Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Nu votați o prostie!

Cum se știe, naționalele noastre de fotbal vor intra în focuri spre sfârșitul lunii martie. Reprezentativa A va juca pe 25 martie cu Macedonia de Nord, pe 28 cu Germania și pe 31 cu Armenia în calificările pentru CM 2022, […]

Permalink to Nu votați o prostie!
marți, 23 februarie 2021, 2:28

Cum se știe, naționalele noastre de fotbal vor intra în focuri spre sfârșitul lunii martie. Reprezentativa A va juca pe 25 martie cu Macedonia de Nord, pe 28 cu Germania și pe 31 cu Armenia în calificările pentru CM 2022, pe când U21 va întâlni Olanda pe 24, Ungaria pe 27 și Germania pe 30 în grupa de la Euro 2021. Ca atare, pe bună dreptate, socotind că aceste confruntări trebuie pregătite cât mai serios, Comitetul Executiv al FRF a aprobat în ședința din 17 decembrie 2020 „Modificarea programului competițiilor interne raportate la data începerii turneului final al UEFA Euro 2021”.

Nimic anormal. În regulă, căci merita și merită considerată legitimă dorința selecționerilor Rădoi și Mutu de a avea la dispoziție loturile cât mai repede în vederea omogenizării. E în interesul întreg fotbalului tricolor să se întâmple așa.

Mai departe însă, din păcate, lucrurile riscă să se complice. S-o ia razna, deoarece FRF susține o propunere greu de justificat, dacă nu cumva de-a dreptul aberantă. Conform ei, 4 meciuri din etapa 28, Viitorul – Chindia, Craiova – UTA Arad, Astra – FC Botoșani și FCSB – CFR Cluj, ar urma să fie devansate și să se dispute înaintea etapei 27!

Pe lângă că ar crea un precedent periculos, decizia ar încălca prevederile art. 10.3. din ROAF („Succesiunea etapelor din campionat va fi aceeași în tur și în retur”), dar ar da naștere și la situații absolut ridicole. Pentru că, de pildă, un jucător eliminat în una din cele 4 partide intercalate își va ispăși suspendarea în… etapa anterioară! Ca la noi, la nimeni!

În eventualitatea în care, împotriva legii și a logicii, propunerea federală va trece vineri de CEx, ceea ce e de anticipat, ea ar mai face un rău. Ar influența în mod neloial, abuziv, lupta pentu titlu.

Ar favoriza-o în afara oricărui dubiu pe FCSB în dauna lui CFR Cluj. În ideea că, mutat cum preconizează FRF, derby-ul dintre aceste formații s-ar juca în condițiile în care FCSB l-ar aborda după o partidă acasă cu Gaz Metan (etapa 26), iar CFR după o deplasare dificilă la Arad. Cu alte cuvinte, bucureștenii ar avea două meciuri la rând acasă, iar clujenii două consecutive afară, inclusiv derby-ul! Echitabil?!

Nu-i vorba aici, să nu sară nimeni cu gura, că subsemnatul ar fi fanul vreuneia dintre echipele menționate. Nici discuție. În principiu însă, ar fi corect, fair și regulamentar ca principalele candidate la câștigarea campionatului să fie tratate la fel. Să li se asigure condiții egale. Nu să fie avantajată, cât de puțin, una dintre ele. Indiferent care.

Evident că, luând act de intenția FRF, cluburile din L1 s-au pronunțat împotrivă. Deși de acord cu modificarea programului în beneficiul echipelor naționale, Liga Profesionistă a venit cu o contrapropunere. Mai simplă, dar și, în opinia mea, rațională, realistă. Concret, ca etapa 28 să aibă loc pe 13-15 martie, toate meciurile, cea cu numărul 27 urmând să fie programată la mijlocul săptămânii și să se desfășoare, ca intermediară, în 10-12 martie.

S-ar împăca astfel și capra, și varza. Numai că, de parc-ar fi descoperit America, FRF ține morțiș să-și impună punctul de vedere. Când e de presupus că, alcătuit majoritat de yes-menii lui Burleanu, CEx se va grăbi să aprobe (încă) o măsură aberantă, rămâne speranța că membrii Comitetului Executiv se vor trezi în ultima clipă și nu vor vota o prostie. Slabă speranță, nu?

Comentarii (22)Adaugă comentariu

Mirel (153 comentarii)  •  23 februarie 2021, 14:39

Excelent, dar nimic nou.. Razvan Burleanu si oamenii pe care i-a promovat fac cum ii duce capul iar capul nu ii duce prea departe.

Virgil (113 comentarii)  •  23 februarie 2021, 14:44

Ia te uita si nu crede...Un jurnalist bucurestean care pledeaza cauza lui CFR Cluj...Oare la ce alta minunatie sa ne mai asteptam de la gsp?

adi (97 comentarii)  •  23 februarie 2021, 14:47

Nu ma entuziasmeaza ce dezbateti deobicei insa de data asta va sustin si va dau dreptate. Ce doreste sa aplice Federatia nu reprezinta o prostie ci o mare prostie.

cn (31 comentarii)  •  23 februarie 2021, 14:54

N-am citit articolul dar am intrat pentru ca am insomnii si numai cand dau click pe maestru' adorm instant. Noapte buna.

Ilie (135 comentarii)  •  23 februarie 2021, 15:17

De când e UTA mai dificilă decât Gaz Metan? Un articol fără sens. Mai bine scrie despre ce face Gino Iorgulescu la LPF. Adică despre nimic. Fi'su văd că nu mai e căutat. Dar e prietenul tău. Burleanu e un hoț și nu are ce căuta la FRF. Dar nici Gino , cel care e complice la omor din punct de vedere moral, nu are ce căuta la LPF. Doi neisprăviți.

Angheliu (87 comentarii)  •  23 februarie 2021, 15:46

Ilie, bati recordul la prostie daca il consideri pe Dl Ioanitoaia prieten cu Burleanu. Mare este gradina Domnului si multe buruieni mai cresc in ea.

Mario (56 comentarii)  •  23 februarie 2021, 15:50

@cn (31 comentarii). Inteleg ca iti este greu sa te trezesti din noaptea mintii dar poti sa incerci. Desi nu cred sa iti mai ajute la ceva. Totusi daca nu iti place Ioanitoaia nu te obliga nimeni sa citesti si nici sa postezi. Ar fi mai usor sa dai de mancare la rate.

Mishu (234 comentarii)  •  23 februarie 2021, 15:53

Auzi Ilie, ca sa poti sa ii judeci pe Burleanu si pe Iorgulescu trebuie sa fii facut ceva in viata asta. Sa ai autoritatea sa ii numesti neispraviti pe cei doi. Ori sunt convins ca tu esti doar un nimeni cu acte insa plin de aere.

Ţo-aia (49 comentarii)  •  23 februarie 2021, 16:12

S-a bagat si pensionarul in seama. Oricum nu-l asculta nimeni

CITA (2118 comentarii)  •  23 februarie 2021, 16:25

Pai de ce slaba speranta, domnule Ioanitoaia? Pai daca nu este legala, conform regulamentului, cum sa fie adoptata decizia asta aberanta? Eu pariez ca NU o vor vota, dar v-au aruncat jurnalistilor de calibru ca Dvs o nada ca sa va printa in plasa si-apoi sa rada de Dvs. Cred.

zapacitu’ (911 comentarii)  •  23 februarie 2021, 16:30

Da cum bre nea Ovidiu sa fie numai FCSB si CFR afectate de tampenia asta care se pune la cale la FRF? Da Craiova nu e si ea? Sigur sunt si oltenii dezavantajati de ciudateniile astea de decizii, incat nu mai pot sa se lupte pentru titlu cu barbatie, cot la cot cu cei doi enumerati mai sus. Pai zi bre, asta-i dreptate care se face? Sa fim si noi la masa bogatilor, ca meritam, se stie!

kunta kinte (565 comentarii)  •  23 februarie 2021, 16:39

Bre nenea Ovidiu, mata demult "dai tare" in federatia asta si-n seful ei pafarist, pus acolo pe criterii politice. Dar dupa cum se vede, dai cam degeaba, ca nu asculta, le intra pe-o ureche si le iese pe alta, pe un ochi le intra si pe altul iese imediat! Ai acolo si un fost angajat de top al matale de la ProSport, format ca ziarst tot de matale, din ce-mi amintesc. Pai omul acela nu poate sa ii convinga de prostia pe care o fac, considerand ca e mai cu capul pe umeri decat actualul dumisale sef? Si presupun ca intelege fenomenul fotbal in profunzimea lui organizatorica, mult mai bine decat destui care iau salarii si prime pe-acolo pe la FRF.

JFM (116 comentarii)  •  23 februarie 2021, 17:47

CFR o sa-i bata oricum pe FC FCSB. Sau egal. Dar e bine ca a fost mentionat aspectul, sa se vada la ce caruta trage Burleanu. Chestia cu precedentul sta in picioare, se deschide poarta catre noi si noi decizii aberante, chiar abuzuri. Acesta ar fi un real motiv pentru ca propunerea FRF sa fie respinsa.

Nică fără frică (297 comentarii)  •  23 februarie 2021, 18:30

Deci problema lui ioanitoaia e că CFR ar fi dezavantajata și a luat-o pe ocolite aruncând praf în ochi!

alin (626 comentarii)  •  23 februarie 2021, 18:39

Daca lucrurile stau cum sint descrise aici Liga are dreptate si nu Federatia. Doar ca Biroul federal este forul care hotaraste asupra programarii si el este Federatia, nu Liga.

nicu (1 comentarii)  •  23 februarie 2021, 18:51

pentru mimamo nu e nici o problema si asa joaca ca sa se afle in treaba ,nu vor castiga nici un punct in meciurile ramase de disputat,ea se pregateste de liga a 4-a,suporterii aduna bani pentru petrecerea de sfarsit cand se va stinge lumina.

GopoSapiens (4 comentarii)  •  23 februarie 2021, 20:21

Ha! Păi ia să vedem... să presupunem, de dragu' meu, că partida Viitorul - Poli Iași se amână pentru o dată care e undeva după etapa 26, și că-n etapa 25 careva dintre jucătorii celor două echipe ia un cartonaș ce-l suspendă un meci. Când fi-va să se aplice suspendarea cu pricina? În memciul amânat? Păi cum așa? Doar nu poate un jucător să-și ispășească pedeapsa înainte de a o fi primit-o! Sau poate?

AliBaba (223 comentarii)  •  23 februarie 2021, 20:58

@Gopo Sapiens (3 comentarii). Foarte buna intrebarea. Pacat ca dl Ioanitoaia nu comunica niciodata aici. Am inteles ca nici nu prea citeste postarile si este de mirare la in director de ziar cu experienta sa.

Dilimache (657 comentarii)  •  23 februarie 2021, 23:24

Prefect! Va multumesc! Asteptam de ceva vreme articolul asta!

doilaunu (195 comentarii)  •  24 februarie 2021, 8:12

cred ca e treaba lor ce voteaza. Prostie, neprostie, e afacerea lor privata si ar trebui sa fim mai atenti cu propriile prostii decat cu ale altora.

Nicolae Cristache (15 comentarii)  •  26 februarie 2021, 5:48

Sire, ai exact ce ți-ai dorit. Felicitări! Cred eu, și mă cunoști, e timpul să faci și presă.

Comentează