Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Cum scapă Astra?

Soarta celor 3 fotbaliști giurgiuveni acuzați că au folosit o terapie interzisă de Agenția Mondială Antidoping (WADA) pare pecetluită.

Permalink to Cum scapă Astra?
joi, 28 ianuarie 2021, 3:18

Anchetați de ANAD, organismul specializat din România, Kehinde Fatai, Takayuki Seto și Alexandru Ioniță se află în stare de suspendare provizorie și riscă să fie suspendați definitiv până la 4 ani.

Singurul care s-a prezentat la audierile ANAD, unde și-a recunoscut vinovăția, Ioniță s-ar putea bucura de clemență și lua 12 sau 15 luni. Faptul că a colaborat într-un târziu e de înțeles. Are doar 26 de ani și, ca atare, șanse să mai joace câteva sezoane după expirarea pedepsei. Carierele nigerianului Fatai, de 31 de ani, și japonezului Seto, de 35, sunt însă ca și încheiate. Din păcate, niponul fiind al doilea străin ca număr de meciuri în istoria Ligii 1, ei nu meritau o asemenea ieșire din scenă. Dar n-au pe cine da vina. Ei au făcut-o, ei o trag.

De presupus că n-au știut că terapia cu pricina e prohibită. Deci n-ar fi logic să li se impute c-au încercat să trișeze. Mai degrabă sunt victime. Pe de altă parte însă, necunoașterea unei legi nu te scutește de consecințele nerespectării ei. Nu exonerează.

Alături de cei 3 va suferi și Astra, deși e cert că jucătorii s-au adresat clinicii Cronos Med fără să fi înștiințat clubul, fără aprobarea acestuia. Au făcut-o, vorba președintelui Dani Coman, de capul lor. Cum se zice în galerie, pe barba lor.

Totuși, Astra e în mare pericol. Riscă imens deoarece Articolul 62 din Legea Antidoping prevedere și sancționarea clubului „cu descalificarea și pierderea punctelor” în situația în care mai mult de 2 membri ai acestuia s-au dopat, atenție!, „în perioada unei manifestări sportive”.

Într-un fel, revolta lui Coman se justifică. Astra n-a știut că Fatai, Takayuki și Ioniță, scuzați expresia, își bagă în venă. Clubul n-a avut nicio implicare, niciun amestec, e aiurea să i se reproșeze așa ceva. Dar nici nu-i adevărat că fotbaliștii amintiți nu s-au mai antrenat cu lotul după ce au apărut pe 17 septembrie imagini (șterse ulterior) cu cei 3 în timpul terapiei. Dimpotrivă, Fatai și Seto au jucat pe 18 septembrie la 0-2 cu CFR, iar pe 26 septembrie li s-a adăugat, la 1-4 cu Viitorul, și Ioniță!

La întrebarea de ce i-ar rămâne Astrei să se lege, ce să invoce, pentru a evita eliminarea din L1?, mai mulți avocați au răspuns că, în disperare de cauză, ar putea specula pe marginea formulării de mai sus privitoare la „perioada unei manifestări sportive”. În sensul în care ar reuși să demonstreze, dacă așa s-a întâmplat, că jucătorii incriminați au efectuat tratamentul în intervalul dintre campionate. Concret, între 17 iulie, data ultimei etape din play-off-ul ediției precedente, și 21 august, ziua startului actualei ediții.

Numai atunci, apreciază avocații, Astra ar avea o speranță să scape. Altminteri, dacă LPF și FRF, autorizate să ia măsuri din postura de organizatoare ale Ligii 1, nu vor reacționa, WADA se va sesiza. Va alerta FIFA și UEFA, determinându-le să meargă până acolo încât să decidă excluderea tuturor formațiilor românești din întrecerile europene. Pentru că, astăzi, cu dopingul și cu rasismul în sport nu se glumește. Chiar deloc.

Comentarii (35)Adaugă comentariu

Tudor (301 comentarii)  •  28 ianuarie 2021, 15:29

Corect pusa problema. Cine greseste trebuie sa plateasca iar Astra oricum este o echipa creeata si intretinuta artificial.

Grasu (30 comentarii)  •  28 ianuarie 2021, 15:31

Nu ma mira aia doi *** dar japonezul mi se parea un tip cu creier. De la care nu ma asteptam sa cada in asa capcana.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

tase (18 comentarii)  •  28 ianuarie 2021, 15:34

Avea dreptate Dani Coman ca Ionita Alexandru este nu doar un ratat ci si un tradator. Dar de atata este capabil orice rapidist. Datul in primire se poarta de cand lumea in Giulesti.

Claudiu (343 comentarii)  •  28 ianuarie 2021, 15:36

Ca giurgiuvean pare normal ca dumneata sa o aperi pe Astra. O faci insa cu multa precautie pentru ca stii ca va fi data afara din campionat. Mare paguba in ciuperci.

Mozzie (24 comentarii)  •  28 ianuarie 2021, 15:38

Aceleași șmecherii mioritice, aceleași ciupeli a la Becali, avem legi să le respectăm pe tot parcursul anului, de asta se numesc legi. Mi-e scârbă că promovați asemenea speculații golănesti, că încurajați la vedere șmecheria, descurcăreala asta tipică interlopilor ori politicienilor corupti, care mereu găsesc portițe să fenteze legea. Cu ajutorul unor autorități, instanțe, corupte si ele, în 80% din cazuri le și reușește.

Zorro (67 comentarii)  •  28 ianuarie 2021, 15:38

Depinde ce interese politice si mai ales economice presupune excluderea. Regulamentar nsa Astra Giurgiu trebuie sa dispara.

ion ion (93 comentarii)  •  28 ianuarie 2021, 15:42

Subiectul intereseaza foarte putina lume. Se va bulversa clasamentul insa fiecare primeste ce merita. La cate smenuri au facut Niculae si Buduru era timpul sa ***. Dumnezeu nu bate cu biciul.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

argus (108 comentarii)  •  28 ianuarie 2021, 15:45

Nea Ovi, nu iti fa iluzii. Astra nu scapa. Cand a castigat cu Sumudica titlul a suparat prea multi ca sa nu i se plateasca acum o polita.

Andrei F (1607 comentarii)  •  28 ianuarie 2021, 16:12

Adica daca Mutu avea un coechipier care o comitea in acelasi timp era exclusa Celsea?????Acum la Dinamo jucatorii neplatiti daca fac o nefacuta asemanatoare....Dinamo ar trage ponoasele?Daca Stan la Becali si inca un jucator care nu joaca se dopeaza pentru razbunare ar putea sa duca asta la excluderea echipei lui Becali????Eu stiu ca au fost sportivi rusi primiti la competitii desi s-a spus ca dopajul in Rusia a fost institutionalizat....Aia au dempnstrat ca au fost curati si doar nu au concurat cu drapelul Rusiei...

Sava (2 comentarii)  •  28 ianuarie 2021, 16:49

@Mozzie (21 comentarii). Nu te ambala sa nu se rupa ceva in tine. Daca Astra nu are nici o vina cum inteleg nu ar trebui dat pste cap intreg campionatul pentru placerea unor frustrati.

Andrei F (1607 comentarii)  •  28 ianuarie 2021, 17:00

Si ar mai fi o problemuta....Daca ASTRA nu are vina ce facem cu angajatii?Adica angajatii care nu au gresit o sa plateasca pentru cei trei domni???Nu ar fi justitie incorecta daca cei 3 care au gresit ar scapa iar ceilalti angajati si chiar patronul Astrei ar platii...?A r fi un precedent care ar duce la multe abuzuri....Oricare 2 angajati la orice club pot darama clubul...

a dica (283 comentarii)  •  28 ianuarie 2021, 17:05

Cum or fi ajuns astia trei sa se duca la intepat si nimeni sa nu fi stiut nimic... Miroase a incompetenta crasa.

JFM (116 comentarii)  •  28 ianuarie 2021, 17:11

Astra NU scapa! Nu exista "Astra n-are nici o vina!" daca Legea spune ca ARE. Daca dorm pe ei si jucatorii o comit de capul lor, desi e greu de crezut o minciuna ca asta, se cheama ca au vina. Legea interzice dopingul, nu exista "n-am stiut ce faceau" ... Asta inseamna cel mult ca n-ai premeditat dar nu te scuteste de raspundere. Clar?

ionut (2 comentarii)  •  28 ianuarie 2021, 17:13

Nu stiu de ce mai merita despicat firul in patru... Cei trei au gresit, iar faptul ca NIMENI de la club nu stia sa o spuna altora... Fiecare sa plateasca! Iar Astra, aceasta echipa fara nimic, nu va fi plansa de NIMENI daca s-ar desfiinta.

dan (1 comentarii)  •  28 ianuarie 2021, 17:13

afara din fotbal. au stiut. sunt mincinosi , hoti si falsi cei de la astra.

Tănase Victor (1 comentarii)  •  28 ianuarie 2021, 17:20

Dacă cei 3 fotbaliști au greșit grav nu văd cum poate scăpa Astra. Coman se duce după șeful lui, fotbalul românesc trebuie curățat de asemenea practici.Bine că a venit Jean la Pitești, asta mai lipsea.

Dragos C (11 comentarii)  •  28 ianuarie 2021, 17:20

Cei trei nu s-au dus la Clinica de capul lor! Au fost programati acolo de ***! Si probabil au mai fost si alti jucatori, dar in alte zile. Ar fi usor de constatat acest lucru: sa se scoata din contabilitate cine a platit tratamentul: jucatorii, pe persoana fizica, sau clubul...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

anca (109 comentarii)  •  28 ianuarie 2021, 17:36

Ce nemilosi sint hashtagii cu Astra... Daca o comitea vreun fecesebel ori caine rosu ce scuze ar mai fi gasit fanii ca dracul, ca lacul...Asa au devenit toti puri ca lacrima si moralisti...

CITOI (2118 comentarii)  •  28 ianuarie 2021, 17:36

Foarte interesant articolul, e prima ora acand vad in presa sportiva o abordare fatisa si fara ascunzisuri a problemei dopajului la fotbalisti. Bine, dar clinica aceea nu are nici o responsabilitate? Ca le-a luat repede banii pe "tratament" fara sa ii puna sa semneze ca o fac pe raspunderea lor in caz ca vor avea probleme cu Agentia Antidopping sau cu FRF sau chiar la club. Clubul e nevinovat, sa nu mai incerce unii sa ii scoata cu musca pe cacliula, ca nu ii pot verifica pe fotbalisti ce fac ei in privat! Aici raspunderea e personala, si ma mir sincer ca oamenii acestia, dealtfel bine platiti, au putut sa actioneze cu atata inconstienta, in conditiile in care stiau de suspendari!!!

gino (513 comentarii)  •  28 ianuarie 2021, 17:38

Daca Dani Coman ar fi stiut nu l-ar mai fi numit tradator pe Ionita. Dar unii de pe aici stiu lucrurile mai bine decat cei implicati. Tipic romaneste sa moara capra vecinului.

Zapacito (911 comentarii)  •  28 ianuarie 2021, 17:41

Bine bre nea Ovidiu, in asa hal ajunseram noi rumanii sa ne arate Europa cu degetul ca ne dopam ca sa avem performante de top sportive? Io sunt de-a dreptul consternat de ce citi azi pe blogu' matale, te rog sa ma crezi, bre nea Ovidiu! O fi oare adevarat ce riscam sa fie excluse toate echipele rumanesti din cupele Europene pentru ca doi-trei de la Astra se dopara ca sa fie mai frumosi si mai vioi pe teren? Sa aiba energie cat cuprinde pe teren si la gagicute? Char in halul ajunseram, bre nea Ovidiu?

Bogdan (395 comentarii)  •  28 ianuarie 2021, 17:42

Astra este condusa de Niculae care s-a imbogatit din afaceri oneroase cu gaz primit moca si vandut triplu si Buduru care s-a pricopsit din afacerea tigareta 2. Nimic nu este intamplator pe lume.

zapacitu’ (911 comentarii)  •  28 ianuarie 2021, 18:03

@JFM, NU e clar! Sincer nu intelesei nicic din ce scrisesi matale acolo. Ia fi bun te rog si explica in fata clasei traducerea pe intelesul tuturor a afirmatiei matale: "nu exista "n-am stiut ce faceau"" ..... legea interzice.... pai vezi ca legea interzice si adulterul, si io nu cred ca sunt prea putini pe-aci care n-au fost in secret la vecina sa-i invete cum se fierbe mamaliga .... atentie! Ca nu e nimeni obligat dintre oficialii clubului sa urmareasca daca fotbalistii, in timpul lor liber, merg sa faca ce-i taie capul si unde vor instinctele lor primare.... ia zi, JFM, am sau n-am dreptate? AM! Si clubul e nevinovat in speta asta, nu va mai erijati toti internautii in mari judecatori si procurori pentru ca, sincer, nu va prinde bine deloc. Si daca sunteti prea tineri sa intelegeti ce-am vrut sa zic, pastrati textul si veti intelege mai incolo, la maturitate. Ca sunt convins ca exprimati opinii personale, nu din carti, nu din training-uri free de pe net si nici de la vreo sedinta de partid.... sunt sigur ca vorbiti pe convingerile voastre din educatia primita in primii max. 7ani de-acasa + 7ani de scoala generala. Atat. e suficient ca sa-mi dovediti ca nu v-a influentat nimeni modul de a gandi si implicit de a va exprima.

kunta kinte (565 comentarii)  •  28 ianuarie 2021, 18:10

Problema majora cu dopajul, se apropie ca gravitate de droguri, mai ales ca esti sportiv si ar trebui sa fii curat ca lacrima. Am facut si eu sport de performanta prin anii '80 din mileniul doi al erei noastre, si, cu toate ca se auzea ca cei din RDG recurg frecvent la asemenea practici ca sa aiba performante de top in epoca, noi pustii adolescenti de atunci consideram dopajul o OTRAVA si in nici un caz un stimulent, cum gandesc eronat tinereii de care vorbeste nea Ovidiu in articol.

kunta kinte (565 comentarii)  •  28 ianuarie 2021, 18:14

....si cel mai grav mi s-ar parea sa stiu ca mai multi fotbalisti recurg "in privat" la asemenea practici in primul rand anticoncurentiale, si-n al doilea rand periculoase pentru sanatatea lor!!!! Posibil ca un parinte-duhovnic sa-i poata aduce pe calea cea buna in viata, desi nu prea stiu daca japonezul ar intelege ceva din invatatura crestin-ortodoxa. Posibil da, ca am inteles ca la ei in Japonia nuntile / botezurile se fac dupa ritualurile din toate religiile lumii, din curiozitate si ca sa se distreze. Popor interesant "***" acestia.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Zapacito (911 comentarii)  •  28 ianuarie 2021, 18:24

Bre @Bogdan, te rog frumos, nu fi bre invidios! Fiecare om de afaceri castiga vanzand cu pret mai mare decat a cumparat, asta-i business-ul! O stii bre pe vorba aia "cine poate, oase roade"? Niculae avuse coltii mari si tari si sfarma oasele? Ce-i neclar? Bravo lui! Si nu a luat moka gazul l-a luat la un pret mai bun, si nu l-a vandut, l-a folosit ca materie prima in procesul de productie ingrasaminte chimice pentru solul patriei noastre. A facut afaceri Ok acest om, si-acum va gasirati pe-aci din fata tastaturii sa-l denigrati. mai ganditi-va si inainte sa vorbiti, dar si inainte sa dati "trimite comentariu".

Ilie (135 comentarii)  •  28 ianuarie 2021, 18:44

Nu are nimeni curajul să comenteze conflictul dintre Prodanca și familia Becali. Cum a vrut să îl păcălească pe Gigi. Dar ea se pune cu foștii bișnițari? Dar toți curajoșii, de genul Geambașu, Ștucan sau Ioanițoaia tac. La nea Ovidiu e vorba de prietenie, iar restul nu vor să îl supere. Plus că le e frică de Gigi și Giovanni. Ștucan știe de ce.

alin (626 comentarii)  •  28 ianuarie 2021, 19:44

Ilie, gresesti. Dl Ioanitoaia este prieten cu Mihai Stoica, nu cu Gigi si nici cu Prodanca. In plus ca scandalul abia izbucni.

Anton (44 comentarii)  •  28 ianuarie 2021, 20:52

To-aia, ești prieten cu Prodanca? si reghe ce zice? Ai grija că i-a ieșit testul covid negativ și se întoarce în țară!

gio (50 comentarii)  •  28 ianuarie 2021, 21:22

Cum scapa Astra? Cum a scapat si FCSB de carantina, adica romaneste.. un telefon unde trebuie, o atentie unde trebuie, asa cum scapa cei care trebuie in Romania.

Dilimache (657 comentarii)  •  28 ianuarie 2021, 23:30

@Anton- aiurezi, amice!

Mizu (44 comentarii)  •  29 ianuarie 2021, 4:59

Dilimache, ce nume frumos. Parca îți este predestinat. Ești ruda cu to - aia? Prea va asemănați la prostie.

DJ Thrror (51 comentarii)  •  29 ianuarie 2021, 7:07

"....Președintele Astrei Dani Coman a avut o reacție violentă la adresa fotbalistului. L-a sunat și l-a acuzat: Ești un trădător, asta ești! " Fragment din stirea inițială, din relatarea lui Alex Ioniță............... Dacă clubul nici măcar n-ar fi știut, atunci de unde această reacție? De om speriat, disperat că secretul a ieșit în presă? Un conducător cu conștiința curată ar fi spus: "OK Alex, ai făcut exact ceea ce trebuia, altfel n-am fi aflat nici noi, colaborează în continuare cu autoritatile, e bine să se știe tot adevărul aflat în spatele acestei povești murdare, e bine că măcar tu ai recunoscut" .... O să spuneți, în apărare, da dar Coman și-a dat seama că regulamentul spune că dacă-s minimum doi jucători asta atrage după sine și implicarea clubului asfel invocând el o așa numită trădare". Da dar nu poți să schimbi tu legea din burtă spunând că "n-am știut". Nu există o lege până la invocarea lui "n-am știut" și o alta dincolo de ea. Atunci nici o Lege existentă n-ar mai sta în picioare. Poți s-o invoci ca circumstanță, clubul să încerce să primească o pedeapsă mai mică. Oricum, chiar și cu circumstanța invocată clubul nu scapă. Cu dopingul nu-i de joacă, nu e suficient să ieși la TV ca o floricică să invoci faptul că "jucătorii n-au anunțat clubul că-și bagă seringi de substanțe în venă" deci acesta e scos din cauză. Nu, citiți încă o dată ce spune Legea!

Danut82 (7 comentarii)  •  29 ianuarie 2021, 8:49

Trăim în România, cand s a respectat regulamentul,la oamenii influenți ?NICiODATA.

Carol_K (77 comentarii)  •  29 ianuarie 2021, 11:04

Fotbalul de la noi a rămas tot o Cooperativă doar că acum s-a extins, nu mai participa doar cluburile, s-a ajuns la faza Cooperativei dintre cluburi, autoritățile federale/ centrale, presă(televiziuni). E o hora întreagă. Când o mai comite unul sar în ajutor ceilalți, a comis-o FCSB la episodul Antalya, a și sărit secretarul general al LPF să-i sfătuiască cum să scape, au sărit autoritățile sanitare, presa le tot caută portițe de scăpare... Acum la fel. Văd că presă deja e pe treabă, încep să le caute alibiuri, motive prin care Astra să fenteze Legea. Ne place sau nu, dreaptă sau nedreaptă, asta este Legea, trebuia ca Astra să o cunoască pe dinafară și să-și ia măsurile preventive. Nu știu care-s alea, e treaba lor, nu a mea. Au resurse, au consultanți, au juriști, medici, au acces la toate informațiile și pot avea la toate instituțiile competente. Așa că asta cu "de unde sa stie Clubul ce fac cei trei fotbalisti" poate ascunde altceva, o lipsa totală de interes, o delăsare totala. Asta nu înseamnă că estiabsolvit de vină și că nu mai suporți rigorile textului de Lege. Ba da, eu chiar le-aș încadra la circumstanțe agravante, prostia și comoditatea nu pot fi altfel catalogate.

Comentează