Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Viața după Dan Petrescu

Unii laudă egalul de joi seara din Gruia deoarece el o menține pe CFR în cursa calificării. Cu o victorie la Berna, campioana noastră va prinde primăvara europeană. Pe de altă parte, lucizi fiind, nu putem considera remiza albă cu […]

Permalink to Viața după Dan Petrescu
vineri, 4 decembrie 2020, 2:45

Unii laudă egalul de joi seara din Gruia deoarece el o menține pe CFR în cursa calificării. Cu o victorie la Berna, campioana noastră va prinde primăvara europeană. Pe de altă parte, lucizi fiind, nu putem considera remiza albă cu ȚSKA un rezultat bun. Cum să judeci așa când faci 0-0 pe teren propriu cu un adversar pe care l-ai învins la el acasă cu 2-0?!

Ca atare, nu împărtășesc opinia lui Cristi Manea că „Puteam câștiga meciul de azi dacă ne intrau ocaziile pe care le-am avut și care au fost destul de clare”. Să-mi fie cu iertare, care ocazii, că am reținut una singură, cea ratată de Debeljuh în startul întâlnirii?! Mai aproape de gol s-au aflat oaspeții, prezenți în joc și periculoși. În special în repriza secundă, când Sowe în două rânduri și Tiago în prelungiri au trecut milimetric pe lângă gol. În final a fost chiar iureș la poarta lui Bălgrădean.

Am consemnat însă și plusuri în evoluția clujenilor. Campioana a arătat atitudine, implicare. A funcționat întrajutorarea, băieții suplinindu-se reciproc, dublându-se conștiincios. Dar nu mai mult. Prestația de ansamblu a ieșit rareori din mediocritate, dovadă notele primite de „feroviari” în GSP: ploaie de 5 și de 6, nici măcar un 7!

Aparent, începând cu Debeljuh, Rondon și Pereira, CFR a abordat confruntarea ofensiv. Îndrăzneț. Mingile n-au prea ajuns însă la vârful împins Debeljuh din pricină că Rondon și Pereira, apoi Deac, au acoperit mai des faza de apărare și au cam neglijat atacul. În general, altă bilă neagră, CFR n-a mai reușit să pună presiune. Să insiste, să amenințe, să forțeze.

Adevărat, i-au lipsit Vinicius, Hoban și Omrani, iar Deac a apărut abia în minutul 61. Logic că randamentul colectiv a suferit. Și așa, tot așteptam altceva, inspirație și dezinvoltură, de la campioana României. Posibil însă, deși nu-i momentul pentru o analiză amănunțită, ca ea să se apropie de sfârșitul unui ciclu. Media de vârstă ridicată și uzura să-și spună cuvântul și să tragă barca în jos.

Întorcându-mă la declarația lui Manea, recunosc că m-a emoționat, numai pe mine?, mesajul transmis fostului antrenor: „Vreau să-i mulțumesc lui Dan Petrescu în numele echipei pentru că ne-a învățat foarte multe lucruri”. Frumos, remarcabil gest. Nu dezvolt subiectul ca să nu torn gaz peste un foc ce încă nu s-a stins. Zic doar că, fără Petrescu pe margine, CFR n-a mai avut același zbucium și aceeași culoare. Dar nici același joc. Oricum, viitorul tehnician, Edi Iordănescu ori cine va fi, va trebui să respecte amintirea „Bursucului”.

Să mai convenim ceva. Că formației din Gruia nu-i va fi ușor la Berna, unde Young Boys merită socotită, și prin prisma acelui 1-1 de la Cluj, mare favorită. Inclusiv în ideea că, beneficiind de avantajul terenului propriu, îi va fi suficient un rezultat de egalitate. În consecință, CFR va trebui să răstoarne calculul hârtiei, să demonstreze că există viață și după Dan Petrescu. Că acesta n-a luat cu el victoriile și calificările. Să sperăm că Deac et Comp. vor izbuti asta.

Comentarii (29)Adaugă comentariu

Virgil (113 comentarii)  •  4 decembrie 2020, 15:05

Foarte corect tot iar finalul de a dreptul emotionant. Este un sut tras celor care cred ca CFR porneste cu prima sansa in Elvetia.

BB (155 comentarii)  •  4 decembrie 2020, 15:09

Curajos punct de vedere. Foarte obiectiv. La cum a jucat cu TSKA si daca nu va juca mult mai bine la Verna CFR face degeaba deplasarea.

Ali Baba (223 comentarii)  •  4 decembrie 2020, 15:12

Eu sunt de acord cu dvs dar fanii clujeni va vor contrazice. Pacat ca a plecat Dan Petrescu care cu certitudine ar fi reclamat ca nu i s-au dat sapte lovituri de la 11 metri.

Mishu (234 comentarii)  •  4 decembrie 2020, 15:15

Va felicit pentru doua afirmatii din articol. Ca rezultatul cu bulgarii nu este cel dorit si ca CFR porneste ca outsider si nu ca favorit in partida retur de la Berna.

Cristi (11 comentarii)  •  4 decembrie 2020, 15:18

Bine scris, CFR este in cadere libera de ceva vreme. Unii jucatori sunt fara vlaga, altii nu confirma si totusi din ei a scos DP maxim. Iordanescu jr am inteles ca vine la echipa din nou. Nu stiu ce il recomanda la o echipa ce se vrea performanta , bani,trofee. El nu are un CV pt CFR, si nu il vad montand aceeasi autobaza la treaba sa il tina pe el pe banca cu rezultate.

John (564 comentarii)  •  4 decembrie 2020, 15:21

Multa lume l-a atacat pe Petrescu ca este scapat de sub control si nu cunoaste limite. Si Gazeta si chiar Ioanitoaia. Acestia se vor convinge curand ca s-au inselat. Iordanescu cu fitele lui de Mourinho fara nici un palmares nu va rezista 3 luni acolo unde Dan Petrescu a castigat 3 titluri unul dupa altul. Va spune asta un vechi dinamovist.

Tase (18 comentarii)  •  4 decembrie 2020, 15:25

Niciodata 0-0 acasa nu poate fi socotit rezultat bun. Cu atit mai putin in cazul in care cfr nu a mai dat gol pe stadionul din Gruia de patru meciuri. Sa vina Culio inapoi si sa joace pina la 45 de ani.

Liviu (333 comentarii)  •  4 decembrie 2020, 15:28

Nu spuneti direct dar dati de inteles ca a trecut epoca de aur la CFR. Parerea mea e ca mirosind asta Dan Petrescu a plecat la momentul oportun. Urma sa piarda titlul si sa ii scada cota. .

gica10 (37 comentarii)  •  4 decembrie 2020, 16:16

Scopul in fotbal,nu-i sa aplauzi ca si aplaudacii ci sa castigi punctele sau calificarea.Apoi calificarea printr-o victorie la Berna ar fi o chestiune iesita din logica normalului,a valorii loturilor celor doua echipe.CFRul traverseaza o perioada in care trebuie sa respecte pe de-o parte realitatea unui lot vaduvit de 5,6 titulari de anul trecut,iar pe de alta parte imprevizibilitatea accidentarilor si infectarii cu Covid. Eu cred ca mai mult de a aplauda CFR,ar fi nevoie de un minim respect,tradus printr-un tratament egal in campionat.Eu unul nu inteleg cum putem vorbi de evolutie slaba a echipei ,cand iti sunt refuzate 3 penaltyuri?Si asta meci de meci si trecute la capitolul si anexe.

MZM (390 comentarii)  •  4 decembrie 2020, 16:30

Il compatimesc pe Edi Iordanescu. Il asteapta zile grele. Si nu doar pe el, ci pe orcine ar veni la CFR dupa Dan Petrescu. Sa vii in locul unui antrenor care a cucerit ultimele 3 campionat in Liga 1 si a facut si in EL lucruri frumoase, e un fel de sinucidere ca antrenor. Daca mai tinem cont si de faptul ca echipa pe care a preluat-o este imbatranita si stoarsa de vlaga, tabloul dezastrului care se prefigureaza este perfect. Nu cred ca patronul CFR va investi masiv in intinerirea echipei de dragul noului antrenor. Desigur, echipa va mai sta ceva timp pe linia de plutire, din inertie, dar prabusirea este inevitabila! Si aceasta prabusire va fi pusa in spinarea noului antrenor. Desi nici Dan Petrescu nu mai spera mare lucru cu alde Hoban si compania. De asta a si plecat.

Viktor (278 comentarii)  •  4 decembrie 2020, 16:37

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe contractul semnat de CFR si Edward Iordanescu si Gazeta s-a si repezit sa traga in noul antrenor. Domnule Ioanitoaia, degeaba scrieti dv articole la locul lor daca cei din redactie injura pe toata lumea si fara sa aiba vreun argument. Iar justitiarul sef se crede tanarul Udrea care nu mai are nici o masura. L-a luat in tarbaca pe Tatarusanu si acum s-a napustit si asupra lui Iordanescu. .

itu52 (239 comentarii)  •  4 decembrie 2020, 16:44

Cu „bursucul” în formă câștigau mai des, reușeau să înscrie mult din faze fixe. În ultimul timp fluierașii au început să nu mai cedeze forțării loviturilor de pedeapsă, ba mai mult au căzut în cealaltă extremă și i-au băgat în ceață. CFR_ul s-a alăturat celor care înscriu greu din acțiune, Păun a luat-o după Ioniță(ineficiență pe tabelă), iar străinii par cuprinși de dorul de ducă. Au mai făcut-o și alții înaintea lor și au venit iute înapoi, valoarea lor internațională nu a crescut în România, doar iluzia că pot bate la porțile fotbalului mare. Apropo, Bizonul mai joacă? În fine, uzura la CFR este mare. Numai cluburile mari, puternice financiar, își pot permite conservarea valorii prin achiziții continue. Să fi ajuns CFR_ul la stadiul în care începe telenovela „Sigla și Palmaresul”?

CITA (2118 comentarii)  •  4 decembrie 2020, 17:12

Maestre, cu tot respectul cuvenit unui mare jurnalist sportiv specializat pe fotbal, va contrazic cu argumente in ce priveste "avantajul meciului de acasa". Acest avantaj era acum un an, da! dar in proportie de peste 90% datorat publicului din tribune, care acum in plina pandemie lipseste.

Ilie (135 comentarii)  •  4 decembrie 2020, 17:54

Excelent articolul lui Udrea despre verticalitatea lui Iordănescu jr. Dar de la unul care a unblat cu Laura Andreșan și care a jucat mai mult în Bamboo decât pe teren la ce să te aștepți? Am fost la înfrângere Stelei de la Galați în anul în care Oțelul a luat campionatul. După fluierul de final Kapetanos a vrut să îl bată. O să vedeți că nu o să facă nimic la CFR.

Clau (107 comentarii)  •  4 decembrie 2020, 17:55

Articol interesant. Este prima oara cand se face vorbire publica despre amurgul acestei echipe. Plecarea lui Petrescu nu este chiar intamplatoare. Acesta a intuit ca echipa ia tot mai multa apa si a decis sa plece inainte de scufundare.

Pop Ion (38 comentarii)  •  4 decembrie 2020, 18:35

Un articol de ***, printre rândurile căruia observându-se cu ușurintă bucuria de nestăpânit a lui ovidache pentru ca rezultatele CFR nu sunt cele de mai demult.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

zapacitu’ (911 comentarii)  •  4 decembrie 2020, 18:38

Bre nea Ovidiu, zici mata ca nu e sigur Iordanescu, dar io votez cu el, bre! Adica, il asteptam cu flori si aplauze sa-l fezandam si pe acesta in Banie, la fel ca si pe Bursuc! Zisei asta ceva mai demult si nu-mi schimbai opiniile peste noapte! Fortza Stiinta! Daca in schimb vine la Cluj Lucescu Sr. atunci nu mai garantez nimic bre! :)

octavian (95 comentarii)  •  4 decembrie 2020, 18:49

Putem discuta cit vrem despre antrenorii de la CFR Cluj, echipa are nevoie de 4-5 jucatori BUNI (NOI).La Berna poate sa apara in extremis o surprizaDan Udrea l-a luat prea tare pe Iordanescu.. De la umilinta de la Canossa, multe umilinte admisibile au avut loc.Edy poate sa ordoneze jocul cfr-ului.

Ilie (135 comentarii)  •  4 decembrie 2020, 19:56

Felicitări!!! A ajuns Orban să fie în mai multe articole decât Prodanca! Asta arată verticalitatea și moralitatea celor de la gsp. Iar dinamoviștii nu s-au săturat de promisiuni? Stadionul este dat de către un mare dinamovist (Adrian Năstase) altui mare dinamovist ( ginerelui fostului șef al Securității Dincă " Te leagă ", Nicolae Badea). Iar fiul unui ofițer de securitate din anii '50 o să se opună? Mă faceți să râd! Nici admiratorilor lui Ion Iliescu, Cornel Dinu, nu crede asta.

Adi (97 comentarii)  •  4 decembrie 2020, 20:01

Orice ar zice unul si altul cu plecarea lui Petrescu s-a incheiat o epoca la CFR Cluj. Ba inca una foarte frumoasa si care nu se va mai repeta.

Campioana CFR (45 comentarii)  •  4 decembrie 2020, 22:21

In meciul de la Berna, CFR avea oricum o singura varianta viabila: o victorie la 1 gol diferenta. Preferabil 1-0. Golaverajul distrus la Roma, nu le dadea prea mari sanse in cazul unui egal la Berna. Jucatorii au simtit ca n-are sens sa riste, mai ales dupa eliminarea gratuita a lui Chipciu (asta a fost trecuta cu vedera - ca de altfel in general cand se fac greseli impotriva CFR-ului). Legat de Iordanescu, vom vedea daca de data aceasta va face ceva, dar era de asteptat ca orice antrenor, jucator si orice e legat de CFR sa fie imediat atacat de "ziaristii" sudisti. Nu ne mira. Luati cu lamaie!

Mirel (153 comentarii)  •  5 decembrie 2020, 14:21

@Campioana CFR (33 comentarii). Fara sa fiu sudist cred ca presa a reactionat cum trebuie dupa un meci prost al lui CFR. Nu putea sa laude. Dl Ioanitoaia spune niste adevaruri care va dor. Insa v-a pregatit pentru infrangerile care vor urma. Prima va fi la Berna.

Dilimache (657 comentarii)  •  5 decembrie 2020, 16:01

Haideti sa fim seriosi, CFR porneste ca favorita numai in mintea celor care ori sunt fani ori nu inteleg fotbalul, oricum felicitari pentru curajul de a le spune adevarul in fata!

Napoca (90 comentarii)  •  5 decembrie 2020, 17:20

@Campiona CFR, ce ar fi sa iei tu, cu sau fara lamaie, dar cu niste aroma de mustar. Daca esti dintr-o anumita zona a tarii, asta nu te face mai destept, dimpotriva la cum gandesti, trenul rade de tine ca are mai multe clase.

argus (108 comentarii)  •  5 decembrie 2020, 18:48

Fara Dan Petrescu CFR va avea fata din meciul cu TSKA. Incolora, inodora si inspida es va mai iesi campioana doar cand se va acorda titlul echipei clasata pe locurile 4-6

Clujeanul (92 comentarii)  •  5 decembrie 2020, 22:03

Marii fani si clonei fecesebiste din Berceni sa isi aduca aminte ca niciodata nu mor caii cand vor cainii. Forza CFR.

Kovács ‘Piști’ (53 comentarii)  •  6 decembrie 2020, 9:46

Mai bine revenea Ioan Andone! M-am săturat de sudiștii care n-au nimic de-a face cu Ardealul. Plus, fără o idee de joc cu "Bursucul", la fel fără o idee de joc cu Iedi. Aleluia! Măcar Iedi de-ar da credit pe teren tinerilor (Itu, și să-i aducă înapoi pe Petrila și Horj).

Campioana CFR (45 comentarii)  •  6 decembrie 2020, 13:09

@Mirel: da ma, dupa nume sigur nu esti sudist :))) Fcsb-ist de mic? :))

Campioana CFR (45 comentarii)  •  6 decembrie 2020, 13:11

@Napoca: pana una-alta vad ca ai luat tu cu lamaie si probabil foarte des. :)) N-ai inteles nimic din ceea ce am scris dar vad ca nici n-ai cu ce. Treci la glumite mai evoluate. Asta cu trenul o spuneam la gradinita. :))

Comentează