Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Vrabia din mână

Nu-i chiar simplu de explicat ce s-a petrecut duminică pe Arena Națională.

Permalink to Vrabia din mână
luni, 8 februarie 2021, 3:20

Unde liderul Ligii 1, deși în efectiv complet, a plecat steagul în fața unui outsider. Surpriză uriașă. A prestat FCSB foarte slab ori Academica Clinceni peste așteptări? În opinia mea, răspunsul trebuie să fie „da” la ambele întrebări.

Dând învingătorului ce merită, să admitem că el a demonstrat că n-a ajuns fortuit, norocos, pe locul 5. Nu s-a speriat de FCSB, ci i-a opus un fotbal realist și mobil. Organizată militărește, Academica a acoperit inteligent gazonul. A fost densă și, în sensul pozitiv al cuvântului, agresivă. Implicată permanent. S-a apărat strașnic și a creat pericol la fazele fixe. De altfel, a și înscris dintr-o lovitură de colț.

Cu mai mulți titulari care au îmbrăcat de-a lungul timpului tricoul roș-albastru, Gardoș, Pârvulescu, Ad. Popa, Rusescu, trebuie că a existat în vestiarul ilfovenilor și o dorință secretă de revanță. Niciunul dintre cei 4, adevărat, n-a vorbit despre răzbunare. Dimpotrivă, toți au evocat amintiri plăcute. Posibil să fi avut însă ceva polițe de achitat.

Întâmplător să fi ieșit Ad. Popa MVP-ul partidei la 32 de ani și jumătate? Să ne reamintim cu ce scandal s-a despărțit el astă-vară de FCSB, de la care a cerut, reclamând-o la comisiile FRF, o sumă importantă. Deoarece Gigi Becali l-a băgat în șomaj tehnic și i-ar fi scos din buzunar, calculele celui poreclit „Motoreta”, 180.000 de euro! De presupus că Ad. Popa l-a pândit la cotitură pe Becali și i-a plătit-o. Când i s-a oferit ocazia, n-a ratat-o.

De partea cealaltă, FCSB a dezamăgit. Resimțindu-i lipsa lui Man, absență cu care ar trebui să se obișnuiască, bucureștenii au jucat fiecare pentru el, nu pentru colectiv. Au ținut de minge până n-au mai putut, în special Moruțan, fără idei, dar și fără voință. Moi, apatici. Dacă Poenaru a nimerit schimbările, probă că Jutrici a înscris la 60 de secunde după ce a fost introdus, Petrea mai degrabă le-a bramburit! El sau cine decide la FCSB a operat 3 modificări la pauză, numai că niciunul dintre cei veniți de pe bancă, I. Cristea, Perianu, Vukusici, n-a confirmat.

I s-a mai reproșat antrenorului, teoretic aflat în culpă, înlocuirea lui Fl. Coman. Acesta fiind considerat capabil să inventeze oricând o execuție și să câștige un meci. În măsura în care s-a dorit ca Florinel să fie pedepsit pentru figurația din repriza 1, probabil s-a greșit. Pentru că pedepsești un jucător, indiferent care, când ți-ai asigurat victoria, nu când dârdâi pentru ea și în final nici n-o obții.

La rându-i, introducerea croatului Vukusici ca vârf împins n-a produs revirimentul scontat. Să-mi fie cu iertare, dar logic până la un punct, din moment ce echipa n-a mai jucat cu un atacant de careu de la plecarea lui Gnohere. Ad. Petre, Hora, Sg. Buș și alții au trecut prin Berceni ca rapidul printr-o haltă. Au lăsat în urmă doar fum.

Am citit undeva că, pasămite, FCSB i-a permis Clinceniului să câștige acum, că s-ar fi predat intenționat, pentru ca formația ilfoveană, o vreme satelit al roș-albaștrilor, să se califice în play-off și să-i cedeze atunci toate cele 6 puncte!
Personal, găsesc scenariul fantezist și-l resping. Întrucât n-o văd pe FCSB, practic, pe Gigi Becali, făcând o asemenea înțelegere. Dând vrabia din mână pentru cioara de pe gard. Dacă varianta respectivă vrea să fie o încercare de a scuza eșecul de duminică al liderului, ea nu mi se pare credibilă. Chiar deloc.

Comentarii (25)Adaugă comentariu

dorulet (74 comentarii)  •  8 februarie 2021, 15:37

In sfarsit o analiza fara fitile, corecta. Chestia cu blatul este o scuza de prost gust a ultrasilor care isi imagineaza ca FCSB poate mai mult. Uite ca nu si se poticneste cand nu crezi.

Andrey (262 comentarii)  •  8 februarie 2021, 15:38

Inteleg eu bine sau pregatiti si dv ca intreaga redactie gsp un nou triumf al CFR. Fiti insa atent ca nu mor caii cand vor cainiii

Ghencea (129 comentarii)  •  8 februarie 2021, 15:40

Iarasi s-a trezit antistelistul din maestru...Cu ce nerabdare a asteptat marele gazetar dambovitean acest esec. Ca sa se simta ca pestele in apa.

Dan (273 comentarii)  •  8 februarie 2021, 15:42

Pana la urma Adi Popa si-a luat toti banii reclamati de la Becali si deci nu ar fi avut motive sa se razbune. Dar noua ne place sa inventam scenarii..,

Claudiu (343 comentarii)  •  8 februarie 2021, 15:45

Nea Ovi, ma mira pozitia dumitale. Care ai prins fotbal cu Rapid, Petrolul, Brasov si alte branduri ca sa ajungi acum sa ridici in slavi echipele primarilor din Branesti, Otopeni, Voluntari, Chiajna si Clinceni si alte comune limitrofe.

Ilie (135 comentarii)  •  8 februarie 2021, 15:46

Cu Botoșani și Clinceni în play off, Steaua are doi aliați. Ce e neclar? Mai bine scrie despre Prodanca, care a spus că Gigi ar face orice pentru bani , apoi că ea a obținut mai mulți bani pe Man. Dar e prietena matale, nu poți decât să îi pui la dispoziție un canal media unde să își facă PR. Pe gratis, oare?

Andrei F (1607 comentarii)  •  8 februarie 2021, 15:52

Vrabia o visa ce spuneti dar matematica inca este stiinta care in mare ne da rezultate fixe....180 000 de euro de care vorbiti dv. pentru perioada pandemiei nu pot fi castigati in Romania de un fotbalist...Cum Starea de Urgenta in Romania a durat doua luni jucatorul potrivit dv. ar fi avut un salariu de un milion si ceva de euro pe an!!!Deci nu mai emiteti probleme de logica sau matematica pentru ca nu va ies........Cauza esecului cu Clinceniul????Pai arbitrul a permis niste duritati care nu au fost sanctionate corect...De exemplu Olaru a depasit adversarul si a foat faultat din spate....Asta se intampla aproape meci de meci...Fara sanctiune disciplinara la o astfel de faza nici Mesi sau Ronaldo nu ar produce mai mult....Dibleaza Messi adversarul il tine din spate si ...?Si vad ca agresivitatea peste limita Regulamentului este incurajata de arbitrii si GSP...De asta faulturile din spate ,faulturile repetate sau coatele in cap nu sunt sanctionate cu cartonasele conform Regulamentelor...Acum sa pariem cate faulturi pot suferii stelistii ....???Si da....ce bine se vad fazele la poarta lui Vlad si ce rau la poarta Clinceniului!!!Atat de rau incat GSP a brevetat o noua butada....NU SE VEDE DACA MORUTAN A FOST LOVIT SAU NU!!!!Ai zice ca echipele nu au schimbat portile la pauza sau ca invizibilitatea deranjeaza doar Steaua!!!!

zapacitu’ (911 comentarii)  •  8 februarie 2021, 16:13

Io va zisei mai deunazi ca FCSB-ul va termina playoff-ul sub Craiova in clasament, si cred ca incep sa am dreptate! :) Da sa nu ma bucur bre prea repede, daca ce zice nea Ovidiu de gura lumii la sfarsit de articol e si adevarat, atunci mai astept pana sa deschid sampania. Da nici io nu cred ca nea Gigi poa sa faca asemenea aranjamente, n-are nevoie de mantzocarii de-astea la ce echipa de valoare are la dispozitie.

CITA (2118 comentarii)  •  8 februarie 2021, 16:17

Nici Steaua metamorfozata peste noapte in FCSB nu mai e ce-a fost in anii de glorie, dar nici de Academia Clinceni eu sincer n-am auzit nici macar dupa revolutie. Poate ca in anii '80 era prin divizia C, dar eu nu imi mai amintesc sa fi auzit de ei. Dar nici de Becali in staff-ul echipei Steaua Bucuresti nu am auzit in acei ani 80 de mare glorie pentru echipa de fotbal a Armatei Romane.

kunta kinte (565 comentarii)  •  8 februarie 2021, 16:23

Nea Ovidiu nu vrea sa o zica pe bune cu aranjamentul ca sa nu-i supere pe oficialii FCSB, dar eu am convingerea ca asa s-a intamplat. Desi autorul neaga posibilitatea negocierii unui asemenea "blat" intre cele doua echipe, prin titlul articolului sugereaza totusi ca e un subiect important pentru varful penitei domniei sale si-l abordeaza din plin. Asta desi articolul pare ca e o cronica de meci asezonata cu ceva scandal - ca-i la moda!

Kostel (28 comentarii)  •  8 februarie 2021, 17:08

Andrei F, celor ca tine nu le este rusine niciodata. Fecesebeaua n-a jucat nimic insa voi fani absurzi va legati de o faza si vreti 11 metri desi 10 reluari din toate unghiurile nu au putut clarifica contactul lui Morutan. Iar 180 000 de euro a declarat Popa ca a pierdut. Cred ca a pus la socoteala salariul neluat din Anglia. Verifica in arhiva si imi vei da dreptate.

Clujeanul (92 comentarii)  •  8 februarie 2021, 17:12

Fecesebeii se agita zadarnic. Dupa regula din ultimii ani fcsb va ceda pasul in playoff si tot cfr va castiga campionatul. Il va castiga pentru ca altcineva nu este pregatit psihic pentru asta.

dan (151 comentarii)  •  8 februarie 2021, 17:14

@Ilie : vorbesti prostii, ca si altii de teapa ta. Cite titluri a cistigat FCSB de cind are aliati in playoff (Astra, Viitorul, Botosani, etc)??? ZERO !!!

Flaviu (86 comentarii)  •  8 februarie 2021, 18:14

Acesta este un articol care se bate cap in cap cu elucubratiile vomitate de Stucan. Dar si o dovada ca la GSP fiecare scrie ce ii trece prin minte. La irgoliul lui Gigi si Meme astia nu ar fi acceptat niciodata un troc cu clincenarii.

Andrei F (1607 comentarii)  •  8 februarie 2021, 18:31

@ kostel. Ce afirmi tu și ce scrie in articol sunt lucruri diferite...Intreaba- l pe Popa câți bani pierde când joacă la Clinceni;jurnalistul ne spune că Popa datorita șomajului tehnic ar fi pierdut 180 000...Chiar și cei 52 de mi primiți de Popa sunt indecenți pentru un jucător care a stat închis în casa...Despre fazele alea clare la Moruțan eu nu le-am văzut....Și nici GSP nu le-a văzut dacă au spus că nu se pot pronunța.Te asigur însă că l-am văzut clar pe Gardos cum își făcea freza pe teren...Și încă ceva...Încearcă să revezi faze din campionatele de acum 7-8 ani...O să ai surpriza sa descoperi că atunci televiziunile puteau să de-a în reluările din timpul meciurilor linia de ofsaid,se lăudau cu numărul camerelor care transmiteau meciul...Nu e curios cum televiziunile involuează la calitatea transmisiilor???

MZM (390 comentarii)  •  8 februarie 2021, 18:49

Se mai intampla si se va mai intampla. Craiova a luat doua batai acasa, una chiar de la Clinceni, parca. Problema principala de la FCSB este antrenorul. Imi pare rau pentru Petrea, chiar il simpatizez si are merite, el a dus echipa pe primul loc, dar jucatorii fac ce vor ei, joaca doar cand vor ei, pentru ca nu au frica de nimeni, stiind ca nu Petrea, ci Gigi e tartorul. Un antrenor ca Dan Petrescu ar fi facut din trupa asta de manji de rasa o echipa adevarata care ar fi dominat autoritar Liga 1. In jocul de aseara, cei de la Clinceni i-au depasit pe baietii lui Petrea la absolut toate capitolele: tehnic, tactic, viteza de joc, pase surprinzatoare, angajament fizic total (de multe ori chiar peste limita regulamentului!), dorinta de victorie, ocazii de gol etc. Macar daca alde Tanase si Coman or fi invatat ceva din corectia pe care au primit-o!

Lucu (44 comentarii)  •  8 februarie 2021, 18:59

Când văd titluri din astea de ***... Gazetarule ai nevoie de o carte de proverbe și zicători ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

argus (108 comentarii)  •  8 februarie 2021, 19:32

@Lucu (29 comentarii). Ba titlul este cu schepsis. Se potriveste ca o manusa cu varianta blatului. Dar ca sa pricepi asta iti trebuie macar 7 ani de scoala si tot atatia de acasa.

Lucu (44 comentarii)  •  8 februarie 2021, 20:58

Pt argus - varianta blatului ? In cancelaria ta Steaua a făcut blat și tot ea a pierdut ? Ori s-a întors campionatul cu susul în jos ori tu ești prost. Eu cred că e valabilă varianta 2.

Gabi (64 comentarii)  •  8 februarie 2021, 21:45

Norocul FCSB ului e ca, CFR joaca la fel de prost ca si ea si nu poate castiga la Botosani.

CCC (137 comentarii)  •  9 februarie 2021, 1:00

Interesant esta ca suspiciunile de blat apar numai la meciurilei Stelei. Scenarii furnizate si propagate in general de anti-stelisti recunoscuti, geambasi, stiucani, raureni si altii. Si “maiestrul” poate fi inclus aici, dar mai degraba ca anti-jiji decat anti-steaua. Pe de alta parte, ilustrul autor nu ne pomeneste nimic despre “omeniile” falimentarilor si ajutorul consistent din partea arbitrilor si a presei. Asta e, traim in Romania, nimic surprinzator in tara in care normalul a devenit anormal si acesta din urma “face legea”. Si nu, nu “pandemia” e de vina, ci noi, oamenii care populam aceste meleaguri.

Dilimache (657 comentarii)  •  9 februarie 2021, 1:09

FCSB au jucat la nivel de amatori, vrabia Mihai Viteazu!

Bogdan (395 comentarii)  •  9 februarie 2021, 2:15

Lucusor, ia trage tu baietas frana de mana ca ti-ai luat prea tare avant. Intai intelege despre ce este vorba cu aranjamentul si abia dupa aia pune-te pe jignit. Nici dl Ioanitoaia si nici @argus nu cred in varianta blatului deci esti pe langa subiect.

Zorro (67 comentarii)  •  9 februarie 2021, 14:33

@Lucu (30 comentarii). Ce cancelarie visezi ca nu inteleg...ce va mai place unora sa va bagati ca mustele in lapte...

Socol (3 comentarii)  •  9 februarie 2021, 19:23

Ma mir ca dv care scrieti mai des despre arbitrii nu ati scos un diftong despre furaciunea aplicata de unul Coza echipei Chindia, favorita mea si a tuturor tsrgovistenilor. Nu a fost furaciune in meciul acela ci un adevarat jaf.

Comentează