Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

 Alt stil în Gruia

Luni seara, la Mediaș, CFR a avut nevoie ca Hermannstadt să deschidă scorul în minutul 33 pentru ca, moale până atunci, apatică, să se trezească din letargie. A restabilit repede egalitatea, după care a preluat inițiativa și n-a mai cedat-o […]

Permalink to  Alt stil în Gruia
marți, 26 ianuarie 2021, 2:40

Luni seara, la Mediaș, CFR a avut nevoie ca Hermannstadt să deschidă scorul în minutul 33 pentru ca, moale până atunci, apatică, să se trezească din letargie. A restabilit repede egalitatea, după care a preluat inițiativa și n-a mai cedat-o până la final. Stăpână pe situație, a mai înscris de două ori și, sintetizând, a obținut un succes incontestabil.

Cum n-a pierdut nicio partidă de Liga 1 cu Edi Iordănescu pe bancă, ba chiar a câștigat 6 din 7, formația clujeană se recomandă ca principala contracandidată a liderului FCSB în cursa pentru titlu. În ciuda bănuielilor unora, CFR n-a acuzat despărțirea de Dan Petrescu. Dimpotrivă, a făcut trecerea de la un antrenor la altul fără convulsii și fără accidente. Ceea ce nu scade însă din meritele lui DP.

Cât despre afirmația că reprezintă principala contracandidată, aceasta riscă să fie prematură și, ca atare, hazardată. Drumul e încă lung. Punctele din sezonul regulat se vor înjumătăți, Craiova trebuie luată și ea în calcule etc. Totuși, impresia mea, exclusiv a mea?, e că bătaia pentru supremație se va da între FCSB și CFR.

Revenind, în măsura în care campioana en titre și-a păstrat atitudinea de a aborda orice meci la victorie și de a ambala motoarele pentru asta, ea caută să-și modifice stilul. Să nu mai fie doar garnitura pragmatică și speculativă din mandatele „Bursucului”, ci să etaleze un joc mai spectaculos, mai atractiv. Strădania se justifică în condițiile în care Iordănescu jr., tehnician cu personalitate în pofita tinereții (42 de ani), vrea să-și pună pecetea pe echipă. S-o ștampileze. Să se zică despre CFR că a încetat să mai fie echipa posomorâtă, mereu încruntată, din epoca Dan Petrescu.

S-a văzut și la Mediaș tendința „feroviarilor” către un stil mai combinativ. Cu construcție elaborată și pase repetate, menite să înlocuiască mingile lungi, centrările, adresate unui vârf de atac capabil să se bată cu fundașii adverși și, asemenea unui pivot, să distribuie baloanele în stânga și în dreapta. Dacă Edi va reuși ceea ce cred că și-a propus, CFR va practica un fotbal mai aproape de gustul fanilor. Va trebui însă, în asta va consta dificultatea, ca el să fie frumos, dar și eficient. Să îmbine plăcutul cu utilul.

Mai e de discutat un aspect. Acela că jucătorii vor primi alte roluri și alte responsabilități comparativ cu statutul lor anterior. Pentru ce vrea Iordănescu va fi nevoie la mijloc de un plus de imaginație, de creativitate, de aceea anticipez că, adesea neglijat de Petrescu, Chipciu va fi folosit mai des. După cum lui Itu, lui Ad. Păun și lui V. Costache li se vor acorda, nu doar datorită vârstei, mai multă atenție și mai multă libertate. Ne vom lămuri curând dacă am intuit corect.

Totuși, nu-i va fi ușor lui Edi, nu i-ar fi niciunui tehnician, să gestioneze un lot îmbătrânit și, pe cale de consecință, uzat. Dintre titularii căruia pot dispărea Hoban de 38 de ani, Vinicius de 36 ori Rondon de 35 (în martie) ca să apară, ca la Mediaș, Latovlevici de 35 (în mai), W. Soares și L. Aurelio de câte 32 ori Ben Youssef, care n-a convins luni, de 31!

Tocmai pentru că meciurile din L1 se vor succeda într-un ritm accelerat, Iordănescu nu va putea greși în rularea jucătorilor. Până vor veni transferurile, de care chiar e nevoie, va fi obligat să aleagă la fix. Acceptați clișeul că mingea e la el.

Comentarii (26)Adaugă comentariu

Luciann (1 comentarii)  •  26 ianuarie 2021, 14:49

Lupta se va da intre Steaua si CFR!

gigi (152 comentarii)  •  26 ianuarie 2021, 15:00

La cat joaca de slab numai un suporter ca dta o poate credita pe Craiova cu sanse la titlu. Sa fie ultra multumita daca prinde si locul 3. Sepsi vine tare din urma.

adi_stelistul (359 comentarii)  •  26 ianuarie 2021, 15:05

E si parerea mea ca Iordanescu permite CFR-ului un joc mai aproape de potentialul jucatorilor. Tributar ideii ca "important e rezultatul" (corecta cat timp nu devine obsesiva), Dan Petrescu imprimase un stil cinic si cam saracacios - chiar daca eficient. Cu Iordanescu nu mai e asa. Asta nu e rau pentru fotbal.

Marius (1 comentarii)  •  26 ianuarie 2021, 15:10

Cred că sunteți singurul comentator, rămas,care judecă obiectiv fotbalul,spun asta pt că toți din București mă refer la oamenii din sport ,au ceva cu echipa CFR Cluj,nu le convine sa câștige ,,provincia,,,sunt născut în București dar nu m as muta din Cluj niciodată,dar că sa nu divaghez îmi place că vedeți fotbal adevărat,v am respectat și va respect in continuare,sunt comentatori care vad toate greșelile CFR dar echipelor celelalte,nu,am sa va mai scriu

Ilie (135 comentarii)  •  26 ianuarie 2021, 15:35

Singura performanță a lui Eduard Iordănescu a fost în relația cu Laura Andreșan, și acolo surclasat de Mutu și Contra. În rest, e de menționat faptul că era cât pe ce să fie bătut de Kapetanos la Galați. Și că e fiul unui apropiat al lui Gabriel Oprea, cel ce mergea cu antemergători, deși nu avea voie. Și e anchetat de DNA pentru o fraudă cu terenuri. Dar , dacă trebuie, se fac osanale " cui trebuie".

Costea (19 comentarii)  •  26 ianuarie 2021, 15:53

@Ilie (109 comentarii). Nici o legatura intre baba si mitraliera. 19 puncte din 21 posibile obtinute cu CFR reprezinta cea mai buna dovada ca Edward Iordanescu este un antrenor de calitate. Si nu poti sa ii reprosezi lui prieteniile si afacerile tatalui. Sau poti daca injuri pe oricine si oricand ca sa arati tu cat esti de destept.

Costin (17 comentarii)  •  26 ianuarie 2021, 16:01

Iarasi un articol corect. Dar este de vazut daca este in beneficiul echipei ce vrea Edward Iordanescu.

Ciollo (32 comentarii)  •  26 ianuarie 2021, 16:03

Hai sa vedem, d-nu jurnalist. Ai spus, 'lot imbatranit'. Potrar; Otto Hindrishs. Fundasi; Manea, Ciobotariu, Pascanu, A. Joca (Rus)... Mijlocasi; Carnat, Itu, Paun... Inaintasi; Petrila, Serediuc, Costache. Calculeaza te rog varsta acestei echipe si apoi hai sa vorbim.

Gabriel (56 comentarii)  •  26 ianuarie 2021, 16:05

Nea Ilie, stilul tau este sa nu iti placa nimeni si nimic. Nu poti sa il legi pe Edi de,,,antemergatorul prietenului tatalui sau. Scrie ca nu iti place Edi si este dreptul tau. Nu il ai si pe acela de a improsca cu noroi fara motiv.

Banel (1 comentarii)  •  26 ianuarie 2021, 16:26

@Ilie, cred ca le ai notate pentru fiecare si le scoti din joben cand ai chef. CFR-ul nu mai are nevoie sa dovedeasca nimic, ei au dat nota performantei in România. Ei sunt cei care vând, pe bani puțini, dar vând, cam asta e valoarea reala a fotbalistilor români. Cred ca Gigi se zgarie pe ochi ca Ghiță pleacă pe 800.000 iar Luckassen pe 1 milion. Cum sa mai ceara el 10 milioane pe Morutan sau 14 milioane pe Man?

CITOI (2118 comentarii)  •  26 ianuarie 2021, 16:28

Ma bucur ca Edi Iordanescu si-a pus deja pecetea de manager pe echipa si asta se cunoaste in primul rand din joc. Dar si din rezultatul de la Sibiu, dupa cum bine se mentioneaza in articol. Mi-a placut dintoteauna la fotbal spectacolul, jocul frumos, si consider ca asta-i menirea originara a acestui faimos joc, sa incante ochiul privitorului. FCSB o face deja, uite ca si CFR incepe sa o faca, sper in revenirea la joc spectaculos a Craiovei si, completat cu echipe care promit gen Sepsi si Viitorul, ca sa enumar doar doua, prezic fara sa imi arog titlul de mafalda ca vom avea un playoff foarte atractiv anul asta.

Zapacito (911 comentarii)  •  26 ianuarie 2021, 16:32

Nea Ovidiu, bre, te rog sa remarci ca si Craiova are sanse mari sa le puna bete in roate celor doi elogiati de mata in articolul de fata. Merci ca spusei deunazi si de olteni, cu sfaturi pentru antrenor asa cum facusi si-acum la adresa lui Edi. E baiat bun, n-am ce zice, pe Dan Petrescu aveam chef sa-l "fezandam" daca venea in Banie, dar acu' pe Iordanescu il lasam liber si ne vom lupta barbateste cu el. Sper sa ii batem acasa si sa ne mai dezmortim si noi din lentoarea asta ce ne cuprinse de-o vreme.

Romeo (17 comentarii)  •  26 ianuarie 2021, 17:43

@Ciollo (28 comentarii). Teoretic ai dreptate. Practic nu pentru ca aceia enumerati de tine joaca in 3 meciuri pe an si atunci cate 10 minute. Cu exceptia celor care trebuie folositi conform regulei U21. Si nu este nici o noutate ca, CFR are una dintre cele mai batrane echipe din canpionat. Asta se stie de cateva sezoane bune.

Clujeanul (92 comentarii)  •  26 ianuarie 2021, 17:46

Reala si curajoasa nota ca echipa nu a acuzar foarte tare divortul dd Dan Petrescu. Multor bucuresteni nu le cade bine aceasta remarca dar ea este adevarata. Felicitari pentru articol.

Campioana CFR (45 comentarii)  •  26 ianuarie 2021, 17:56

Daca alta data te-am criticat, acum trebuie sa spun ca e o analiza obiectiva. Cu mentiunea, amintita de Ciollo. CFR are jucatori tineri buni dati sa-si faca rodajul la alte echipe plus cei pastrati la club. Plus cateva sosiri si merge mai departe fara probleme.

Dilimache (657 comentarii)  •  26 ianuarie 2021, 19:19

Ma bucur ca pe Craiova nici nu o includeti in calcul, e o decizie corecta!

Ilie (135 comentarii)  •  26 ianuarie 2021, 19:30

Rupeai pixul, maestre, azi cu ode și ploconeli la Flacăra. Mândră corabia, meșter Cârmaciul!

Andrei (262 comentarii)  •  26 ianuarie 2021, 20:13

Ilie, te rod prostia si invidia. Rezulta din ce scrii ca ai o varsta si probabil esti un jurnalist nerealizat. Care isi alina ratarea cu jigniri. . ***. *** care esti de compatimit.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Anton (44 comentarii)  •  26 ianuarie 2021, 21:02

Ca de obicei, acest băgător de seamă, numit exagerat ziarist, inventează subiecte depășite, plictisitoare, care crează intenționat dispute și certuri fara sens, de dragul de a creste artificial interesul între aceiași 3-4 comentatori de casa ai tov. to_aia.

Virgil (113 comentarii)  •  26 ianuarie 2021, 22:31

@Anton (16 comentarii). Domnule, esti perspicace si perfecta dreptate. CFR reprezinta un subiect depasit de aceea lumea se si cearta aici. Dupa cum constati uneori se si incaiera.

Emilian (19 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 9:51

Observatii juste. Craiova ramane de caruta, fcsb si CFR sunt in forma iar lupta intre ele se ascute. Cat priveste stilul CFR-ului in epoca Iordanescu, sa nu ne pripim, intotdeauna rezultatul este cela care da stralucire antrenorului. In plus, a aprecia un antrenor dupa 6-7 etape, fie ca sunt rezultate bune sau proaste, e hazardat. Dupa parerea mea poti judeca un antrenor abia la sfarsitul unui campionat. Mie imi place Iordanescu pentru ca are personalitate, stie ce vrea, si nu accepta compromisuri majore. Sunt convins ca daca CFR va avea rabdare cu el, nu va regreta.

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 13:24

Stilul se va vedea in curind. Pina azi totul i se datoreaza inca lui Dan Penalti. Nimic cu Edi dar vorbeste prea mult, adoarme jucatorii, fara sa spuna mare lucru. A recuperat puncte caci a avut de la cine. Si si-a luat zborul ? Poate ajunge in Emirate. E nesimtire curat murdara cum vorbeaste fiul lui tata Puiu despre fcsb dupa ce Steaua i-a dat de atitea ori incredere. Are si un lot slab, care azi mai cistiga doar din inertie. Dar astea nu le vezi. Sa vedem cum trece testul Astra. Parca vad ca dupa meci o sa pledeze o ora intrega pentru excluderea Astrei din competitie caci stie ca Dani Coman n-o sa-l tradeze. Pai pe unde a fost vedeau ai lui surcele in loc de picioare. Luau „anticircel“ ? --- Nea Ovi, dupa ce nu le mai nimeresti ai ajuns s-o cenzurezi si pe presedinta academiei. Ce tara mai e asta ? Sa fiu eu decent cu o clona, cu un tepar al statului chiar daca in justitia statului l-a iertat de un concediu la brutarie platit tot de stat, cu bulgaroaica care a invatat meserie sub masa la prm ? Da tata, conform Academiei Romane, a sefei ei, negru e o culoare, maro exact la fel. Ai vazut ca Voluntari s-a distrat cu Crraiova ? N-ai crezut. Daca Pandele si-ar fi luat si antrenor ar fi cistigat meciul cu clona neocomunista. Mai vorbim noi de stil dupa meciul cu Astra.

Steve (4 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 14:16

Buna ziua domnul Ioanitoaia, in loc de "pe cale de" in constructia "să gestioneze un lot îmbătrânit și, pe cale de consecință, uzat", nu era mai simplu de folosit "în": "să gestioneze un lot îmbătrânit și, în consecință, uzat"? Parca suna si un pic mai bine, supa parerea mea :)

nicu (8 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 14:35

17 Nentori Tirana, Mie imi era frica de Sepsi, care a blocat pe FC FCSB, pe Craiolguta, pe Viitorul si s-a distrat cu Astra. Dupa meciul cu Astra o sa putem vorbi de CFR, noul lidea al clasamentului Ligii 1. Incolo, domnul Ovidiu Ioanitoaia a facut niste observatii pertinente. Se pare ca experienta indelungata de jurnalist sportiv ii vine bine in ajutor.

CCC (137 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 15:48

Cam 10 minute m-am uitat la comedia de pe terenul Gazului ... . Am vazut, in rezumat, primul gol al cfr-ului. Fundasii lui Herr Hrman, fugeau ca potarnichile din preajma lui Chipciu! Cred ca doar atata pot, saracii! Si ci Dinamo la fel.

zapacitu’ (911 comentarii)  •  28 ianuarie 2021, 18:30

Draga fratioare sau surioara @Dilimache, mi-am dat seama ca esti o fiinta cu inteligenta peste medie din toate comment-urile tale de multi ani pe blogul lui nea Ovidiu. Dar acu te rog nu-i mai sugera sa n-o bage in seama pe Craiova, echipa are nevoie de incurajari acum mai mult decat oricand! Si noi tre sa ne bucuram sa fim daca nu campioni, macar pe locul doi, ca in sezonul trecut!

Comentează