Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

E rândul nostru!

După ce a ratat participarea la EURO, naționalei lui Rădoi i-a rămas un singur obiectiv pentru anul în curs: să prindă urna a doua pentru preliminariile CM 2022. Urnă care i-ar oferi un traseu mai ușor în calificări.

Permalink to E rândul nostru!
luni, 16 noiembrie 2020, 2:34

Pentru a urca în urna 2, România ar trebui să ocupe măcar locul 20 în secțiunea europeană a ierarhiei FIFA, în care se află în clipa de față pe 21. Evitând să intru în calcule complicate, precizez că România tocmai a depășit la coeficient Irlanda și s-a apropiat de Rusia. Progresul a devenit posibil deoarece aceste două reprezentative au pierdut, spre norocul nostru, întâlnirile de duminică. Rusia cu 2-3 în Turcia, Irlanda cu 0-1 în Țara Galilor.

Ca să intre în urna 2, „tricolorii” sunt obligați să obțină miercuri la Belfast un rezultat mai bun decât vor izbuti rușii în aceeași zi la Belgrad, contra Serbiei. Va fi o primă condiție, dar nu unică. În plus, Comisia de Disciplină și Etică a UEFA va trebui să judece în favoarea României meciul anulat cu Norvegia. Concret, să decidă 3-0 pentru noi, cum ar fi normal.
Atât că, surprinzător, de-a dreptul stupefiant, punând forfait-ul de la București pe seama organelor sanitare, nu sportive, nordicii speră, pe ce bază?!, ca forul amintit să apeleze la tragerea la sorți sau chiar să le dea lor câștig de cauză, conform regulamentului de pandemie!

Ar fi însă, părere mai largă, nu mult, ci prea mult. Nici n-ar merita luată în discuție o asemenea variantă fantezistă deoarece, oricum am privi lucrurile, României nu i se poate imputa nimic. Nu că mă erijez eu în avocatul „tricolorilor”, dar ce vină să aibă aceștia pentru faptul că, din pricina neînțelegerilor de la Oslo, a diferențelor de interpretare, Haaland și coechipierii n-au mai ajuns la București?! Evident, niciuna! Tocmai de aceea, o eventuală victorie a norvegienilor la „masa verde” ar încălca orice logică. Ar sfida orice rațiune. Ne-or lua alții de victime, dar nici așa!

Să ne reamintim că într-un caz similar, când oficialitățile sanitare ale provinciei i-au interzis lui Napoli să zboare, din motive de coronavirus, la Torino pentru partida cu Juventus, Federcalcio n-a acceptat nicio explicație pentru neprezentare. A hotărât 3-0 pentru Juve, ba a și penalizat-o pe Napoli cu un punct.

Să admitem că nedisputarea confruntării cu Norvegia ne-a convenit. După 0-4 la ei, am fi vrut să ne luăm revanșa. Haideți să nu ne umflăm însă mușchii și să recunoaștem că a ieșit mai bine așa. Iată de ce și zic, neavând nicio certitudine că am fi învins, că n-a deranjat foarte tare anularea partidei. Cum s-a întâmplat, dacă permiteți o comparație, cu cei de la Viitorul, până la urmă mulțumiți că, la 2-1 pentru Iași, nocturna din Copou a căzut, iar ei au primit 3-0.

Rezumând, se poate afirma că, învinse duminică în Liga Națiunilor, Rusia și Irlanda au jucat și pentru România. Dacă amândouă, cât a depins de ele, și-au făcut treaba, e momentul să ne-o facem și noi pe-a noastră, nu doar să așteptăm ajutor de la alții. Altfel spus, să luăm puncte ori măcar punct în Irlanda de Nord. Pentru că, vorba proverbului, Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă și-n traistă.

Comentarii (25)Adaugă comentariu

Micu (1 comentarii)  •  16 noiembrie 2020, 15:04

In fine un articol scris cu cap. Chiar ar constitui in abuz urias sa patimim noi ca nu s-au prezentat norvegienii la Bucuresti. Dar la uefa este aceeasi dezordine ca si la frf.

Teodor (43 comentarii)  •  16 noiembrie 2020, 15:06

Corect pusa problema. Altii ne-au ridicat mingea la fileu, acum nu ne ramane decat sa facem ce tine de noi.

Mircea (663 comentarii)  •  16 noiembrie 2020, 15:21

Mare tupeu trebuie sa ai ca sa nu te prezinti la un meci si totusi sa vrei sa il castigi...Despre norvegieni, suedezi si finlandezi, despre nordici in ansamblu aveam parerea ca sunt oameni seriosi. Vad ca s-au molipsit si ei de la latini.

alin (626 comentarii)  •  16 noiembrie 2020, 15:23

Mai bine sa nu vina rindul nostru si sa fie tot rindul altora...Ca de noi numai gura cit sura este, cu victoriile stam mult mai rau.

Jean (280 comentarii)  •  16 noiembrie 2020, 15:25

Deduc ca si Dv sunteti sceptic in privinta viitorului acestei nationale. Ma intreb daca sunteti asa din motive legate de pandemie ori de...valoarea jucatorilor si a selectionerului Radoi. Astept provincia.

Stan (44 comentarii)  •  16 noiembrie 2020, 16:09

Am sperat ca jocul rezultatelor ne va ajuta sa castigam grupa si am luat teapa. Acum speram sa batem la Belfast si imi este foarte teama ca vom lua inca o teapa. Nu degeaba suntem noi mandri urmasi ai lui Vlad Tepes

itu52 (239 comentarii)  •  16 noiembrie 2020, 16:11

Socoteli mărunte. Pedagogie păguboasă în jurul neputinței, numai așa ne vom trezi în ultima urnă valorică. Cui folosește această chiștocăreală când tu nu ai ce pune pe masă? Scopul scuză mijloacele, pandemică gândire, e plină de fair play.

CITA (2118 comentarii)  •  16 noiembrie 2020, 16:20

Asteptam analiza si concluziile Dvs pe acest subiect, mai ales ca imi era total neclar cum se procedeaza in situatii de-astea, si nici nu intuiam calculele cu CE 2021 si CM 2022. Si-acum mi-e putin neclar, pentru ca persista totusi niste intrebari: E adevarat ca norvegienii au propus si o varianta de tragere la sorti a unui rezultat din 3 posibile a fi bagate intr-o urna? (1-0, 0-1, 0-0) Daca DA, pai ce in competitiile sportive oficiale intertari e ca la Loto si Loz in Plic? Cei care au pariat la acest meci, primesc banii inapoi? Sau opteaza pentru cele 3 variante "de urna" de mai sus? Presupunand acum ca de acest meci ar fi depins calificarea sau nu la CE 2021 a uneia sau alteia dintre protagoniste, nu vi se pare ca propunerile fantasmagorice de genul "ni se da meciul pe motiv covid19" sau, "tragem la sorti un rezultat" ar fi fost inacceptabile din punct de vedere logic chiar din start? Pai in cazul asta nu ar fi fost cea mai buna solutie rejucarea meciului cand ar fi fost posibil ulterior? Cum sta treaba?

Mishu (234 comentarii)  •  16 noiembrie 2020, 16:22

La ce echipa de filfizoni fara ambitii avem si selectioner fara scoala randul nostru va veni la pastele cailor. Iar ne facem iluzii si o sa pierdem si in Irlanda.

zapacitu’ (911 comentarii)  •  16 noiembrie 2020, 16:27

Bre nea Ovidiu, mata esti prea subtil cu titlul articolului pentru capacitatea mea de intelegere, adica, incerc o traducere, zici mata ca e randul nostru sa ii batem pe Irlandezi si sa intram in urna sub 20? Sau mata zici ca e randul nostru sa le dam replica norvegienilor, adica le propunem sa ne dea noua partida pe motiv de CoviD? Sau la amandoi? - Fiecare 3 puncte, frateste! :) Sau e randul nostru sa aratam ce putem in Europa si sa ne calificam la Mondiale 2022 si sa le radem la toti in nasuc? Zi-mi bre nea Ovidiu, ca-s mai greu de cap. Merci oricum de articol, nu zic nimic, ca-i bine scris, ca de obicei.

Doru (3 comentarii)  •  16 noiembrie 2020, 16:35

,,După ce Austria a învins Irlanda de Nord cu 2-1, naționala lui Rădoi a ratat și ultima șansă de calificare la CE 2021" ??? Ce Euro 2021 visezi, măi omule?? Eu nu am auzit nimic, de nici un Euro anul viitor...cred că te-ai încurcat. O fi de vină vârsta?

21lva (3 comentarii)  •  16 noiembrie 2020, 16:57

Realitatea dureroasă este că și de-am fi capi de serie tot nu ne-am califica. Iar asta face inutilă discuția din jurul meciului anulat cu Norvegia.

Ilie (369 comentarii)  •  16 noiembrie 2020, 17:08

De Daum vă luați şi când câştiga, dacă adversarii terminau în zece oameni, de parcă era vina lui. Acum v-ați bucura să câştige şi prin neprezentare?! Să fin serioşi, România de a doua urna valorică? Sună a glumă proastă, oricum a lipsă de luciditate.

Raducanu (1 comentarii)  •  16 noiembrie 2020, 17:22

Cu parere de rau, cand am pierdut in Islanda am pierdut orice posibilitate de a ne califica la CE 2021 si sa jucam in Bucuresti. Orice altceva decat un 3-0 la masa verde pentru Romania este de neacceptat, altfel vom face la fel la deplasari grele :-)

Flaviu (86 comentarii)  •  16 noiembrie 2020, 17:36

@Doru (3 comentarii). Tu esti alt prost care isi da ochii peste cap. Pentru ca Euro nu s-a disputat in 2020 el se va disputa in 2021, simplu ca buna ziua. In loc sa te ocupi de varsta dlui Ioanitoaia mai bine ai grija de golul din mintea ta. Si fii ironic cu smecherasi de o teapa cu tine.

Vio (188 comentarii)  •  16 noiembrie 2020, 18:33

Cred ca inceputul textului reclamat de Doru nu a apartinut autorului care l-a si modificat. Deci atacul lui Flaviu se justifica in special prin prisma tonului reclamatiei.

flo-ww (14 comentarii)  •  16 noiembrie 2020, 18:40

Din jocul rezultatelor e posibil ca noi sa fim în urna 2 și Norvegia în urna 3, iar la tragerea la sorti sa picam iar cu ei, asta da afacere. În rest, nu pra vad de ce faceți discuția asta cu urnele, la valoarea noastră... Poate peste 3 _4 ani când ajunge Talpan in liga-1 sa mai vedem ceva fotbaliști. Creste Pacionel mare....

Coman (15 comentarii)  •  16 noiembrie 2020, 18:56

Este si parerea mea ca declaratiile razboinice ca ne luam revansa de la norvegieni nu isi aveau rostul. Nu garanta nimeni ca ii bateam si trebuia facut ciocul mic. Asa ca mai bine ca nu s-a mai jucat desi sunt de acord ca doar printr-un abuz UEFA le-ar putea da dreptate la norvegieni.

motanul incaltat (603 comentarii)  •  16 noiembrie 2020, 19:26

Daca apucau sa vina la Bucuresti , inregistram iar o umilinta....Nationala e ca un elev repetent care in ziua unui examen se bucura si spera ca va trece pt ca profesorul a suferit o gripa.... Oricum dupa calculele hirtiei cu Irlanda am facut egal acasa deci ar trebui sa luam bataie in deplasare. Realitatea de peste 2 zile va confirma calculele hirtiei....

Matei (93 comentarii)  •  16 noiembrie 2020, 19:29

Foarte bine zis, e randul vostru prntru ca al nostru a trecut de multa vreme. Nu doar ca fotbal, la nivelul intregului popor.

MZM (390 comentarii)  •  16 noiembrie 2020, 20:04

In sfarsit nationala de fotbal a Romaniei are un obiectiv serios, accederea in urna valorica 2! Si-apoi le aratam noi lor!... A ne baza redresarea fobalului pe... vicii de procedura, pe insuccesele altora, e o „filozofie” si trista, si goala („urechea te minte si ochiul te-nseala”). Ce sa facem noi in urna a doua? Noua, nu urna (favorabila) ne lipseste, ci valoarea. Nu ar trebui sa ne bucure ca norvegienii nu pot veni la Bucuresti si ca (foarte probabil) vom castiga la masa verde. Era mai bine daca echipa lui Radoi ar fi putut juca inca un meci cu Norvegia. Neavand ce mai pierde, dupa ce am pierdut totul, am fi incercat macar sa ne luam revansa, jucatorii acumulau experienta, confruntandu-se cu un adversa puternic, puteam incerca scheme si jucatori noi etc. Dorim urna a doua ca sa intalnim adversari mai slabi? Niciun adversar nu este slab decat dupa ce il invingi! Islanda este slaba sau tare? Pai... a fost tare pentru noi, dar slaba pentru unguri!! Bine ca nu am invins Islanda, ca ne batea Ungaria si era mult mai trist!

Dilimache (657 comentarii)  •  16 noiembrie 2020, 22:28

De acord! Off topic - de ce se incarca atat de greu blogsport.ro, aproape ca-mi pierd rabdarea...

Andrei (262 comentarii)  •  16 noiembrie 2020, 23:57

Toti vrem in urna 2 fara sa ne intrebam daca acolo este locul unei echipe care pierde cu Islanda si este facuta de rusine de Norvegia. Daca am fi mai realisti ar trebui sa raspundem cu nu.

Ali Bec (212 comentarii)  •  17 noiembrie 2020, 8:15

Despre fripturisti, pentru fripturisti, de la fripturist.

pandele (49 comentarii)  •  17 noiembrie 2020, 8:56

Mosule, iar vorbesti in numele nostru ? Titlul ar fi mult mai aproape de adevar, daca ar suna: E VREMEA TA !

Comentează