Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Cu sacii în căruță

Unii au pretins că acest 5-3 cu Belarus nu le spune cine știe ce și pentru că oaspeții au venit la Ploiești, expresie auzită la o televiziune, cu "rezervele rezervelor".

Permalink to Cu sacii în căruță
joi, 12 noiembrie 2020, 1:50

Corect, bielorușii n-au arătat mult fotbal, dimpotrivă, dar nu-i adevărat că s-au prezentat cu rezervele. Dovadă că, față de cei 16 jucători rulați pe 8 octombrie în barajul pierdut la Tbilisi, 0-1 cu Georgia, selecționerul Marhel a folosit miercuri seara 9!

Comparativ, Rădoi a modificat masiv formația în raport cu cea utilizată, de asemenea pe 8 octombrie, la 1-2 cu Islanda. Între cei 17 „tricolori” de la Ploiești, căci protocolul a permis 6 schimbări, s-au regăsit numai 3 care au jucat la Reykjavik, Maxim, Alibec și Pușcaș. Niciunul dintre ei n-a fost titular acolo!

Pe de-o parte, e bine dacă poți alinia două echipe naționale, sau aproape două, în decurs de o lună. Înseamnă că ai resurse. Că ai soluții. Pe de altă parte, această fluctuație denotă instabilitate. Nesiguranță, în ideea că Rădoi lasă impresia, am mai spus-o, că tot bâjbâie. Caută, încearcă și nu găsește. Practic, experimentează, dar până când? Legat de asta, se ridică și o altă întrebare: câți dintre titularii de miercuri vor evolua în partida oficială cu Norvegia, de duminică? Una care se anunță infinit mai dificilă.

Altfel, ne-a plăcut că naționala s-a distanțat la 3-0 în 30 de minute și la 5-0 în 55, de când nu mai trăiserăm așa bucurie! După care, cu sacii în căruță, a tras pe dreapta și, atenție, în următoarele 30 de minute, a încasat și ea 3 goluri! Putea lua chiar 4, noroc că portarul Lazar, omul nostru numărul 1, a reușit să apere un penalty.

Dacă e să reținem, la invitația lui Rădoi, și aspecte pozitive, nu-i cazul să fim aspri, iar duri nici atât, cu o echipă care și-a sufocat adversarul, fie el și mediocru, preț de jumătate de oră și l-a transformat în sac de box. Absolut de acord. Totuși, poți și trebuie să-i reproșezi că, relaxându-se, i-a permis aceluiași adversar să-și revină din pumni. Și nu doar atât. Să și domine finalul partidei, chiar să amenințe cu răsturnarea scorului!

Primirea a 3 goluri unul după altul a evidențiat slăbiciunile din apărarea cu 3 fundași aleasă de Rădoi. Compartiment în care debutantul de 33 de ani Bogdan Mitrea mi s-a părut, oare numai mie?, veriga slabă. Spre lauda lui, felicitări!, el a deschis scorul, după care însă, greoi, ezitant, a greșit la golul 2 al bielorușilor și a comis penalty-ul parat de Lazar. Cum nici Toșca și, mai ales!, Cristea n-au convins, e de văzut în ce măsură selecționerul va rămâne fidel sistemului 3-4-3 și dacă va începe cu Mitrea – Toșca și în confruntarea cu Norvegia. Dacă da, e posibil să fie deranj, întrucât Haaland e mai periculos decât Laptev și Kendiș luați împreună!

La rându-i, și Rădoi are ce-și imputa. Deoarece la 5-0 nu mai trebuia forțat, mers peste adversar, căci România nu-i nici Germania, nici Bayern (bănuiți la ce mă refer), ci se cerea jucat mai precaut, la conservarea avantajului. E frumos să ataci și să insiști, „filosofia” lui Rădoi, dar pentru asta ai nevoie de un spate puternic. Pe care, în varianta actuală, naționala nu-l are.

Din păcate, ne-am obișnuit să învățăm din eșecuri. Iată că ni s-a ivit ocazia, rară, să învățăm și dintr-un succes. Am fi fraieri s-o scăpăm, nu?

Comentarii (30)Adaugă comentariu

Misei (20 comentarii)  •  12 noiembrie 2020, 14:15

Excelent. Am invins dar n-am retinut nimic, este ceea ce am inteles din declaratiile lui Radoi facute dupa meci.

Doryn (166 comentarii)  •  12 noiembrie 2020, 14:18

O victorie care nu a spus nimic. Belarus sub orice critica trei sferturi din timp, Romania cu gauri imense in defensiva, pot zice ca s-au intalnit tusea cu junghiul.

Marcus (279 comentarii)  •  12 noiembrie 2020, 14:22

Va dau dreptate. Daca va juca cu Mitrea si in meciul cu Norvegia nu ne putem astepta la nimic bun. Cred ca s-a demonstrat ca nu suntem italieni ca sa stim sa ne aparam in 3 fundasi. Noua ne trebuie aglomeratie cat mai multa.

Jean (280 comentarii)  •  12 noiembrie 2020, 14:25

Inteleg ca amicalul asta s-a organizat special ca sa il castigam si sa intram intr-o grupa valorica superioara la tragerea la sorti la mondiale. Obligatoriu ar fi in cazul acesta sa batem Norvegia ceea ce nu se va intampla niciodata.

pandele (49 comentarii)  •  12 noiembrie 2020, 15:25

Radoi, experimenteaza pana isi ia bacalaoreatul si licenta de antrenor. La steaua, jiji, i-a luat antrenor cu licenta. La craiova va antrena fara licenta ?

ManX (119 comentarii)  •  12 noiembrie 2020, 15:46

Radoi are o alta filozofie. Sa atace, daca am înteles bine.Spectacol. Dupa cinci zero, se pare ca si-au pierdut concentrarea cum foarte convins, dar nu convingator, spunea si Stoichita. Dupa pauza sa fim multumiti ca nu au iesit pe gazon cu parul vopsit în galben. Ti-ai pierdut concentrarea la 5-1, 5-2, penalty ratat, 5-3...în ce minut al meciului îsi regaseau concentrarea? Pai daca vrei sa joci ofensiv si sa faci spectacol nu-ti pierzi concentrarea. Chiar trebuia sa ai placerea sa mai marchezi goluri. Este important ca Radoi acumuleaza experienta si o sa antreneze experimentat, pe experienta acumulata pe spatele Nationalei României,pe experienta suporterilor români dezgustati de acest "perpetum mobile esec al calificarilor" de aceasta gasca de fini, nasi, cuscrii si cumetrii. Clar, experienta o sa o puna în practica în tarile arabe.

Sibelius (39 comentarii)  •  12 noiembrie 2020, 16:11

Cand de la mijloc in jos se accidenteaza si a doua sau a treia varianta posibila putem spune ca se "experimenteaza"? Nu astept raspuns, logica si limba romana sunt din ce in ce mai departe de "Gazeta barfelor despre fotbal".

Francisc întâiul (27 comentarii)  •  12 noiembrie 2020, 16:20

Fugi de-acilea, nea Ovidiu, cu toate analizele dumitale. A fost doar un joc cât se poate de amical, din care nu se poate învăța nimic. Duminica ce vine datele problemei se schimbă radical. Avem mare nevoie de o victorie (nu eu și nici matale, ci reprezentativa țării), o vom obține oare? Hai să mai construim o iluzie, că la asta ne pricepem...

Fane (53 comentarii)  •  12 noiembrie 2020, 16:26

Te tii de glume, barosane...Altfel nu ai putea compara niciodata biata echipa nationala a Romaniei cu Bayern care i-a tras un 8-2 ditamai Barcelona de i-a sunat apa in cap

Dan (273 comentarii)  •  12 noiembrie 2020, 16:32

Acum serios vorbind cum sa ii convoci la nationala pe epavele de Nistor si de Alibec doi fotbalisti aflati la timpul trecut. Trecut de mult.

Dilimache (657 comentarii)  •  12 noiembrie 2020, 16:42

Cred ca nici lor nu le-a venit sa creada ce noroc au avut...ca e vorba de noroc, nimic altceva!

zapacitu’ (911 comentarii)  •  12 noiembrie 2020, 18:41

Nu e bre, nea Ovidiu, nu e apararea de vina ca ne-au dat rusii 3 boabe. NU. De vina e Radoi care probabil ca le dadu ordin la un moment dat sa se retraga in aparare si sa conserve rezultatul. Daca se retrageau mai devreme papau conserve de sardele in sos tomat in loc de muschi de vita, ca ne-ar fi dat astia pana la egalare, bre nea Ovidiu!

Simeone (96 comentarii)  •  12 noiembrie 2020, 18:52

Dacă mai erau 10 minute de joc, România primea bătaie de la Belarus

CITA (2118 comentarii)  •  12 noiembrie 2020, 19:01

A fost un meci-test pentru o echipa nationala mult prea mult blamata de toata lumea in ultimul timp. Vom vedea duminica daca "testul" de acum da ceva rezultate, vorba Dvs sa comparam cati din meciul de ieri mai figureaza cu Norvegia in primul 11. Reconstructia poate incepe de acum, pentru alte competitii viitoare, ca la cea oficiala de acum, indiferent de cum se numeste, n-am facut mare branza.

a dica (283 comentarii)  •  12 noiembrie 2020, 19:37

In primul rand nu sunt de acord ca Lazar a fost cel mai bun. Un penalty ratat de adversari (asa se spune, nu?), trei goluri incasate (la al doilea putea sa iasa sa inchida unghiul mai bine, dar a ezitat) si in rest somaj. Daca ar trebui sa cautam un ”cel mai bun”, acela ar fi Razvan Marin, apoi Puscas, Ganea, poate si Nedelcearu. Tanase si Man au intrat mai greu, dar au fost ok. Intrarea ”vedetelor” a destabilizat jocul. Radoi, de neinteles cu debuturile astea tomnatice si rulajul asta ametitor de jucatori. Ofuscat ca oamenii de fotbal isi dau cu parerea: „sa vina ei sa antreneze”. Pai lasa locul liber sa vina cine trebuie, cine se pricepe si fa mata ucenicia in alta parte. Asa, si ia-l si pe Nic cu tine!

Ilie (135 comentarii)  •  12 noiembrie 2020, 19:43

De ce se vorbește despre Rădoi și Mutu? Ei nu sunt antrenori! Cum nu e Eduard Apostol ziarist. Sau Buzărin deștept. Sau Tolontan cinstit. Sau nea Ovidiu securist. Scuze, glumeam!

motanul incaltat (603 comentarii)  •  12 noiembrie 2020, 19:47

Un articol care nu trebuia scris....

Tase (18 comentarii)  •  12 noiembrie 2020, 20:11

Zapacitule, ti-ai ales perfect numele. Mai rar unul care sa *** ca tine...Du-te ca faci mult zgomot pentru nimic.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bogdan (395 comentarii)  •  12 noiembrie 2020, 20:16

Acest amical s-a organizat sa il castigam si sa beneficiem de o sansa in plus la clasificarea intr- o grupa valorica mai buna la sortii pentru CM. In articolul precedent ati afirmat ca el si-a atins scopul iar astazi o cam dati la intors di ma intreb din ce motiv.

Cotillion (2 comentarii)  •  12 noiembrie 2020, 20:54

Radoi nu prea are ce fundasi sa alinieze, 3-4 care ar fii jucat inaintea lui Mitrea sunt accidentati. De asemenea, daca nici cu Belarus nu experimentezi atunci cu cine? Care sunt jucatorii nostri de varf? Tatarusanu, mai tot timpul rezerva la echipa de club, Stanciu la Slavia Praga, R Marin la Cagliari sau Maxim undeva prin Turcia. Cu cine ati vrea sa faca echipa Radoi. Presa romana se plange din 98 incoace, i-ati atacat pe cei in generatia lui Hagi inainte de un campionat mondial, de atunci nu ne-am mai calificat. I-ati atacat ba pe Iordanescu ba pe Piturca, ca joaca defensiv, Piturca ne-a dus la 1 european si a pus umarul decisiv la calificarea pt un alt european, a fost R Lucescu, l-ati facut cu ou si cu otet, a plecat si a facut performata in alte tari, probabil e randul lui Radoi sa plece. Fotbalul nostru e din ce in ce mai slab comparativ cu fotbalul din alte tari, dar si presa e mult sub nivelul presei din alte tari cu fotbal mai dezvoltat. As zice sa ne vedem lungul nasului si sa nu ne mai aservim altora care nu sunt unde ar vrea

Dancu (1 comentarii)  •  12 noiembrie 2020, 22:15

Dacă mai jucau o repriză ne băteau mar.

Virgil (113 comentarii)  •  13 noiembrie 2020, 0:42

Iarasi baga unii vrajeala ieftina cu lopata...Ca daca meciul mai tinea 10, 20 sau 70 de minute Belarus castiga sigur. Asa au decis Simeone si alti experti. Mare prostie ca de cand se joaca fotbal un meci dureaza 90 de minute. Mare surpriza.

CCC (137 comentarii)  •  13 noiembrie 2020, 1:25

Baza de selectie pentr narionala romaniei este foarte subtire valoric. Cum noi romanii, toti, ne pricepem la fotbal (si la politica, evident), venim cu propuneri de selectionabili, unele de-a dreptul nastrusnice, altele mai realiste. E clar ca si Radoi este in impas, “senatorii” de drept lipsind, este normal sa experimenteze. Probabila ca din echipa din meciul cu Belarus vor aparea pe teren doar vreo 2-3 (dintre cei noi), Cristea - in lipsa de altceva, Man - cerut de toata lumea, inclusiv de O. I., poate Mogos. E greu cand fotbalul “pe maidan” a disparut aproape complet iar copii pentru care alergatul si lovitul mingiei era o bucurie s-au transformat in pasionati de FIFA pe computer sau si mai grav, nu au o pereche de tenisi ori o minge si se mai culca si nemancati seara. Din pacate.

adi (1 comentarii)  •  13 noiembrie 2020, 2:53

Imi e sila de ce a ajuns presa sportiva, presa romaneasca in general! Cancan-uri, goana dupa click-uri si hate! Stau si ma intreb, la fel cum a facut-o si Radoi, pe ce va bazati pretentiile pe care le aveti in legatura cu nationala Romaniei? Nu puteti intelege ca asta ne este din pacate nivelul, indiferent de ce selectioner am avea? Pai voi credeti ca toti au fost slabi? R. Lucescu, Daum, Contra, mai nou Radoi? Pe toti, inclusiv pe Piturca si Iordanescu i-ati tocat cata vreme au fost selectioneri. Pe vremea ultimilor 2 enumerati (Piturca si Iordanescu) spuneati ca jucam prea urat, prea defensiv, prea batranesc, ca e nevoie de o abordare noua la nationala. Un antrenor din noua generatie, care sa vina cu un joc ofensiv, placut ochiului. Ca mai bine pierdem frumos, ca oricum pierdem, dar sa construim o nationala care sa puna probleme pe viitor. Ca e nevoie de un schimb de generatii, o alta mentalitate. Vine Radoi, incearca sa joace ofensiv, ii dati in cap. Vreti schimbare de generatii, vine Contra, joaca cu tinerii care au facut performanta la tineret, ia 5 de la Spania, ii dati in cap. Vine Daum, alta metode, alta mentalitate, ii dati in cap. Vine R. Lucescu, incearca alti jucatori, ia 5 de la Serbia, ii dati in cap. Orice antrenor a venit cu jucatori noi, i-ati condamnat. Vine Chiriches, Stanciu, Puscas, Cocis, Florescu, Keseru (ordine aleatorie), cereti altii. Ca "sa vina altii domne' care sa isi doreasca, sa isi dea viata pe teren". Vin altii, nu sunt buni. "Ce cauta X?", daca nu e X: "Cum sa il iei pe Y si sa il lasi pe X acasa?" Daca joaca tinerii, de ce au jucat tinerii. Daca joaca experimentatii, de ce au jucat ei. Daca se incearca mix intre ei, de ce a jucat X si Y si nu Q. De ce acolo si nu dincolo. Ideea este ca toti selectionerii sunt slabi, jucatorii n-au nicio vina. Oare? Indiferent ce s-ar intampla cu echipa asta aveti mult de comentat. Nu vreti sa acceptati ca asta ne este nivelul indiferent de ce selectioner am avea. Pai ce vreti voi, sa il invete selectionerul pe Ianis sa faca o preluare? Pe prea-mult laudatul Ianis. De ce nu puteti fi obiectivi si sa luati lucrurile fix asa cum sunt fara sa mai aruncati cu noroi in cine nu merita? Cauzele pentru situatia in care ne aflam nu se afla in spatele selectionerului, indiferent ce nume ar avea el. Credeti ca daca vine Kloop, Guardiola, etc, nivelul fotbalistilor romani, care isi petrec 345 de zile pe an la club, va creste? Problema este la copii si juniori, nu aici. Nu inveti fotbalistul la 26,29,33 de ani fotbal. Ca selectioner stabilesti doar o tactica de joc, atat. Avem fotbalisti care performeaza in campionatele puternice ale Europei si atunci cand vin la nationala, joaca sub nivelul lor? Nu. Lasati-l pe Radoi in pace, cu sau fara bac si cautati sa rezolvati sursa problemei.

Costi (27 comentarii)  •  13 noiembrie 2020, 11:58

@CCC (109 comentarii). Nu am nimic impotriva ca Radoi sa experimenteze cat vrea. Dar de unde pana unde de exemplu cu Mitrea????Nu orice jucator de valoare medie din campionat trebuie sa ajunga la echipa nationala, aici Dl Ioanitoaia pune bine problema.

Birlic (72 comentarii)  •  13 noiembrie 2020, 18:18

@adi (1 comentarii) felicitări, excelent și realist comentariu.

Dicu (23 comentarii)  •  13 noiembrie 2020, 23:57

Birlice, tu si cu adi aparati o cauza gresita. Peste tot in lume un antrenor fara rezultate este dat afara. Indiferent cum il cheama si la ce echipa lucreaza, nationala sau club. Nici Mirel Radoi nu face exceptie. Daca mai pierde inca 2-3 meciuri nu poate ramane pe post. Il va da afara punand presiune opinia publica inaintea presei.

Birlic (72 comentarii)  •  14 noiembrie 2020, 10:50

@Dicu, cred că ești cam pe lângă subiect și extrem de superficial. Problema abordată este despre cu totul altceva decât prestația lui Rădoi ca antrenor, mai exact despre lipsa totală de logică a oamenilor ca tine și ca a jurnaliștilor de presă sportivă care nu au nicio organizare în gândire și idei. Sunteți ca o aplicație GPS în care a intrat necuratul și te trimite în toate direcțiile fără să știi încotro s-o iei. Ați intrat într-un ritm hipnotic setați pe can-can, negativism, *** etc. În gândirea voastră haotică nu există principii, obiectivism, logică, gândire critică etc.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

bettina46 (12 comentarii)  •  14 noiembrie 2020, 13:55

Sun curios ce echipa ar fi facut Hagi Este singurul care spune ca avem jucatori de valoare

Comentează