Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

În coadă de pește

Să ne reamintim ce s-a întâmplat pe 7 februarie după meciul UTA - Hermannstadt, 1-1.

Permalink to În coadă de pește
luni, 8 martie 2021, 2:53

Alexandru Benga, unul dintre fundașii Bătrânei Doamne, a sugerat că arbitrul Istvan Kovacs i-a adresat cuvinte urâte, greu de reprodus, în momentul în care i-a arătat cartonașul galben.

„Nici cu câinele meu nu vorbesc așa!”, a spus Benga, neprecizând însă, cum vor specula unii, că IK i-ar fi zis „Marș de-aici!”. Ulterior, arădeanul a lăsat-o mai moale. A declarat că n-are ce-i reproșa în mod special „centralului” din Carei și că a dorit doar „îmbunătățirea relației arbitru-jucător”. Ciudat mod de a atinge un scop nobil, nu?

Întrucât fanii au legat incidentul respectiv de cel din partida Craiova-FCSB, 0-1 pe 15 septembrie 2019, când Kovacs s-a rățoit la Fl. Coman cu „Dispari!” și a recunoscut public că a greșit, arbitrul FIFA a fost acuzat din nou că-i tratează de sus pe jucători. Că nu știe să comunice cu aceștia civilizat, decent.

Cel în cauză a negat însă ferm că l-a sfidat pe Benga. Dimpotrivă, într-un interviu de pe site-ul FRF (căci arbitrii sunt subordonați federației), a insistat că n-a avut niciun dialog cu acesta. Nici amical, nici ostil. De niciun fel. A admis că a comis-o când l-a luat la goană pe Fl. Coman, dar atât. Nu și-a asumat altă eroare. De pildă, a dezmințit orice conflict cu ex-rapidistul Vasile Maftei.

În condițiile în care Benga n-a adus nicio dovadă în sprijinul afirmației că IK l-ar fi jignit, greu de hotărât cine a spus adevărul și cine nu. Totuși, conform DigiSport, care s-a ocupat atent de caz, „Kovacs este cel care pare să aibă dreptate”.

Emoționat și emoționant, Benga a invocat și cei 3 copii de-acasă. Să-i trăiască, să fie sănătoși și să crească mari! Frumos că s-a gândit la ei. Atât că trebuia să se gândească și când s-a repezit la arbitru să protesteze și a riscat eliminarea.

Recent, asemănător s-au petrecut lucrurile în Copou. La finalul confruntării Poli-Voluntari, 0-2 pe 1 martie, Andrei Cristea, proaspăt uns antrenor al Iașiului, l-ar fi insultat grav pe „centralul” Radu Petrescu. „Mai bine mureai la operație!”, i-ar fi strigat, amănunte în editorialul de ieri, urmând să fie judecat la Comisia de Disciplină. Din păcate, nici în această speță nu există probe zdrobitoare. Mai degrabă e cuvântul lui Petrescu contra cuvântului lui Cristea.

Tocmai de aceea, vin cu o propunere concretă, la care s-a referit, fără să dezvolte însă subiectul, Cristian Balaj la Telekom Sport, unde colaborează ca expert în materie de arbitraj. Anume, spre a spulbera dubiile și interpretările, ori măcar pentru a le reduce, ar fi necesar ca sistemul audio prin intermediul căruia arbitrii comunică între ei, întreaga brigadă, să și înregistreze. Să prindă ce discută aceștia și, totodată, să capteze ce se aude în jur.

De notat că FIFA și UEFA continuă să procedeze așa acolo unde încă nu s-a introdus VAR. Practic, fiecare dintre cei 6 (4) cavaleri ai fluierului delegați la un meci ar primi câte un reportofon de dimensiuni mici. Nici cât un pachet de țigări, acesta ar costa maximum 200 de lei.

Costurile ar fi neglijabile, dar beneficiile importante. În sensul în care multe situații n-ar mai rămâne în coadă de pește ca azi, cu o geometrie variabilă, ci s-ar clarifica. Atunci am afla cine spune adevărul și cine exagerează ori chiar minte. E nevoie doar să miște cineva lucrurile.

Comentarii (29)Adaugă comentariu

Nicki (4 comentarii)  •  8 martie 2021, 15:07

Corect, dar nu va misca nimeni caruta care zace in noroi. Cand frf si lpf de lamenteaza ca nu au bani de investit vii dumneata cu costuri suplimentare. Nu te stiam glumet.

Traian (21 comentarii)  •  8 martie 2021, 15:11

Pai daca nu s-a simtit vinovat Andrei Cristea nu svea de ce sa isi ceara public scuze. Interesant ca dupa ce l-ai aparat ieri il mai aperi si azi... chiar intreb ce se ascunde in spatele acestei indulgente.

Craioveanu (42 comentarii)  •  8 martie 2021, 15:15

Propunerea merita atentie dar nu va intreprinde nimeni nimic. Baietii sunt dispusi sa faca aranjamente, nu proiecte. Burleanu si Gino sunt unul mai smecher ca altul.

Vio (188 comentarii)  •  8 martie 2021, 15:17

Am sesizat ranga ca arbitrii sunt subordonati federatiei. Prietenii stiu de ce ati folisit parca intamplator aceasta precizare.

Craiu (67 comentarii)  •  8 martie 2021, 15:22

Mai bine scriati despre salariile maxime care se iau la liga profesionista decat vrajeala asta din care nu se va alege nimic. Cluburile mor de foame si nesimtitul de Gino si-a pus 2000O de euro pe luna. Pacat ca nu mai are fi su carnet ca ii mai lua taticu o masina cu care sa omoare lumea pe sosea.

Albu (88 comentarii)  •  8 martie 2021, 15:24

A ajuns si Balaj sa fie dat de exemplu cand ca arbitru a fost tot timpul in mana cfr. Acum da lectii de corectitudine, mai mare rasul.

CITA (2118 comentarii)  •  8 martie 2021, 15:34

E buna si civilizata propunerea Dvs, dar fiti sigur ca daca oamenii vor sa nu se auda ce spun, vor gasi o metoda de scuza (nu merge jucaria, s-a terminat bateria, etc,) si vor folosi butonul de „mute” in cazul in care ar avea ceva de transmis cu naduf vreunui jucator neastamparat. In rest, daca se introduce, nu ar mai fi nici o exprimare ne-eleganta de parca s-ar fi terminat vorbele grele zise la furie, pe teren! Si nici de o parte, nici de cealalata, ca stiti bine ca nu iese fum fara foc, adica arbitrul mai raspunde si el daca un jucator sau antrenor i se adreseaza cu „Traiasca Regele!” – cum se zice prin popor.

zapacitu’ (911 comentarii)  •  8 martie 2021, 15:37

Bre nea Ovidiu, sistemul asta merge la aia civilizati din occident, aci pa cocioc mai greu nea Ovidiu cu elegante si plecaciuni si vorbe frumoase! Iti gasii matale sa le ceri sa vorbeasca frumos, cand ei nu facura asta in viata lor? O sa traga din priza aparatul ala de 2 milioane numa' sa nu se auda ropotul de injuraturi reciproce cu jucatorii si arbitrii, bre nea Ovidiu!

zorrozabal (10 comentarii)  •  8 martie 2021, 16:42

Nimeni nu isi pune intrebarea ce urmareste Becali declansand campania asta pentru VAR?El care in urma cu doua sezoane cand s-a pus problema sa ne„aliniem”si noi la noua„moda”-a declarat ca e de acord cu VAR,dar...numai la meciurile CFR!Stiind ca la VAR sunt tot arbitri,care si ei vor trebui sa fie delegati de cineva?E,aici e aici!Faptul ca s-a oferit sa plateasca o parte din costuri-secondat imediat de prietenii de la Botosani-pentru ca are multi prieteni-si faptul ca a implicat si Liga-unde il are pe Justin Stefan-nepotul lui Argaseala-face destul de stravezie intentia sa!Dar nu mai putin nociva!Baskan-ul cel cu bani multi si ambitii mari,vrea nici mai mult nici mai putin decat sa delege EL arbitrii judecatori de la VAR!Adica o„comisie”de la LPF formata din delegati ai cluburilor„alesi”prin vot!Avand cooperativa majoritara nu e greu de ghicit cam ce cluburi vor avea delegati in comisia aia si cam pe cine vor delega la VAR!Iar ceilalti-care sunt in minoritate?Pai n-au decat sa se retraga din campionat sau sa intre si ei in cooperativa!

Tyty (127 comentarii)  •  8 martie 2021, 17:56

Zorrozabale, ai gresit adresa. Speculatia ta ca Becali va da bani pentru VAR are baza zero. Tot CCA va delega si arbitrii din camera VAR deci Becali nu va avea mai multa putere decat azi. Iar ce declara el despre CFR sunt vorbe goale. Nimeni numai pune botul la ce turuie Becali.

Virgil (113 comentarii)  •  8 martie 2021, 17:59

Fotbalul nostru are nevoie urgenta de VAR si nu de alta tehnologie intermediara. M-a luat groaza vazand ce 11 metri s-a dictat impotriva Universitatii Cluj la Recea.

mq (16 comentarii)  •  8 martie 2021, 18:30

Le zici bine Nea Ovidiu

CITA (2118 comentarii)  •  8 martie 2021, 18:34

La fel vorbeste si cu jucatorii straini la meciurile internationale unde este delagat? Eu cred ca nu-si permite, dar la noi, nu e bai, merge!

To-aia (15 comentarii)  •  8 martie 2021, 19:26

Moșule, to-aia sa ne aduci aminte și ce s-a întâmplat la 30.02.2015. îți mai aduci aminte? Daca nu răsfoiește colecția GSP și adu-ti aminte. Aștept răspuns.

infractorii la putere (53 comentarii)  •  8 martie 2021, 20:32

Da' n-ar fi mai bine ca Balaj să se ocupe de dopaj? Că parcă (nu putem fi chiar siguri) e șef la ANAD... Și încă n-am văzut ca ANAD să facă ceva împotriva DOPAJULUI din liga I. Chiar dacă punguțele *** nu mai apar în pauzele meciurilor unei echipe fără sediu, fără palmares și fără stadion, ce trebuia dezafiliată cu ani în urmă pentru valize cu bani de mită!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vlady (53 comentarii)  •  8 martie 2021, 21:11

@To-aia (7 comentarii). Astepti degeaba. *** ca tine nu merita nici un raspuns. *** ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Manolo (63 comentarii)  •  8 martie 2021, 21:15

Dupa decizia UEFA ar fi momentul sa le dati o replica acida romanilor care l-au acuzat pe arbitrul Coltescu de rasism. Astia au luat-o direct in barba.

To-aia (15 comentarii)  •  8 martie 2021, 21:25

*** sunt moșii de pe GSP. Cu toate astea pensionarul a răspuns, că o adevărată lichea. M-a amuza acest joc.

To-aia (44 comentarii)  •  8 martie 2021, 21:49

Îmi place și corectitudinea acestui mos depășit. Când a răspuns el cu jignirea "***"nu a cenzurat. La răspunsul meu cuvântul "***" nu apare, a fost cenzurat. O adevărată corectitudine in GSP și mai ales la *** to-aia.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

anti Burleanu forever (58 comentarii)  •  8 martie 2021, 22:06

To-Aia-pt tine exista un singur raspuns:esti un ***....!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

To-aia (44 comentarii)  •  8 martie 2021, 22:20

Moșule, *** parca ai zis că nu răspunzi. Sau uitași de la mana până la gura ? Ești cam uituc. Dar te înțeleg. Ai o vârstă numai buna de... Pensie.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

geo (199 comentarii)  •  8 martie 2021, 22:42

To aia, mare prost esti. Daca ai avea minte nu ai face trafic pe acest blog. Dar atat te duce capul.

Campioana CFR (45 comentarii)  •  8 martie 2021, 22:55

Da, e foarte buna propunerea. Insa ce facem cu jucatorii si antrenorii sau banca tehnica care injura arbitrii? Ei au voie? Sunt convins ca si Coman si altii s-au adresat ori injurand ori mitocaneste arbitrilor. Si inca ceva: sigur ca din partea *** ciobanului puscarias o tinta importanta e Istvan Kovaci pentru ca nu l-au putut cumpara.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

alin (626 comentarii)  •  8 martie 2021, 23:27

@To aia (42 comentarii). Are dreptate & geo. Chiar nu esti pe treaba ta. Impresia este ca iti fileaza o lampa de atita ura.

Ţo-aia (3 comentarii)  •  9 martie 2021, 8:51

*** ***, ***. Prost esti tu, cu tot neamul. ***. ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

doilaunu (195 comentarii)  •  9 martie 2021, 8:56

vrea domnul Ioanitoaia sa auda ce vorbesc arbitrii pe terenul de fotbal.. Intr-o lume cu atatea deviatii comportamentale, cea a dnului Ovidiu nu mi se mai pare asa grava.

Ali Bec (212 comentarii)  •  9 martie 2021, 12:45

Un “articol” superb. Am început sa-l citesc aseară înainte de culcare și-am adormit instantaneu. Cred ma va voi folosi de el toată săptămâna.

Dilimache (657 comentarii)  •  9 martie 2021, 14:01

@to-aia - *** lui burleanu, canta la alta masa, ca aici nu tine! Iti e fomitza? A uitat stapanul sa-ti arunce osul? Mai uita si el, ca e preocupat de cum sa infunde definitiv fotbalul romanesc, dar nu-i nimic, o sa-si aduca aminte si de tine, pana atunci arunca cu laturi sa-l faci mandru si sa castigi si tu o paine cinstita, nevertebrat mic ce esti!

Comentează