Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Cine a greșit mai tare?!

Continuă discuțiile pe marginea meciului Poli Iași – FC Voluntari, 0-2 pe 1 martie, la care antrenorul-jucător al ieșenilor, Andrei Cristea, i s-ar fi adresat arbitrului Radu Petrescu cu „Mai bine mureai la operație!”. Trimitere la faptul că, în 2018, […]

Permalink to Cine a greșit mai tare?!
duminică, 7 martie 2021, 3:19

Continuă discuțiile pe marginea meciului Poli Iași – FC Voluntari, 0-2 pe 1 martie, la care antrenorul-jucător al ieșenilor, Andrei Cristea, i s-ar fi adresat arbitrului Radu Petrescu cu „Mai bine mureai la operație!”. Trimitere la faptul că, în 2018, „centralul” bucureștean a suferit o intervenție chirurgicală pe creier. Totodată, unul dintre microfoanele de ambianță a captat o voce care striga „Petrescule, infractorule!”.

Cum RP a menționat aceste ofense în raportul său, Cristea urmează să apară miercuri în fața Comisiei de Disciplină a FRF. Riscă să fie suspendat. Chiar dacă și-a cerut scuze public și neagă că a rostit injuriile cu pricina. E o obișnuință însă, care nu trezește simpatie, ca onor CD să meargă pe mâna arbitrilor. Să le apere onoarea.

Cunoscându-l pe Cristea ca un tip educat, de bun-simț, sunt tentat să-l cred. Pe de altă parte, până și cei foarte echilibrați își mai pierd cumpătul la nervi. Ca atare, nu-i exclus ca AC să fi răbufnit după eșecul cu Voluntari. Partidă în care Gazeta a apreciat, sub semnătura lui Marius Mărgărit, că Petrescu a fost „confuz” și i-a pus nota 5.

Deci e posibil ca Andrei să fi greșit. Dar înaintea lui, ba și mai grav, au greșit cei care l-au trimis pe RP la întâlnirea din 1 martie, uitând că acesta, la ultima sa prezență în Copou, pe 30 iunie 2020, făcuse varză confruntarea Poli – Hermannstadt, terminată cu 3-2 pentru sibieni. Tocmai pentru că paza bună trece primejdia rea, CCA era obligată să fie vigilentă și să nu-l delege pe Petrescu la Iași. Căci era de presupus, de anticipat, că gazdele, sensibilizate, își vor aduce aminte că arbitrul bucureștean le-a nedreptățit flagrant în meciul cu Sibiul. În limbajul lor, le-a furat.

Asta în ideea că Poli l-a acuzat pe Petrescu, inclusiv printr-o scrisoare deschisă către el și printr-un memoriu către FRF, că a ajutat-o din plin, fără scrupule, pe Hermannstadt să câștige! „Toate deciziile au fost contra noastră!”, s-a plâns Rednic, atunci antrenorul lui Poli. La rându-i, președintele Paraschiv s-a declarat șocat: „Nu pot să cred că în anul 2020 mai sunt asemenea arbitraje!”.

Nu numai oficialii echipei moldave au luat foc după gafele lui Petrescu, ci și presa. Inventariindu-i „centralului” erorile fără număr, între care două penalty-uri neacordate ieșenilor (la Grădinaru și la Luckassen), dar unul oferit cadou sibienilor, căci fusese precedat de un fault comis în atac de Caiado la Șerban, colegul Dan Udrea a avut suficiente motive să titreze „Prestația lui Petrescu la Iași-Hermannstadt a adus aminte de Cooperativa din arbitraj”. Din păcate, nu exagera. Reflecta adevărul.

În aceeași partidă, lovit dur de Viera, însă tot el avertizat de RP!, Andrei Cristea s-a văzut nevoit să părăsească terenul în minutul 30 și să stea în spital 10 zile. Iată de ce putea să rămână, logic, cu un cui împotriva lui Radu Petrescu și i s-ar cuveni, opinie mai largă, circumstanțe atenuante în măsura în care se va dovedi că l-a jignit pe arbitru.

Sigur, huliganismul trebuie pedepsit. Dar nici să nu considerăm că punctul de vedere al cavalerilor fluierului, prinși adesea în ofsaid, e literă de lege.

Comentarii (21)Adaugă comentariu

Tinel (19 comentarii)  •  7 martie 2021, 15:48

Mi aduc aminte de meciul cu Hermann. A fost hotie la drumul mare. Petrescu si-a batut joc de Poli cum au vrut muschii lui.

Ionel Cristescu (1 comentarii)  •  7 martie 2021, 15:50

Arbitrii au nevoie de VAR in Romania. Nu observa nimeni ca 80% discutam numai de greseli de arbitraj?

Iulian (190 comentarii)  •  7 martie 2021, 15:50

Dupa ce ati njurat Iasiul ieri astazi ati dat-o la intors. Cristea nu este chiar usa de biserica asa cum pretindeti dvs.

Ilie (135 comentarii)  •  7 martie 2021, 15:53

Un articol cu tentă, că de obicei. Derapajul lui Cristea, un fotbalist fără prea multă carte, e nimic pe lângă ce i-a făcut Ștucan antrenorului Niță. Și scrie în continuare la gsp.ro. Dar, printre articole despre o tenismenă care la 23 de ani e pe locul 500 și își arată nurii și poze cu femei în vârstă dezbrăcate, își găsește locul și unul care a discreditat total meseria de ziarist. Sub atenta supraveghere a celui care a fost omul de încredere al lui Adrian Păunescu, cel cu corabia și Cârmaciul. Cel care reușea să încheie orice Cenaclu Flacăra cu "Trăiască Ceaușescu!", dar nu era comunist!

dorulet (74 comentarii)  •  7 martie 2021, 15:53

Pe cei de la CCA ii doare undeva de sesizarile preseo si cand acestea sunt intemeiate. Este foarte corecta observatiunea ca ei se poarta ca un stat in stat si nu dau socoteala la nimeni decat lui Burleanu. .

Doryn (166 comentarii)  •  7 martie 2021, 15:56

Cristea ar trebui sa plateasca cat a platit si *** de Petrescu dupa jaful facut la Iasi in vara trecuta. Adica deloc. Un avertisment pa si pusi.

Tudorache (179 comentarii)  •  7 martie 2021, 16:14

Eu nu inteleg cum a ajuns Petrescu asta pe lista fifa si mai ales de ce este tinut in continuare acolo. Trebuie sa fii *** sa il scoti pe Avram si savil pastrezi pe Petrescu...Gafeurii Petrescu si Chivulete sunt rusinea arbitrajului.

Andu (56 comentarii)  •  7 martie 2021, 16:20

Nea Ovii, ai ajuns rau daca ai inceput sa citezi din Dan Udrea. Urechist si tupeist mai mare ca Udrea nu este decat Samoila de la Telecom. Amandoi isi dau importanta maxima de zici ca ei au descoperit adevarul la fiecare faza pe care o comenteaza. .

Ali Bec (212 comentarii)  •  7 martie 2021, 17:07

Calitatea arbitrajelor in L1 se aliniază perfect cu calitatea “jurnalismului” pe GSP

Tango (55 comentarii)  •  7 martie 2021, 17:07

Dacă am avea VAR arbitrii nu ar mai avea nicio scuză. Dar mai există unii nostalgici ai trecutului glorios al arbitrajelor dubioase și refuză cu încăpățânare VARul. Bineînțeles că tot ei se vaita cel mai abitir că sunt furați de arbitraje. Poate ne explică DDBistii de ce!!!

Stefan (35 comentarii)  •  7 martie 2021, 17:40

Ali Bec, trista viata trebuie sa ai daca abia astepti aparitia articolelelor dlui Ioanitoaia ca sa faci tu pe savantul si indiferent de subiect sa dai drumul la injuraturi. Multa lume necajita si nu stie. .

doilaunu (195 comentarii)  •  7 martie 2021, 18:05

avem printre cele mai bune arbitraje din lume (vezi delegarile din cupele europrene intercluburi) si una din cea mai proasta presa sportiva (vezi comentariile cititorilor de pe site-ul GSP, de exemplu). Asta este adevarul, restul e tacere.

Danny B (21 comentarii)  •  7 martie 2021, 18:07

De data asta ... scurt si la obiect ! Oricum punctele Iasului nu i se dau inapoi ! Ceea ce e grav , e faptul ca fluierasii se cred pe teren ca judecatorii intr-o sala de tribunal , sunt foarte sfidatori , vorbesc urat cu jucatorii , ar trebui sa-i ascultati sa vedeti ce vorbesc ! Sper ca incepand din aceasta etapa , acest arbitru sa fie recuzat la meciurile Iasului , asta daca cu adevarat Iasul are CD ! Iar cum , un jucator este judecat , suspendat si amendat ... cred ca e valabil si la arbitrii !!!

vasilepopa (10 comentarii)  •  7 martie 2021, 18:36

Unde e problema? ca nu inteleg tori , vorbesc urat cu jucatorii , ar trebui sa-i ascultati sa vedeti ce vorbesc ! Sper ca incepand din

Rada (1 comentarii)  •  7 martie 2021, 19:08

Nu era momentul ca Andrei Cristea să devină antrenor

Feri (85 comentarii)  •  7 martie 2021, 19:20

De acord cu @Danny B (20 comentarii). Sa fie suspendati oficial si arbitrii, de ce numai jucatorii. De acord si cu @Rada (1 comentarii). Cred ca Cristea trebuia sa mai astepte chiar daca are 36 de ani.

cita (2118 comentarii)  •  7 martie 2021, 20:32

Articol evident în favoarea introducerii grănicerii a VAR în L1, pe care o susținem! Hai să nu ne mai legăm de fiecare vorbă spusa la nervi în legătură cu arbitrajele, un bun creștin își cere iertare, si-un altul și mai bun i-o acordă, nu doar de formă, ci în fapt!

To-aia (15 comentarii)  •  7 martie 2021, 20:39

Avem de-a face cu avocatul to-aia. Investighează un caz f. Important. Sunt cu ochii pe acest avocat, meserie care-l prinde..., Inclusiv în gazetărie...

Dilimache (657 comentarii)  •  7 martie 2021, 21:31

La cate greseli a facut nea caisa asta, e de mirare ca mai e tinut pe lista FIFA!

Danny B (21 comentarii)  •  7 martie 2021, 21:35

Cenzura ... inca functioneaza ... domnule Ioanitoaia ... sau in Romania ... e realitate ... Ciocoii vechi si noi ???

Dinu (427 comentarii)  •  7 martie 2021, 22:11

Articol interesant. Solid argumentat. Pozitie frumoasa.

Comentează