Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Liderul chinuit

Fără îndoială că FCSB se aștepta la o ripostă serioasă din partea lui Sepsi. O promisese însuși Leo Grozavu: „Venim să ne batem cu ei!”. Așa s-a și întâmplat, formația covăsneană, creația unui antrenor năbădăios, dar priceput, arătând ca o […]

Permalink to Liderul chinuit
marți, 22 decembrie 2020, 1:28

Fără îndoială că FCSB se aștepta la o ripostă serioasă din partea lui Sepsi. O promisese însuși Leo Grozavu: „Venim să ne batem cu ei!”. Așa s-a și întâmplat, formația covăsneană, creația unui antrenor năbădăios, dar priceput, arătând ca o trupă de comando. Minuțios organizată, aprigă, agresivă. Chiar exagerând uneori cu intrările dure, duse și dincolo de limitele regulamentului. Tolerate însă, din păcate, de „centralul” Horațiu Feșnic.

Un adversar precum Sepsi nu te lasă să răsufli, să te desfășori, darămite să joci! Oricum, ea a demonstrat că n-a ajuns conjunctural pe locul 4 și probabil că nu va lipsi din play-off.

Roș-albaștrii au mai avut de trecut și de alte obstacole. Pe lângă vremea friguroasă, terenul îngust și desfundat de la Mogoșoaia (aflat în proprietatea FRF), pe care e dificil de pasat, de construit. Totodată, trebuie spus că, în absența accidentatului Fl. Tănase, „nestematele” lui Becali n-au reușit să repete evoluția strălucită din repriza secundă de la Craiova. Atât Fl. Coman, inițial atacant central, apoi împins în bandă, cât și Dennis Man s-au văzut puțin ori chiar deloc. Dovadă că ultimul, golgeterul și protagonistul actualului campionat, a fost substituit spre final.

La rându-le, prezumtivii furnizori de mingi, Moruțan și Olaru, s-au zbătut, însă cu realizări minime. Cum și apărarea a lăsat de dorit, FCSB s-a chinuit câteodată. N-a izbutit să-și impună stilul. N-a făcut legea. Într-adevăr, a ratat o șansă uriașă de 2-1 chiar în prelungiri, când Delgiannidis a respins mingea de pe linia porții. Dar și A. Vlad, nota 8 în Gazetă, cea mai mare, a salvat-o providențial în două, trei situații.

Horațiu Feșnic a avut o misiune ingrată. Meci tensionat pe gazon și pe margine. Dincolo de faptul că a permis jocul la intimidare, practicat mai ales de oaspeți, „centralul” clujean le-a refuzat ambelor echipe câte un penalty! Lui FCSB în minutul 41, la faultul lui Vașvari asupra lui Oct. Popescu, lui Sepsi, 11 metri și mai clar, incontestabil, în minutul 74, fază în care Moruțan i-a agățat piciorul lui Aganovici.

Am auzit varianta că, nedând nici unora, nici celorlalți, Feșnic n-a greșit foarte tare. Pasămite, a păstrat un echilibru. Apreciere falsă. Deoarece arbitrul a nedreptățit-o în mod deosebit pe FCSB, care trebuia să primească penalty înaintea adversarului. Îmi cer scuze, dar mi se pare o judecată simplă.

Altfel, deși n-a sosit timpul unor analize amănunțite, aș afirma că FCSB e un lider meritat. Numai și în ideea că a înscris atâtea goluri, 37, câte au marcat împreună până în clipa așternerii acestor fraze Craiova și CFR împreună! Nu pretinde nimeni că n-are slăbiciuni. Are, dar calitățile sunt mai numeroase. De aceea poate fi numită nu doar echipa momentului, ci a toamnei. A sezonului.

Nu mă pronunț în ce măsură Toni Petrea, debutant ca „principal”, e antrenorul ideal. Ori măcar potrivit. Remarc însă că el, îndrumat de Mihai Stoica după ce Gigi Becali, expresia îi aparține, „s-a smerit”, a știut să păstreze o atmosferă favorabilă performanței. Cine crede că așa ceva e la îndemâna oricui într-un vestiar cu valori se înșală. Amarnic.

Comentarii (35)Adaugă comentariu

Paul Timisoara (2 comentarii)  •  22 decembrie 2020, 14:08

Ai cam îmbătrânit Ovidiule sau nu ai vazut meciul si comentezi după *** *** de la Crețu sau Becali. Mai lasa-i pe cei mai tineri, pensioneaza-te!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

zap (7 comentarii)  •  22 decembrie 2020, 14:09

Sa pui un gardelean fara neuron dupa ce mai inainte te-a " arbitrat " *** ' bulan iar si mai inainte *** bârsan este chiar de noaptea minții ! Dar eroarea nu a fost numai aici! Cat de dus trebuie sa fii cu neuronii ca sa propui un teren pentru " mamici si pitici " , cum spune reclama, in condițiile in care jocul echipei " SB ", înțeleg ca asta ar fi numele, se bazează eminamente pe jucatori de creație ! Apoi, ce club de fotbal este asta cu asa apărare ? Spunea un nenea de la FRF ca-si dorește asa jocuri in liga 1 ! Sa fie sănătos dar asa jocuri sa-si dorească marele responsabil cu loturile naționale, in liga lui de jocuri cu nasturi, d-aia lipiți cu smoală sa fie mai " puternici " ca cotonogarii aia de la Sepși.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gino (513 comentarii)  •  22 decembrie 2020, 14:25

Excelenta precizarea privind loviturile de la 11 m nedate de Fesnic. Pai daca era transformat cel pentru FCSB nu garanta nimeni ca mai aparea si cel revendicat de Sepsi.

Clujeanul (92 comentarii)  •  22 decembrie 2020, 14:27

Bravo Nea Ovi trecusi si matale in tabara ***...De cand si pana unde impleticitul Dennis Man a devenit protagonistul campionatului... Nu cred sa nu ai matale proprietatea termenelor.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

MARIN PITESTI (1 comentarii)  •  22 decembrie 2020, 14:27

Greseala a fost ca FCSB a jucat pe terenul de la Mogosoaia. Fiind ingust si de dimensiuni mai mici echipele au fost mai concentrate pe spatii si nu a fost loc de desfasurare ptr o echipa mai tehnica si mai combinativa. Nu inteleg antrenorul ca a omis acest detaliu. In rest sunt de acord cu cele comentate de dl Ioanitoaia

tudose (9 comentarii)  •  22 decembrie 2020, 14:30

Foarte obiectiv articolul. Nu inteleg critica lui Paul Timisoara. Astept sa vina cu exemple concrete ca asa pot spune si eu despre el ca este rau intentionat sau chiar prost. Dar nu imi permit.

viorel (103 comentarii)  •  22 decembrie 2020, 14:30

Comentariu corect, obiectiv. Steaua a fost, din pacate, din nou dezavantajata de fluierasii nepriceputi sau instruiti asa! Este evident Petrea a gresit formula de start, pentru ca nu joci cu Sepsi, pregatita de firavul si gingasul Grozavu sa foloseasca violenta, brutalitatea, intimidarea, cu doi juniori (Oct Popescu si Perianu) in primul 11. La greseala lui Petrea s-a adaugat insa contributia insemnata a arbitrului Fesnic, care a fost chiar mai rau decat Kovacs la Cluj. Ambii au refuzat Stelei un penalty indiscutabil, clar, evident, dar macar Istvan bacsi a sanctionat cu 9 cartonase galbene interventiile brutale ale cheferistilor. Fesnic, in schimb, a permis cu seninatate si inconstienta, procedee sanctionate inclusiv in rugby si hochei (placaje fara minge, piedici brutale, etc) fara masuri disciplinare, incurajand astfel taietori de lemne precum fofana, vasvari, mitrea, etc sa-si ascuta topoarele si mai tare! Inadmisbil ca anonimi recrutati prin lumea larga sa fie adusi in tara sa loveasca, sa brutalizeze, tineri de perspectiva, importanti pentru viitorul fotbalului, al nationalei si asta sub protectia unor arbitrii inconstienti, sau care fluiera la comanda!

Filip (44 comentarii)  •  22 decembrie 2020, 14:32

Corect pusa problema. Ca unor hateri gen @Paul Timisoara (1 comentarii) nu ii convine il priveste direct si personal. Fiecare intelege cat poate. El nu foarte mult.

viorel (103 comentarii)  •  22 decembrie 2020, 14:34

pt paul timisoara: oribil sa vezi astfel de personaje cu ochii injectati de furie si mintea (aia putina care este) total intunecata de ura. Acest adulator al Grozavului bataus de jucatori este o mostra sau mai bine zis o monstra a inconstienei, iresponsabilitatii, ignoranteri, intolerantei. Ce asteptari sa ai de la un fan al Grozavului!

Ghencea (129 comentarii)  •  22 decembrie 2020, 14:35

Adevarul doare insa el nu poate fi negat. Steaua a jucat cel nai frumos fotbal dupa ce Petrea a cunoscut mai bine lotul si Becali nu s-a mai bagat. Nu trebuie uitate nici lichidele lui Neubert.

Bölöni Sándor Attila (2 comentarii)  •  22 decembrie 2020, 15:01

Eu cred ca ati cam devenit senil putin si traiti din amintiri.. Ceilalti parca am vazut alt meci .. Sepsi a fost clar mai buna si cu ocazii poste FCSB.. sa zica mersi ca s-a terminat egal.. Meciul a fost clar controlat de catre Sepsi si mult laudata *** parca inota in gol. Sa fim sinceri nu a fost nici -un penalty.. daca se dadeau inseamna ca nu avem treaba cu arbitrajul.. joc barbatesc dar ce sa faci cand tu ai barbati in teren fata de niste copii care arata ca un bat ... in afara de ov popescu nu stiu daca macar unul avea 80 de kg la *** .. si atunci cum sa rezisti cu 9 mingicari in fata unor mijlocasi centrali care au controlat mijlocul fara drept de apel... luati statistica paselor reusite si recuparilor si mai apoi atacuri periculoase... nu ai cum sa zici ca *** era mai buna sau merita ceva... cand nu ai cu ce te agati mereu de arbitraj dar e cea mai ajutata echipa vreodata *** ... cum pot unii sa fie asa de orbi sau rau voitori sa fardeze adevarul si caseta meciului... asta tinea pe vremuri cand faceai distorsiune la adevar dar acuma vede toata lumea si poate sa judece singur ... nu ne bazam pe bazaconiile unui senior deodata cu iliescu

Constantin Nicușor (2 comentarii)  •  22 decembrie 2020, 15:17

Nu e corect,etragic,sa se admita,duritati la fotbal.Vasaris,sa plece,s-au Buruleanu!

Pop Ion (38 comentarii)  •  22 decembrie 2020, 15:21

Marele “ziarist” a început campania “*** sunt campioane”. De fapt, nu a început-o, a continuat-o, pentru ca ovidache și fițuica lui nu au decât un singur tel : sa-l servească pe cioban!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alin (8 comentarii)  •  22 decembrie 2020, 15:23

Si eu zic ca s-a vazut de la o posta ca arbitrul a fost slab, parerea mea si se pare ca nu doar a mea, a fost ca trebuia sa dea cartonase galbene in special celor de la Sepsi pt a le mai domoli intrarile de altfel brutale dupa parerea mea...Un arbitraj foarte slab dupa parerea mea, a favorizat echipa Sepsi prin nepedepsirea intrarilor dure.

cn (31 comentarii)  •  22 decembrie 2020, 15:23

ramane cum am stabilit: avem in campionat echipe bune, iubite, laudabile, pe care arbitrii le masacreaza constant: FCSB si Craiova, spre exemplu. Si avem echipe rele, teribile, dezgustatoare, pe care arbitrii le ajuta meci de meci cum ar fi Dinamo si CFR. Cam asta am retinut eu din articolele acestui autor. Macar stie sa foloseasca punctul, virgula, acordul genitival si alte sutilitati care ii scapa lui Eduard Apostol, altfel la fel de talentat.

cn (31 comentarii)  •  22 decembrie 2020, 15:28

@Boloni Sabdir Attila Vad o multime de stelute in textul tau dar citind cuvintele pe care lnu ti le-au banat chiar nu inteleg ce puteai scrie atat de urat in celelalte. Cred ca problema e de fapt ca sustii ca maestrul, inegalabilul, talentatul, eternul nea ovi n-are dreptate. Cred ca orice fan care nu tine cu fcsb sau craiova a cam inteles cum stau lucrurile cu obiectivitatea inegalabilului, asa ca ar trebui sa te calmezi, si sa citesti autori care merita cititi. Recomand Radu Paraschivescu, Radu Naum, chiar si Geambasu.sau Buzarin. Macar n-adormi citind textul.

Clujcampion (22 comentarii)  •  22 decembrie 2020, 15:30

Domnule Ioanitpaia, pare cum se face ca doar aia care povestesc dd Sreaua sunt de acord cu dvs? Ati deraiat rau daca v-ati voborat la a multumi mntile dlabe. Penalty la fcsb nu a fost. S -a vazut vlar la reluari. Dar obinuite cu narav de arbitri de casa, domnisoardle oierului isi inchipuie ca orice atingere e fault.

Arbitrii brichetelor (52 comentarii)  •  22 decembrie 2020, 15:46

Pana sa-l analizati pe Fesnic ati sarit peste doua prestatii penibile a le lui Hategan in Romania dupa ce si-a demonstrat grobianismul obraznic in Europa cu echipa sa de asistenti. Hategan a arbitrat la Craiova pentru FCSB. Apoi, dupa 48 de ore a arbitrat golaneste meciul Clinceni -Dinamo in care l-a lasat pe Tanase sa bubuie la dinamovisti fara sanctiune cu cartonase. Din aceasta cauza tot meciul a fost oprit din cauza faulturilor dure. Conducatorii arbitrajului romanesc trebuie sa se foloseasca de incidentul de la meciul psg-ibb si sa scoata din arbitraj toata brigada lui Hategan pentru ca stilul lor de apreciat fazele de joc nu corespunde cu realitatea. Tusierii sunt in lumea lor, Hategan e muci la decizii. Daca li s-a strigat ,,gipsy,, si Hategan nu a oprit meciul e bine ca Webo l-a facut cunoscut.

Tara lucrului bine ascuns (52 comentarii)  •  22 decembrie 2020, 15:52

Nea Ovi, cazul lui Neubert de la fcsb nu implica pierderea meciurilor cu 3-0 in campionat? Pai orice echipa poate sa aduca la antrenamente persoane care nu au competentele recunoscute de catre autoritatile in domeniu?

Mozzie (24 comentarii)  •  22 decembrie 2020, 16:30

*** echipa, nu-i mai primeste nimeni pe nicaieri, nu le mai cumpara nimeni jucatorii. Numai puscarie prin conducere, vai de capul lor.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mircea (663 comentarii)  •  22 decembrie 2020, 17:08

Bai cine a decis ca nu a fost 11 m pt FCSB daca Craciunescu si Balaj au stabilit ca a fost? Sau penalty este regulamentar numai cand se da pentru ai nostri? Iar dl Ioanitoaia parca era fan Craiova, acum a devenit brusc fecesebist...Nici de gluma nu este buna.

Marcel (190 comentarii)  •  22 decembrie 2020, 17:11

@Bolloni (1 comentarii). La tupeul etniei tale nu ma mira nici ce aberatii sustii si nici ca jignesti. Uitate-te peste caseta tehnica a meciului si te vei convinge ca nu ai dreptate.

Nică fără frică (297 comentarii)  •  22 decembrie 2020, 17:16

Tataie schimbă dioptriile că te-a lăsat vederea!!! Numai tu și cu grozavu ați văzut penalty pentru sepsi!!!! Dispari și lasă-neeee!!!!

nicu (8 comentarii)  •  22 decembrie 2020, 18:06

Domnule Ovidiu Ioanitoaia, ce ati vazut dumneavoastra atat de sdmirabil, de sublim la FCFCSB de ii ridicati pe un piedestal atat de inalt, cand in meciul cu Sepsi s-a vazut clar ca la toate capitolele au fost depasiti de covasneni. Au fost dominati de covasnenii care meritau sa castige prin acaziile imense pe care le-au avut. Penaltiul din careul fcsb-ului a fost clar ca lumina zilei. Acela din careul covasnenilor este foarte interpretabil, doar o atingere la nivelul soldurilor. Dar cei de la fcsb, urmand exemplul capitanului lor, vestitul Tanase, se trantesc in careu la orice atingere. Chiar si cand nu este nici o atingere isi infing ei varful pantofului in pamant , printre firele de iarba si se trantesc la pamant asteptand penaltiul de la arbitri. Desigur arbitrul da penaltiul in favoarea celui ce s-a aruncat teatral la pamant si mai adauga puncte la zestrea fcsb-ului. Asa ca inteleg entuziasmul dumneavoastra, domnule O. Ioanitoaia privind linia de clasament al fcsb-ului cu atat de multe goluri marcate si cu zestrea de puncte. Daca in repriza a doua de la Craiova fcsb-istii au prins o Craiova debusolata si au castigat pe merit, Sepsi a aratat cu prisosinta ca Fcsb nu este o echipa care chiar sa starneasca entuziasmul cuiva. Cu exceptia fanilor fcsb-isti, desigur.

CITA (2118 comentarii)  •  22 decembrie 2020, 18:32

Mi-a placut ultima fraza. Se pare ca Dl. George Becali a realizat doua performante in ultima vreme: antrenorul acesta echilibrat, si faptul ca nu-si mai baga nasucul in organizarea meciurilor, selectiile, introducerea / scoaterea din teren a unor jucatori, etc. Sa nu mai vorbesc totusi de vorbele "cu talc" ale domniei sale rostite strict in fata camerelor de luat vederi pornite si gesturile de filantropie in direct in fata acelorasi camere tot pornite.

Radu K (22 comentarii)  •  22 decembrie 2020, 18:34

Bai, mai terminati cu "jocul dur dus pana la limita regulamentului"! Asa se joaca in campionatele puternice. De aceea cand joaca mioarele ciobanului puscarias sau altii in Europa, sunt eliminati inca din preliminarii. Daca nu fac fata, sa lase pe altii. Sa mearga gingasii la fotbal feminin!

Mishu (234 comentarii)  •  22 decembrie 2020, 18:49

Va rog sa nu va lasati impresionat de toti gorobetii. Articolul este cat se poate de obiectiv insa pe urmaritorii Stelei ii enerveaza. Mai ales pe clujeni care se inpaca greu cu ideea ca epoca lor a apus o data cu plecarea lui Petrescu.

dan (273 comentarii)  •  22 decembrie 2020, 19:06

Unii crapa de prosti ce sunt aici in frunte cu Boloni Sandor Attila Istvan Gyury. Pai daca titlul contine cuvantul chinuit cu referire la FCSB nu mai era nevoie sa creada unii ca FC Saivanul a jucat mai bine.

Sundance kid (5 comentarii)  •  22 decembrie 2020, 20:15

Radu k,..deci Al nostri Este un campionat puternic . Am inteles

Bölöni Sándor Attila (2 comentarii)  •  22 decembrie 2020, 20:31

Eu am scris numai *** nu stiu de ce trebuie sa fie ***.. ma rog poate pentru unii e o jignire... Noi vrem performante si fotbal de afara si ne prostim cu un joc dur reclamat ca fiind cauza insuccesului...Mourinho si Simeone si Klopp ar rade ore intregi la duritatea jocului asta .. acest meci a fost un manual la ce echipe sunt cu adevarat echipe organizate si antrenate bine. fcsb numai din talente nu merge .. s-a vazut si la cluj si acuma... cand prind o echipe debusolata si slab antrenata s-a vazut soarta craiovei... dar s-a vazut si nivelul lui fcsb.. prea e laudata desi nu merita.. da au jucatori talentati.. poate cei mai buni din campionat dar asta nu iti garanteaza titlul cand mai ai parte si de niste adversari ca lumea care chiar isi pun osul... la ora actuala si astra cu neagoe daca ii prinde scoate un rezultat bun cu ei...sa vedem in play off ... eu inca nu m-as bucura in locul lor... altfel acei suporteri si simpatizanti care tot vorbesc prostii pe aici au cam stiinta fotbalului exact cat are si jijinho :))) sunt tare simpatici...si pt domnul cu etnia sa nu uite ca cei mai mari jucatori din nationala nu prea au fost daci asa ca mai usor cu jignirile astea de 2 bani

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

MZM (390 comentarii)  •  22 decembrie 2020, 20:55

FCSB are in momentul de fata tot ce ii trebuie ca sa castige campionatul, cu o singura exceptie: arbitri straini la unele jocuri. Exceptie care s-ar putea dovedi hotaratoare. Niciun arbitru strain nu ar tolera jocul brutal, deosebit de periculos al adversarelor FCSB-ului. Ar ploua cu cartonase rosii. Jocul la intimidare, agresiv, de aseara, al celor de la Sepsi nu ar fi fost tolerat de niciun arbitru strain. Niciun arbitru strain n-ar ezita sa dea 11 m pentru echipa lui Petrea, atunci cand este cazul cum a fost aseara la faultul in careu asupra tanarului Popescu. Orice arbitru strain, la meciul Medias-FCSB nu ar fi tolerat jocul mai mult decat brutal al gazdelor si ar fi eliminat cu siguranta vreo cativa, inainte ca acestia sa scoata definitiv din joc pe 3 cei mai buni jucatori ai FCSB: Tanase, Man si Morutan!! In multe jocuri, cei de la FCSB trebuie sa faca fata nu doar echipei adverse, ci si ostilitatii arbitrajelor. Arbitrii straini, insa, nu au niciun motiv sa fluiere incorect, partinitor, necinstit! De ce s-a renuntat la ei?

Ali Bec (212 comentarii)  •  22 decembrie 2020, 21:01

„ GOLGHÉTER, golgheteri, s. m. Sportiv care marchează cele mai multe goluri în cursul unei competiții sportive. – Din engl. goal-getter. sursa: DEX '09 (2009)“. De subanteles ca „golgeter“ vine de la goal-djetter ... degeaba are omul n-șpe facultăți și știe toate limbile vorbite in capitalele Antarcticii dacă o folosește doar pe cea Învățată la ITB. Buzarin măcar măcelărește cele străine.

Jean (280 comentarii)  •  22 decembrie 2020, 21:06

Nica, prostanacule, penalty au vazut toti oamenii care inteleg ceva din fotbal. Intre ei Cristian Balaj si Adrian Porumboiu daca ai auzit de ei. Or trebuiau sa iti ceara tie parerea.

Comentează