Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Acuzații gratuite

La o săptămână după ce FCSB o bătuse în campionat cu 1-0, Dinamo a reușit să-și ia revanșa în Cupă cu același scor. Deznodământ surprinzător date fiind situația „câinilor” în Liga 1 și amănuntul că FCSB era deținătoarea trofeului.

Afirmând […]

Permalink to Acuzații gratuite
joi, 11 februarie 2021, 3:24

La o săptămână după ce FCSB o bătuse în campionat cu 1-0, Dinamo a reușit să-și ia revanșa în Cupă cu același scor. Deznodământ surprinzător date fiind situația „câinilor” în Liga 1 și amănuntul că FCSB era deținătoarea trofeului.

Afirmând „Am obținut o victorie frumoasă”, gol realizat la capătul unei faze fixe, Ionel Gane n-a tras spuza pe turta proprie. Dinamo a meritat să câștige, chiar dacă adversarii vor invoca marile ocazii irosite de Oaidă, cea mai mare, de Fl. Coman și de Olaru. Ei uită însă de ratările, nu mai mici, ale lui Nemec, Nepomuceno și Morsay.

În fiecare început de repriză, elevii lui Gane au fost mai activi. Energici și implicați. În frunte cu tânărul portar Eșanu și cu vârful Nemec de 35 de ani și jumătate, ambii excelenți. Primul a dovedit că trebuie preferat norvegianului Kongshavn, 30 de ani, tocmai achiziționat. Iar celălalt, MVP-ul partidei, că nu întâmplător a evoluat de 43 de ori în naționala Slovaciei.

Într-adevăr, roș-albaștrii au dominat finalul. Au pus presiune. Dar atât. În rest, inclusiv după intrarea pieselor grele Olaru, Fl. Coman și Fl. Tănase, consemnată în minutul 46, ei au părut apatici, parcă fără chef. Jucând în dorul lelii. De aici, ca să-l citez și pe Toni Petrea, „O înfrângere dureroasă”.

Misiunea lui Dinamo a fost facilitată și de atitudinea adversarului. Care a abordat meciul cu doar doi titulari, A. Vlad și Șut, comparativ cu recentul duel din L1! Deși același Petrea declarase „Cupa e un obiectiv important pentru noi”, el a lăsat impresia că una gândește și alta spune. Folosind multe rezerve, între care pe Ad. Niță de nici 18 ani și, după 7 luni de pauză!, pe Nedelcu, FCSB a riscat și a pierdut.

Ca și la proaspătul eșec cu Clinceni, la FCSB s-au luat niște decizii, pe bancă ori la televizor?, care au contrariat. Au intrigat. În minutul 58, la scorul de 0-1, când logic era ca roș-albaștrii să forțeze egalarea, Ov. Popescu, adică un mijlocaș, dacă nu un fundaș (ce va și juca după ieșirea lui Nedelcu), i-a luat locul fâșnețului Ad. Niță, periculos în careul lui Eșanu! Nu cunosc cine face schimbările la FCSB, patronul sau antrenorul, dar le face cam aiurea. Neinspirat. Deoarece înlocuiești un atacant cu un apărător când vrei să păstrezi rezultatul, nu când îți arde buza să-l modifici.

Am citit undeva că FCSB ar fi menajat atâția jucători, Moruțan, I. Cristea și Oct. Popescu n-au figurat nici măcar în lot!, spre a-i feri de controlul doping, efectuat miercuri seara. Pentru că, vezi Doamne, ar fi avut ceva de ascuns. S-ar fi temut, înțelegeți dumneavoastră.

Cu scuzele de rigoare, astea-s bazaconii. Acuzații gratuite, fără sens. Atât pentru că nu s-a anunțat controlul, nu s-a știut de el, cât și pentru că el nu s-a adresat doar titularilor, ci tuturor celor înscriși pe foaia de joc. Probă că de la FCSB au fost testați tocmai Fl. Coman și Fl. Tănase, inițial rezerve.

Apropo de arbitraj, singura fază litigioasă s-a produs atunci când, în minutul 44, Ad. Niță a căzut în careu de lângă Nepomuceno. Plasat ideal, Ovidiu Hațegan a văzut că dinamovistul a atins mingea, drept pentru care n-a intervenit. Personal, i-am acordat credit. Păi, nu vă supărați, dacă nici pe mâna lui Hațegan nu mergi, ce-ți mai rămâne de făcut?!

Comentarii (20)Adaugă comentariu

Faci Ce Spune Pinalti (53 comentarii)  •  11 februarie 2021, 16:01

Nepomuceno a dat in minge, nici poveste de fault, s-a vazut clar in reluari, dar la foaia de ambalat peste s-a behait in gura mare, ieri, ca ar fi fost faza de penalti! Aceleasi povesti in fiecare meci! ...pe BRINZA...

Dadelu (1 comentarii)  •  11 februarie 2021, 16:10

Sigura faza litigioase a fost talpa lui Morsey la Perianu. În loc de galben și eliminare, domnul Hațegan a dat fault în favoarea lui Dinamo.

Cristi (4 comentarii)  •  11 februarie 2021, 16:20

Domnule ***, Toata tara stia de test inainte de meci - prima vrajala Au fost testati jucatori scosi de pe foaia de joc - a 2-a vrajala " au fost testate rezerve nu si baietii din afara lotului" Baieti numai ajungeau primi la minge ca in restul meciurilor , numai castigau duelurile asa usor. Efectiv lesinati din primul minut baietii de la fcsb. Am si eu o intrebare.. Cata leafa ati luat să-i pupati in dos pe unde scapa ozon??

Cristi (4 comentarii)  •  11 februarie 2021, 16:21

Lăsați doar comentariile ce va convin?

Cristi (4 comentarii)  •  11 februarie 2021, 16:30

Domnule ioanițoaia Toata tara stia de test inainte de meci - prima vrajala Au fost testati jucatori scosi de pe foaia de joc - a 2-a vrajala " au fost testate rezerve nu si baietii din afara lotului" Baieti numai ajungeau primi la minge ca in restul meciurilor , numai castigau duelurile asa usor. Efectiv lesinati din primul minut baietii de la fcsb.

Andrei F (1607 comentarii)  •  11 februarie 2021, 16:33

Adica daca se atinge mingea de fundas automat nu este penalty???Ne spuneti asta la experienta dv.?Daca va insir eu cateva faze asemanatoare in care Balaj si Craciunescu au spus ca este penalty???Uite una a fost la o faza cu tanarul Popescu care a luat galben desi trebuia sa prieasca penalty!!!Explicatia celor doi fosti mari arbitrii a fost ca mingea trebuie jucata de fundas si nu atinsa....In acel caz!!!!In altul la meciul Craiova Iasi Mihalache loveste mingea dar il face praf pe Kolici!!!Si copilul de 17 a fost ,,atins,,atat de bine de a ramas intins pe teren....Deci nu este d eajuns ca fundasul sa atinga mingea pentru a nu fi sanctionat de penalty......Si a mai fost o faza la care Hategan s-a facut de ras!!!!Suedezul lui Dinamo a primit fault dupa ce el la calcat pe Perianu....La faza aceea trebuia sa primeasca de fapt al doilea cartonas galben....Stim cat de bun arbitru este Hategan...Pai Hategan are o seama de greseli proDinamo la meciurile arbitrate intre Craiova si Dinamo...Oltenii cred ca-si amintesc.....Uite ce a scris GSP despre Hategan si arbitrajele proDINAMO!!!!,,Omul "câine" » 10 greșeli pro-Dinamo » Statistica GSP e nemiloasă cu gafeurul numărul 1!,,Va rag cautati articolul pe internet!!!!!-------Pentru cei cu dopingul si introducerea rezervelor la Steaua!!!Cumva si anul trecut a fost control antidoping cand juniorii Stelei tot in cupa au facut instructie cu Dinamo????

Cristi (4 comentarii)  •  11 februarie 2021, 16:44

Andrei f *** e vorba de ultimele meciuri, cum se face ca de cand au cerut cei de la pch control antidoping fcsb pierde 2 meciuri la rand avand in vedere ca restul meciurilor dominau toti adversari atat fizic cat si tehnic , acum nu a mai fost asa. Tara lu peste unde mai mult din jumate din sportivi se dopeaza in vreun fel sau joaca la pariuri.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Augustin (268 comentarii)  •  11 februarie 2021, 16:44

Bai sunteti atat de caposi ca nu puteti accepta in ruptul capului ideea ca fecesebeaua a fost mai slaba. Comentariu foarte obiectiv, sincere felicitari dlui Ioanitoaia.

gore (28 comentarii)  •  11 februarie 2021, 16:49

@Cristi (5 comentarii) Confunzi cu atletismul sau cu halterele in care se fac controale inopinate tuturor sportivilor. Antidopingul facut la un meci de fotbal se adreseaza numai jucatorilor inscrisi pe foaia de joc, nu si celorlalti din lot. Dupa creierul tau cat unghia poate trebuiau verificati si Gnohere si Sergiu Bus plecati demult de la echipa.

Iulian (1 comentarii)  •  11 februarie 2021, 16:52

Hai ca gasirati vinovatul...Este Hateganu, cum nu ati observat pana acum? Trebuia sa faca cadou macar un penalty dar si o eliminare. Fecesebeii au uitat de ani si ani ce inseamna rusinea. Dar nu poti avea pretentii de la slugile lui Gigi Becali.

Mdea (4 comentarii)  •  11 februarie 2021, 16:53

Nu s-a anuntat controlul... Asta nu inseamna ca nu stiau de el. Argaseala, Tudor& Co. Sunt angajati pentru profesionalismul lor sau pentru relatiile pe care le au? Stiti prea.bine si dumneavoastra acest aspect dar preferati sa il ignorati...

Dumi (60 comentarii)  •  11 februarie 2021, 17:09

Ma asteptam sa scrieti ca uefa v-a dat dreptate cu privire la Coltescu. Ati fost printre cei care su sustinut ca nu a fost rasism. CTP ar trebui sa isi ceara urgent scuze.

Andrei F (1607 comentarii)  •  11 februarie 2021, 17:20

Iulian (1 comentarii) • 11 februarie 2021, 16:52 Delecteza-te cu articolul asta ca este o dedicatie a GSP pentru cei ca tine...,,Omul "câine" » 10 greșeli pro-Dinamo » Statistica GSP e nemiloasă cu gafeurul numărul 1!,,....

Andrei F (1607 comentarii)  •  11 februarie 2021, 17:25

@Cristi (5 comentarii) • 11 februarie 2021, 16:44 Pentru tine normalitatea este ca a cerut PCH -ul tau controale antidoping????Ma dar de ce nu ati cerut imaculatilor controale dupa ce au murit fotbalisti pe teren??????-----Atatea arbitraje proDinamo din ultimul timp ....astea ce explicatie au catelusilor????Cum a gresit Barsan de a lasat golul cu Bejan care bruscheaza portarul?Cum a vazut arbitrul ca prin luneta penaltyul vostru la Arad dar pe cele doua ale Utei nu????Sunteti vai de voi si mai tineti coada sus....Daca nu ar fi presa ,federatia ,arbitrii erati desfiintati demult....

tumbler (8 comentarii)  •  11 februarie 2021, 18:14

Povesti.....ca programul....ca antidopingul....ca neinteresul....pana la urma unii au castigat si ailalti au pierdut.....si doar nu e prima oara cand FCSB pierde cu Dinamo venind pe cai mari.Daca astazi Dinamo a ajuns o echipa de adunatura si mediocra nu se justifica in niciun fel tot efortul de a motiva ilariant faptul ca au pierdut ceilalti.

Cita (2118 comentarii)  •  11 februarie 2021, 19:10

În primul rând, FELICITARI sincere celor de la Dinamo! Nu știu ce se întâmplă în culise acolo, dar se pare ca sunt pe calea cea bună. Legat de dopaj, nu cred nici eu nimic! Dinamo fost mai bună! BRAVA!

CCC (137 comentarii)  •  11 februarie 2021, 20:00

Dinamo a castigat aseara pentru ca inscris un gol mai mult decat adversarul. Platitudine marca gsp/Ioanitoaia, dar adevarata. Nici o echipa nu a jucat mare lucru, fazele de poarta s-au ivit mai mult din hazard si din inspiratie individuala. Steaua a folosit o echipa de rezerve a rezervelor, nu le caut scuze, a fost alegerea lor, dar nici nu puteau ridica pretentii la castigarea meciului. De partea cealalta, Dinamo a jucat cu ce a avut mai bun, dar atat poate. Arbitrajul a fost “a la Hategan”, chestia cu “atinge si mingea” inainte de a-i da peste picioare e “clasica” pentru cei ce vor sa acopere o greseala evidenta. Mingea aceea nu a fost jucata de Nepomuceno, sub nici o forma! Iar “maiestrul” Ioanitoaia declara non-salant ca “Nita a cazut de langa Nepomuceno”. Poate ne sugerati ca a simulat si merita cartonas galben. Ne spuneti de ce a cazut, sau este o analiza incompleta a fazei. Nu spun ca ar fi castigat Steaua, poate nici nu marcau, dar daca este, da-l! Cat despre chestia cu dopingul, ne place sa ne scaldam in scenarii aberante: ca si cum la o echipa de fotbal, dopati ar fi numai unii, care sunt de obicei titulari, rezervele nu au nevoie de asa ceva!

Zapacitu (911 comentarii)  •  11 februarie 2021, 20:39

Hai bre ca mă bucură victoria Dinamo, prea fusera oropsiți cu spaniolii ăia ciudați. Să iasă Steaua sub Craiova la sfârșit de play-off!

Jean (280 comentarii)  •  11 februarie 2021, 21:35

@CC (132 comentarii). Hategan si Ioanitoaia nu se pricep la fotbal dar te pricepi tu care ai studii de arbitraj. Bai gurita, chiar nu ai pic de decenta

To-aia (44 comentarii)  •  11 februarie 2021, 22:13

Ai îmbătrânit degeaba. Spre rușinea ei, steaua a tratat cu indiferența meciul de cupa cu Dinamo și a pierdut. In rest sunt speculații și invenții marca to-aia. Iar Mosul nostru face *** *** ***. Afirmațiile lui sunt total gratuite

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează