Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Greșește „Bursucul”?!

Desemnat cel mai bun antrenor român al anului în 2008, 2009, 2011 și 2019, Dan Petrescu a ieșit al treilea în Ancheta Gazetei pe 2020.

Permalink to Greșește „Bursucul”?!
vineri, 8 ianuarie 2021, 2:55

Care i-a încununat, ex-aequo, pe Răzvan Lucescu și pe Cosmin Olăroiu. Eu însă, ca recompensă pentru câștigarea campionatului cu CFR Cluj, l-am pus pe locul 1. Precizez asta deoarece nu mă îndoiesc că unii vor interpreta rândurile care urmează ca un atac la adresa „Bursucului”. Cel mai tare m-ar întrista dacă Petrescu însuși, tehnicianul de 53 de ani, ar judeca așa lucrurile.

În clipa de față, știrea e de notorietate, DP se află în Turcia, unde negociază cu Kayserispor, penultima clasată în Super Lig. Până miercuri, când a învins-o la ea acasă pe contracandidata Denizli, a fost chiar ultima. Lanterna roșie. Iar în sezonul precedent nu s-a salvat de la retrogradare pe teren, ci printr-o decizie a federației din Istanbul. Și din pricina pandemiei, aceasta a mărit numărul echipelor din eșalonul de elită de la 18 la 21.

M-am întrebat ce-ar fi putut să-l atragă pe „Bursuc” la Kayseri în afară de, firește, un salariu despre care se aude (sumele sunt totuși confidențiale) că e măcar dublu în raport cu cel din Gruia? La care s-ar adăuga și o primă de instalare cifrată la 100.000 de euro.

Am găsit câteva răspunsuri de luat în seamă dincolo de banii care rămân, să nu fim ipocriți!, un element important pentru fiecare dintre noi. Clubul e stabil financiar și oferă condiții moderne de pregătire, în sensul în care a inaugurat recent un cantonament ce n-a costat puțin. În plus, pentru Kayseri joacă Silviu Lung jr, Săpunaru și Alibec, compatrioți care i-ar putea scurta lui Petrescu perioada de adaptare.

Pe de altă parte, faptul că penultima echipă din Turcia posedă suficiente argumente, preponderent materiale, încât să-l convingă să lucreze pentru ea pe antrenorul de 4 ori campion al României, o dată cu Unirea Urziceni, de 3 consecutiv cu CFR Cluj, n-ar trebui să constituie un prilej de mândrie pentru noi. Dimpotrivă, n-ar strica să ne dea de gândit. Întrucât demonstrează că fotbalul tricolor a pierdut și pierde teren. Că e din ce în ce mai neputincios, incapabil să concureze pe piață.

Din păcate, nu-s singurul care judecă așa. Probă că în sondajul inițiat de GSP, 9.312 votanți din 14.083, echivalentul a 66%, au apreciat că Petrescu ar greși semnând cu Kayseri. Conform acestora, s-ar impune să mai aștepte. Să caute o echipă mai bună. Mai cu ștaif.

Asta și pentru că DP a trăit, vă mai amintiți?, o experiență nefastă de același gen în China. Unde n-a reușit s-o scape de la retrogradare pe Guizhou Hengfeng. Între iunie 2018 și martie 2019, GH a susținut 21 de meciuri, din care a câștigat doar 6, înregistrând o rată a succesului de numai 28,5%!

Altul ar sufla și-n iaurt. „Bursucul” nu intră însă în această categorie și pare dispus să arate, dacă va bate palma cu Kayseri, că iubește provocările. Că nu se sperie de ele. Încă mai mult. Că nu poate sta fără fotbal, după chipul și asemănarea lui Mircea Lucescu. Deși celebru și bogat, acesta a mers s-o antreneze pe Dinamo Kiev la 75 de ani!

În ce mă privește, îi țin pumnii strânși lui Dan Petrescu și-i urez succes. Numai timpul va dovedi, exclusiv el, dacă a făcut alegerea potrivită sau a greșit. Dacă într-adevăr e, cum îl suspectează unii, robul banilor ori, infinit mai frumos, al profesiei.

Comentarii (33)Adaugă comentariu

Manu (167 comentarii)  •  8 ianuarie 2021, 15:11

Bun antrenor Petrescu este mort dupa bani si s-ar duce oriunde daca poate sa ia un salariu baban. Sper ca se va razgandi cu turcii.

Mateias (70 comentarii)  •  8 ianuarie 2021, 15:14

Aveti dreptate ca pe toti ne intereseaza banii dar Bursucul nu are scrupule in privinta asta. Ar face orice compromis ca sa isi umple buzunarele. Deci, cred ca va semna.

Sorin (128 comentarii)  •  8 ianuarie 2021, 15:16

Nea Ovi, fii si matale mai intelegator. Are doua fete mari si o nevasta tanara si pretentioasa. Cum sa poata trai cu un salar de “numai” 25-30 de mii de euro lunar

Dinu (427 comentarii)  •  8 ianuarie 2021, 15:19

La Petrescu meseria este pe planul 2. Primeaza banii si bine face. De ce sa nu ii taxeze pe turcaleti daca poate, lasa sa ii rada. Ca doar nu baga nimanui mana in buzunar...

alin (626 comentarii)  •  8 ianuarie 2021, 15:20

La cit ne-au asuprit turcii si ne-au jecmanit uite ca se mai intoarce si roata istoriei. Pe ei Dane, pe ei pe mama lor.

Franz (406 comentarii)  •  8 ianuarie 2021, 15:22

Corect este rusinos si ingrijorator ca unul de 4 ori campion in Romania sa se duca sa antreneze pe nimeni din campionatul turcesc. Dar interesul poarta fesul...

Viorel (77 comentarii)  •  8 ianuarie 2021, 15:24

Ieri scriai ca fiecare decide pentru el... Deduc ca acum ti-ai schimbat punctul de vedere si ii dictezi lui Petrescu unde sa antreneze.

pandele (49 comentarii)  •  8 ianuarie 2021, 15:44

Ca de obicei art fara sens. Un ziarist de sport ar trebui doar sa consemneze: Bursucul la turci. Dar toaia nu e ziarist si el consemneaza curiozitati. Ca un elev curios. ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ana (5 comentarii)  •  8 ianuarie 2021, 15:46

Comantarii aiurea. DP nu poate sta departe de gazon mult timp, probabil a fost cea mai interesanta oferta pt el. Daca nu merg lucrurile acolo, nu va sta.Si este normal sa vrea bani, toti vrem bani ,sau poate unii de pe aici sunt super bogati si ne le trebuie.Oricum DP este un profesionist.

ovidiu (1 comentarii)  •  8 ianuarie 2021, 16:00

Problema cu Petrescu e ca si-ar dori oferte mai bune dar nu le are ! Ar vrea sa antreneze in Anglia ! In lipsa de altceva e bun si campionatul Turciei !

stef (12 comentarii)  •  8 ianuarie 2021, 16:05

Ideea e ca lui Petrescu ii plac provocarile, probabil va ajunge in prima jumatate a clasamentului, va demonstra calitati de antrenor. Probabil va ajunge la echipele de Champions League, Istanbul Basahskekir sau Galata. Nu cred ca echipa lui Sumudica va tine ritmul, dar si el se va clasa in prima jumatate.

octavian (95 comentarii)  •  8 ianuarie 2021, 16:07

La felul cum antreneaza(vulcanic,pus permanent pe harta, dur cu jucatorii , cu conducerea etc) Dan isi va gasi cu greu o echipa sa zicem serioasa. Asa ca rezolva o problema BANII.

SannyDaniDani (2 comentarii)  •  8 ianuarie 2021, 16:45

Petrescu e deja la alt nivel, nu banii conteaza cel mai mult pt el, a antrenat in multe campionate, de cele mai multe ori cu succes, dar cum se para ca inca n-a venit oferta cea mult asteptata, in afara de provocarea pe care o are- sa salveze o echipa la retragradare (specialitatea lui), are sansa sa-si faca un nume cunoscut si in Turcia, iar de aici poare fi o rampa de lansare mai usoara pt un campionat mai tare, din Vest. Deci, succes Dane!

SannyDani (2 comentarii)  •  8 ianuarie 2021, 16:51

Petrescu e deja la alt nivel, nu banii conteaza cel mai mult pt el, a antrenat in multe campionate, de cele mai multe ori cu succes, dar cum se para ca inca n-a venit oferta cea mult asteptata, in afara de provocarea pe care o are- sa salveze o echipa la retragradare (specialitatea lui), are sansa sa-si faca un nume cunoscut si in Turcia, iar de aici poare fi o rampa de lansare mai usoara pt un campionat mai tare, din Vest. Deci, succes Dane!

Manolo (63 comentarii)  •  8 ianuarie 2021, 17:26

SannyDani, vrei sa repeti postarea ca nu am inteles din primele doua...Poate explici si ce echipe a salvat Petrescu de la retrogradare ca noi am uitat. Poate a salvat-o si pe aia din China si dl Ioanitoaia a incurcat borcanele. .

gino (513 comentarii)  •  8 ianuarie 2021, 17:40

Genialii care fac pe desteptii aici trebuie sa stie ca nu a zis nimeni despre Petrescu ca nu este profi. Doar i s-a reprosat ca a luat o echipa devfpi bani si in plin sezon. Asa ceea ce nu se obisnuieste la valori. Daca o zbarceste cum i s-a intamplat in China va fi alta pata neagra pentru el.

Viktor (278 comentarii)  •  8 ianuarie 2021, 17:49

Bai @pandele (35 comentarii) ma mir ca nu ai obosit tot invatandu-l pe Ioanitoaia ce sa scrie si cum. Pe langa logica nu ai nici decenta si bunul simt. Esti jalnic ca orice tip care face scame desi este nimeni in drum.

Mirel (153 comentarii)  •  8 ianuarie 2021, 18:21

Daca se respecta Dan Petrescu nu semneaza cu o echipa aflata in hora retrogradarii. Eu sunt fan dar imi este teama ca a decis asa numai pentru bani si nu este ok. Ca doar nu o fi muritor de foame.

Zapacito (911 comentarii)  •  8 ianuarie 2021, 19:40

Hai bre ca ne scapa Bursucu' sa-l fezandam la Craiova - a plecat la timp de la CFR. Acu stiti si voi, bre dragi comentatori, ca de fiecare data "turcu' plateste" asa ca io nu cred ca nu se va intelege Bursucila cu ei, sigur cad la pace pe bani. Dar io mai cred ceva, bre nea Ovidiu: ca la Bursuc, conteaza egal, 50% banii, 50% profesia. Nu-i rau nici asa, mai stiu multi compatrioti in pozitia asta cu 50/50.

markksson (30 comentarii)  •  8 ianuarie 2021, 20:36

Nea Ovi, spui ca ar trebui sa astepte un club "mai cu staif"? Pai el ce "staif" are? Sunt convins ca sunt cluburi tari care il monitorizeaza datorita talentului sau incontestabil, DAR sunt la fel de convins ca acele cluburi nu agreeaza iesirile lui nervoase si bocitul acela defetist; defecte care, din nefericire, ii stau in caracter. Cat timp nu isi schimba comportamentul, eu ma indoiesc ca ajunge la o echipa mare.

Ciollo (32 comentarii)  •  8 ianuarie 2021, 20:57

Manolo, SannyDani a dorit sa se faca inteles din 2 postari. Tu, insa, te-ai facut inteles din prima. Adica, 0 cultura footbalistica dar multa aroganta infecta. Doar doua argumente, fcsb-istule; DP antrenor Kuban Krasnodar, promovare in prima liga si, in loc de evitarea retrogradarii, loc de EL. Apoi, preluat Dinamo Moscova de pe ultimul loc dupa 7 etape si urcat pe loc de EL. Dar, sigur, cand admiri o1le nu poti sa fi decat ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristian (82 comentarii)  •  8 ianuarie 2021, 21:01

Superb scris, și e printre puținele dăți când o spun :)

Gio (50 comentarii)  •  8 ianuarie 2021, 22:45

Interesant cum Petrescu care a iesit campion in Liga 1, a fost egalul Sevillei si s-a calificat in Grupele EL in toamna a iesit pe locul 3, pe primele 2 iesind niste antrenori din campionate exotice, Olaroiu care antreneaza in China care e fix nimeni in fotbalul mondial si Lucescu mic antrenor de camile in golf. Daca Razvanel iesea antrenorul anului in 2019 cand a castigat Champions League a Asiei, mai avea logica, dar sa ia locul 2 pt titlul din Arabia Saudita, care e de asemenea e fix nimeni in fotbal, chiar nu inteleg.. Or fi mai bune Jiang Jacky Chan si Al Camilal decat Sevilla..

Gelu (116 comentarii)  •  8 ianuarie 2021, 23:01

Bun articol. Clujenilor nu o sa le placa insa Petrescu este sclavul banului. Nu este singurul. Nici cu Ioanitoaia nu imi este rusine caci si el lucreaza pe bani multi.

Dilimache (657 comentarii)  •  8 ianuarie 2021, 23:31

A gresit pt ca ii plac banii, nu isi da seama cat de mult risca!

Dinamovistul (23 comentarii)  •  9 ianuarie 2021, 1:10

Ciollo, te contrazic cu multe argumente.Promovarea in liga 1 cu Krasnodar poate fi socotita performanta pentru un antrenor incepator, nu pentru unul care viseaza la Chelsea. Iar Dynamo Moskova nu a stiut cum sa scape mai repede de beleaua Dan Petrescu.

talpaiadului (22 comentarii)  •  9 ianuarie 2021, 5:37

Dan Petrescu a antrenat Unirea Urziceni si CFR Cluj pentru a-si demostra valoarea in cupele europene. Si a facut-o cu prisosinta. Nu pentru bani, el a sacrificat banii pentru performanta atat la Urziceni cat si la Cluj, mai avizi dupa bani mi se par Olaroiu, care dupa ce a dat de cascaval nici nu vrea sa mai auda de fotbalul romanesc si Razvan Lucescu, care a plecat la arabi din postura de castigator al campionatului Greciei, petrodolarii fiind mai atragatori decat Champions League. Deci tocmai premiantii de anul acesta, domnule Ioanitoaia. Dan Petrescu ajunge la Kayserispor si vad ca toti striga ca pentru bani, dar el ajunge la Kayserispor refuzand un salariu mai mare din Golf, cum vine asta daca e chiar asa avid dupa bani? Eu unul chiar nu inteleg de ce nici un club din Vest nu ii acorda o sansa lui Dan Petrescu, chiar nu a vazut nimeni ca echipele lui au facut adevarate miracole in Europa League? Bun, comportament vulcanic pe banca, metode stricte de antrenament, dar a fost un mare jucator, stie engleza, obtine rezultate. Una peste alta, eu tot mai sper sa-l vad pe Bursuc antrenand in Premier League.

Burleanu (2 comentarii)  •  9 ianuarie 2021, 11:32

Gio dupa logica ta de lemn, daca Olaroiu a luat campionatul in China cu Jiang Jacky Chan care e fix nimeni in fotbalul mondial, ce spune asta despre Petrescu care "n-a reușit s-o scape de la retrogradare pe Guizhou Hengfeng. Între iunie 2018 și martie 2019, GH a susținut 21 de meciuri, din care a câștigat doar 6, înregistrând o rată a succesului de numai 28,5%!" Sigur cand esti obtuz, citesti doar ce vrei.

Gio (50 comentarii)  •  9 ianuarie 2021, 15:52

Nereusita lui Petrescu de a salva de la retrogradare pe Guizhou nu trebuie dramatizata, este o nereusita si atat. Guizhou a fost preluata intr-o situatie foarte dificila iar Petrescu nu a reusit minunea sa-i salveze. Nu stiu insa ce doresti sa spui cu exemplul tau, probabil vrei sa zici ca Petrescu e un antrenor prost din cauza acelui esec, dar toti antrenorii mari au si esecuri, nu are nimeni bagheta magica. Ce am vrut sa zic eu a fost ca nu trebuia pretuit un titlu in China sau in Arabia Saudita mai mult decat titlul in Romania, plus ceva rezultate si prin cupele europene.

Myty (69 comentarii)  •  9 ianuarie 2021, 17:30

Gio, tu intelegi greu dar macar uiti usor. Am vrut sa zic ca a riscat prosteste in China si de aceea trebuia sa se abtina cu ultima clasata din Turcia. Cum bine scrie dl Ovidiu ca trebuia sa sufle si in iaurt.

pandele (49 comentarii)  •  11 ianuarie 2021, 11:49

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

pandele (49 comentarii)  •  11 ianuarie 2021, 14:28

Mosule,minti ca un om marore. Nu am jignit pe nimeni,doar l-am intrebat pe *** Victor, de unde stie ce am scris, daca tu mi-ai cenzurat postarea ? Unde e j1gnirea ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează