de 1989, vezi exemple de patroni gen Primarii, Gospodarie de Partid, Militie, Armata, CFR, Uzina Textila, Universitatile, Intreprinderile Siderurgice, etc, acum patroni sunt privati carora nu are nimeni dreptul sa le impuna in ce sa investeasca pentru a face ulterior profit. Atitudinea FRF mi se pare una atat de autoritara, incat mi s-au aprins beculetele la amintiri de acum 30-si de ani in ce priveste libertatile indivizilor si ale persoanelor juridice.

zapacitu’ (911 comentarii)  •  17 iulie 2019, 17:50

Bre nenea Ovidiule, eu ma duc bre sa vad si fotbal feminin pe stadion, da ce ne-om face ca avem nevoie de botnite sa nu care cumva sa strigam cine stie ce sloganuri "speciale" care sa alunge bietele fete de pe teren.... :) :) :) - pai asa sa ne purtam noi ca niste gentelmani cu suratele noastre, cu trivialitati din tribune? Nu e frumos, bre nenea Ovidiule! Zi-le si matale la boss-i aceia de la Federatie sa gaseasca o solutie si pentru problema asta. Si alta: ce te faci bre daca vor merge mai multi suporteri la meciurile fetelor decat cele ale baietilor? Va imaginati stadionul din Banie plin ochi cu olteni care incurajaza frenetic proaspat infiintata echipa de doamne si domnisoare Univ. Fete Craiova - UFC??? :)

Freddy RE (53 comentarii)  •  17 iulie 2019, 17:52

Ce-aș Dan Alexa...

Razvan (1 comentarii)  •  17 iulie 2019, 17:55

@Marius...se obliga sa aibă o echipa de fotbal feminin la un nivel de vârstă.. Ex u19... Ulterior sa aibă 3 echipe care pot fi tot 3 echipe de junioare sau 2 de junioare și una de senioare. Nu obliga nimeni sa aibă 3 echipe de senioare. Sunt total împotriva regulii dar hai sa o interpretam corect

aurel (1 comentarii)  •  17 iulie 2019, 17:55

in loc sa bage reguli ca cea de U21 care dezavantajeaa f mult formatiile de liga 1 si scade nivelul ligii 1 mai bine ar infiinta CAMPIONATUL DE TINERET SPERANTE unde fecare club ar putea sa pastreze rtinerii care au terminat junioratul si care au perspective ..

Razvan (1 comentarii)  •  17 iulie 2019, 18:23

1. Nu obliga nimeni o formatie sa "traiasca in saracie lucie", daca nu ai bani suficienti te retragi sau joci in ligile inferioare. Doar la noi tinem echipe artificial in viata si e coruptia in floare (ca ele sunt dispuse la compromisuri ca sa supravietuiasca). 2. Aia cu "reciproca" e absolut aberanta si specifica unor *** mai "spalati", care nu trimit femeia la cratita (ca Becali), dar fac glumite sexiste (gen "daca vor egalitate, sa puna si ele mana sa care un sac de 50kile sau sa ***") . 3. Fotbalul feminin e inca amator in Romania, deci nu ai cum sa il obligi sa aiba structuri. 4. In locul matale, nu as vorbi de pomeni si umblat langa pe banii FRF, ca ai vazut toata lumea dus de Nasu' in deplasari!

jos_cenzura (114 comentarii)  •  17 iulie 2019, 18:24

Regula cu echipa feminină este continuarea logică a impunerii regulei U21. Cât timp federația are puterea să impună strategia unui club particular, să-i spună ce jucători trebuie sa cumpere și să bage în teren, credeți că se va rezuma la o singură regulă dăunătoare? Cel mai bine ar servi fotbalul românesc lăsând echipele în pace să-și gestioneze singure strategiile, concurența ar da roade până la urmă (uitați-vă la cum joacă Viitorul și ce jucători produce, de exemplu). Dar FRF încă are mentalitatea aceea din epoca de aur, în care un dictator își poate impune toate ideile trăsnite pe pielea unor firme particulare. Dacă ați aplaudat regula U21, nu aveți absolut niciun drept să vă plângeți de regula cu echipa feminină.

petrache (25 comentarii)  •  17 iulie 2019, 18:30

Articol bine scris. Voi trece peste comentariile becaliene zeflemiste ca femeile trebuie sa stea la cratita. Aveti dreptate ca modul asta de a "obliga" cluburile masculine sa aiba si cluburi de femei nu e cea mai buna idee dar ceva trebuie facut. (Poate date fonduri sumplimentare cluburilor care AU cluburi de femei (precum PSG, Chelsea, Barcelona, Marseilles...) Sa nu uitam ca, in ultima vreme sportul romanesc a fost facut faimos in lume mai ales de FEMEI: Halep, Neagu, echipa de aur de la scrima. Cei care nu vor sa incurajeze sportul feminin trebuie sa se intrebe ce s-ar fi intamplat daca Simona sau Nadia ramaneau "la cratita".

Andrey (262 comentarii)  •  17 iulie 2019, 18:33

. Foarte corect pusa problema. Felicitari. Sunteti unicul care il mai zgaltaie pe smecherasul de la frf si pe secunzii lui.

Gabriel (1 comentarii)  •  17 iulie 2019, 18:40

Stim deja ca orice miscare de la Burleanu si acolitii, nea Ovi sare muscat ca ars, e veche povestea asta... Te-ai oprit nea Ovi sa iti explici de unde ai tu gandirea asta, tu si fostii tai prieteni, sustinatorii lui Sandu si Dragomir, ce ati reusit sa construiti, in 25-30 de ani, in fruntea fotbalului? Realitatea cea trista e ca sportul asta, a ajuns atat de jalnic, la nivel national, atat de la conducere, cat si managementul intern al cluburilor, caci doar reguli impuse cu forta il mai pot urni intr-o alta directie, cat de buna e vom vedea. Pana acum putem macar saluta regula U21, care a reusit sa schimbe cate ceva in bine. Pe vremea lui Sandu de 24 ani in fruntea FRF, nu s-a impus nimic, nici in arbitraje, nici masuri, nici nu s-a construit nimic, si am vazut clar unde s-a dus. Din pacate, NU doar fotbalul a suferit astfel de caderi jenante, si alte sporturi precum handbalul, gimnastica, atletismul, din cauza unor conduceri defectuaose, si lipsei de implicare, au luat-o in jos. Gigi Becali, ramane un bun afecerist, bun sa mai apara pe la TV cu opiniile lui oneste, autentice, si populare, dar niciodata nu a fost un creator, un constructor de ceva. Uitati-va la Steaua-FCSB intre anii 2003-2019, cel mai bogat club romanesc, se poate spune ca a existat vreodata evolutie la aceasta echipa, sau doar scurte conjucturi favorabile, urmate de dezastre iminente, cauzate de lipsa de management, si gandire mica. Eu unul nu ma mai grabesc sa judec inainte: orice decizie e mai buna decat nici o decizie, pentru ca daca e gresita macar se poate schimba ceva...

Sebastian (4 comentarii)  •  17 iulie 2019, 18:42

Nu mai ridicati in slavi regula U21! Nu este meritul lui Burleanu daca ne referim la rezultatele nationalei U21. Analizati cati jucatori din acest lot au fost formati si crescuti la Viitorul lui Hagi si vedeti daca un jucator pentru fiecare echipa din liga 1 ar fi "nascut" un astfel de lot. Regula U21, cea initiala si apoi cea de acum, nu face decat sa slabeasca valoarea campionatului national. O obligativitate de a avea o echipa de tineret pentru fiecare echipa din liga 1, care sa participe la un campionat paralel cu prima liga ar fi mult mai benefica. Numarul jucatorilor rulati ar fi de cca 5 ori mai mare, baza de selectie pentru nationalele mici ar fi mult extinsa, titlul de campioana de tineret si implicit dreptul de a participa in Youth Ligue ar creea o atitudine pozitiva, cu sanse mari de crestere a nivelului fotbalului nostru. Din pacate, pe cei ce sunt pusi sa vegheze asupra acestui lucru, ii intereseaza numai masurile menite sa le mentina pozitia si sa nu piarda "ciolanul" pe care-l stapanesc in acest moment. Speram insa ca vor veni si vremuri mai bune si conducatori cu mintea limpede care sa doreasca intr-adevar cresterea nivelului fotbalului nostru.

a dica (283 comentarii)  •  17 iulie 2019, 19:22

@ Stefan.. N-are nicio treaba regula „21” cu generatia asta. E buna fiindca e buna si fotbalistii buni sunt promovati de mici. Avem atatea exemple si din trecut si de acum. Nu mai bateti campii, stati si analizati. Cine a jucat „la numar” din cei evidentiati? Abia acum, cu al doilea „impus”, se vad niste jucatori care joaca doar fiindca n-au incotro. Cati vor confirma? Mai vedem.

Dragos (10 comentarii)  •  17 iulie 2019, 20:16

Din cate tin minte, ati fost si impotriva regulei ce obliga sa ai jucatori sub 21 de ani

Claudiu (343 comentarii)  •  17 iulie 2019, 22:07

@Gabriel, comentariul 1. Debitezi chestii fumate. Dl Ioanitoaia nu il critica pe Burleanu pentru ca este nostalgic dupa prietenul Mircea Sandu cu care a avut multe procese ci pentru ca Burleanu merita. Cineva i-a zis mai sus corporatist smecheras si nu a gresit.

Dilimache (657 comentarii)  •  17 iulie 2019, 23:31

Fotbalul feminin o sa prinda la noi, doar ca peste 50 de ani! :)))

motanul incaltat (603 comentarii)  •  18 iulie 2019, 1:38

Eu cred ca e un lucru bun ---nu ca as fi de acord cu fotbalul feminin dar macar sper sa mai dispara unele echipe satesti sau comunale ce populeaza liga 1... Eu as plusa si as merge mai departe----vrei echipa de orice liga -trebuie sa ai stadion. NU ai Pa-pa!!!!!! De ex daca numeri echipele bucurestene-cu tot cu periferiile ajungi la jumate din campionat.... Pai s-a mutat City-ul Londonez-adica inima financiara mondiala in Bucuresti si n-am aflat noi??? Auzi nume de echipe: Voluntari, Chiajna, Academia Clinceni??? Chiar nu va e rusine deloc????

CCC (137 comentarii)  •  18 iulie 2019, 7:18

Evident ca piedica principala a realizarii acestui "deziderat" (impus!) de FRF o reprezinta partea materiala. Lipsa unor finantatori reali, care sa sustina cu bugete adecvate achipele de liga 1 este notorie. Cu exceptia a doua, trei cluburi care au finantare reala, restul asteapta drepturile TV de la liga. Clar ca nu este un mediu propice desfasurarii competitiei. Banii pentru infiintarea si sustinerea unei echipe feminine lipsesc cu desavarsire. Iar ideea de obligativitate suna rau de tot! Sa-i impui unui om cheltuirea unei sume de bani deloc modeste, canditionandu-i accesul la o competitie sportiva, nu prea e democratic. Pe de a

Suru (108 comentarii)  •  18 iulie 2019, 9:24

Mod corect de a pune o problema delicata. Daca FRF vrea mai mult fotbal feminin ca sa multumeasca UEFA atunci sa contribuie. Nimic nu se dezvolta numai cu vrajeala gen Burleanu.

Tudor (301 comentarii)  •  18 iulie 2019, 14:25

Fotbal feminin nu inseamna 20 de jucatoare ci si staff tehnic, cantonamente, deplasari, turnee si nu numai. Cu exceptia lui Becali care e impotriva ideii restul cluburilor nu au cum sustine asemenea cheltuieli. Si dupa ce faci echipa cati spectatori vin sa o vada? Neamurile si vecinii.

Comentează