Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Un Dinamo onorabil

FCSB a învins-o pe Dinamo cu 1-0 la capătul unui meci care n-a sedus, dar nici n-a decepționat. Și din pricina gazonului prost, nu s-a jucat cel mai bun fotbal. S-a pus însă mult suflet, uneori chiar prea mult. Conform […]

Permalink to Un Dinamo onorabil
joi, 4 februarie 2021, 3:09

FCSB a învins-o pe Dinamo cu 1-0 la capătul unui meci care n-a sedus, dar nici n-a decepționat. Și din pricina gazonului prost, nu s-a jucat cel mai bun fotbal. S-a pus însă mult suflet, uneori chiar prea mult. Conform tuturor anticipărilor, liderul Ligii 1 s-a dovedit echipa superioară, dar nu cât s-au așteptat fanii ei, știind că favorita lor abordează partida cu 20 de puncte avans față de adversar.

Deși a dominat autoritar începuturile de repriză, a și înscris în minutul 9 prin Fl. Tănase, noul golgeter al campionatului, FCSB nu s-a putut desprinde mai clar. Într-adevăr, a impus direcția și ritmul, un ritm ce nu i-a convenit lui Dinamo, dar atât. A trăit cu emoții până la fluierul final și din cauză că Moruțan și Fl. Coman n-au prins ziua cea mai fastă. Primul a complicat destule acțiuni și le-a încetinit, iar celălalt a lăsat impresia că resimte absența lui Man și că-i duce dorul acestuia.

Deoarece a luat uneori lucrurile à la legere, formația roș-albastră era să se păcălească spre sfârșit, când „capul” lui Nepomuceno a trecut la câțiva centimetri de stâlpul din stânga lui A. Vlad! Totuși, vorbim despre un succes meritat, fără dubii, al trupei antrenate de Toni Petrea. Consecință logică a unui plus de încredere în sine și, în esență, de valoare.

Îndrăznesc să afirm, împotriva unei păreri mai largi, că prestația „câinilor” n-a dezamăgit. Ei și-au apărat cu ardoare, demn, sărăcia și nevoile. I-aș numi chiar surpriza plăcută a întâlnirii de miercuri seara. Cunoscând situația dramatică în care se află dinamoviștii, neplătiți cu lunile și părăsiți de mulți titulari, apreciez ca onorabilă evoluția lor din duelul cu FCSB.

Evident, în „Groapă” sunt necesare întăriri. Grabnice și nu puține, întrucât unii dintre actualii jucători, nu nominalizez din lipsă de spațiu!, n-au stofă. Mai grav, nici perspective. Dar și așa, pe lângă ratarea lui Nepomuceno (90+2), Dinamo a mai irosit două ocazii importante, prin Sorescu (36) și Fabbrini (68). De spus însă că ale FCSB-ului au fost mai numeroase. Între ele, și bara nou-introdusului Vukusici (85) după o pasă luminoasă servită de Oct. Popescu.

În pofida scandalului legat de rasism, artificial, tras de păr, arbitrul Sebastian Colțescu a părut stăpân pe el. Cu picioarele pe pământ. Echilibrat, n-a mai vrut să fie el, ca altădată, piua întâi. Protagonistul. Ca atare, preț de aproape o oră s-a abținut să scoată cartonașele, deși măcar Radunovici (52) și Ov. Popescu (54) trebuiau avertizați. Ulterior însă, ca să nu scape meciul din mână, s-a dezlănțuit și a dat, din minutul 58 încolo, 6 galbene și unul roșu! Fiecare justificat.

Nu i-aș reproșa „centralului” craiovean eliminarea lui St. Filip. Forțând nota, dintr-o dorință excesivă, acesta a uitat că tot ce-i mult strică și, practic, s-a cerut singur afară! Colțescu a comis mici erori, mărunțișuri, dar și una pe care n-avea voie s-o facă. I-a refuzat lui Nepomuceno o lovitură liberă de la 17-18 metri lateral, amenințătoare, după faultul indiscutabil al lui Radunovici (89).

Oricum, nu-i corect să pretinzi sau măcar să insinuezi, bănuiți la cine mă refer, că Dinamo a pierdut cu FCSB din pricina arbitrajului. Haideți să fim serioși, a pierdut pentru că a întâlnit o echipă mai bună! Nu cu mult, dar cu destul.

Comentarii (42)Adaugă comentariu

Tase (18 comentarii)  •  4 februarie 2021, 15:19

Realist punct de vedere. In ziar a aparut ceva contrar tocmai pentru ca dinamovistul Geambasu a dat in Dinamo ca sa para obiectiv.

CITA (2118 comentarii)  •  4 februarie 2021, 15:20

Parafrazez si spun ca "Un meci onorabil" - e bine ca Dinamo isi revine incet la atatea probleme pe capul lor. Deci cu atat mai onorabil s-au prezentat dinamovistii, cu cat FCSB trage serios la titlu anul asta!

Martis (20 comentarii)  •  4 februarie 2021, 15:21

Ma intreb de ce colegii dv ocolesc adevarul si asteapta sa veniti dv ca sa puneti lucrurile la punct. Ar trebui sa va simtiti vinovat pentru asta.

zapacitu’ (911 comentarii)  •  4 februarie 2021, 15:22

Hai bre ca si Craiova are sanse la titlu anula asta! Dinamo si Steaua se tot batura de-a lungul vremii, uneori cu nabadai. Acu vad ca-s mai linistiti, si nici gorobeti in tribune n-avem, ca pe vremuri. Asa ca sunt bucuros de revenire Dinamo, si ii doresc FCSB sa iasa sub Craiova in clasament la sfarsit de playoff.

tanut (3 comentarii)  •  4 februarie 2021, 15:22

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Paun (5 comentarii)  •  4 februarie 2021, 15:23

Pacat de Florinel Coman si de talentul lui. Daca va continua sa sara coarda va ramane sa se retraga din fotbal de la fecesebeaua. Si cursnd il va enerva pe Gigi care se va duce la tv sa il critice dupa ce l-a laudat sni la rand.

coco (401 comentarii)  •  4 februarie 2021, 15:27

Pai nu ma asteptam ca un ziarist de talia Dvs sa puna botul la toate prostiile debitate de fraierii de la DDB...Steaua nu a insistat pentru ca victoria ei nu a fost nici un moment pusa in pericol. Daca era le-arbmai fi dat o boaba ori doua.

daniel (223 comentarii)  •  4 februarie 2021, 15:30

Si daca arbitrul Coltescu ar fi dat indirecta de care il acuzati lucrurile nu s-ar fi schimbat. Ati si spus de ce. Pentru ca FCSB a fost echipa mai buna. Ea a controlat partida tot timpul.

Razvan Campean (1 comentarii)  •  4 februarie 2021, 15:39

Chiar nu va inteleg domnule Ioanitoaia,ati stat atata timp langa Radu Banciu si n-ati invatat NIMIC de la el!!!

iulian (3 comentarii)  •  4 februarie 2021, 15:40

Arbitrajul a fost onorabil,sincer ma asteptam sa faca meciul praf!

D (1 comentarii)  •  4 februarie 2021, 15:40

Si eu care credeam ca Dl Ioaitoaia a vazut tot meciul, inclusiv cand Tanase a fost semnalizat eronat in offside de 2 ori in pozitie 1 vs 1 cu portarul..

cornel (79 comentarii)  •  4 februarie 2021, 15:42

S-a mai întâmplat ceva care trebuie să dea de gândit !!! Echipa din Berceni a terminat jocul gâfîind serios iar trei jucători esențiali au fost schimbați pentru că se sufocau : Olaru, Tănase și Coman !!! Să fi fosr rezultatul faptului că dinamoviștii au au anunțat că vor solicita control doping și Norbert nu si-a ”vitaminizat” jucătorii ??!!!! E doar un punct de vedere dar lasă loc de interpretări pentru că în alte situații jucătorii fcsb zburdau ca mieii până la final !!!

george dumitru (1 comentarii)  •  4 februarie 2021, 15:42

domnule ovidiu ..daca urmareati meiul puteati sa edeti si faultul in careu neda asupra lui octavian popescu..si mai ales fauturle grosolane la intimidare asupra fotbalistilor tiner ai stelei u intentia vadita de a i timora...rauta sau raduta si asta care sa nascut talent si a murit speranta care a luat si rosu pana la urma....fundasul stanga..dar primul trebuia eiminat inca din prima repriza in jumate de ora cre ca numai el a facut 10 faulturi sa popescu pustiul...si la olaru..asa ca ipocrizia asta a dv nu tine..stim farte bine ca nu uneti obiectiv dv si ziarul dv

Clod (19 comentarii)  •  4 februarie 2021, 15:43

Dar despre offside-ul inexistent la Tanase in prima repriza, scapat singur cu portarul, nimic?

Strul (42 comentarii)  •  4 februarie 2021, 15:50

Articol in nota ziaristului , adică nu spune mai nimic , dar în multe cuvinte . Nu seduce , că să citez un șablon al unui clasic in viață .

Bita (9 comentarii)  •  4 februarie 2021, 15:54

Bine zis. Corect.

Andrei F (1607 comentarii)  •  4 februarie 2021, 15:56

Dacă meciul începea cu repriză doua ziaristul avea dreptate cu cele spuse despre Coltescu...Altfel și pe GSP și în studiourile Digi s a spus că Bejan se cere afara...Altfel poate domnului ziarist i a scăpat... Filip a dat un cot un capul lui Popescu- juniorul...Bejan pe lângă faza dura cu Olaru a mai avut o intrare la fel de dură la același copil...Cinciarul de la Dinamo în primul sfert de oră a făcut nenumărate faulturi... Domnul Filip a mai intrat dur și la Tănase tot în prima repriză...

Vanbasten_85 (16 comentarii)  •  4 februarie 2021, 16:05

A fost un arbitraj smecheresc. Au luat galbene fix jucatorii care nu trebuiau sa joace cu CSU Craiova.Pe Dinamo i-a ingalbenit, la FCSB a inchis ochii.Hent la marginea careului pentru Dinamo nu se da. La FCSB orice adiere de vant era fault.De ce a trebuit sa fie delegat un arbitru din Craiova care nu are ecuson FIFA la acest meci?

Alin (8 comentarii)  •  4 februarie 2021, 16:15

In sfarsit un articol corect. Bineinteles ca arbitrul n-a avut nici o vina asupra rezultatului si nici nu a dezavantajat Dinamo cum se vaita suporterii dinamovisti. Singura lui vina e ca n-a dat chiar el, da, Coltescu, 2 goluri, sa castige Dinamo, glumind putin. Arbitrajul a fost chiar unul foarte bun dupa parerea mea avand in vedere ca a fost un derby. Faulturi au fost destul de multe si de dure , cartonasele au fost justificate, toate.

Luciann (2 comentarii)  •  4 februarie 2021, 16:16

Corect comentariul, cu precizarea ca Nepomuceno era la "cornerul ala mai scurt" nedat! Coltescu i-a iertat pe Radunovici si Ov. Popescu de cartonase galbene, dar la fel a facut si cu dinamovistii in R1: Filip, Ràutà si Anton fiind iertati! Oricum a arbitrat bine, iar Steaua a suferit din cauza gazonului, altfel mergeau pasele pe NA!

Andrei F (1607 comentarii)  •  4 februarie 2021, 16:28

Uite ce spunea la pauză gesepistul Florea...,,PS: Insistența cu care câțiva "câini" dau impresia că ar căuta "roșul" poate crea suspiciuni. Nu le exclud, dar cred că faulturile repetate sunt mai degrabă expresia neputinței,,Uite ce a spus alt gesepist...,,Agresivitatea disperată a lui Bejan anunță o eliminare iminentă dacă nu schimbă Gane în pauză,,

celentano (1 comentarii)  •  4 februarie 2021, 16:35

dar de luptatorul de K1 care a intrat DUR la Fabrini ! nu trebuia dat afara avand in vedere jocul peste limita normala?

Eu (1 comentarii)  •  4 februarie 2021, 16:36

Cornel băiat fidel,cum sa nu gâfâie jucătorii când s-a jucat pe un gazon jalnic ca multe altele din Liga “foamei”,asta s-a vrut prin pârjolirea recoltelor și otrăvirea fântânilor,pun pariu ca Ștefan ar fi fost mândru de voi😂. Asta cu dopingul e mai greu de crezut fără dovezi clare. La ce bătăi a încasat Dinamo in ultimii doi ani trebuia sa testeze tot campionatul etapa de etapa 😂 ca sa nu existe suspiciuni. Sa știi ca e de la foame forma slaba a jucătorilor lui Dinamo, este greu sa faci performanța pe burta goală.

Dumitrescu (3 comentarii)  •  4 februarie 2021, 17:14

Nea oviște ai luat-o pe miriște rău. Faultul a fost la nepomuceno . Dinamo a jucat prost iar tu ca un adevărat ii lauzi. Din cele văzute de alți privitori dacă era 4- 0 la pauza nu se supara nimeni. Coltescu nu a greșite grav ca nu a avut ce arbitra. Însă ramane jocul dur al gazdelor din prima repriză.

Tiberius Ciulean (3 comentarii)  •  4 februarie 2021, 17:15

Nu pot sa cred ca si dumneavoastra incepeti aceasta campanie impotriva lui Steaua. Daca doar acele doua mici greseli vedeti impotriva lui Coltescu ar trebui sa urmariti inca o data meciul si sa vedeti ce cot in cap ii aplica Filip lui Popescu si nu primeste galben, asta asa ca sa vedeti ca nu doar pt Steaua a gresit. Si in plus de asta daca tot e sa il acuzam ( pe nedrept pentru ca a arbitrat foarte bine zic eu) ar mai trebui sa ii spunem ca a lasat jocul de multe ori prea libertin si au fost unele faulturi la limita nesactionate sau unii jucatori au facut 5-6 faulturi la limita si nu au fost avertizati, la fel cum acelas Filip comenteaza pentru circa 2 minute dupa primul galben si nimic. Deci domnule Ioanitoaia hai sa fim corecti si sa spunem ca au fost mici greseli in ambele parti si nimic concret care merita bagat in seama.

Vanboben (4 comentarii)  •  4 februarie 2021, 17:26

Nea Ovidiu începi sa îmbătrânești! Si urât! Ești subiectiv ca intotdeauna xand vine vorba de Steaua! Spui ca Radunovic si Ovidiu Popescu trebuiau sa primească galben în prima repriza? Poate, dar de ce nu spui nimic de faptul ca Răuță ar fi trebuit sa primească cel puțin un galben pentru cele 5-6 faulturi(unele chiar dure) in primele 45 de minute și un altul pentru protestele adresate de fiecare data lui Coltescu! De Bejan, care avea un galben din prima repriza, de ce nu spui ca trebuia sa mai primească un galben? Sau de cotul lui Filip? Sau de faulturile dure din prima repriza ale lui Achim si Andrei Radu ori de protestele lui Sorescu? Spui de faultul din minutul 88? De ce nu spui nimic de cele 2 faze (cate una in fiecare repriza( in care Tănase a fost oprit eronat de tușiere in momente în care scăpase singur spre poarta lui Esanu? Pe acestea nu le-ai văzut? Îmbătrânești urât nea Ovidiu, urât de tot! Ai luat-o pe urmele frustraților si lipsitilor de deontologie si profesionalism, cum sunt Naum, Moraru, Filoti, Grogoriu, Ștefan, Udrea, Rădulescu, Raureanu si mulți alti asemenea lor

Mirel (153 comentarii)  •  4 februarie 2021, 18:08

Eterna poveste. Fanii sunt ultrasubiectivi. Zici bine de FCSB te injura dinamovistii. Zici bine de Dinamo te injura ailalti. Iar cand esti obiectiv ca dl Ioanitoaia te injura si unii di ceilalti.

Ilie (135 comentarii)  •  4 februarie 2021, 18:18

Cei din clubul FC Dinamo București și suporterii din DDB reprezintă o dovadă vie că experimentele de la Fort Bragg continuă. Aici vorbim despre experimentele pe oameni. Pentru cele cu capre, există redacția gsp.ro

Andrei F (1607 comentarii)  •  4 februarie 2021, 18:46

Pentru că ziaristul și câțiva dinamoviști fac caz de acea lovitură neacordată de Coltescu...de mana peste fata primită de Olaru nu ați fost înduioșați? Știți faza acea din apropierea marginii...cam aceași poziție că a dinamovistului...

Adi (6 comentarii)  •  4 februarie 2021, 18:47

@Clod Schimbă-ți televizorul. Renunță la ăla cu lămpi.

MZM (390 comentarii)  •  4 februarie 2021, 19:00

FCSB a castigat cu 1-0, desi putea invinge la un scor mai mare. E bine si asa tinand cont ca la Pitesti, tot pe un teren impracticabil, cu o echipa la fel de slaba ca Dinamo, a scos doar 0-0!

Anton (44 comentarii)  •  4 februarie 2021, 19:25

Un articol lung cat o zi de post, greoi și obositor. Mult mai corect era un titlu de genul *** se prezintă obosit dar onorabil. Locul lui este la pensie, in parcuri la șah și table etc. Ideile lui din presa scrisa sunt depășite și cu alte tente, obositoare. Când oare va înțelege acest mos că stilul lui a apus ? Moșule îți doresc sa ai o gândire lucidă.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

asad (1 comentarii)  •  4 februarie 2021, 20:34

""experimentele ""de la mimamo au un singur rezultat,liga a 4-a apoi desfiintarea.*** *** ***,hau hau.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Pedro (1 comentarii)  •  4 februarie 2021, 22:47

Care Steaua ma? Fotbal Club Sporting Becali. Nu mai visati atat de mult cu Steaua. Asta-i echipa oierului.

Dudu (133 comentarii)  •  4 februarie 2021, 23:06

Sntoane nu iti place nu citi dar nu te crede mai dedtept decat esti. Articolul este obiectiv si usor de citit. Tu esti greoi la minte si needucat. Un neam de traista lipsit de respect.

Dilimache (657 comentarii)  •  4 februarie 2021, 23:54

Dinamo a jucat ok, chiar mai bine decat ma asteptam.

Misu (44 comentarii)  •  5 februarie 2021, 0:11

Sunt de acord cu Anton. Mosul trebuie sa plece.

anton (49 comentarii)  •  5 februarie 2021, 10:53

Mosule aseara cand ai raspuns cred ca ai fost sub influemta bauturilor alcoolice. Nici literele nu le-ai mai nimerit ? Prin raspunsul tau ai ucis limba romana. Concluzia: Mosule lasa-te

CCC (137 comentarii)  •  5 februarie 2021, 13:12

Pacat ca ti vazut numai repriza a doua a meciului! Altfel, comentariul reprizei secunde este destul de fidel. Oricum, tineti sa ne semnalizati ca v-ati inrolat in “haita” celor ce lupta pe toate fronturile pentru salvarea lui dinamo, nu conteaza prin ce mijloace. Cred ca va fi foarte distractiv cand veti fi nevoit sa-l sustine pe burlica in demersul de salvare a falimentarilor prin trecerea la 18 (sau 20, 30, 40, cate va fi nevoie) de echipe in liga 1.

CCC (137 comentarii)  •  5 februarie 2021, 13:26

Off-topic, ma asteptam sa scrieti cateva cuvinte si despre precedentele doua partide “castigate” de onorabila dinamo! Bine, in realitate, au fost castigate de arbitri, ai caror aprig critic sunteti. O lozinca sovietica, din epoca Stalin, perioada celui de-al doilea razboi mondial zicea: “totul pentru front, totul pentru victorie”! Adaptat si valabil pentru mass-media RO, ar putea suna: totul pentru dinamo, totul pentru salvare! Toti inchid ochii, “adversarii” (unii dintre ei), devin foarte “prietenosi, de arbitri nu mai vorbim, comentatorii tv incearca sa se abtina la comentarii “defaimatoare” (unii), alti, chiar lauda “revenirea” echipei, fara a baga de seama maruntisurile neimportante din meci, cum ar fi “omeniile” sau arbitrajele viciatoare de rezultat. Daca nu ma credeti, intrebati-l pe barsan! Nu, nu *** din rasa cu acelasi nume, arbitrul de liga 1, cu ecuson UEFA. Acelasi care nu a vazut doua penalty-uri intr-un Craiova-Steaua. Va mai amintiti?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ilie (135 comentarii)  •  5 februarie 2021, 18:12

La fel de onorabil ca Cornel Dinu (așa am vrut să scriu) care nu știe că examenul auto se dă pe calculator și la 5 greseli se oprește. Ori inventează, ori e prost. Deocamdată nimeni nu a spus că Cornel Dinu a inventat ceva. Un admirator al lui Iliescu nu poate decât să manipuleze. Totuși, cred că a nimerit-o cu Octavian Popescu. Dar acest Popescu măcar joacă pe bani. Nu că marile vedete Steliano Filip, Nepamuceno sau Blejdea, care nu au găsit unde să joace, și își irosesc viața la o echipă fără viitor. Din păcate pentru echipă

meme (1 comentarii)  •  6 februarie 2021, 17:13

un pleonasm maestre ,cand vreodata un militian versus o echipa a militienilor are o farama de onorabil,steaua este o echipa a armatei care tot timpul e in preferinte ,e pe primul loc iar mimamo o echipa infiintata de militieni ,puahhhhh,o greata de echipa.

Comentează