L-aș păstra pe Teixeira!
Deși vicecampioana a primit vizita campioanei, meciul dintre FCSB și CFR n-a stârnit un interes deosebit, dovadă că au venit pe Arena Națională sub 3.500 de spectatori.

În absența mizei, căci zarurile fuseseră aruncate, combatantele nu s-au omorât cu firea. Totuși, gazdele urmărind să-și ia revanșa, iar oaspeții să încheie play-off-ul neînvinși, ele n-au decepționat. Scăpând de încorsetările tactice, au oferit un fotbal deschis. În majoritatea timpului, plăcut ochiului.
Cum știți, acest derby al orgoliilor, în parte, și al rezervelor, deoarece CFR nu i-a folosit pe Vinicius, Camora, Bordeianu, Culio și Țucudean, s-a terminat cu victoria bucureștenilor. Ar fi putut câștiga și clujenii, care au irosit trei ocazii imense. Prin Boli (bară) și, în două rânduri, prin Omrani. Ceva mai concentrată, dornică să se despartă zâmbind de antrenorul Teja, FCSB a dat și ea cu piciorul unor șanse importante.
Hora a ratat un 11 metri, șutul lui în bară făcând însă, în opinia mea, dreptate. Întrucât arbitrul Iulian Călin, altminteri stăpân pe el, s-a grăbit să arate punctul cu var după contactul dintre Males și Man. Acum, cu cartea în față și interpretând ad litteram prevederile ei, „centralul” a avut acoperire regulamentară.
Într-o situație similară însă, la o intervenție a lui Teixeira în propriul careu, n-a mai reacționat cu aceeași promptitudine. De aceea i-aș reproșa că a utilizat unități de măsură diferite. Inclusiv în judecarea unor hențuri. Când mingea a lovit mâna lui I. Cristea, Călin a lăsat jocul să meargă. În schimb, când faza s-a repetat cu Males, a fluierat imediat! Cum arbitrajul de duminică n-a creat polemici, nu-i cazul să insistăm asupra lui. Afirm doar că, la 32 de ani, Iulian Călin merită încurajat.
Momentul culminant al partidei, încântător, s-a datorat golului înscris de Filipe Teixeira. Care a reluat imparabil, din foarfecă laterală, centrarea expediată de Fl. Tănase. Execuție de virtuoz, antologică. Probabil cel mai frumos gol din actuala ediție de campionat. Portughezul născut la Paris, care va împlini 39 de ani pe 2 octombrie, nu-i la prima reușită spectaculoasă, el fiind cel mai „bătrân” marcator din Liga 1. Duminică, n-a făcut altceva decât să convingă și să impresioneze o dată în plus.
Realizarea lui de excepție a provocat o discuție privitoare la vârsta fotbaliștilor, chiar a încins-o. În ideea în care, până deunăzi, jucătorilor de peste 30 de ani li se punea cruce și erau sfătuiți să se retragă. Să-și agațe ghetele în cui, ca să iasă din scenă în mod decent, nu huiduiți. Iată că atitudinea față de acești așa-ziși veterani se schimbă. Când CFR își adjudecă din nou titlul cu a doua cea mai ridicată medie de vârstă din Liga 1 (28,1 ani) și îi prelungește contractul lui Hoban (37 de ani în decembrie), ca să evolueze lângă Culio (36), rezultă că în cântărirea unui fotbalist primează valoarea și randamentul acestuia, nicidecum anul nașterii lui. Obligatoriu e să te uiți pe teren, nu în bulletin.
Dac-ar fi după mine, n-aș sta pe gânduri: l-aș păstra pe Teixeira! În lot și chiar în echipă. Pentru că nu din cauza lui, 5 goluri, un assist, a pierdut FCSB încă un campionat, ci a unora mai tineri decât el. Gigi Becali are însă altă părere. N-ar fi întâia oară când acesta greșește.