Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Criza de nervi

Nu fără temei, fotbaliștii reclamă faptul că trebuie să joace din 3 în 3 zile pe frig, ba uneori și pe terenuri înghețate. De aici, o stare explicabilă de oboseală. De uzură și chiar de iritare. Nu-s exceptați de la […]

Permalink to Criza de nervi
miercuri, 10 februarie 2021, 3:05

Nu fără temei, fotbaliștii reclamă faptul că trebuie să joace din 3 în 3 zile pe frig, ba uneori și pe terenuri înghețate. De aici, o stare explicabilă de oboseală. De uzură și chiar de iritare. Nu-s exceptați de la regulă nici arbitrii, prinși tot mai des în ofsaid. Astfel, în ultima etapă de L1 au greșit flagrant și grav „centralii” Andrei Antonie (București) și Ionuț Coza (Cernica). După Astra – FC Argeș 0-2 și, respectiv, Gaz Metan – Chindia 1-0, Antonie a luat 4 în Gazetă, iar Coza chiar 3.

GSP l-a notat cu 4 și pe Istvan Kovacs, delegat la UTA – Hermannstadt 1-1. Atât că, detaliată, analiza TV de la Telekom Sport i-a dat dreptate lui Kovacs, căruia i se imputase că n-a validat golul înscris de Mayoral, la 1-1, pentru formația sibiană. Reluările video au dovedit că portarul arădean Fl. Iacob controla totuși mingea, pusese o palmă pe ea, în clipa în care spaniolul a „ciupit-o” și a trimis-o în plasă. Conform regulamentului, arbitrul trebuia să fluiere fault la portar, ceea ce Kovacs a și făcut.

Antonie și Coza n-au avut însă circumstanțe atenuante. În debutul reprizei secunde de la Giurgiu, la 0-0, bucureșteanul a ignorat cotul în figură aplicat de Marici lui Graovac, agresiune cu atât mai evidentă cu cât fundașul Astrei sângera! Din păcate, deși s-ar fi cuvenit, Antonie n-a arătat punctul cu var.

Ionuț Coza a gafat și mai rău, de-a dreptul inadmisibil, în sensul în care i-a refuzat Chindiei la Mediaș nu unul, ci două penalty-uri! Primul dintre ele trebuia văzut și din avion atunci când, în minutul 27, Francisco i-a pus piedică în careu lui D. Florea. Penalty în afara oricărui dubiu. Cum a fost, chiar dacă nu la fel de clar, și cel din minutul 43, în care Valente l-a faultat din spate pe același D. Florea. De acord că intrarea portughezului n-a avut intensitate. O împingere discretă, un brânci. Totuși, deoarece Valente și-a scos adversarul de pe direcția de alergare și l-a oprit să continue acțiunea, au existat suficiente elemente pentru 11 metri.

Prestația lui Coza i-a provocat lui Emil Săndoi o adevărată criză de nervi. Neașteptată, în ideea că tehnicianul formației târgoviștene nu s-a schimbat din perioada în care juca: a rămas același tip stăpânit și educat. Un gentleman, care nu obișnuiește să se vaite și, cu atât mai puțin, să protesteze vehement.

De data asta, nu s-a mai abținut. De nerecunoscut, a răbufnit că „Îmi rup carnetul de antrenor dacă arbitrul nu trebuia să ne dea două penalty-uri!”. Nu greșea el, greșise „centralul” din Cernica.

În rest, mărturisesc că m-a surprins plăcut ce-am auzit despre Coza, 41 de ani, inginer constructor, de la persoane de încredere din apropierea CCA. Acestea îl consideră un arbitru talentat și onest, foarte serios, care nu se află însă, poveste mai veche, în grațiile lui Vassaras. Din care pricină, în cele 22 de etape din actualul sezon de L1, Ionuț Coza a fost delegat la centru de 5 ori și ca rezervă de 12! Ori, pur și simplu, nedelegat.

Nu-i exclusiv vina lui că parcă a uitat să fluiere, e și a șefilor CCA, ce l-au transformat într-o eternă rezervă, mi-a șoptit cineva. Care mi-a atras atenția și că, adus încă de Mircea Sandu pe post de consultant, Kyros Vassaras e președintele CCA din 11 iulie 2014. Scurt timp după ce, pe 5 martie, Burleanu a câștigat întâia oară alegerile pentru FRF.

Comentarii (22)Adaugă comentariu

Dinu (427 comentarii)  •  10 februarie 2021, 15:13

Poate ca stiti ce spuneti insa constat ca nu este prima oara cand sariti in apararea lui Istvan Kovacs. Nu pot sa uit incidentul dintre Muresan si Rusescu cand ati fost tot de partea lui Kovacs.

Feri (85 comentarii)  •  10 februarie 2021, 15:14

Ovidiu bacsi, corect scris este Kovacs Istvan si nu asa cum apare in gsp si in articolul semnat de dvs.

Rudy (11 comentarii)  •  10 februarie 2021, 15:16

Acesta este inca un exemplu ca sariti Dv sa indreptati ce au stricat colegii mai tineri. Putin v-a lipsit sa ii cereti scuze lui Kovacs.

Andrey (262 comentarii)  •  10 februarie 2021, 15:19

Daca il citati de data asta pe Balaj ma intreb de ce o faceti numai sub un singur aspect. Pentru ca Balaj a fost destul de clar cu privire la faultul lui Valente la Florea. A zis ca nu trebuia acordat 11 m.

ion ion (93 comentarii)  •  10 februarie 2021, 15:22

Variatiuni pe aceeasi tema. Parerea mea este ca mai avem mult de asteptat pana la debarcarea lui Vassaras. Cu toate greselile acestuia. Grecul este pe aceeeasi mana cu Burleanu si nu va fi foarte repede schimbat.

Miu (10 comentarii)  •  10 februarie 2021, 16:21

Lasa ca nu este Sandoi chiar boierul de il infloriti voi in ziarul de impachetat peste. Daca ar fi fost un mielusel nu se inghesuia sa vorbeasca despre un complot...impotriva Chindiei. Orchestrat de cine si in ce scop??????

zapacitu’ (911 comentarii)  •  10 februarie 2021, 17:26

Bre nea Ovidiu, nu merita efortul sa-i tot scoti in fata pe Burleanu + gasca lui, inclusiv Vassaras, pus de Burleanu, + gasca lui. In primul rand ca aci e ca la politicieni: dupa ce castiga alegerile si sunt oficiali pe posturi inalte, vin cu oamenii lor in institutii cheie ca sa-si poata face politica fara "contre". Asa e si in fotbal, cu Burleanu et Comp. In al doilea rand, fii matale sigur, bre nea Ovidiu, ca la inlocuirea lui Burleanu cu altul o sa vezi aceleasi schimbari, deci cel mai bine astepti noile alegeri FRF si apoi observi cum se schimba imediat si seful CCA si toata protipendada de la Inalta Curte a Fotbalului, ICF.

CITA (2118 comentarii)  •  10 februarie 2021, 17:39

De acord cu Dvs, caz tipic de lipsa de "antrenament" la arbitru, nu de experienta. Daca nu e delegat central, se dezobisnuieste cu stilul ce trebuie abordat in pozitia aia, si e normal sa greseasca. Sandoi e victima clara a sistemului pus la punct la conducerea CCA, si in nici un caz a centralului la care va referiti in articol. Eroul articolului de fata sa stie totusi ca n-are nici un motiv sa fie necajit pe fluieras, ci pe hidra care conduce si coordoneaza CCA. Acolo e problema, si asta ne transmite chiar si mesajul principal din articolul de fata. Titlul e nerelevant, cata vreme Sandoi crede ca a fost nedreptatit de arbitru, ceea ce NU este adevarat. Atsa-i viata, mai e si ghinion cand si cand!

Ilie (135 comentarii)  •  10 februarie 2021, 17:42

Nea Ovidiu iar scrie ca în Flacăra: multe vorbe, atac la căței, la ăia care pot să raporteze mai puțin spre deloc. Oare pe degeaba o lasă pe prietena care se dezbracă ușor, spre dezgustul cititorilor normali, Anamaria Prodan să își verse veninul pe site?

Dilimache (657 comentarii)  •  10 februarie 2021, 17:57

De acord! @Miu - pe bune?

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  10 februarie 2021, 18:01

Horia Mladinovici a arbitrat excelent Botosani – CFR Cluj. Chiar n-a observat nimeni ? Daca mai dadea si galbene pentru simularile repetate ale clujenilor, Costache, Deac si Hoban au fost iar penibili, era cel mai bun arbitraj din acest sezon. Felicitari CCA pentru delegare. Ar fi bine sa nu-i mai trimita pe Kovacs, Hategan ori Chivulete sa arbitreze CFR. Chivulete trebuie scos de pe lista FIFA.

Didi (18 comentarii)  •  10 februarie 2021, 18:23

Auzi Ilie, tu ai auzit in viata ta de dreptul la replica? Ar trebui menajat Gigisor dupa judecata ta bolnava ca mitocanul acesta merita la cat i- a menajat el pe altii in viata lui. Vassaras este atacat aici si numai peste mic nu este grecul. Este permis oricui sa il atace pe dl Ioanitoaia dar acesta trebuie sa gaseasca ceva care sa nu fasaie.

Marcel (190 comentarii)  •  10 februarie 2021, 18:27

Multumiri. Va rog sa nu va lasati influentat de unii gen @Ilie (115 comentarii). Sa scrieti se despre cei mai mici nu doar despre FCSB, CFR si Unuversitatea de care lumea s-a plictisit si stie tot.

Andrei F (1607 comentarii)  •  10 februarie 2021, 19:01

Bun articolul...am ras cu pofta!!! Cică un cot aplicat este mare greșeală de arbitraj!!! Când jurnalistul trăgea de un arbitraj ca să fie nefavorabil unei anumite echipa l-am întrebat atunci daca îi scăpase faulturile dure din prima repriză! Un astfel de fault a fost cotul primit in cap de copilul Popescu_18 anisori!!! Ce sa vezi,jurnalistul a tratat atunci faza ca pe o normalitate?!!!...Și să votezi ce desbate Dolce cu Balaj despre arbitraj??? Când Balaj public recunoaște prietenia și telefoanele cu Kovacs????

Campioana CFR (45 comentarii)  •  10 februarie 2021, 19:04

De ce se joaca cu atata disperare din 3 in 3 zile inca din ianuarie? Ne-am calificat la Campionatul European si n-am aflat? La Sepsi - CFR s-a jucat la -11 grade pe un teren bocna, FCSB a jucat la Pitesti pe un teren oribil, CFR la Botosani pe unul execrabil! Va mai mirati ca scade calitatea fotbalului si interesul spectatorilor pentru Liga 1? Faptul ca vor fi folosite stadioanele din Bucuresti pentru Euro, nu tine ca explicatie. Atat FCSB, cat si Dinamo au mai jucat si pe alte stadioane ca si gazde plus ca nu vor fi folosite toate stadioanele din Buc.

a dica (283 comentarii)  •  10 februarie 2021, 19:16

Pai daca tot nu-i in gratiile lui Vassaras n-o sa-l mai vedem curand pe teren. Astfel CCA inchide gura criticilor sacrificandu-l pe „nefericitul” Coza. Asteptam sa-i vedem pe Sandoi & co sarind si la beregata ”titratilor” ca astia isi dau in petec parca mai abitir...

Tase (18 comentarii)  •  10 februarie 2021, 20:17

@Andrei F (1597 comentarii). Incepusem sa ma tem pentru tine. Sa cred ca ai revenit la normal. Dar m-am inselat. Iarasi bati campiii si orice comentezi intri in panica pentru ca toti arbitrii...o fura pe FCSB care este cea mai mare echipa de pe planeta.

Viorel (77 comentarii)  •  10 februarie 2021, 20:21

@Campioana CFR. Ai dreptate mie in suta. Subiectul atacat de tine ar trebui sa intereseze mai tare presa noastra de sport. Ea este insa ocupata sa ridice statui lui Ianis, Man si Octavian Popescu.

ion (28 comentarii)  •  10 februarie 2021, 23:39

Ce *** esti maestre.Si ce articol *** scrii.Si te mai dai ca esti de moda veche! Ar rade Dobrin de tine.Vroiam sa ti spun ca tocmai au jucat Dinamo cu Steaua in Cupa Romaniei,dar nu are rost.Poti sa ti revii?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Viktor (278 comentarii)  •  11 februarie 2021, 0:56

Craiova mai bine il punea antrenor pe Sandoi decat pe un grec care a facut performanta in puternicul campionat cipriot. Dar oltenii s-au gandit ca Vassaras o sa ii dea compatriotului sau numai arbitrii de comitet.

Cici (44 comentarii)  •  11 februarie 2021, 6:13

Crize de nervi facem noi cititorii când observăm prostia, incompetenta și indiferența. Nu mai vrem articole care sa justifice un salariu. Vrem articole inspirate din realitate, verificate. Ce scrieți voi aici este apa de ploaie. Jena !

doilaunu (195 comentarii)  •  11 februarie 2021, 8:00

cand echipa pe care o antrenezi inscrie de 19 ori in 22 meciuri, avand 8 jocuri in care nu inscrie, chiar este cazul sa iti rupi carnetul de antrenor.

Comentează