Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Două palme

E ceea ce se poate spune că a primit în ultima vreme Gigi Becali.

Permalink to Două palme
marți, 12 ianuarie 2021, 2:48

Prima lovitură a încasat-o de la Florin Tănase în clipa în care acesta, căpitanul echipei și unul dintre cei mai vechi oameni din lot (venit odată cu Ov. Popescu și cu Man în 2016), a refuzat prelungirea contractului cu 2 ani. Asta în condițiile în care latifundiarul îi oferise 5.000 de euro în plus pe lună.

Trebuie că atitudinea lui Tănase l-a surprins și l-a durut pe Becali. Nu se aștepta ca unul dintre favoriții săi, adevărat, după Man și Coman, să reacționeze așa. Ca atare, probabil c-ar fi impus trecerea „rebelului” pe banca de rezerve, cum a procedat cu alții, dacă n-ar avea nevoie de acesta pentru câștigarea campionatului.

Totuși, Fl. Tănase e cel care, în 131 de meciuri de L1, a înscris 40 de goluri, a dat 20 de assisturi și a scos 11 penalty-uri. Un mijlocaș ofensiv productiv. Cum el e și în prezent al doilea marcator al formației, cu 9 goluri, golgeterul fiind Man, cu 12, Becali a strâns din dinți și a înghițit greu afrontul. Deși pare că l-a iertat pe Tănase, sigur nu l-a uitat și nu-l uită. Va pândi prilejul și i-o va plăti. Momentan însă, își cunoaște interesul.

Cealaltă palmă i-a tras-o Denis Haruț. Pentru aducerea căruia Becali se înțelesese cu Valeriu Iftime pentru 700.000 de euro. Numai că, ajuns la București ca să semneze documentele, internaționalul de tineret n-a acceptat să iscălească, pe lângă contractul convenit pe 5 ani, un altul pe încă 5 ani! Pe care FCSB, obținându-l în alb, l-ar fi activat în 2023 și ar fi devenit „stăpânul” lui Haruț aproape un deceniu!

Dincolo de sângele rece și de vigilența dovedite de fundașul botoșănean, care va împlini 22 de ani luna viitoare, renunțarea lui a divizat opinia publică. Unii au salutat-o, alții au criticat-o. În opinia mea, s-a omis esențialul. Că, albă sau neagră, varianta propusă de FCSB e neregulamentară. Adică ilegală. Iar legea, bună ori rea, nu se negociază, ci se respectă.

De altfel, tentativa de ocolire a ROAF l-a deranjat și pe Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical și unul dintre fondatorii AFAN, sindicatul jucătorilor. Costin nu s-a sfiit să declare că „Șmenurile și abuzurile de genul FCSB sunt girate de FRF și de Burleanu”.

Nu dezvolt subiectul. Dac-aș fi spus-o eu, s-ar fi grăbit destui să-mi reproșeze că am ceva de împărțit cu cetățeanul care, deși de 7 ani șef peste fotbal, nici n-a făcut, nici n-a învățat nimic. Doar și-a urmărit propriile interese și pe cele ale curtenilor săi. Iată însă că o spune și altcineva, nu mai insist.

În fine, în cazul în care cineva deduce din aceste rânduri că sunt dușmanul roș-albaștrilor și că-l contest pe Becali în tot ce întreprinde, respectivul se înșală. Ex-parlamentarul are meritele lui în domeniu, care nu-s puține. De neglijat.

Condamn însă, asta da, manevrele și șmecheriile la care se pretează el, de aceea admit că mă bucură, precum pe orice om cu simțul măsurii, faptul că Tănase și Haruț nu i-au cântat în strună. Reacția lor demonstrează că fotbaliștii români nu se mai lasă induși în eroare. Păcăliți ușor, duși de nas. Dar acesta reprezintă începutul unei discuții mai ample, de deschis cu altă ocazie.

Comentarii (33)Adaugă comentariu

ion ion (93 comentarii)  •  12 ianuarie 2021, 15:09

Pretindeti ca nu aveti nimic contra fcsb insa pe Becali il ardeti de cate ori puteti. Chiar foarte des. In schimb pe MM Stoica si pe Argaseala ii treceti mereu cu vederea.

Vali (46 comentarii)  •  12 ianuarie 2021, 15:11

Bine ii faceti sefului de tarla. Asta s-a invatat sa incalce legea si oricata puscarie ar face tot nu se invata minte.

Jean (280 comentarii)  •  12 ianuarie 2021, 15:14

Bravo lui Harut. Ferm i-a aratat lui Becali ca banii deschid multe usi dar nu le deschid oe toate. Frumoasa lectie i-a dat. Ca moldovean sunt incantat de reactia lui Harut.

Arsene (1 comentarii)  •  12 ianuarie 2021, 15:16

Faptul ca Gigi a fost o vreme parlamentar asa cum mereu amintiti Dv reprezinta o pata neagra pe obrazul clasei politicii romanesti. Ar trebui sa ne rusinam si nu sa fim mandri.

AliBaba (3 comentarii)  •  12 ianuarie 2021, 15:19

De data asta nu v-am inteles. Presedintele Dumitru Costin va ridicat mingea la fileu si dvs ati lasat-o sa se piarda. Prietenii stiu de ce?

Feri (85 comentarii)  •  12 ianuarie 2021, 15:24

Inca un arac la adresa lui Becali si nu a lui Memelusu care cred ca i-a bagatbin cap sa mai faca nca un contract pe cinci ani pentru Denis Harur. Memelusu si Argaseala sunt principalii autori ai acestei manevre murdare.

dan (1 comentarii)  •  12 ianuarie 2021, 15:26

Domnule Ioanitoaia, o fraza mi-a atras atentia.... vorbeati de ex-parlamentarul, era mai corect sa adaugati si ex-infractorul recidivist. Si da, are meritele lui in raport cu interesele lui, inca mai credeti ca este un autentic filantrop?

CV (53 comentarii)  •  12 ianuarie 2021, 15:33

"Ex-parlamentarul", adică ex-pușcăriașul, adică actualul eliberat condiționat, "are meritele lui în domeniu, care nu-s puține. De neglijat."

Ilie (135 comentarii)  •  12 ianuarie 2021, 16:14

Voi mai scriați și despre cum își bate joc Becali de Stoian, că nu îi dă șanse. S-a văzut după aceea calitatea lui. Haruț a greșit grav în multe meciuri iar, la 22 de ani, nu mai e tânăr. E de vârstă cu Trent Alexander- Arnold. Steaua, și fotbalul românesc în general, nu are nici un jucător de valoare. Dovada este Mihăilă care e rezervă la codașa Parma. De Drăguș nu mai vorbesc. Sau Răzvan Marin, dat afară de Ajax. Destinația lor este zona arabă. Unde doar noi ne păcălim că există fotbal.

Kinizsi Pál (53 comentarii)  •  12 ianuarie 2021, 16:18

@ Jean, 12 ianuarie 2021, 15:14 Tu ești un moldovean încântat, dar Haruț e bănățan, și PROBABIL - după cum arată - chiar ungur...

Stancu (14 comentarii)  •  12 ianuarie 2021, 16:24

Domnul Ioanitoaia nu il agreeaza pe Becali, este clar. Dar nici nu greseste cand il numeste pe Gigi exparlamentar. Pentru ca a fost ales de unii si a facut parte din membrii parlamentului. A stat si in puscarie dar asta este altceva. Nu exclude caliatea de fost deputat.

Zapacito (911 comentarii)  •  12 ianuarie 2021, 16:38

Hai bre nea Ovidiu, daca l-a iertat pe Tanase, pai iertat se numeste, adica nu ii va mai "plati" nici o polita in viitor. Asta inseamna iertare crestineasca. Cel mult ii va fi indiferent, dar razbunarea, "coacerea" cum se mai zice pe la noi, sunt opusul iertarii. Deci ori una, ori alta. Becali e un bun crestin, nu-i asa?

CITOI (2118 comentarii)  •  12 ianuarie 2021, 16:42

Maestre, nu va putem contrazice, dar dupa cum bine stiti sunt bani multi in fotbal iar tineretul la inceput de cariera in sportul profesionist e foarte pretentios, si-n primul rand la bani. Dar sunt si orgoliosi, vor si bani, si apreciere, si selectie in primul 11, vor de toate. E cazul ca patronii de echipe sa se obisnuiasca cu asta, e cazul si al multi-milionaruluiin lei Becali.

Salam (1 comentarii)  •  12 ianuarie 2021, 17:18

@Cv (45 comentarii). D’-apai cum nu are din moment ce tine echipa care plateste cele mai mari salarii din fotbalul nostru. Nu le place dinamovistilor dar asta este alta povestire.

Bogdan (1 comentarii)  •  12 ianuarie 2021, 17:33

Va salut cu respect! Domnule Ioanitoaia, de ce sa nu ii invatam ceva pe acesti tineri fotbalisti? Spre exemplu sa scrie si data cand semneaza!! Si in 2026 daca FCSB scotea un contract semnat in 2021 atunci ne-am fi amuzat. De ce acest sindicat, impresarii fotbalistilor sau chira si presa, nu incearca sa ii educe/ajute putin?

Dilimache (657 comentarii)  •  12 ianuarie 2021, 18:19

Oierul tot oier, in loc sa faca performanta el vrea sa faca bani!

Luk (3 comentarii)  •  12 ianuarie 2021, 18:36

Ioanitoaia iar vorbeste gura fara tine.ecali are dreptate ...dupa ce le-a suportat totate toanele lui Tatarusanu sau Tanase si le-a crescut cota ei ce fac? abia asteapta sa fie liberi de contract si sa-i dea teapa sa plece gratis.E prost becali ca da salarii asa mari de-a moaca...orice marire de salar semnezi un an in plus,daca nu ramai la acelasi salar.Bine ca nu esti finantator de club ca ai da faliment urgent.

viorel (103 comentarii)  •  12 ianuarie 2021, 18:45

Ce palma a incasat Becali de la Harut!!! Incredibil! A ramas cu 700 mii euro in buzunar si a evitat o noua teapa pe filiera Iftime-Botosani! Dupa Roman, Golofca si Oaida, asta mai lipsea inca o pacaleala iftimeasca! O gramada de echipe au trait in fotbalul romanesc din banii aruncati prosteste de jiji (astra, viitorul, cfr, botosani, etc), e timpul sa inchida robinetul si sa se concentreze pe academie. Daca venea Harut nu juca nici in fata lui Cretu si nici a lui Cristea, deci ar fi fost o rezerva cam scumpa. Rezerva de fundas dreapta poate fi tanarul Pantea, care asa creste si are sanse sa ajunga mult mai bun decat Harut, care nu e nici fundas dreapta nici central, nu e nimic! Becali a irosit prea multi bani din orgoliu si infatuare, e timpul sa se opreasca. Despre Tanase nu are rost sa comentez, pentru ca el castigat foarte mult la Steaua, a fost adus cu o suma mare de transfer si acum vrea sa plece grtatis dupa ce nu a oferit aproape nimic in schimb (doar cupa din 2020 este prea putin). Daca el crede ca asa este bine sa plece si sa nu lase nimic dupa el, foarte bine face, bafta in cariera viitoare, dar toat acest comportament smecheresc, speculativ, pe termen lung, se poate intoarce impotriva lui!

anca (109 comentarii)  •  12 ianuarie 2021, 19:52

@Luk (3 comentarii). Faptul ca tu te tragi de bretele cu dl Ioanitoaia nu te face mai destept. Atata dreptate are Gigi Becali ca nici Tanase si nici Harut nu au facut ce a dorit el...uite asa moare oierul cu dreptatea in mana.

Carol_K (77 comentarii)  •  12 ianuarie 2021, 20:54

Becali vinde un teren si castiga 100 mil intr-o ora. O baga el bani la echipa dar nu sta in 3 sau 5 mil cat era diferenta sa-l dea pe Man sau Tanase. Puteau fi demult plecati, sa-si continue si ei cariera, viata, acolo unde si-au dorit. Dar nu merge asa usor, nu scapi de Becali cu una cu doua, e cinioc, perfid, joaca exact la ruleta viata acestor baieti, imaginatia i-a luat-o razna, jetoanele nu-l mai satisfac, a ridicat miza, joaca pe soarta unor fotbalisti tineri si talentati la inceput. Acum nu se mai stie ce sunt.. Baieti care nu mai scapa din capcana in care-au intrat. Harut a bagat un picior si l-a tras repede afara, capcana n-a mai apucat sa-l prinda, deocamdata a scapat, merita felicitari. Dar ceilalti?

Florica (4 comentarii)  •  12 ianuarie 2021, 22:09

Bravo @Carol K (75 comentarii). Becali a fost, este si va mai fi piaza rea pentru multi fotbalisti. Ii foloseste pentru business, nu pentru performanta.

Zorro (67 comentarii)  •  12 ianuarie 2021, 22:12

Hop sari si inginerul Geambasu cu gura. Bai baieti daca nu ar exista FCSB toti astia de la gsp ati muri de foame.

Nică fără frică (297 comentarii)  •  12 ianuarie 2021, 23:03

Tataie greșești de la cap la coadă! De ce? Păi unde vor ajunge Harut și Tănase să joace!!!??? Până una alta la steaua e o pâine bună de mâncat, mult mai dulce decât la Botoșani cu siguranță! În cazul lui Tănase care probabil visează la un transfer cum au visat atâția jucători români iar după transfer au dispărut din fotbal și au ajuns niște anonimi!!! Timpul ne va arăta cine are dreptate dar din zecile de transferuri afară doar câțiva jucători au reușit să joace și în străinătate Răzvan Marin(chiar dacă la Ajax a fost în vacanță) Ianis Hagi și cu Stanciu. Restul au cam dispărut din peisaj!

Viktor (278 comentarii)  •  13 ianuarie 2021, 2:09

@Nica fara frica (290 comentarii). Dupa tineTanase si Harut ar trebui sa fie *** lui Becali pe viata ca sa prinda un transfer afara cand vrea *** si pe ce suma doreste el. Ai vrea ca fotbaliatorii sa fie ***. Felicitari, gandesti modern. Esti in trend.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

CCC (137 comentarii)  •  13 ianuarie 2021, 2:35

Tanase viseaza sa plece afara, pe bani mai multi decat la Becali. Este dreptul lui. o sa prinda un contract pe la turci sau arabi, mai banos, dar n-o sa faca fata nici acolo. O sa se intoarca, precum altii, in maxim un an. La Chindia sau Clinceni.

tango (55 comentarii)  •  13 ianuarie 2021, 8:49

Ii doresc lui Harut sa confirme la Botosani si sa prinda un contract bun la o echipa buna/mare din strainatate ( in Europa de preferat) si sa devina un jucator de baza al nationalei mari. Tot la fel am sperat si acum un an si ceva pentru alt produs de export fcbt aka Chindris. Acum imi este teama ca istoria sa nu se repete.

Toader (301 comentarii)  •  13 ianuarie 2021, 9:29

Legile rele trebuie încălcate. Avem datoria. Astfel, toți avem de cîștigat. Celor ce le-au dat cu rea credință chiar le poate salva viața, îi ferește de revoluție.

Bogdan (395 comentarii)  •  13 ianuarie 2021, 10:27

Imi place cum hotarati voi pentru Florin Tanase. Intai Becali si acum CCC. De aia moare cainele de drum lung si voi nu va mai gasiti linistea.

Emilian (19 comentarii)  •  14 ianuarie 2021, 10:50

Fotbalul nu se poate dezvolta sanatos cu astfel de practici ca cele incercate de Becali. In cazul Harut smecheria incercata de Becali e absolut mizerabila. Cat priveste pe Tanase, el isi stie interesul propriu si actioneaza in consecinta, nimic de reprosat. Nu cred ca jucatorii trebuie sa poarte grija profiturilor patronului. Ciudat mi se pare ca sunt destul de multi pe-aici care par sa-l contrazica pe Ioanitoaia, ca si cum ar trebui sa-i fie trecute cu vederea matrapazlacurile lui Becali pentru simplu fapt ca investeste in fotbal.

vlad romulus (1 comentarii)  •  14 ianuarie 2021, 11:23

Nu se poate face performanta fara bani

Comentează