Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Campioana nu se lasă!

Întrucât CFR nu a câștigat 4 meciuri la rând în toate competițiile, ba și pierduse 3 dintre ele (0-1 cu UTA și cu Poli Iași, 0-2 cu Roma), unii au început să vorbească despre un sfârșit de ciclu în Gruia.

Permalink to Campioana nu se lasă!
luni, 7 decembrie 2020, 3:15

Despre declinul unei echipe despărțite de antrenorul ce-i adusese 3 titluri consecutive, dar și fără câțiva titulari deveniți indisponibili (Vinicius, Hoban, Deac, Omrani). Scepticii îi acordau din ce în ce mai puține șanse formației clujene să-și păstreze coroana în condițiile în care, grație unui fotbal frumos, eficient și dezinvolt, FCSB s-a desprins în clasament și se anunță favorita numărul 1. Ca atare, destui se grăbiseră să-i cânte prohodul actualei campioane.

Numai că, iată, CFR le-a demonstrat acestora că se înșală. Duminică, în fața unui adversar care o bătuse în Cupă chiar la ea acasă, trupa abia preluată de Edi Iordănescu a învins-o clar, fără emoții, pe Poli în Copou. Nu doar atât. Ceva mai ofensivă, preferând jocul de construcție celui pe contraatac, rareori spectaculos, CFR a dominat întâlnirea printr-un stil neobișnuit. De combinații, de pase.

Într-adevăr, au reintrat Deac, marcatorul ambelor goluri și MVP-ul partidei, Vinicius și Hoban în repriza secundă. Iar Iașiul, neplătit de 4 luni, a dat o replică anemică, de suferind. Oricum însă, dincolo de aceste detalii, campioana a părut ușor schimbată. Intonând altă melodie. Fair, Iordănescu nu s-a sfiit să-și complimenteze predecesorul: „Munca băieților și a lui Dan Petrescu. Meritul lui”.

Cum Deac s-a exprimat în același registru, „Nu cred că problema a fost la antrenor, cred că noi, jucătorii, am fost vinovați!”, trebuie reținut că „Bursucul” a lăsat în urmă o amintire plăcută. În ciuda răbufnirilor lui, chiar regrete. De ascultat și continuarea lui Deac: „Ne-am deblocat puțin pentru că mental nu eram bine”.

O asemenea atitudine e de salutat. Ca și, altă bilă albă, reacția clubului, care s-a înțeles fără întârziere cu succesorul lui Petrescu. Deoarece pentru CFR urmează un final încărcat de decembrie, returul decisiv cu Young Boys, duelurile cu FCSB și Craiova în L1, se impunea găsirea unei soluții rapide. În cazul în care s-ar fi așteptat 2021, conform legii nescrise că antrenorii se codesc să ia din mers o echipă, s-ar fi pierdut un tempo prețios. CFR s-a mișcat însă repede. În consecință, deși nu mai e principala favorită la titlu, care pare să fie FCSB, formația din Gruia rămâne în cărți. Pretendent serios.

De spus și că rezistența scăzută a ieșenilor, copleșiți de necazuri financiare, a înlesnit misiunea „feroviarilor”. Cu jucătorii neplătiți din august, practic, deloc în această stagiune!, Poli riscă să retrogradeze. Pancu și fotbaliștii nu pot fi scutiți de critici, dar nici socotiți principalii vinovați de ce se întâmplă în Copou.

Primii responsabili sunt cei care, în frunte cu primarul Mihai Chirica, au promis marea cu sarea și n-au mai dat un leu după alegerile locale! Deoarece e greu de făcut performanță pe burta goală, chiar imposibil, nici măcar fanii ieșeni nu mai speră în salvarea de la matineu. S-au rărit minunile în ziua de azi, nu?

Comentarii (22)Adaugă comentariu

CITA (2118 comentarii)  •  7 decembrie 2020, 16:24

Sa le dea bani cine incaseaza drepturile de TV la Iasi si in general oriunde in tara, ca dupa cum se stie meciurile se desfasoara cu tribunele goale pe aceasta pandemie. Si felicitari lui Iordanescu Jr, a pornit cu dreptul!

dona (1 comentarii)  •  7 decembrie 2020, 17:15

bravo patratel ! Minunatul CFR e zmeu cu nenoriciti care se duc in B, dar mielusei cu Roma si chiar cu bulgarii. Ar trebui sa fie zmei si acolo, in Europa !

Teo (36 comentarii)  •  7 decembrie 2020, 17:31

Numai fecesebeii isi inchipuie ca CFR s-a resemnat dupa plecarea lui Petrescu. Chiar cred ca abia acum se incordeaza la maxim. Iordanescu va cauta sa stearga impresia proasta lasata in primul mandat la Cluj Napoca unul care a fost foarte scurt.

Flaviu (86 comentarii)  •  7 decembrie 2020, 17:37

@dona (1 comentarii). In cazul in care ai mai mult de 15 ani nu iti gasesc nici o scuza. Pentru ca uiti baietas ca CFR este SINGURA noastea echipa ramasa in cupele europene si aduce puncte pentru toata Romania. Deci nu ea trebuie trasa de urechi sau poate fi trasa ultima. FCSB, Craiova si Botosani au disparut de mult din peisaj dar tu te legi de cine nu trebuie. Rusinica.

Mircea (663 comentarii)  •  7 decembrie 2020, 17:43

Bai doba, esti prost sau doar te prefaci...Vezi-ti de clona ta din Berceni sau de pe Jiu si nu te amesteca in ce nu te pricepi. CFR trebuie laudata ca a intrat in grupe iar tu reactionezi exact invers de cat ar trebui.

Clujeanul (92 comentarii)  •  7 decembrie 2020, 17:55

Bine zis. Forza CFR care va fi pentru a patra oara consecutiv campioana Romaniei.

Marcelo (3 comentarii)  •  7 decembrie 2020, 18:05

Iordanescu i-a multumit de forma lui Petrescu. Ca sa dea bine la imagine. Eu am auzit ca in particular s-a plans ca i-a lasat o echipa stoarsa de energie. Adevarul trebuie sa fie la mijloc.

Coco (401 comentarii)  •  7 decembrie 2020, 18:45

Analiza destul de corecta. Afirmatia ca FCSB trebuie considerata favorita numarul 1 in lupta la titlu o contrazice pe aceea ca CFR va castiga iarasi campionatul. Dar dl Ioanitoaoa nu vrea sa supere pe nimeni.

militari (120 comentarii)  •  7 decembrie 2020, 19:04

Poate ca ea nu se lasa, dar nici FCSB nu o lasa sa mai iasa odata campioana. FCSB este cea nai buna echipa in aceasta toamna degeaba strambati din nas dvs si altii.

Mateias (70 comentarii)  •  7 decembrie 2020, 20:08

Bursucul se purta urat cu jucatorii dar totusi acestia il regreta pentru ca au castigat cu el antrenor cei mai multi bani. Interesul poarta fesul si in fotbal.

Dica (7 comentarii)  •  7 decembrie 2020, 22:00

Ceva s-a schimbat in jocul CFR care parca nu mai este asa plictisitor. Desi Petrescu ii zicea pragmatic el era inchis si urat. S-a mai deschis insa in stilul asta echipa devine mai usor de surprins in aparare

Campioana CFR (45 comentarii)  •  7 decembrie 2020, 22:55

Fcsb joaca frumos cu echipele prietene si castiga cu ajutorul fluierasilor. Daca mai primeste 11 m pentru faulturi in careu inventate de fluierasi, are sanse fcsb sa se bata la titlu. Altfel, cam greu. Din primavara vom vedea un CFR in forta, cu cativa jucatori noi foarte buni si fara atatea meciuri intr-o luna. Atunci sa se mai tina fcsb-ul de CFR daca mai poate. :))

CCC (137 comentarii)  •  7 decembrie 2020, 23:44

merita laudata si incurajata chefere dupa prima victorie din ultima luna ... . Mai ales ca a avut un meci foarte greu, la Iasi, dupa ce acum o saptamana s-a chinuit sa piarda acasa cu aceeasi echipa, un meci pe care ar fi trebuit sa-l joace tot in deplasare! Evident ca este omeneste sa ajuti si sa fii ajutat! Omenia era principiul de baza in cooperativa ardeleanului tata jean. Atat ca, acum, vine maiestrul IO si ne reaminteste ce echipa grozava e chefere, ce antrenor nemaipomenit e Iedi, acelasi dat afara de chefere dupa doar 3 meciuri, ce ne-platita este Iasiul si de aceea joaca slab cand intalneste chefere, etc. . Interesant ca mai sunt cate unii care constientizezaza ca fotbalul romanesc este in prapastie, dar inca mai cauta explicatii pentru aceasta prabusire! Simplu: de cand s-a decis aplicarea sistemului cu play-off, campioana a fost stabilita de politic in birourile frf!

Mario (56 comentarii)  •  8 decembrie 2020, 8:00

Bravo CCC, asta era tot ce lipsea. Sa il consideri pe Ioanitoaia unul dintre cei care nu vad ca fotbalul romanesc se prabuseste cand el scrie despre asta de ani de zile. Fiind cel care ataca mai tare ca orice alt ziarist gasca lui Burleanu de la frf.

achilles (47 comentarii)  •  8 decembrie 2020, 8:29

@ccc(p)... Tata Jean .. nu era ardelean .. Era oltean din Valcea , aciuat la Bistrita...Os de "jmecheras", precum altii..

gino (513 comentarii)  •  8 decembrie 2020, 8:32

@CCC (113 comentarii). Daca vrei sa iei pe cineva la misto te sfatuiesc sa lasi pe CFR Cluj in pace pentru ca nu este de nasul tau. Mai bine uita-te in oglinda si rezolvi cazul.

MZM (390 comentarii)  •  8 decembrie 2020, 11:05

Domnule Ioanitoaia, in legatura cu greselile de arbitraj (Lista rusinii, articolul precedent), cred ca v-a scapat si dv si colegilor dv., o decizie a arbitrului de la jocul FCSB-UTA, (parca Popa), decizie extrem de curioasa care putea schimba soarta meciului. In prima repriza, la scorul de 0-0, la o faza in apropierea careului FCSB, Panțâru cu mingea la picior, pentru a evita „coasa” unui adversar, sare peste piciorul acestuia, se dezechilibreaza si cade pierzand contactul cu mingea. Arbitrul fluiera, fecesebistii iau mingea sa bata faultul, dar arbitrul, spre stupoarea tuturora, dictează lovitura libera pentru simulare, in favoarea echipei UTA, de la vreo 18-20 de metri de poarta. Care lovitura , daca era transformata in gol putea schimba rezultatul final. Deci, Panțâru se fereste de un atac periculos, dar arbitrul il sanctioneaza tot pe el, ca simuleaza. Dar daca faza se petrecea cativa metri mai inapoi, in careul de 16 metri, arbitrul ar fi dat 11 metri pentru simulare??!! Arbitrul a luat o decizie ca in anecdotele acelea cu militieni: Pe o trecere de pietoni, un automobil, in mare viteza, il loveste pe un trecator si il arunca sus pe crengile unui copac. Militianul de circulatie sosit la locul accidentului, il ajuta pe pieton sa coboare din copac si... il amendeaza pentru parasirea locului accidentului. Pai, se poate?

sile (19 comentarii)  •  8 decembrie 2020, 16:40

Cand campioana CFR Cluj nu se lasa eu zic ca mai bine ar fi sa ne lase ea. Impreuna cu cei maxim 100 de suporteri proprii.

Craciun (19 comentarii)  •  8 decembrie 2020, 18:56

Multi fani mai are campioana maghiara din Cluj...Se vede din numarul redus al celor care posteaza la acest articol scris de dl Ioanitoaia pentru imbarbatare

Radu K (22 comentarii)  •  8 decembrie 2020, 19:41

@ Craciun: numai la voi la fcsb-istii ciobanului se sare *** la articole obiective. Articolul a spus ce a avut de spus. N-avem nimic de comentat si gata. Mergi mai bine pe articolele despre *** ca acolo e cum iti place: ***, circ, tot tacamul balcanic. Si fara numar, cum va place voua astora de o anumita etnie. ;)

Simeone (96 comentarii)  •  9 decembrie 2020, 1:28

@Craciun, nu te îmbăta cu apa rece, suntem mulți, în ultimii ani, am fost pe locul trei la suporteri, după Craiova și FCSB.

Ilie (135 comentarii)  •  9 decembrie 2020, 9:00

Expertul Balaj îl apără pe Coltescu! Dar tot în Liga I Coman a fost făcut țigan de către arbitru și i s-a spus: " dispari!" . Balaj rămâne același personaj sulfuros. Intr-o seara, la Look tv, s-a lăudat cam 30de minute în loc să răspundă la întrebări.

Comentează