Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Răspuns aiuritor

Ar trebui să mă măgulească faptul că FRF a reacționat prompt la editorialul meu de ieri, intitulat „Săgeți otrăvite„. La nici două ore după apariția acestuia pe GSP.RO, Federația a postat pe site-ul său un drept la replică. Dovadă că, […]

Permalink to Răspuns aiuritor
marți, 2 martie 2021, 4:20

Ar trebui să mă măgulească faptul că FRF a reacționat prompt la editorialul meu de ieri, intitulat „Săgeți otrăvite„. La nici două ore după apariția acestuia pe GSP.RO, Federația a postat pe site-ul său un drept la replică. Dovadă că, deși foarte ocupați să conducă fotbalul românesc spre noi și noi succese, Burleanu et Comp. își găsesc timp să și citească. Mulțumiri pentru asta.

Din păcate însă, comunicatul federal, altminteri redactat într-un limbaj decent, cuprinde multe afirmații neadevărate. Ba și, îmi cer scuze, inepte. Refuz că cred că FRF ne ia de fraieri, dar senzația e că încearcă.

De pildă, la reproșul că n-a urmat exemplul federației croate, care a introdus VAR (încă din ianuarie 2020) accesând fonduri FIFA din Programul Forward, FRF a oferit o explicație năucitoare. Pasămite, n-a tratat VAR ca o prioritate și, ca atare, a tot amânat pregătirea arbitrilor deoarece, atenție!, proiectul în discuție ar avea „potențial comercial”.

Ce-ar trebui dedus dintr-o asemenea formulare? În această perspectivă, că VAR ar putea aduce profit (cum, pe ce cale?!), FRF ar vrea să nu scape castana și să administreze sistemul. Numai c-ar dori s-o facă utilizând tehnologia furnizată de LPF, for care ar trebui, conform concepției federale, să plătească și specializarea arbitrilor! Ignorând că onor CCA, în frunte cu Kyros Vassaras (Nu VARssaras!), care a costat în 7 ani circa un milion de euro (salariu, bilete de avion, indemnizație de membru CEx etc), se află în subordinea Federației, și nu a Ligii Profesioniste. Forțând nota, FRF plănuiește să decidă, dar pe banii altuia!

Totuși, comunicatul admite că FRF a luat și ea câte 500.000 de euro în ultimii 4 ani din Programul Forward, destinat dezvoltării fotbalului. Spre deosebire de croați, n-a dirijat însă niciun euro, din două milioane, către VAR. Nu, i-a folosit, scrie comunicatul, pentru competițiile de juniori și de fete. Zău așa, ce competiții a finanțat FRF în 2020, ce cheltuieli a avut ea cu juniorii și cu fetele când campionatele acestora au fost suspendate?! Când nu s-a jucat nimic din cauza pandemiei?! Nu era mai logic ca măcar cei 500.000 accesați în 2020 să fie alocați pentru VAR și să se încheie povestea? Evident că da.

Când se vaită, l-ați auzit pe Burleanu într-o recentă conferință de presă, că nu dispun de resurse pentru pregătirea arbitrilor, șefii Casei Fotbalului uită că au aruncat pe geam minimum un milion de euro cu Centrele de Excelență de la Timișoara, Tg. Mureș, Deva și Buzău. Le-au inaugurat în 2015-2016 ca să le desființeze în 2018! Zadarnic le-a atras atenția presa că FRF nu poate fi proprietar (coproprietar) de echipe, că nu-i regulamentar. Ei au ținut-o pe-a lor până s-au lămurit, după ce-i trambalaseră pe puști și pe părinții acestora, că merg pe un drum greșit.

Despre fotbalul feminin ce să mai vorbim? După ce Burleanu a devenit președinte, naționala noastră de fete ocupa în 2015 locul 41 în ierarhia FIFA. A consumat sume importante și într-atât a progresat sezon de sezon încât a reușit „să urce” în iunie 2020 pe locul 44! Iar U17 are în palmares un inegalabil 0-13 cu Suedia.

Ar mai fi destule de comentat pe marginea răspunsului dat la șmecherie de FRF. Praf în ochii lumii. În concluzie, dacă e trist că se întârzie sine die introducerea VAR, la fel de trist, dacă nu și mai, e că Federația lasă impresia că nu-i interesată de arbitrajul video. Sincer, m-aș bucura să mă înșel.

Comentarii (30)Adaugă comentariu

militari (120 comentarii)  •  2 martie 2021, 16:28

Ni te inseli, Nea Ovi. Daca se baga VAR federatia nu il mai poate trimite pe Kovacs Istvan cu sarcina sa loveasca in Steaua. Nu ii place lui Burlan rolul de tine tava.

Victor (278 comentarii)  •  2 martie 2021, 16:30

Nu am inteles cum are VAR potential comercial. Poate veniti cu ceva detalii ca sa ma scoateti din ceata.

John (564 comentarii)  •  2 martie 2021, 16:33

Articol bun. Le dati ce merita desi sincer sa fiu merita si mai mult. Cine a spus despre Burleanu ca nu avea ce cauta unde nu se pricepe a avut dreptate. Asta este mai rau decat Sandu.

Ţo-aia (49 comentarii)  •  2 martie 2021, 16:36

Mosu nostru nu e bagat in seama dar... insista. *** de atata cerneala consumata fara rost.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Venus (1 comentarii)  •  2 martie 2021, 16:46

Asta din centrul imaginii nu este buzoianul care a ajuns mare stab la frf de la o vulcanizare? Ia investigati ce proprietati si-s tras tipul pe litoral in zona Mangalia in ultimii doi sau trei ani.

Marcus (279 comentarii)  •  2 martie 2021, 16:49

Pai Nea Ovidiu ce altceva crezi ca fac baietii la federatie decat sa taie frunze la caini si sa frece menta pe site -ri... Aproape ca ii da treaba afara din sediu.

Jiri Praga (13 comentarii)  •  2 martie 2021, 16:58

Măcar pe această cale anunț decesul unei legende din fotbal. A murit atacantul St. John, legenda lui Liverpool După o boală îndelungată a murit atacantul lui Liverpool Ian St. John. Fostul reprezentant al echipei naționale scoțiene a avut vârsta de 82 de ani. A marcat 118 goluri pentru Liverpool în 425 de meciuri între 1961 și 1971. Golul cel mai important l-a marcat în prelungirea finalei Cupei Angliei în 1965 împotriva lui Leeds, pe care Liverpool a câștigat-o cu 2: 1 și a câștigat această competiție pentru prima dată. St. John a venit la Liverpool din orașul său natal Motherwell pentru suma de 37 500 lire sterline și la vremea respectivă a devenit cel mai scump jucător al clubului. Sub conducerea legendarului antrenor Bill Shankly a ajutat clubul la urcarea în competiția superioară a ligii engleze și a obținut cu aceasta două titluri. În anul 1966 a jucat în finala Cupei Cupelor împotriva lui Dortmund. Cu reprezentativa Scoției a jucat 21 de meciuri și a înscris nouă goluri. După terminarea carierei de jucător a fost antrenor al echipelor Motherwell și Portsmouth. Iar împreună cu Jimmy Greaves a prezentat la televiziune emisiunea de fotbal Saint and Greavsie.

Ilie (135 comentarii)  •  2 martie 2021, 17:05

Un articol corect, deși cu un pic de laudă de sine. Dar nu îl poți aplauda pe unul care îl are ca prieten pe groparul rugby--ului românesc ( da, sub Petrache, cel cu tată politician controversat, am ratat pentru prima oară în istorie calificarea la Cupa Mondială, în urma unui scandal de arbitraj). Și care încearcă să îi spele petele din activitatea sportivă. Mai știm cine era șeful COSR când a izbucnit scandalul echipamentului contrafăcut de la Olimpiadă? Caz anchetat de DNA? Cine se aseamănă, se adună!

Sorin (128 comentarii)  •  2 martie 2021, 17:33

Ilie, prostia fa este nemarginita. Rugbiul e in centrul unui mare scandal din cauza Arenei de la Arcul de Triumf iar Petrache este presedintele federatiei. Pe cine sa cheme la emisiune daca nu pe el. Ca este fiul nu stiu cui si este suspectat de nu stiu ce , dar ce e cu asta? Pana una alta se bucura de prezumtia de nevinovatie oricat maro ai servi tu.

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  2 martie 2021, 17:36

Inca odata, mai exista L P ? Ce activitate mai au Gino I si J Stefan ? Ei au vindut L P, care acum e Liga Orlando. Nu v-ati saturat de case de pariuri, de Vladut … de primari antrenori. Uite, Prepe si Cristea le cereau primarilor la tv sa le aduca jucatori ! Ii da si diploma lui Cristea ? - ca oricum diplomele sint hirtie igienica in romanime. Uite chiar acum Chirica e suparat si-i cere „antrenorului“ facut de el sa vina in costum si cravata. Daca taie fondurile ori vine alt primar ? L-a baut Ivanov, pe care scria Consiliul Judetean Ilfov. Vad ca nu va doare mintea. Beton.Tot inainte spre 47. ---- VAR ? Natia asta vede oricum ce vrea, poti prezenta Craciunestilor si dovada cu mama lu Video, n-ai cum sa-i convingi. Nici nu mai e in stare sa urmareasca meciuri, probabil sparg toti seminte si-i asculta pe marii antrenori Angheluta si Dan Stefanescu: „Oare cine l-a pus pe Chipciu acolo ? Ha-ha.“ „Aaabsolut de neinteles alegerile lui Petrea. Ha-ha.“ Daca ei spun ca Bizon Popesu e util, asa e si pentru I Dumitrescu. Daca ei spun ca CFR „s-a distrat“ cu Arges, „i-a incalecat“, preia toata presa, chiar si Edi. Pai da, la primul gol Marici nu l-a vazut pe Debe, nici nu s-a miscat, a fost incalecat, darimat. La al doilea, in cadere fiind, mingea deviata cu capul de D i-a atins mina de la nici un metru ! - nici urma de penaltiuri. La al treilea gol Marici a fost luat cu fulgi cu tot de acelasi Debe care nici macar n-a atins mingea. - fault clar in atac. Dar daca zice Stefanescu ...

grig (105 comentarii)  •  2 martie 2021, 18:40

@Ilie (126). Urechist ca de obicei. N-am ajuns la CM rugby din cauza unei legitimari ilegale si nu a arbitrajului. Dar cand e sa injuri fara motiv detaliile nu mai conteaza.

Dilimache (657 comentarii)  •  2 martie 2021, 18:54

NU trebuie nici sa va simtiti flatat si NICI sa le multumiti pentru raspuns, pt ca nu merita. Ei merita o ancheta serioasa si sa raspunda pt ceea ce au facut. Atat!

MZM (390 comentarii)  •  2 martie 2021, 19:55

Domnule Ioanitoaia, comunicatul FRF nu spune nicaieri ca proiectul VAR are potential comercial, ca VAR ar putea aduce profit. Este o interpretare foarte... personala a dv. careia ii dedicati aproape jumatate din articol! Iata textul comunicatului FRF: „Liga Profesionista de Fotbal, prin faptul ca e organizatoarea Ligii 1, gestioneaza un potential comercial care ar putea finanta inclusiv implementarea VAR”. Este clar ca potentialul comercial la care se refera comunicatul FRF este suma primita de LPF de la televiziuni, pentru transmisia meciurilor. Suma din care s-ar putea finanta implementarea VAR. De asemenea, comunicatul FRF spune ca in Croatia nu exista liga profesionista ca la noi, asa ca ea, federatia croata, s-a ocupat de implementarea VAR. Lucrurile mi se par clare.

CITA (2118 comentarii)  •  2 martie 2021, 19:56

Da, acest drept la replica lasa intr-adevar impresia de lipsa de interes pe introducerea VAR, si-o face prin abaterea atentiei de la subiectul principal. E gandit bine raspunsul. D-le Ioanitoaia, am impresia ca va duelati cu niste mori de vant, cu tot respectul!

Iuliu (3 comentarii)  •  2 martie 2021, 20:01

Completare la postarea lui Jiri Praga legata de decesul legendei St. John . Probabil ca suporterii ploiesteni mai batranei isi amintesc de el . In 1966 Petrolul Ploiesti a jucat contra lui Liverpool in Cupa Campionilor Europeni . . La Liverpool au castigat englezii cu 2-0 , unul din goluri fiind marcat de St. John . Meciul de la Ploiesti a intrat in istoria echipei Petrolul , victorie cu 3-1 ( sa nu uitam ca Liverpool reprezenta Anglia , proaspata camoioana mondiala ) Englezii s-au calificat datorita golului in deplasare

zapacitu’ (911 comentarii)  •  2 martie 2021, 20:06

Bre io nu inteleg nimic din saga asta cu banii la FRF, cu investitia in VAR, cu insistenta lui nea Ovidiu pe temele astea si, mai ales, nu inteleg de ce atata secretomanie la FRF daca se simt cu sufletul curat si cu constiinta impacata. Zau bre nea Ovidiu, nu inteleg nici macar de ce insisti atata matale cu oamenii astia care par ca nu le pasa deloc de ce scrie presa sportiva.

Cosmo (237 comentarii)  •  2 martie 2021, 20:20

Extraplenipotentiar de nemaipomenit de bun articol. Din păcate nu mai trăim vremurile în care nasu Sandu și Mitica corleone conduceau atât de bine fotbalul romanesc încât nea Ovi nu găsea nimic sa le reproșeze.

GopoSapiens (4 comentarii)  •  2 martie 2021, 20:36

Haide, măi bădie, că te faci niznai degeaba cu articolu' aista... Nu-ți treb'e juma' de secol de jurnalism ca să-nțelegi că-n comunicatul FRF „potențial comercial” se referă la competiția (Liga 1) despre care se vorbea-n propoziție, nu la sistemul de monitorizare video (VAR). (Și să nu-mi spui că, Liga 1, în comparație cu competițiile de juniori sau cele feminine, nu are un potențial comercial de nu-știu-câte ordine de mărime mai mare!) Io-nțeleg că matale ai meciuri personale cu echipa actuală de la FRF, da' asta nu e o scuză bună ***... E fair-play, bădie, nu fake-play!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

itu52 (239 comentarii)  •  2 martie 2021, 20:54

Curat murdar coane, curat murdar. Deducem că la cazinoul FRF este „șmecherie pe vampirie”.

Ducu (121 comentarii)  •  2 martie 2021, 21:39

Cosmo, nici un ziarist sportiv roman nu a avut atatea procese cu Sandu cate a avut Ioanitoaia. Deci bati campii si inca fara pic de gratie. Dar este de bon ton si se posrta sa te dai mai destept si mai spiritual decat esti in realitate.

Liviu (333 comentarii)  •  3 martie 2021, 1:39

Pana acum ii credeam *** pe burlenii de la frf. Mai nou mi se pare ca sunt mai mult niste smecheri pusi pe capatuiala.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Jiri Praga (13 comentarii)  •  3 martie 2021, 8:04

Completare Iuliu (2 comentarii) • 2 martie 2021, 20:01 Da , aveți perfectă dreptate, am știut și despre acest lucru, dar intenționat nu l-am scris. Am așteptat ca cineva din gazetă să scrie cel pițin două rânduri despre acest deces. Dar vedem toți că este un ziar de ”Can-Can” și ne alimentează cu tot felul de minuni ”WOW”, care de fapt sunt niște nimicuri.

doilaunu (195 comentarii)  •  3 martie 2021, 9:26

articol aiuritor

GeoOp (113 comentarii)  •  3 martie 2021, 9:55

La noi din liga a-2a nu se mai cheama fotbal. De la mijlocul clasamentului ligii a 2-a NU SE MAI numeste fotbal profesionist. Si noi vrem VAR??? Sunt altele mult mai importante de rezolvat nu ...VAR. Daca nu a fost transparenta si pacalicii de la FRF au cheltui bani ce erau destinati pentru a ridica conditiile fotbalului in general in alte moduri atunci trebuiesc trasi la raspundere. In fine... Centrele despre care vorbiti a fost o INCERCARE. Cat a costat a costat. a incercat sa faca ceva pt fotbalul juvenil. Echipa nationala de fotbal feminin a ramas acolo unde e pt ca toate tarile au progresat impreuna cu noi. Zi-ne nea Ovi ca nu s-a mai vorbit de mult...cand erau marii Sandu si Dragomir ce s-a facut? Si atunci au fost bani pt ca erau calificari, ajungeam in sferturi in optimi pe la europene pe la mondiale ... ce a facut Sandu cu banii aia? Daca esti asa amabil sa ne zici ADEVARUL cum ar trebui sa faca un jurnalist pt ca rezultatele le-am vazut singur. Dupa 20 de ani de Sandu am ajuns la nivelul Moldovei in fotbal. Atat nationala cat si echipele de club. Cluburi desfiintate, infrastructura inca cea de pe timpul lui Ceausescu, personal necalificat la nivel de juniori..mai continui? Voi tot i-i dati inainte cu centrele de juniori a lui Burleanu. Dar macar la Burleanu aveti ce sa criticati. A dat gres cu un program. Sandu, cand avea posibilitatea, cu resurse mult mai mari decat ce are acum pinguinu de Burelanu, nu v-a dat nici macar satisfactia asta...pt ca nu a facut NIMIC!

a dica (283 comentarii)  •  3 martie 2021, 11:13

Lucrurile sunt mult mai simple si ar trebui spuse pe sleau. Cine asigura arbitrajele? CCA/FRF, nu? Atunci ei ar trebui sa rezolve problema arbitrajelor. Iar cluburile/ LPF sa plateasca serviciul prestat de arbitri sprijiniti de VAR caci doar au interesul sa creasca si calitatea serviciului prestat. Pot creste tariful, dar sa pretinda sa plateasca LPF instruirea ... E ca si cand eu as face un contract de service pentru instalatiile din casa cu o firma, platesc abonamentul si interventiile, dar inainte platesc si scolarizarea instalatorilor, electricienilor si ce-or mai fi

Ţo-aia (49 comentarii)  •  3 martie 2021, 11:47

Pt doilaunu - Merg si io la filmul asta. Bravo

basarab (2 comentarii)  •  3 martie 2021, 12:00

mai iuliu tu esti prea tinar sau prea bosorog si ai uitat ca liverpool s-a calificat dupa al 3-lea meci cistigat cu 2-0 pe teren neutru,si nu datorita golului din deplasare;cind nu esti sigur intreaba-l pe mircea dridea ca e inca in viata si a fost si pe teren atunci.

Jiri Praga (13 comentarii)  •  3 martie 2021, 12:24

Completare Iuliu (2 comentarii) • 2 martie 2021, 20:01 Da, aveți perfectă dreptate, bineînțeles că am știut și despre Petrolul, dar intenționat nu am scris despre aceasta, am așteptat că se va prinde cineva de la gazetă să comunice despre acest deces și să mai poată adăuga și ei ceva. Pentru că deja au devenit plictisitori cu tot felul de informații de Can - Can cu care ne alimentează, aproape că nu mai ai ce citi, în afară de rezultate și clasament, de exemplu sâmbătă după masă sau desfășurat două meciuri din compionatul României despre care nu am aflat absolut nimic, doar atât a fost menționat într-un ecran mic din colțul din stânga, acuma se joacă meciul din liga I,. Dar în schimb toată pagina gazetei a fost dedicată meciului dintre Parma cu nu știu cine, pentru că acolo joacă doi foști jucători din Liga I din România și acum joacă la Parma???

Iuliu (3 comentarii)  •  3 martie 2021, 20:05

Mai Basarab , corect , ai dreptate , sunt prea bosorog ( 72 ani ) . A fost al treilea meci castigat de Liverpool cu 2-0 , unul din goluri a fost marcat de St. John . Regula dublarii golului marcat in deplasare inca nu aparuse , cred ca s-a aplicat abia in anul urmator . Sunt suporter al lui Dinamo , dar am fost foarte fericit pentru performanta Petrolului , chiar daca nu s-a calificat . Aveau o super echipa , cu Mircea Dridea , Badea , Pahontu , Mocanu , Sandu Boc , portarii Misu Ionescu si Sfetcu .

Ilie (135 comentarii)  •  3 martie 2021, 20:49

Dacă ești ziarist, îl întrebi pe Petrache despre echipamentul de la Olimpiadă și de ce nu ne-am calificat la Cupa Mondială. Sau de ce toată echipa de campanie electorală a Vioricăi Dăncilă a fost cooptată în FRB.Dacă ești Ioanițoaia, îl lași să își țină discursul.

Comentează