Calculele Craiovei
Acest UTA – Craiova a stârnit un interes deosebit deoarece formația olteană putea deveni, după eșecul suferit în Gruia de FCSB, liderul Ligii 1. Cum se va și întâmpla la capătul unui duel contondent, cu avertismente și accidentări. Bătrâna Doamnă […]
Acest UTA – Craiova a stârnit un interes deosebit deoarece formația olteană putea deveni, după eșecul suferit în Gruia de FCSB, liderul Ligii 1. Cum se va și întâmpla la capătul unui duel contondent, cu avertismente și accidentări. Bătrâna Doamnă a exagerat uneori, prestația ei situându-se la granița dintre înfipt și agresiv.
Și gazonul a contribuit la scăderea nivelului, Marius Mărgărit numindu-l în cronica din Gazetă, plastic și corect, „mlaștina arădeană”. Noi reușim să construim stadioane sau să le modernizăm pe bani serioși, 15 milioane de euro s-au băgat la Arad, dar nu suntem în stare, chiar nu suntem!, să le dotăm cu suprafețe de joc rezonabile. E stilul nostru, de-acum tradițional în materie, de a ne da cu stângul în dreptul și invers.
În altă ordine de idei, abia începută partida, arbitrul Marius Avram a trebuit s-o oprească din cauza fumigenelor lansate de fani din afara arenei. Pare o glumă, dar nu e, să întrerupi un meci din pricina spectatorilor când accesul acestora în stadion e strict interzis!
Tot respectul pentru suporterii Bătrânei Doamne, a căror foame de fotbal e de înțeles. Au așteptat 12 ani ca favorita lor, a doua cea mai galonată (după CFR) echipă provincială din analele fotbalului nostru, cu șase titluri și două Cupe, să promoveze, iar când li s-a împlinit visul, porțile arenei s-au închis. Nu-i plăcut, de acord. Numai că aruncând cu petarde nu ajuți. Dimpotrivă, creezi probleme. Necazuri.
Întâlnirea propriu-zisă mai degrabă a dezamăgit, fiind de nivel mediocru spre slab. În special în repriza secundă. Într-adevăr, gazdelor le-au lipsit, suspendați, Roșu, Hora și Morar, dar pe UTA am văzut-o jucând mult mai bine. Chiar dacă Albu putea egala în prelungiri, Craiova a meritat victoria. Deși n-a convins în final, când a lăsat-o mai moale.
Succesul ei a fost înlesnit și de eliminarea lui Benga, înaintea căruia „centralul” trebuia să-l fi trimis însă la vestiare pe C. Rus. În minutul 48, s-ar fi cuvenit ca acesta să încaseze al doilea cartonaș galben pentru o intrare fără milă pe glezna lui Vlădoiu, obligat să iasă după un sfert de ceas. Toleranța față de căpitanul arădean a constituit singura eroare comisă luni seară de arbitrul bucureștean.
Craiova n-a strălucit, dar și-a atins scopul. A luat 3 puncte, grație cărora o va primi vineri pe FCSB din poziția de lider. Cicâldău, „fotbalist care a costat un milion de dolari”, citat din Laszlo Balint, a tras echipa după el. A animat-o. Iar autorul golului de 2-1, ex-botoșăneanul Ofosu, a demonstrat de ce e preferat tânărului și talentatului Baiaram. Ca de obicei, Nistor a alergat mult. A și greșit des, inclusiv mingi simple.
Trupa lui Papură și Papură însuși se află înaintea unor probe de foc în acest final de an, acasă cu FCSB și în deplasare cu CFR, examene ce vor decide atât configurația clasamentului, cât și, probabil, soarta antrenorului.
Altfel, în ciuda victoriei fără glorie de la Arad, suporterii alb-albaștri sunt optimiști. Nu-i supără ca, la o adică, U să mai și dezamăgească, dar să ia titlul. În fond, calculează ei, CFR a câștigat 3 campionate la rând fără să impresioneze și nu i-ar deranja, chiar deloc, dacă istoria s-ar repeta la Craiova. Cam au dreptate, nu?